ایران پرسمان

آخرين مطالب

هدف ذوالنوری چیست؟ سیاست روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرارو / مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس با پخش شبنامه علیه رییس جمهور در صحن علنی مجلس، تصویر دیگری از تندروی‌های ویژه خود در مجلس را به نمایش گذاشت. او حالا زیر تیغ انتقاد قرار گرفته است. انتقاد از ذوالنور فقط به حامیان دولت و اصلاح طلبان منحصر نشده است و حتی چهره‌هایی همچون حمید رسایی نیز رفتار او را زیر سوال می برند؟
یک روز پس از سخنان جنجالی حسن روحانی، در یزد رسانه‌ها از پخش یک بیانیه تند علیه رییس جمهور در صحن علنی مجلس خبر دادند. این بیانیه بدون امضا بود. ساعتی پس ازآن اعلام شد که این بیانیه توسط حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده قم تنظیم و پخش شده است.
علی اصغر یوسف‌نژاد عضو هیات رئیسه مجلس در این باره گفت: "آقای ذوالنوری نماینده قم بیانیه‌ای را درباره‌ی سخنان روز گذشته آقای روحانی در یزد تنظیم کرده بود که برای توزیع باید به تایید هیات رئیسه می‌رسید و من به عنوان مسئول اداری این کار اجازه توزیع این بیانیه را دادم."
ذوالنوری در بیانیه خود سخنان رئیس جمهوری را "موهن و تفرقه‌انگیز" و همچنین در "تقابل با مقام معظم رهبری" ارزیابی کرد.
رییس کمیسیون امنیت ملی پس از آن در گفت و گویی با اعتماد از اقدام خود دفاع کرد. او گفت: «حرف‌های روحانی تداعی‌گر بنی‌صدر و 14 اسفند بود.»
او در پاسخ به اینکه آیا برگه‌ای که شما روی این بیانیه مبنی بر اجرای ماده 606 قانون مجازات اسلام گذاشته بودید، تهدید رئیس‌جمهور محسوب می‌شود یا نه، گفت: "تهدید نیست، اما اگر من زورم برسد یقه رئیس‌جمهور را می‌گیرم و او را به زیر می‌کشم. دنبال این هستیم. حرف‌های دیروز روحانی تداعی‌گر بنی‌صدر و 14 اسفند بود. اگر من این حرف‌ها را برای تسکین درد مردم نزنم چه بلایی بر سر کشور و مملکت می‌آید؟ از آقای روحانی شکایت خواهیم کرد و از قوه قضاییه خواهیم خواست که بر اساس ماده 606 ایشان را مجازات کند. قانون مجازات اسلامی برای پابرهنگان و آفتابه دزدان است؟ چرا رئیس‌جمهور کانون‌های فساد را تاکنون به دستگاه‌های ذی ربط معرفی نکرده است؟ "
او تاکید کرد "وظیفه من به زیر کشیدن آقای رئیس‌جمهور است که انقدر پدر مردم را از نظر اقتصاد در نیاورد."
انگیزه ذوالنور چه بود؟
مشخص نیست که رییس کمیسیون امنیت ملی که طبیعتا باید به فکر منافع ملی باشد چرا اینگونه به تندی درباره رییس جمهور سخن گفته است. حتی چهره‌های تندروتر از ذوالنور نیز اینگونه حرف نزدند.
با وجود اینکه ذوالنور همیشه از مخالفان دولت و حسن روحانی بوده است، اما سخنانش در جایگاه یک نماینده مجلس عجیب به نظر می‌رسد.
برخی گمانه زنی‌ها درباره ادبیات تند ذوالنور به وضعیت متزلزل او در قم برای قرار گرفتن در لیست اصولگرایان حکایت دارد. هرچند که اعلام شده است ذوالنور در لیست قرار دارد، اما اگر قرار باشد در این لیست تغییری ایجاد شود او کاندیدای اصلی این تغییر است.
در همین رابطه فرید مدرسی روزنامه نگار اصلاح طلب می‌گوید: «به آقای مجتبی ذوالنور سخت نگیرید، اگر کاسه داغ‌تر از آش نشود، دوباره دیدارش با سفیر انگلیس را علم می‌کنند. نگران است لحظه آخر از لیست اصولگرایان برای انتخابات مجلس از قم حذف شود و آقای محمود نبویان جایگزین شود، آنگاه چه کند؟»
اشاره فرید مدرسی به حواشی اعلام لیست اصولگرایان قم برای انتخابات مجلس است. لیستی که در آن جبهه پایداری حذف شده و شایعاتی مبنی بر ناراحتی نبویان از این لیست وجود دارد.
جدای از قرار گرفتن در لیست ممکن است ذوالنور هدف انتخاباتی دیگری هم داشته باشد. ممکن است که او تصور می کند که هر چقدر تندر‌تر علیه دولت و حسن روحانی عمل کند محبوبیت بیشتری برای کسب رای خواهد داشت. البته درباره این تصور که تخریب روحانی رای آور است شک و شبهه زیادی وجود دارد.
تب تند ذوالنور در انتقاد از روحانی خیلی به سود او تمام نشد. انتقادات از او ادامه دارد. یکی مهمترین این انتقادات متعلق است به محمد مهاجری روزنامه نگار اصولگرا. مهاجری روایتی از یکی از مصاحبه‌های قبلی مجتبی ذوالنوری، را در توئیترش منتشر کرده به اعتراف خود وی، رهبر انقلاب او را تندرو دانسته اند و از مواضع افراطی او انتقاد کرده‌اند.
