ایران پرسمان

آخرين مطالب

اصولگرایان و رنگین‌کمان مدعیان بهارستان سیاست روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / اصولگرایان مدتهاست خود را فاتح بهارستان می‌دانند اما باید منتظر ماند و دید چنین فرصت ظفری تا چه اندازه از سهم‌خواهی رنگین‌کمان مدعیان اصولگرا مصون خواهد ماند و پایداری‌ها و بهاری‌ها چگونه با نواصولگرایان و سنتی‌ها نسخه اتحاد منجر به پیروزی خواهند نوشت.
فهرست نام‌های اصولگرایی که برای حضور در انتخابات مجلس یازدهم داوطلب شدند نشان از مربعی جدید در طیف‌بندی این جناح دارد و تحلیلگران بر همین اساس منتظر تجربه‌ای جدید در صورت پیروزی اصولگرایان در مجلس یازدهم هستند. اظهارات، گفت‌وگوها و تحلیل‌های چهره‌های شاخص این جریان طی ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که راست‌های سیاست ایران مجلس یازدهم را فتح شده می‌دانند. اما داستان پس از فتح بهارستان چیست؟
«پلن بی» اصولگرایان اما چندان واضح نیست. میان پایداری‌ها، بهاری‌ها، سنتی‌ها و نواصولگرایان چه طرحی باید انداخته شود تا هر چهار ضلع این مربع "احساس" فتح کنند موضوعی مبهم است. آیا پایداری‌ها همچنان سازناکوک خواهند نواخت و نواصولگرایان را برنخواهند تافت؟ نسبت بهاری‌های تایید صلاحیت شده با سنتی‌های اصولگرا چه خواهد بود؟ این سوالات تعیین تکلیف برای مجلس آینده را حتی با وجود حضور کم‌رنگ رقیب برای اصولگرایان دشوار می‌کند و احتمال تکرار اختلاف درونی در عدم حضور رقیب بیرونی را افزایش می‌دهد.
ماه‌هاست که خبرهای اردوگاه اصولگرایی بازحکایت از تلاش آن‌ها برای ائتلاف و وحدت دارد. جمنا، شاجا و اکنون هم شانا سازوکارهای این وحدت است اما تجربه چند دهه انتخابات در ایران نشان داده است که اصولگرایان زمانی که میدان را خالی از رقیب به هر دلیلی می بینند، اختلافات میان گروهی آن‌ها اوج می گیرد و از شرایط آرمانی دور می شوند. در انتخابات پیش رو هم با حضور سهم‌خواهانه چهار طیف از اصولگرایان افق وحدت، چندان روشن نیست.
شاید توصیف «محمد مهاجری» فعال رسانه‌ای اصولگرا در این زمینه جالب باشد. او گفته است: «اصولگرایان دست بالا را در مجلس خواهند داشت، اما از الان زود است که بگوییم آنها در مجلس بعدی به چند شعبه تقسیم می‌شوند. در شرایطی که اصلاح‌طلبان نمی توانند لیست قدرتمندی بدهند، فضا برای اختلاف داخلی اصولگرایان فراهم است و در کنار لیست اصلی این جریان، احتمالا یکی دو لیست دیگر هم ارائه خواهد شد.»
با قبول فرض مهاجری در دست بالای اصولگرایان در انتخابات مجلس، ترکیب این مجلس هم جالب توجه خواهد بود. «علی لاریجانی» در مجلس آینده غایب است، طیف فکری نزدیک به او هم چندان حضور قدرتمندی در ثبت‌نام انتخابات نداشتند؛ شاخص‌های معتدل و سنتی هم به نهادسازی و تشکل‌پروری بیشتر از حضور خود در مجلس همت گمارده‌اند؛ با چنین توصیفاتی صدای پای تندروی در مجلس آینده بیش از همیشه به گوش می‌رسد. صدایی که «امیر محبیان» دیگر نظریه‌پرداز اصولگرا درباره آن هشدار می‌دهد و می‌گوید: «تلاش‌هایی دارد صورت می گیرد که به نوعی از همگرایی و سرلیست واحد برسند که البته ضمن امیدواری برای رسیدن به این هدف نسبت به امکان آن شدیدا مشکوک هستم. جریان اصیل اصولگرا سال‌هاست در انفعال محض است و تعریفش از وحدت باج دادن به افراطی‌هاست. بازی که افراطی‌ها برای آنها تعریف کرده‌اند بسیار ساده است؛ ایجاد توهم درباره جایگاه اجتماعی افراطیون، انداختن اصولگرایان سنتی به انفعال و تلاش برای تامین نظر افراطی‌ها و نهایتا در آخرین لحظه بر هم زدن بازی.»
جبهه پایداری اما به عنوان طیفی که امکان تندروی آنها زیاد است از هم اکنون شمشیر از رو بسته است. «محمدجواد ابطحی» از اعضای این جبهه گفته است: «همه‌اش گفته می‌شود که چرا جبهه پایداری انعطاف نشان نمی‌دهد؟ خوب چرا آن‌ها انعطاف به خرج نمی‌دهند؟»
گرچه احتمال کسب ریاست مجلس برای «محمدباقر قالیباف» بیش از هر شخص دیگری فرض گرفته می‌شود اما این به معنای توافق جمعی اصولگرایان بر سر این موضوع نیست. پایداری‌ها قالیباف را به اندازه کافی انقلابی نمی‌دانند و نواصولگرایی او را خارج از اصول اصولگرایی می شمارند، برای این گروه «مرتضی آقاتهرانی» در اولویت است. از سوی دیگر سنتی هایی از جنس «غلامرضا مصباحی‌مقدم» هم در مجلس آینده حضور خواهد داشت و این معادله ریاست را سخت می کند. ابهام آمیزترین بخش داستان اما از سوی بهاری‌ها رقم خواهد خورد جایی که طرفداران رئیس جمهوری سابق هیچ یک از سه طیف سنتی، پایداری و نواصولگرایی را قبول ندارند و ساز خود را کوک کرده‌اند.
هدف خدمت به ملت نیست کنترل دولت است
فرم و قالب مجلس آینده بر اساس آنچه خود اصولگرایان برآن اذعان دارند، اصولگراست و ترکیب قدرت فراکسیون ها هم قطعا تحت تاثیر سهم خواهی ها خواهد بود اما برنامه‌هایی که نامزدهای اصولگرا از آن سخن می گویند عجیب است. استیضاح رئیس جمهوری، کنترل دولت و اقدامات انقلابی نمونه‌هایی است که در اظهارات نامزدهای اصولگرا شنیده می‌شود و نشان از این دارد که نمایندگان محتمل و آینده خانه ملت برای دیگر منتخب ملت یعنی رئیس جمهوری و دولت خواب‌های عجیب دیده‌اند و با اتکا بر این مانورهای انتخاباتی و بهره جویی از شرایط اقتصادی جامعه در پی جلب نظر و آرای مردم هستند. تجربه اما حکایت دیگری دارد و نشان می دهد بی اعتمادی مردم به جریان سیاسی رقیب هرگز به معنای اعتماد به اصولگرایان نبوده است و شوراهای ائتلاف از هر نوعی باید این اصل را مدام تکرار کنند و در پی کاستن از سهم خواهی های حاضران در آن و انتخاب محتوایی برای خدمت به ملت باشند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/78335/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برابر گله گاومیش‌های عصبانی

