ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ چرا جانسون پیروز شد و کوربین شکست خورد؟ خبر خوب

سرمقاله خراسان/ چرا جانسون پیروز شد و کوربین شکست خورد؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خراسان / « چرا جانسون پیروز شد و کوربین شکست خورد؟ » عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم نبی شریفی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
کمتر از 48 ساعت مانده به انتخابات سراسری بریتانیا، بوریس جانسون، رهبر حزب محافظه کار سوار بر بلدوزری که روی آن شعار «برگزیت انجام شد» نوشته شده بود، دیوار (نمادین) «بن بست» را خراب کرد. حزب او حالا به بهترین نتیجه انتخاباتی از زمان پیروزی مارگارت تاچر در انتخابات 1987 دست یافته است.
اما به راستی چرا جانسون پیروز شد؟ یکی از دلایل پیروزی محافظه کاران به دلیل وجود شخصیتی کاریزماتیک و سخنوری همچون بوریس جانسون در جایگاه رهبر این حزب است. وجهه ای که ترزا می، نخست وزیر و رهبر پیشین حزب محافظه کار از آن برخوردار نبود. جالب است که فردی با ویژگی های شخصیتی جانسون، پیش از او در انتخابات 2016 آمریکا نتیجه مثبت از رای دهندگان گرفته بود. بوریس جانسون چه در دوران شهرداری لندن، چه دوران نخست وزیری اش، همان قدر بابت کردار و سخنانش در رسانه ها حضور داشت که دونالد ترامپ، در صدر اخبار بود. شبکه (RTL) در صفحه توئیتر خود نوشت: «پیروزی بوریس جانسون در انتخابات پارلمانی انگلیس چه چیزی را افشا می کند؟ از دیدگاه آمریکا، پیروزی بزرگ جانسون در انتخابات پارلمانی افشاگر شکاف میان طبقه نخبگان و رأی دهندگان است. این شکاف به قدری اهمیت دارد که نمی توانیم باور کنیم». اما دلیل اصلی پیروزی شگفت انگیز محافظه کاران، تمرکز آن ها و مواضع شان درباره حل بحرانی به نام «برگزیت»ست. دلیلی که باعث شد طرفداران برگزیت از حزب «کارگر»، «برگزیت» (به رهبری فاراژ) و دیگر احزاب، به حزب اصلی خود پشت کنند و آرای شان را در صندوق محافظه کاران بریزند. تصمیمی که به جهش کرسی های حزب حاکم و به دست آوردن اکثریت مطلق انجامید. حالا جانسون اعلام کرده است که پس از «سه سال اتلاف وقت»، برگزیت را تا 31 ژانویه به سرانجام خواهد رساند. آن هم در شرایطی که دونالد ترامپ قول همکاری برای عبور بریتانیا از بحران اقتصادی «پسابرگزیت» را داده است.
حال سوال این است که چرا کوربین باخت؟ باخت جرمی کوربین که 36 سال نماینده حزب کارگر در پارلمان بریتانیا بوده و چهار سال از رهبریش بر این حزب می گذرد، دلایل متعددی دارد:
الف) بزرگ ترین دلیل باخت او که باعث شد بسیاری از هوادارانش در خانه بمانند یا پای صندوق بروند و به رقبای محافظه کار یا لیبرال دموکرات شان رای دهند، مواضع غیر شفاف کوربین درباره برگزیت بود. او وعده داده بود درصورت پیروزی، یک همه‌پرسی برای انتخاب بین دو گزینه «مذاکره مجدد برای برگزیت» (خروج از اتحادیه اروپا) یا «لغو برگزیت» برگزار کند. موضعی که به مذاق بسیاری خوش نیامد.
ب) کوربین، مردی است که برای خلع سلاح هسته ای فعالیت کرده بود و در بسیاری از تظاهرات های ضد جنگ و ضد فقر حاضر بوده است. دلیلی که باعث شده بود برخی صلح طلبی او را خلاف منافع ملی بریتانیا بدانند.
ج) چهره ضد صهیونیست وی نیز در نتایج اخیر بی تاثیر نبود. او بارها چفیه بر دوش انداخته و از طرفداری حزب ا... و حماس ابایی نداشت. ضدیت وی با صهیونیست ها تقریبا علنی شده بود و در تهییج یهودیان علیه وی نیز موثر واقع شد، چراکه حدود یک سال و نیم پیش، کمیته اجرایی ملی حزب کارگر قطعنامه ای تصویب کرد که بر اساس آن حزب کارگر، بدترین دشنام ها را علیه رژیم صهیونیستی مجاز قلمداد می کرد. بنابراین اعضای حزب کارگر که از آن تاریخ به بعد به توهین به دولت اسرائیل اقدام و آن را به عنوان پیرو نازیسم معرفی کنند، در معرض هیچ گونه مجازاتی از سوی سران حزب قرار نخواهند گرفت و بدیهی است که این اقدامات برای لابی قدرتمند و متمول صهیونیست خوشایند نخواهد بود.
خلاصه آن که پیروزی قاطع محافظه کاران و اجرای نه چندان دور توافق برگزیت، همزمان باخت هم برای دولت جانسون به حساب می‌آید، چراکه حزب ملی اسکاتلند نیز با افزایش 13 کرسی نسبت به انتخابات پیشین و کسب 48 کرسی، حالا گام بلندی را برای اهداف جدایی طلبی خود بر خواهد داشت. این پیروزی به معنای تقویت موج ملی‌گرایی در کشور اسکاتلند است. نیکولا استورجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند گفته که باید به اسکاتلند حق انتخاب دوباره داد. همه‌پرسی استقلال اسکاتلند از بریتانیا در 18 سپتامبر 2014 برگزار شد که بیش از 50 درصد مردم این کشور با آن مخالفت کردند. با وجود این، حزب ملی اسکاتلند امیدوار است که با اجرای برگزیت توسط بوریس جانسون، برایند علاقه حداکثر مردم این کشور برای بقا در اتحادیه اروپا با موج پیشین ملی‌گرایی، این بار به استقلال این کشور منجر شود. همه پرسی مجدد پس از تایید پارلمان محلی، نیاز به تایید پارلمان بریتانیا دارد که اکثریت اش با حزب جانسون است . از طرفی، جانسون هنوز نتوانسته راه‌حلی برای ایرلند شمالی و مرز آن با جمهوری ایرلند در راستای توافق برگزیت بیابد. به نظر می رسد محافظه کاران این بار برخلاف دیوید کامرون، اجازه همه پرسی را به اسکاتلند نخواهند داد و ایرلندی ها را هم برای ارتباط با همسایه جنوبی شان تحت فشار خواهند گذاشت. اما اجرای برگزیت امید تجزیه طلبان برای اجرای دومینو وار آن در اسکاتلند و ایرلند شمالی را زنده کرده است.به نظر می رسد فصل جدید چالش های بریتانیا در راه است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/77447/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

خرس خانگی یک روس

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

رویترز: کشورهای غربی با هدف تنش‌زدایی از طریق ترکیه به ایران پیام داده‌اند

وزیر خارجه انگلیس خطاب به نتانیاهو: سپاه را به عنوان نهاد تروریستی شناسایی نمی‌کنیم

یکی از همراهان امیرعبداللهیان در جواب یک خبرنگار درباره حمله شب گذشته: «چه حمله‌ای؟!»

امیرعبداللهیان: به هرگونه خطای محاسباتی پاسخ می‌دهیم

وضع تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین

سی‌ان‌ان: شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد

ادعای یک نشریه انگلیسی: بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است