ایران پرسمان

آخرين مطالب

عملیات پوتین در ماداگاسکار تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
نمی‌شود دلتنگ روس‌ها نشد. آنها سال گذشته ناگهان سر و کله‌شان در پایتخت شلوغ ماداگاسکار پیدا شد در حالی که کوله‌پشتی مملو از پول نقد به دنبال داشتند و روی این کوله‌پشتی‌ها تبلیغ نام رئیس‌جمهور ماداگاسکار دیده می‌شد. این یکی از آشکارترین تلاش‌ها از سوی روس‌ها تا به امروز برای مداخله در انتخابات بود. آنها از دفتر کارشان در یک هتل تفریحی، روزنامه‌ای به زبان محلی منتشر می‌کردند و جوانان را به‌کار می‌گرفتند تا مقالاتی در مدح رئیس‌جمهور بنویسند و به او در پیروزی یک دوره دیگر کمک کنند. آنها با دور زدن قوانین انتخاباتی، آنتن‌های تلویزیونی را خریداری کرده و بیلبوردهای فراوانی را هم در راستای برنامه‌هایشان تهیه کردند. «مایکل شویرتز» و «گال بورگیا» در گزارش 11 نوامبر برای نیویورک تایمز نوشتند، عوامل روسیه به جوانان پول می‌دهند تا در تجمعات حضور یابند و به روزنامه‌نگاران پول می‌دهند تا اخبار را پوشش دهند. آنها با بادیگاردهای مسلح در دفاتر کمپین‌ها حضور می‌یابند تا به مخالفان رشوه دهند و آنها را از گردونه رقابت خارج سازند تا به این ترتیب راه ریاست جمهوری را برای نامزد مطلوب خود هموار کنند.
در کمیسیون انتخابات ماداگاسکار، مقام‌ها گوش به زنگ هستند. «تی یری راکوتوناریوو»، قائم مقام این کمیسیون، می‌گوید:«همه ما به یاد می‌آوریم که روس‌ها در انتخابات آمریکا چه کردند. همه واقعا می‌ترسیم.» از میان تمام جاهایی که انتظار می‌رفت روس‌ها برای مداخله برگزینند، ماداگاسکار یکی از جاهایی بود که کمترین انتظار برای انتخابش می‌رفت. این کشور که در جنوب شرق آفریقا واقع شده هزاران مایل آن‌سوتر از مسکو است و ارزش استراتژیک کمتری برای کرملین یا توازن قوای جهانی دارد. اما دو سال پس از مداخله تهاجمی روسیه در آمریکا، آنها اینجا هستند و مصمم به توسعه برنامه‌های خود و روش خاص خود را برای مداخله در انتخابات آن هم در یک میدان نبرد سیاسی در دوردست‌ها دارند. بر اساس ده‌ها مصاحبه‌ای که با مقام‌های ماداگاسکاری و عوامل محلیِ در استخدام روسیه انجام گرفت و مطالعه صدها صفحه سند داخلی که از سوی عوامل روس تهیه شد، این عملیات به تایید ولادیمیر پوتین رسیده و هماهنگی آن را عواملی بر عهده دارند که در انتخابات 2016 آمریکا مداخله داشتند.
«شویرتز- بورگیا» در گزارش خود می‌افزایند: مداخله در ماداگاسکار درست چند هفته پس از دیدار «هری راجائوناریمامپیانینا»، رئیس‌جمهور این کشور، با ولادیمیر پوتین در مسکو در سال گذشته کلید خورد. در این دیدار که هرگز گزارشی از آن به بیرون درز نشد «یووگنی پریگوژین»، متحد و نزدیک‌ترین یار پوتین هم حضور داشت. پریگوژین در زمره مقام‌هایی است که از سوی آمریکا به دلیل مداخله در انتخابات 2016 آمریکا در لیست تحریمی‌ها قرار گرفت (روزنامه «دنیای‌اقتصاد» در گزارش «روسیه درحال بازگشت به آفریقاست: ارتش شخصی پوتین» در تاریخ 23 مرداد 98 به تفصیل به حضور روسیه در آفریقا و نقش پریگوژین اشاره کرده بود). پوتین مکررا هر گونه دخالت در انتخابات دیگر کشورها را رد کرده است اما نشست او با رئیس‌جمهور ماداگاسکار – که پریگوژین هم سمت راست پوتین نشسته بود- به نقش روسیه در انتخابات دیگر کشورها حتی کوچک‌ترین و دورافتاده‌ترین‌شان اشاره می‌کند.
از برخی جهات حیاتی، عملیات ماداگاسکار شبیه به عملیاتی است که در آمریکا انجام گرفت. یک کارزار فریبی در رسانه‌های اجتماعی به راه افتاده و تلاش می‌شود نامزدهای خرابکار در بوق و کرنا شوند. روس‌ها حتی یک چهره آخرالزمانی را هم در استراتژی خودشان برای تخریب اپوزیسیون به کار گرفتند تا از شانس رقیب بکاهند. این چهره آخرالزمانی که دارای کیش شخصیت هم بود نامش کشیش «میل هول» است. او می‌گوید:«آنچه موجب شگفتی من شد این بود که روس‌ها برای عقد قرارداد به خانه من می‌آمدند اما من خانه نبودم. این عقد قرارداد بدون حضور من بود. آنها می‌گفتند اگر پول بخواهی، هر چقدر نیازت باشد به تو می‌دهیم.» اما اگر تلاش‌های روسیه در آمریکا در راستای لکه‌دار کردن دموکراسی غربی و بی‌اعتبار ساختن آن و در راستای رقابت‌های ژئوپلیتیک پوتین بود رقابت در ماداگاسکار هیچ نفع سیاسی ندارد و فقط یک هدف ساده دارد و آن «نفع مادی» است. «شویرتز- بورگیا»، گزارشگران نیویورک تایمز می‌افزایند: پیش از انتخابات، یک شرکت روسی که مقام‌های محلی و دیپلمات‌های خارجی می‌گویند از سوی پریگوژین کنترل می‌شود، سهم زیادی در یک شرکت دولتی دارد که کارش استخراج فلز کروم است؛ ماده‌ای معدنی که برای استفاده در فولاد ضد زنگ به‌کار می‌رود.
