ایران پرسمان

آخرين مطالب

خداحافظ پارلمان تحلیل روز

خداحافظ پارلمان
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
فائزه عباسی| 2 ماه و 7 روز دیگر تا یازدهمین انتخابات مجلس باقی مانده است؛ حالا پس از گذشت یک هفته از آخرین روز نام‌نویسی کاندیداها، یک‌بار سرمان را می‌چرخانیم و به پشت سرمان نگاه می‌کنیم تا روایت آمدن‌ها و نیامدن‌ها را ببینیم و از سوی دیگر به روبه‌رو خیره می‌شویم تا ببینیم در مسیر پیش‌رو افرادی که هنوز میل به خدمت دارند و پا در رکاب انتخابات شده‌اند، چه چیزی در چنته‌ خود پنهان کرده‌اند.
از میان 16هزار نفری که در طول 7 روز برای ورود به مجلس یازدهم نام‌نویسی کردند تا عملا هر یک از 290 کرسی مجلس، از هم‌اکنون نزدیک به 55 نفر متقاضی داشته باشد، مجلس دهمی‌ها بخش قابل‌ توجهی از آنها را تشکیل می‌دهند، اما به نظر می‌رسد برخلاف دوره‌های گذشته این‌بار اقبال نمایندگان برای ادامه راه کمتر شده است. چنانکه در این میان، نزدیک به 13% نمایندگان فعلی مجلس حاضر به نام‌نویسی نشده و برای حضور دوباره در «خانه ملت» پا پیش نگذاشته‌اند؛ این بی‌میلی اما فقط شامل یک جریان و جناح سیاسی نبود و از همه جنس، چه چپ و چه راست و چه حد وسط همه را شامل شده است. چهره‌هایی که برخی شناخته‌شده‌تر و برخی کمتر شناخته شده‌ هستند. آنچه در ادامه می‌خوانید، نگاهی است گذرا به کلیت این جماعت حدودا 40 نفره که عزمی برای حضور مجدد در مجلس ندارند و در روزهای آینده، این اوضاع و دیگر احوال انتخابات پیش‌رو را به‌ دقت بیشتر بررسی می‌کنیم.
سرلیست‌های قم و تهران
سال 94 محمدرضا عارف سرلیست امید در تهران بود تا همزمان علی لاریجانی نیز که با فاصله گرفتن از منش اصولگرایانه، در طیف معتدلان جناح راست قرار گرفته بود، سر لیست لیست امید قم شود. حالا پس از چهار سال هر دوی آنها تصمیم گرفته‌اند تا دیگر وارد گود انتخابات مجلس نشوند؛ تصمیمی که لاریجانی آن را پس از 12 سال در دستورکار خود قرار داد و محمدرضا عارف نیز پس از 4 سال ترجیح داد که عطای انتخابات مجلس را به لقایش ببخشد. البته در این میدان نمی‌توان اما و اگرهایی که حکایت از برنامه‌ریزی‌ها برای 1400 دارد را نادیده گرفت.
گرد پشیمانی روی تهران
در میان بهارستانی‌ها که دیگر تمایلی برای نماینده شدن ندارند و از یازدهمین انتخابات مجلس کناره گرفتند، حوزه انتخابیه تهران پیشتاز بود و از 30 نفری که سال 94 راهی ساختمان هرمی‌شکل میدان بهارستان شدند، 20درصد آنها در انتخابات نام‌نویسی نکرده‌اند. پروانه سلحشوری نماینده تهران که روزهای منتهی به شروع نام‌نویسی‌ها انتقاداتش به مجلس و جایگاهی که تضعیف شده، زبانزد خاص و عام بود، در آخرین روز با بیانیه‌ای اعلام کرد که دیگر قصد ندارد در این میدان حاضر شود. اما انصرافی‌های تهران تنها به سلحشوری و عارف ختم نشد و «محمدجواد فتحی» که یک‌بار تیرماه 97 از نمایندگی استعفا داد و دلیلش را هم ایراداتی که به نظام‌ قانونگذاری وجود دارد، عنوان کرد اما در ادامه از این مسیر نیز منصرف شد، حالا دست‌کم از نام‌نویسی مجدد خودداری کرده است. او البته بارها گفته بود که دلایل استعفایش را به تفصیل در روز بررسی این مهم در صحن بیان خواهد کرد؛ روزی که هیچ‌ وقت نیامد و دلایل او همچون رازی سر به مهر باقی ماند.
«علی نوبخت‌حقیقی» یکی دیگر از نمایندگان تهران بود که به سیاق همکارانش تصمیم گرفت از نشستن بر کرسی «خانه ملت» فاصله بگیرد. او که برادر محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه است، در روزهای انتخابات 94 قرار بود به عنوان سرلیست امید در شهر رشت در میدان رقابت قرار بگیرد، اما رد صلاحیت «رحیم سلیمانی‌راد» برنامه‌ها را بر هم زد و شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان تصمیم گرفت در روزهای منتهی به انتخابات «علی‌ نوبخت‌حقیقی» را جایگزین سلیمانی‌راد کند.
«فاطمه حسینی» جوان‌ترین نماینده مجلس دهم بود که با لیست امید از تهران وارد مجلس شد، اما پس از 4سال او نیز تصمیم گرفته تا رقابت برای نماینده شدن را به دیگران بسپارد؛ شاید به این دلیل که طعم این 4 سال چندان به مذاقش خوش نیامده است. «عبدالرضا هاشم‌زایی» نماینده تهران و رییس سنی مجلس دهم بود که او نیز دیگر وارد انتخابات نشد. البته هاشم‌زایی متولد 1323 است و طبق قانون انتخابات افراد برای ورد به انتخابات مجلس باید زیر 75 سال سن داشته باشند.
