ایران پرسمان

آخرين مطالب

تحلیل فارین پالیسی از نقاشی‌های جدید بر دیوار سفارت آمریکا سیاست روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - انتخاب / فارین پالیسی نوشت: جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 4 نوامبر امسال هم زمان با چهلمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران مجموعه‌ای از نقاشی‌های جدید را در دیوار‌های اطراف ساختمان سفارت خانه قدیمی رونمایی کرد. وظیفه طراحی نقاشی‌های جدید بر عهده دانش آموزان عضو نیروی بسیج ایران گذاشته شد. مقامات کشور قصد داشتند که جنبه‌هایی از تنش‌های اخیر بین دو کشور را از زمان خروج ترامپ از توافق برجام و شروع کمپین فشار حداکثری به تصویر بکشند.
در ادامه این مطلب آمده است: این آثار هنری جدید در واقع بر روی مجموعه دیگری از نقاشی‌های قدیمی قرار گرفته اند. آثار قدیمی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ترسیم شده بودند و روابط مناقشه آمیز مربوط به عصر دیگری را به تصویر می‌کشند. آقای بهرام امینی، مدیر موزه لانه جاسوسی در مصاحبه با خبرگزاری‌های محلی ایران گفته بود که نقاشی‌های قدیمی از مد افتاده بودند و باید جایگزین می‌شدند.
شباهت‌ها و تفاوت‌های بین نقاشی‌های قدیمی و جدید نکات جالبی را به ما می‌آموزند. آثار قدیمی چهره ترسناکی از قدرت آمریکا به تصور می‌کشیدند. در حالی که نقاشی‌های جدید تلاش می‌کنند که دولت آمریکا را به سبکی نو به سخره بکشند. آثار جدید همچنین در مقایسه با الگو‌های سابق روشن‌تر هستند.
اگرچه در نقاشی‌های جدید موضوعات تازه‌ای از جمله جنگ داخلی سوریه و سرنگونی پهپاد جاسوسی هاوک آمریکا بر فراز آب‌های خلیج فارس به تصویر کشیده شده اند، شباهت‌های زیادی بین آثار قدیمی و جدید مشاهده می‌شود. برای مثال، یکی از نقاشی‌های جدید تفنگی را به تصویر می‌کشد که با ستاره‌ها و نوار‌های قرمز و آبی پرچم آمریکا آراسته شده است و شباهت زیادی با نمونه قدیمی خود دارد. اما در نقاشی جدید لوله تفنگ به سمت پایین خم شده است و تم سخره آمیزی را به تصویر می‌کشد.
مجسمه آزادی نیز در بین نقاشی‌های جدید قرار دارد. در نمونه جدید بازوی مجسمه قطع شده است و به جای صورت یک جمجمه مشاهده می‌شود.
سیم خاردار و فرهنگ پاپ آمریکا نیز موضوعات مشترکی در آثار قدیمی و جدید هستند. سیم خاردار به طور گسترده در جنگ بین ایران و عراق استفاده شده بود و حضور آن در نقاشی‌های قدیمی می‌تواند برای نسل‌های قدیمی یادآور روز‌های جنگ باشد. اما برای نسل‌های جوان شاید سیم خاردار یادآور زندان‌های آمریکا در گوانتانومو باشد.
برخی آثار جدید نیز در مورد فرهنگ پاپ آمریکا هستند. برای مثال می‌توان به تمبر 1 دلاری اشاره کرد که در آن سیم خاردار جایگزین چیپس سیب زمینی در ظرف غذای مک دونالد شده است. در تمبر دیگری تمثال شخصیت کارتونی میکی ماوس همراه با یک تفنگ به تصویر کشیده شده است.
جمجمه انسان یکی از طرح‌های محبوب در نقاشی‌های قدیمی و جدید است. در یکی از آثار جدید تعدادی جمجمه در دریایی از خون اطراف چشم ایزدی به تصویر کشیده شده اند. در نقاشی دیگری جمجمه‌ها جایگزین ستاره‌های پرچم آمریکا شده اند و تک تیرانداز‌ها در بین نوار‌های آبی پنهان شده اند که ظاهرا به جنگ‌های طولانی آمریکا در کشور‌های اسلامی اشاره میکند. در نمونه قدیمی موشک‌های کروز جایگزین نوار‌های آبی پرچم شده بودند.
البته برخی تصاویر مربوط به نمونه‌های قدیدی در نقاشی‌های جدید مشاهده نمی‌شوند. برای مثال یکی از آثار قدیمی مداخلات آمریکا از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای همچون صدای آمریکا را به تصویر کشده بود. این موضوع غافل گیر کننده است که در نقاشی‌های جدید هیچ اشاره‌ای به استفاده آمریکا از رسانه‌های اجتماعی و شبکه‌های خبری برای انتشار پروپاگاندا نشده است.
علاوه بر این، در نقاشی‌های قدیمی بازگشت [امام] روح الله خمینی، رهبر انقلاب اسلامی از پاریس به تهران به تصویر کشیده شده بود. اما اکنون نشانه‌ای از آن‌ها مشاهده نمی‌شود. شاید نسل جدید تصور می‌کنند که کشور وارد دوره انقلابی جدیدی شده است. در یکی از نقاشی‌ها دو سیاست مدار آمریکایی و ایرانی بر روی میزی در مقابل یکدیگر در کاخ سفید نشسته اند. در این تصویر مقام آمریکایی در قسمت بالاتنه بر روی میز کت رسمی به تن دارد، اما در زیر میز چکمه و یونیفرم نظامی پوشیده است. منظور از این نقاشی غیر قابل اطمینان بودن آمریکایی‌ها است.
به طور مشابه، در آثار جدید اشاره‌ای به شهدا و مبارزان جنگ هشته ساله بین ایران و عراق نشده است. در عوض، تصاویری در ارتباط با جنگ‌های معاصر در خاورمیانه مشاهده می‌کنیم. برای مثال، یکی از نقاشی‌ها سرنگونی یکی از پهپاد‌های جاسوسی آمریکا در ماه ژوئن امسال در نزدیکی تنگه هرمز را به تصویر می‌کشد.
نقاشی دیگری جنگ علیه گروه داعش را به تصویر می‌کشد. در این اثر یکی از مبارزان داعش همراه با یک تانک اسرائیلی در سمت راست و یک بالگرد سرنگون شده آمریکا در سمت چپ نقاشی وجود دارند.
یکی از آثار دیگر تلاش می‌کند که به مشکلات داخلی آمریکا اشاره کند. این نقاشی نشان بزرگ آمریکا را به تصویر می‌کشد، اما منظومه ستاره‌ها در بالای سر عقاب با یک ستاره داوود جایگزین شده اند و عقاب به جای شاخه زیتون و سیزده تیر کمان، سرنگ‌های مواد مخدر و گلوله‌های جنگی در پنجه‌های خود گرفته است. بر روی سینه عقاب مشاهده می‌کنیم که لکه‌های خون از نوار‌های قرمز پرچم آمریکا بیرون زده می‌شود. این نقاشی در واقع به بحران خشونت اسلحه و بحران مواد مخدر در آمریکا اشاره می‌کند. در واقع این اثر به ایرانی‌ها یادآوری می‌کند که حتی ابرقدرتی همچون آمریکا نیز با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند.
در نقاشی‌های جدید در دیوار‌های اطراف سفارت خانه اشارات به آیت الله [امام] خمینی و دیگر موضوعات مرتبط با اوایل انقلاب حذف شده اند و بیشتر مسائل معاصر مورد توجه قرار گرفته اند. البته شعار معروف «ما آمریکا را زیر پا می‌گذاریم» همچنان بر روی دیوار آجری ساختمان سفارتخانه مشاهده می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/69110/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