این کسب و کار موجب اعتراضات کارگران شد. آنها از حقوق پرداخت‌نشده‌شان، مزایای لغو شده‌شان و تهاجم خارجی‌ها به بخشی که منبع اقتدار ملی برای ماداگاسکار بوده شکایت دارند. ماداگاسکاری‌ها معتقدند ثروت کشورشان دارد غارت می‌شود و نقش عمده را روس‌ها دارند. این تکرار الگویی است که در آن روس‌ها در حال خزیدن به سوی کشورهای آفریقایی هستند و امیدوارند سیاست‌های آنها را به خاطر منافع مادی خود از نو شکل دهند. در جمهوری آفریقای مرکزی، افسر سابق اطلاعاتی روسیه، مشاور عالی امنیتی رئیس‌جمهور این کشور است در حالی که شرکت‌های وابسته به پریگوژین در سراسر کشور رخنه کرده‌اند و به استخراج قانونی و غیرقانونی الماس می‌پردازند. مقام‌های دولتی، جنگ‌سالاران و کسانی که در حوزه الماس فعالیت دارند می‌گویند روز به روز بر قدرت [و رد پای] پریگوژین در امور نظامی و تجاری افزوده می‌شود.
سال گذشته سه روزنامه‌نگار روس که در حال تحقیق از فعالیت‌های پریگوژین بودند در آنجا کشته شدند. «پاول استرونسکی»، محقق مرکز کارنگی، می‌گوید:«پریگوژین موفقیت چشمگیری در سال 2016 داشت و او اکنون آدمی است که تمام نگاه‌ها به سوی اوست و به تعبیری در سیبل نگاه‌هاست. او یک پا بر زمین دارد و پای دیگرش در کشورهای مختلف آفریقایی است. برخی کشورها با رهبران اقتدارگرا هستند که نیازمند کمک برای پیروزی هستند.» اما تجاوز و تهاجم روسیه به خارج بی‌نقصان هم نبوده است. عملیات روسیه در ماداگاسکار در وهله اول به نتایج مطلوب دست نیافت و درگیر بی‌کفایتی و فسادهای حیرت‌انگیزی شد که موجب شد چهره روسیه به‌عنوان کشوری که خرابکار سیاسی است جا بیفتد. مواردی از کارزارهای انتخاباتی مشاهده شده که در تبلیغات اشتباهات گرامری دیده شده است. مثلا نام رئیس‌جمهور یا به اشتباه نوشته می‌شد یا از برخی کلیشه‌ها برای اشاره به نام او استفاده می‌شد. برخی کارزارها هم به گونه‌ای بود که بانیانش به دنبال اهداف و مطامع شخصی بودند یا قبوضی می‌خواستند که در آن مثلا قیمت روزنامه‌ها یا قیمت برخی خدمات دو برابر حد معمول برآورد می‌شد.
فردی که برای این برنامه کارزار روس‌ها کار می‌کرد می‌گوید در رختخواب خانه یکی از عوامل روس بسته‌های طلا و سنگ‌های قیمتی یافت شده بود. این نشانه دیگری است از اینکه افرادی که بی‌اعتماد به این عملیات یا کارزارها هستند اغلب به‌دنبال نفع شخصی هستند تا سیاست. روس‌ها در قمار سیاسی خود به راحتی گزینه‌ها یا نامزدهای مد نظر خود را تغییر می‌دهند. زمانی که برایشان مسجل شد که «هری راجائوناریمامپیانینا»، از احتمال یا شانس اندکی برای پیروزی برخوردار است (روس‌ها به او لقب «پیانو» داده بودند)، عوامل روس به سرعت نظر خود را عوض کردند و به سوی نامزد احتمالا نهایی یعنی «اندری راجولین» چرخیدند. «یاروسلاو ایگناتوفسکی»، مدیر این عملیات، در نامه‌ای به یکی از همکارانش که به دست Dossier Center (اندیشکده‌ای مستقر در لندن) افتاد، نوشت:«پیانو خیلی ضعیف است. او هرگز پیروز نمی‌شود.» این مانور کارگر افتاد. پس از اینکه روس‌ها به سوی راجولین – رقیب سابق‌شان- چرخیدند و باعث پیروزی او شدند، شرکت پریگوژین هم دست به کار شد و با دولت جدید وارد مذاکره شد تا معادن کرومیوم و دیگر منابع در دسترس خود را با وجود اعتراضات کارگران حفظ کند. عوامل سیاسی پریگوژین تا امروز همچنان در پایتخت ماداگاسکار مستقر هستند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/69454/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

ادعای آمریکا: ساخت اسکله کمک‌رسانی به غزه آغاز شد

ارتش یمن بار دیگر «ایلات» را هدف گرفت

بازداشت 100 دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

عربستان میزبان مذاکرات چندجانبه درباره آینده غزه

قرارداد 6میلیارد دلاری تسلیحات و تجهیزات آمریکا برای اوکراین

اعتراضات ضد اسرائیلی در سراسر آمریکا ادامه دارد

پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای انصراف از حمله به رفح در ازای توافق با حماس

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی را مسدود کرد

بمباران دوباره امدادگران غزه با شهادت 8نفر

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

آقای ذوالنوری ممنون