مهاجری در ادامه توئیتش نوشته است: «آقای ذوالنور نماینده قم، به اعتراف خودش در مصاحبه با سایت مشرق، از افراطی بودنش طبق نظر رهبر معظم انقلاب خبر داده است. با الهام از تعبیر "آتش توپخانه" که رهبری درباره سابقه و لاحقه او می‌فرمایند، واقعا چه نقشی جز "آتش بیاری معرکه فتنه" می‌توان برای او در مجلس قائل شد؟»
ذوالنور حامی لاریجانی؟!
انتقاد دیگری که از ذوالنور مطرح شد و آن هم بسیار بحث برانگیز است، مربوط به حمید رسایی نماینده پیشین مجلس و فعال سیاسی نزدیک به جبهه پایداری است.
رسایی به ذوالنور کنایه معناداری زده است و می‌گوید این نماینده قم در رییس شدن لاریجانی در مجلس نقش داشته است.
رسایی نوشت: «برادر ذوالنور! چطور ممکن است وظیفه کسی به زیر کشیدن این رییس جمهور باشد در عین حال وظیفه‌اش تلاش برای به ریاست رساندن علی لاریجانی حامی اصلی حسن روحانی به ریاست مجلس باشد؟»
رسایی همچنین در مورد روحانی او را دارای ذات بنی‌صدری خوانده می‌نویسد: «اگر سخنان روحانی تداعی‌گر 14 اسفند و ذات بنی‌صدری اوست - که هست - چه کسی با حمایت‌های پیدا و پنهانش در جایگاه ریاست مجلس، او را به این جسارت رسانده؟! و چه کسی این حامی را در این کرسی نشانده؟!»‌
نمی‌توان اظهار نظر رسایی را تائید کرد. اما این اظهار نظر رسایی و انتقاد از ذوالنور ممکن است بی ارتباط با انتخاب نامزد‌های اصولگرایان در قم نباشد. با توجه به نزدیکی رسایی به جبهه پایداری این توئیت‌ها نشان از نارضایتی این جبهه از عملکرد ذوالنور دارد.
به این ترتیب ممکن است با فعالیت‌های جبهه پایداری در قم در هفته‌های آینده یکی از نامزد‌های لیست اعلام شده تغییر کند و چه کسی بهتر از مجتبی ذوالنور.
مجتبی ذوالنور از نمای نزدیک
مجتبی ذوالنوری متولد 1343 ملایر، مشهور به مجتبی ذوالنور است.
او در انتخابات مجلس دهم همراه با احمد امیرآبادی فراهانی و علی لاریجانی بعنوان نماینده سوم قم، به مجلس راه یافت. او یکی از کرسی‌های کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی را در اختیار دارد و در انتخابات داخلی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در 2 تیر ماه 1398 و در سال پایانی مجلس دهم به ریاست این کمیسیون انتخاب شد. ذوالنور پیش از این، سال‌ها جانشین نمایندهٔ ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده‌ است.
شهرت ذوالنور بیشتر به خاطر موضع گیری‌های تند او علیه معترضان انتخابات سال 88 و دولت حسن روحانی است. او از مخالفان سر سخت برجام بوده و از منتقدان سیاست خارجی دولت است.
ذوالنوری اردیبهشت سال گذشته در مجلس با دیگر نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری برجام را آتش زد و حتی طرح عدم کفایت رئیس‌جمهوری را کلید زد.
یکی از جنجال‌ترین موضع گیری‌های او تابستان سال گذشته مطرح شد. ذوالنوری مدعی شد "اوباما در جریان برجام تصمیم گرفت به آقایان حال بدهد به 2500 ایرانی تابعیت داد. "
پس از آن شبکه خبری فاکس‌نیوز در آمریکا که رسانه محبوب دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا است، از این حرف مجتبی ذوالنور گزارشی منتشر کرده و ترامپ هم با ارجاع به همین گزارش، درباره آن توییت کرده و گفته: "تازه معلوم شده که دولت اوباما در جریان مذاکرات توافق افتضاح با ایران، به 2500 ایرانی - از جمله مقام‌های دولتی - شهروندی آمریکا را اعطا کرده است. این چقدر مهم (و بد) است؟ "
این در حالی است که ادعای ذوالنوری هچ وقت از سوی مقام‌های رسمی آمریکا تائید نشد و ایران نیز آن را رد کرد. حتی جفری پریسکات، مشاور ارشد باراک اوباما، در این باره گفت: "این اتهام، مسخره و غلط است. از یاد نبریم این نمونه دیگری از تکرار طوطی‌وار ترامپ از حرف‌های فاکس‌نیوز است که گنده‌کردن ادعا‌های یک تندرو در ایران است."
یکی دیگر از حواشی اخیر ذوالنور مربوط به دیدار او با سفیر انگلیس در تهران است. این دیدار در مرداد ماه سال جاری برگزار شد. ذوالنور در آن زمان به تازگی به ریاست کمیسیون امنیت ملی انتخاب شده بود.
دیدار این نماینده اصولگرا که به تندروی شهره بود، بازتاب وسیعی یافت از همه مهمتر این که ذوالنور در این دیدار خندان و مشعوف بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/69061/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برابر گله گاومیش‌های عصبانی

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی

استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی

تنبیه یک شامپانزه توسط مادرش به دلیل سنگ زدن به مردم!

محاصره پلنگ ایرانی توسط چند قلاده سگ‌ در شاهرود

حمله ناکام و دردناک پلنگ به خانواده جوجه تیغی ها

شکوفه های زیبا در کره جنوبی

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه

بیانیه وزارت امور خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا

زمان برگزاری ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اعلام شد

حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است

واعظی: عملیات «وعده صادق» تقویت اتحاد ملی کشور را در پی دارد

تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو

محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست

پیام‌های حمله به دو پایگاه آمریکا در شرق سوریه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

ویدئو چندش‌آور از ساخت کوکاکولا در پاکستان

گوناگون/ غواص تنهایی که به آب نامه می‌نوشت و در آب شهید شد

مشاهده گله‌ی گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود

منطقه دیدنی آب بندان شفیع آباد در استان گلستان

بارش برف بهاری در جاده شاهرود - توسکستان

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

هرروز یک سری مشکل هست!

توضیحات رائفی‌پور درباره اموالش: مستاجرم!

المیادین: مأموریت‌ مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد

پزشکیان: اصرار به حجاب اجباری، عناد ایجاد می‌کند

سند مهم منتشر شده در یازدهمین جلسه دادگاه منافقین

اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم

سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا

لحظه هدف قرار گرفتن محل استقرار نظامیان اسرائیلی توسط حزب‌الله

والاس: روسیه بزرگترین تهدید کنونی علیه انگلیس است

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

پرش خیره کننده کروکودیل برای گرفتن طعمه