گناهان زبان؛ بداخلاقی

قلعه جزیره مونت سن میشل در فرانسه

دره ای زیبا در ایسلند

غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم

جنبش انصارالله یمن: جنایات اسرائیل در غزه بی‌سابقه است

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به فرانسه رسید

تنش میان حزب‌الله با رژیم اسرائیل بالا گرفت؟

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران

بارندگی شدید در شهر شنژن چین

طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید

نجات دراماتیک راننده خودرو از میان شعله‌های آتش در آمریکا

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره منوچهر متکی

عصبانیت پسر معاون سابق از انتشار اعترافات متهمان پرونده‌اش!

عصبانیت و انتقاد میرسلیم از دولت

باقری: کلید برقراری آرامش در منطقه توقف جنایات رژیم صهیونیستی است

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

حکمت/ آنچه سبب خواری شخص خواهد شد

داستانک/ گریه بر شهید

بارش باران در ایستگاه متروی تازه افتتاح شده استانبول!

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدیدنظر کنید

نامه وزیر دفاع به قالیباف

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال 2023

روسیه از حضور بیش از 3000 مزدور خارجی در جنگ اوکراین خبر داد

بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد

تزریق ٥٠٠٠ میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

فتوای جهاد او انگلیسی‌ها را از خاک ایران خارج کرد!