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی

استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی

تنبیه یک شامپانزه توسط مادرش به دلیل سنگ زدن به مردم!

محاصره پلنگ ایرانی توسط چند قلاده سگ‌ در شاهرود

حمله ناکام و دردناک پلنگ به خانواده جوجه تیغی ها

شکوفه های زیبا در کره جنوبی

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه

بیانیه وزارت امور خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا

زمان برگزاری ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اعلام شد

حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است

واعظی: عملیات «وعده صادق» تقویت اتحاد ملی کشور را در پی دارد

تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو

محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست

پیام‌های حمله به دو پایگاه آمریکا در شرق سوریه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

ویدئو چندش‌آور از ساخت کوکاکولا در پاکستان

گوناگون/ غواص تنهایی که به آب نامه می‌نوشت و در آب شهید شد

مشاهده گله‌ی گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود

منطقه دیدنی آب بندان شفیع آباد در استان گلستان

بارش برف بهاری در جاده شاهرود - توسکستان

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

هرروز یک سری مشکل هست!

توضیحات رائفی‌پور درباره اموالش: مستاجرم!

المیادین: مأموریت‌ مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد

پزشکیان: اصرار به حجاب اجباری، عناد ایجاد می‌کند

سند مهم منتشر شده در یازدهمین جلسه دادگاه منافقین

اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم

سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا

لحظه هدف قرار گرفتن محل استقرار نظامیان اسرائیلی توسط حزب‌الله

والاس: روسیه بزرگترین تهدید کنونی علیه انگلیس است

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

پرش خیره کننده کروکودیل برای گرفتن طعمه