پایان بیش از یک دهه حضور
«احمد سالک» و «حمیدرضا فولادگر» از نمایندگان اصفهان در مجلس دهم هستند که طیف راست سیاسی را هم نمایندگی می‌کنند. سالک سال‌هاست که در فضای سیاسی کشور حضور دارد و اولین دوره مجلس شورای اسلامی را می‌توان در کارنامه سوابق او دید. او که از اعضای جامعه روحانیت مبارز و البته جبهه پایداری اصفهان است، به عنوان یکی از کلیدی‌ترین چهره‌های اصولگرا در اصفهان محسوب می‌شود که حتی گفته می‌شود بسیاری از ساماندهی‌های انتخاباتی و جناحی اصولگرایان در این شهر از زیر نظر او عبور می‌کند.
«فولادگر» هم که از مجلس هفتم تا دهم در «خانه ملت» حضور داشته است و سابقه نمایندگی‌اش به 20 سال می‌رسد، حالا ترجیح داده که دیگر وارد میدان انتخابات نشود؛ چنانکه گفته هر آنچه می‌توانستم، انجام دادم و باید راه را باز گذاشت تا فکرهای جوان‌تر و ایده‌های جدید‌تر بتوانند در عرصه پارلمان ظهور و بروز داشته باشند.
اول استعفا و بعد کنار‌گیری
«محمدقسیم عثمانی» نماینده مردم بوکان، 26 آبان‌ماه پس از جنجال افزایش قیمت بنزین پشت تریبون «خانه ملت» ایستاد و بعد از ایراد نطقش و با گفتن این جمله که «وقتی آقای لاریجانی شخصا و بدون مشورت مجلس درباره بنزین تصمیم‌گیری و اظهارنظر می‌کند و انگار نظر ما نمایندگان مهم نیست، به همین دلیل حضور ما هم در مجلس معنایی ندارد؛ اصلا برای چه ما در اینجا هستیم.» استعفایش را به هیات رییسه تقدیم کرد. او نیز از جمله نمایندگانی است که دیگر برای نشستن بر صندلی نمایندگی میل و رغبتی نداشت.
ابتدا نام‌نویسی، بعد انصراف
«حشمت‌الله فلاحت‌پیشه» نماینده اسلام‌آباد غرب و دالاهو که سابقه حضور در مجالس هفتم، هشتم و دهم را داشت، روزها و ماه‌های پایانی مجلس دهم را با انتقادهای بسیاری نسبت به جایگاه قوه مقننه و پارلمان گذراند. او در آخرین روز نام‌نویسی در حالی که تعدادی از نمایندگان با او همراه شده بودند، وارد ساختمان وزارت کشور شد و در ساعات پایانی از حوزه کرمانشاه نام‌نویسی کرد. اما درست چند روز پس از پایان این مرحله انتخابات، از حضور در انتخابات انصراف داد و در توضیح این اقدامش اعلام کرد: «من از ابتدا هم قصد شرکت در انتخابات را نداشتم، اما دوستان لطف کردند و به من اصرار کردند که روز پایانی انتخابات را از دست ندهم و ثبت‌نام کنم و پس از ثبت‌نام درباره این موضوع تصمیم بگیرم. واقعیت این است که من در طول این روزها به این موضوع فکر کردم و در نهایت به این نتیجه رسیدم که دانشگاه را انتخاب کنم.»
2 نفر از لیست 4 نفره
سال 94 طیف‌های مختلف اصلاح‌طلب در شیراز به این‌ نتیجه رسیدند که برای کنار زدن رقیبان باید به یک نقطه مشترک رسید و از این‌رو با لیستی
4 نفره که اعضای آن را «بهرام پارسایی»، «مسعود رضایی» «فرج‌الله رجبی» و «علی اکبری» تشکیل می‌داد، وارد رقابت شدند و از قضا با پیروزی قاطع 4 بر صفر نیز از این رقابت خارج شدند. حالا 4 سال پس از آن‌روزها اما دو نفر از این 4 پیروز مجلس دهم ترجیح داده‌اند دیگر در انتخابات مجلس شرکت نکنند. فرج‌الله رجبی و مسعود رضایی نظری مشابه دیگرانی دارند که از نام‌نویسی مجدد سر باز زدند. رجبی معتقد است در طول این 4 سال هر کاری را که می‌توانسته، انجام داده است. او به «اعتماد» می‌گوید باید اجازه داد فکرها و ایده‌های دیگر هم وارد میدان شوند.
کلیمیان در انتظار نماینده جدید
«سیامک مره‌صدق» از مجلس هشتم تا دهم نماینده کلیمیان در مجلس بود، حالا پس از 12 سال حضور در «خانه ملت» تصمیم گرفته تا از گردونه انتخابات فاصله بگیرد. حال برای فهمیدن اینکه نماینده جدید کلیمیان در مجلس چه کسی خواهد بود، باید منتظر بمانیم.
البته نمایندگان بسیاری هستند که از کاندیداتوری مجدد خودداری کرده‌اند؛ نمایندگانی همچون رضا شیران‌خراسانی، اردشیر نوریان، عزت‌الله یوسفیان‌ملا، علیم یارمحمدی، عبدالباسط دورازهی، ابوالفضل حسن‌بیگی، احمد بیگدلی، احمد کیخا و... که در روزهای آینده از مهم‌ترین‌ اقدامات و علت نیامدن‌شان صحبت خواهیم کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/78185/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون