ایران پرسمان

آخرين مطالب

اعدادی که نباید آب بروند تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - شرق / متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
هر سال وقتی رقم بودجه پیشنهادی فرهنگ و هنر از طرف دولت اعلام می‌شود، بحث‌های دامنه‌‌داری در مورد آن در رسانه‌ها به راه می‌افتد. خصوصاً که اهالی فرهنگ وهنر معتقدند بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید نسبت به سایر دستگاه‌های فرهنگی بخصوص صدا‌و‌سیما کاهش پیدا کند. با اینکه کل بودجه سال 98 وزارت فرهنگ رقمی بالغ بر 21 هزار و 821 میلیارد و 210 میلیون ریال بود و نسبت به سال 97 حدود 18 میلیارد تومان افزایش داشت، با این حال اهالی فرهنگ و هنر همچنان با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو بودند و از کمبود امکانات رنج می‌بردند. بودجه سال99 بدون محاسبه یارانه، صبح روز یکشنبه 17 آذرماه توسط حسن روحانی ریاست جمهوری در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی 24 هزار و 315 میلیارد و 530 میلیون ریال پیشنهاد شد. در این بودجه برآورد هزینه‌ای سال آینده برای «برنامه حمایت و گسترش هنرهای نمایشی»، 84 میلیارد و 11 میلیون تومان تعیین شده؛ در حالی که مصوبه بودجه امسال تئاتر 82 میلیارد و 322 میلیون تومان بوده است و این تفاوت به این معناست که بودجه حوزه تئاتر در مقایسه با سال گذشته تغییری نداشته است. در این بین برای کمک به بنیاد فرهنگی و هنری رودکی هم مثل قبل ردیف جداگانه‌ای در ذیل برنامه‌های تئاتر گنجانده شده که 9 میلیارد تومان از بودجه تئاتر به آن تعلق خواهد گرفت؛ این رقم در سال گذشته 7میلیارد و 500 میلیون تومان بود. همچنین برای سازمان امور سینمایی، 210میلیارد تومان در لایحه بودجه سال آینده در نظر گرفته شده که این رقم در لایحه سال قبل 205 میلیارد تومان بود. سهم برنامه حمایت و گسترش هنرهای تجسمی هم از سوی دولت 33 میلیارد و 925 میلیون تومان برآورد شده که نسبت به بودجه سال گذشته که 35 میلیارد و 200 میلیون تومان بود، کاهش پیدا کرده است. درحالی‌که حوزه موسیقی با 55 میلیارد و 907میلیون و 800 هزار تومان نسبت به رقم 49 میلیارد و 650 میلیون تومان سال گذشته افزایش داشته است.
لادن حیدری معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جزئیات بودجه فرهنگی سال 99 به «ایران» می‌گوید: «در دستگاه‌های فرهنگی رشد 16درصدی داشته‌ایم؛ اما متأسفانه رشد اعتبارات مندرج در بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک درصد است و تقریباً خیلی از حوزه‌ها رشد منفی داشته‌اند. حوزه تئاتر منفی نیست و 2درصد رشد داشته است اما در هنرهای تجسمی رشد منفی داشته‌ایم. در حوزه مد و لباس رشدی نداشته‌ایم و در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی رشدمان منفی بوده است.». سؤالی که همیشه در این باره مطرح بوده به عدم حمایت نمایندگان مجلس از اهالی فرهنگ وهنر برمی‌گردد. شاید اکنون تحریم‌های اقتصادی بسیاری از کاستی‌ها را توجیه کند اما به اذعان خود نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس حوزه فرهنگ از سال‌ها پیش در اولویت نمایندگان مجلس قرار نداشته است. لادن حیدری با اظهار تأسف از این مسأله ادامه می‌دهد: «حمایت‌هایی هم که از طرق مختلف در مجلس صورت گرفته، جزء مواردی نبوده که خیلی ما را امیدوار کند. نماینده‌ای که واقعاً دغدغه‌ فرهنگ داشته‌ باشد زیاد نداشته‌ایم؛ کسی که به‌دنبال ارتقای بودجه فرهنگ باشد و پیگیر افزایش آن باشد».
از سوی دیگر پروانه سلحشوری نماینده مجلس درباره پایین بودن بودجه اختصاص یافته به حوزه فرهنگ و هنر به «ایران» می‌گوید: «شرایط اقتصادی کشور اضطراری است. مردم باید معیشتشان را اداره کنند. برای دولت در این شرایط بحث درمان و دارو و مسکن در اولویت است نه حوزه فرهنگ وهنر». او در مورد بودجه کم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم می‌گوید: «باید دید آیا همه نهادهای فرهنگی که زیر نظر کمیسیون فرهنگی هستند، بودجه‌شان کم شده است یا نه؟ اگر اینگونه باشد در این شرایط اقتصادی جای اعتراض نیست». با نگاهی به بودجه‌های تخصیص یافته به معاونت‌ها و حوزه‌های فرهنگی و هنری به‌صورت جزئی با این مسأله روبه‌رو می‌شویم که ردیف بودجه‌ای اختصاص‌یافته از طرف سازمان برنامه و بودجه به این حوزه‌ها، در نهایت به همان میزان پرداخت نمی‌شود. به‌عنوان مثال گفته می‌شود در حوزه تئاتر فقط حدود 20 درصد از کل بودجه اختصاص داده شده به این حوزه پرداخت شده و اکنون اداره کل هنرهای نمایشی بابت حمایت از گروه‌های نمایشی و برگزاری جشنواره‌ها نزدیک به هفت میلیارد تومان بدهی دارد. اما لادن حیدری این ادعا رد می‌کند و می‌گوید: «اصلاً امکان ندارد این کار انجام شود؛ چون خلاف است. دیوان محاسبات اولین جایی است که به ما خرده می‌گیرد و ما را به دادگاه می‌فرستند. در حوزه هنرهای نمایشی اگر عددی در قانون بودجه درج می‌شود لزوماً تخصیص آن از سازمان برنامه و بودجه به‌صورت صددرصد نمی‌آید. یعنی اگر 80 میلیارد درج می‌شود ممکن است 60 میلیارد دست ما پول بیاید. این مسأله بستگی به منابع مالی دولت دارد. رقمی که در قانون بودجه نوشته می‌شود با رقمی که به دستگاه پرداخته می‌شود، مغایرت دارد. از طرفی کادر اداره هنرهای نمایشی هم هزینه دارد و حقوق و دستمزد پرسنل هم از همان بودجه پرداخت می‌شود. ما چیز جدایی به‌نام حقوق و مزایای پرسنل نداریم. ما از بودجه منحرف نمی‌شویم و نظارت دقیق روی آن صورت می‌گیرد».
فاطمه ذوالقدر نماینده مجلس، نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی و عضو کمیسیون تلفیق هم در گفت‌و‌گو با «ایران» خبر از اصلاح بودجه تئاتر و سایر بودجه‌های فرهنگی بخصوص تئاتر می‌دهد. او با اشاره به برگزاری جلسات کمیسیون فرهنگی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره می‌گوید: «جلسات ما درباره دغدغه‌های حوزه‌هایی مثل تئاتر بوده که متأسفانه رقم کمی هم به آن اختصاص یافته است. تئاتر با وجود مشکلاتی که در زمینه کمبود سالن‌ها‌ دارد، با این بودجه دوام نمی‌آورد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قول بازنگری داده تا با کمک دولت و در کمیسیون تلفیق بودجه تئاتر و برخی دیگر از حوزه‌ها مثل سازمان نهاد کتابخانه‌ها که در معرض تعدیل 1000 نفر نیرو قرار دارد، افزایش پیدا کند.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/76677/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش نماینده مجلس به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارد

رقص زیبای ماهی های کوچولوی آبی

اینتل بزرگترین رایانه نورومورفیک جهان را ساخت

چهار سؤالی که ارسطو به آنها پاسخ می‌دهد

چالش مرندی برای مجری معروف انگلیسی: در برنامه‌ات فیلم سرهای بریده‌شده اسرائیلی‌ها را نشان بده!

امیرعبداللهیان: نتانیاهو از کنترل خارج شده و باید مهار شود

فرمانده ارتش به فرمانده سپاه پیام داد

وداع تلخ مادر با کودک خردسالش که در بمباران صهیونیست‌ها به شهادت رسید

آزمایش یک موشک قاره پیمای جدید در کره شمالی

نابودی بزرگترین مرکز داروسازی نوار غزه به دست اشغالگران صهیونیست

تکذیب افزایش مجدد دستمزد کارگران

وعده مقام وزارت نیرو برای رفع مشکلات فنی انتقال برق ایران، آذربایجان و روسیه

شروع یک انقلاب در درمان طاسی سر

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

لیز خوردن خودرو در خیابان برفی

شاخ به شاخ دو خودرو با هم

پیست مسابقات فرمول یک با آسفالت نانویی روکش شد

میزان موفقیت‌ ‌عملیات وعده صادق از زبان جانشین فرمانده‌ کل سپاه

آمریکا هرگونه حمله هوایی در عراق را رد کرد

دفاع هوایی روسیه 50 پهپاد اوکراینی را ساقط کرد

ازدواج سه زوج فلسطینی در دل جنگ

زلنسکی: ناتو باید روشن کند متحد کی‌یف هست یا نه

دردسرهای بزرگ اصولگرایان

ایران و اسرائیل در منطقه خاکستری

طلای جهانی از رکورد فاصله می‌گیرد؟

بانک جهانی: فقر مطلق در ایران کاهش یافت

کارواش خانگی مدل Gunjet

زیبایی های یک پل در میان ابر ها

این رفتار ها رو از کجا یاد میگیرین آخه!

ساحل زیبای اقیانوس هند

کی حاضره امتحانش کنه؟

مطالعه جدید؛ ژن‌های قدرت می‌توانند از ما در برابر بیماری و مرگ زودرس محافظت کنند

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی Orion

بخشی از کتاب/ وقتی طوفان تمام شد...

نورنیوز: خبرسازی رسانه‌های غربی درمورد آسیب دیدن سامانه‌های پدافندی ایران تکذیب شد

ناوگروه‌های ایران در کدام دریاها هستند؟

دستورکار هفته جاری مجلس

اعتراض دانشجویان دانشگاه آمریکایی کلمبیا به اخراج حامیان فلسطین

دستگیری چند کارمند شرکت گوگل پس از اعتراض به همکاری این شرکت با اسرائیل

اشک‌های نماینده مالت از سخنان نماینده فلسطین درباره رنج‌ها و سربلندی غزه

ده بلایی که نتانیاهو بر سر اسرائیل آورد!

ریچارد‌ هاس: ایران می‌تواند تنگه هرمز را ببندد

سرمقاله سیاست روز/ ناگزیرهای غرب

روایت جالب یک اقتصاددان از دلیل افزایش عجیب قیمت طلا

طبیعت زیبای لرستان