ایران پرسمان

آخرين مطالب

شهردار منطقه 14 در گفتگوی تفصیلی با شهرنوشت/1

آخرین اقدامات در حوزه طرح تعریض خیابان کرمان/ 6هزار میلیارد صرفه جویی مالی و حفظ میراث فرهنگی شهرداری تهران

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - شهرنوشت: منطقه 14 در شرق تهران و در مجاورت مناطق 13،12 و 15 با شش ناحیه و 26 محله بیشترین محلات را در مناطق 22 گانه تهران به خود اختصاص داده است. واقع شدن «دروازه دولاب» به عنوان یکی از 12 دروازه اصلی تهران در دوره های گذشته و اماکن باارزشی مانند باغ وثوق الدوله و آرامستان ارامنه در این منطقه بر جاذبه های آن افزوده است. رضا عباسی شهردار منطقه 14 در گفتگویی با شهرنوشت از وضعیت این منطقه در حوزه های مختلف گفت که در زیر می خوانید:

• در دوره جدید مدیریت شهری شاهد تغییر نگاه به شهر بوده و هستیم؛ شعارهای جدیدی مانند «تهران شهری برای همه» یا «تهران شهر دوستدار کودک»، «دوستدار محیط زیست» و.... با توجه به این نگاه جدید که در پی زیست پذیر کردن تهران برای شهروندان است، در منطقه 14 چه پروژه هایی تعریف شده است؟
بر اساس تدابیر شهردار تهران و مصوبات شورای اسلامی شهر تهران و برنامه هایی که از پیش تعیین شده و نهایتا بر مبنای شعار «تهران شهری برای همه» در محدوده منطقه 14 و در حوزه های مختلف تلاش کردیم اقداماتمان متناسب با این شعار و نگاه جدید باشد؛ خاصه در حوزه موضوعات بازآفرینی شهری و احیای بافت های فرسوده و نوسازی و نوزایی شهری که در مورد عموم طرحهای موضوعی، مطالعه و بعضی از طرح ها بازنگری شدند. بازنگری طرح، موضوعات را به روز می کند و تمام مسائل مرتبط با طرح را ارزیابی مجدد می کند.
اماکن تاریخی مانند منزل استاد معین و امیر جاهد که مجموعه با ارزشی هستند و ثبت ملی شده اند شناسایی کرده و برنامه های متنوعی را با حضور مشاهیر فرهنگ و هنر برگزار کردیم و در حال ایجاد پیاده راه فرهنگی از منزل استاد معین تا خیابان پیروزی هستیم که این مسئله کمک می کند در آن نقطه زیست شبانه و پیوندهای اجتماعی نیز برقرار شود. میدان مشاهیر را در آنجا راه اندازی و تندیس افراد شاخص فرهنگ و هنر کشور را در آن نصب خواهیم کرد.
در حوزه املاک، برای تمام املاک شهرداری در منطقه 14 اعم از متروکه، بایر و املاکی که بنا در آن احداث شده، بانک اطلاعاتی کامل در نوع کاربری، عرض گذر و پهنه و فرصت هایی که می توانند برای سرمایه گذاری داشته باشند، درست کردیم.
در خصوص تحقق شعار «تهران شهر دوستدار کودک» محله های مختلف، فضاهای بازی و سرای محلات را برای حضور کودکان تقویت کردیم. بوستان «پژوهش» برای استفاده معلولین مناسب سازی و تجهیز شد. همچنین در سرای محلات ضوابط معلولین رعایت می شود و اولین سرای محله ای که این اتفاق در آن افتاد سرای محله مینا بود.
در حوزه اجتماعی ما اعتقاد داریم اگر قرار باشد هزینه مدیریت شهر به حداقل برسد راهی جز این نداریم که به حکومت های محلی و حکمروایی شهری اهمیت دهیم، از این رو ارتقای فرهنگ عمومی را در اولویت کارمان قرار دادیم. برای اصناف مختلف با همکاری اتحادیه ها و شورایاری های مرتبط وارد بحث شدیم ومهم ترین اقدام این بود که برای اولین بار در یک مدرسه پیش دبستانی در کشور و تهران با هماهنگی آموزش و پرورش، حقوق شهروندی را در بخش های مختلف ترافیکی، مسئولیت و خدمات شهری، پسماند، آشنایی با گیاهان و طبیعت آموزش دهیم. مقرر شد که این مسئله در سایر مناطق نیز اجرا شود.
طرح ویژه ای را در خیابان کرمان داشتیم که...
• به خیابان کرمان اشاره کردید که اتفاقا یکی از چالش های اصلی در سطح منطقه است؛ خانه های این محدوده سالیان سال در طرح قرار داشتند که باعث ایجاد آسیب های بسیاری شد. لطفا درباره بازنگری در طرح خیابان کرمان و آخرین اقدامات در این محله بگویید.
خیابان کرمان از ناحیه 1 آغاز و تا بخشی از ناحیه 2 ادامه دارد. طول این خیابان 3/3 کیلومتر و عرض موجود آن حدود 12 متر است. سال 1357 مشاور پیرامون این طرح به عنوان یک طرح اجرایی مطالعه کرده و اوایل سال 60 برای اجرا ابلاغ و مقرر می شود که عرض آن 35 متری شود. شان نزول این طرح اجرایی سال 1357 مدیریت ترافیک محدوده بوده و اگر سال 60 که این طرح ابلاغ شده را مبنا قرار دهیم در این 38 سال پیشرفت و تحقق پذیری این طرح زیر 20 درصد، البته به صورت دندانه ای و پراکنده در طول مسیر بوده است. این طرح در این مدت مدید تحقق پذیر نبوده و نه تنها دستاوردی برای مردم و محله نداشته بلکه آسیب های جدی را نیز به همراه داشته است. وقتی طرح به صورت دندانه ای اجرا می شود مکان هایی که تملک و تخریب می شود بعضا به محل تجمع افراد نامتعارف و بزهکار تبدیل می شود و در حوزه مسائل زیست محیطی نیز مشکلاتی را ایجاد می کند. همچنین پیوندهای اجتماعی را تضیف و امنیت را کاهش می دهد. نارضایتی مردمی نیز از دیگر تبعات این طرح بود زیرا در این 38 سال افرادی که برای اخذ پروانه تعمیرات، توسعه، تبدیل، تقویت و مرمت بناها مراجعه می کنند به دلیل اینکه این بناها در محدوده طرح اجرایی قرار داشتند مجوز و پروانه از سوی شهرداری صادر نمی شد.
• دقیقا همین طور است؛ موضوعی که باعث انتقاد دائم شهروندان این محدوده شده است.
از طرفی شهرداری بضاعت تملک همه بناها و زمین ها را نیز نداشته و مسائل اقتصادی یکی از مهم ترین دلایل عدم تحقق آن بوده است. دیگر دلیل این مسئله وجود اماکن تاریخی مانند بیمارستان مردم، آرامستان اقلیت ها در حدود 7 هکتار و باغ وثوق الدوله در مسیر این طرح بود. بنابراین یکی از طرح هایی که در دوره جدید مدیریت شهری مورد بازنگری قرار گرفت، طرح خیابان کرمان بود. در این سه دهه بزرگراه امام علی(ع) در این مسیر از شمال به جنوب راه اندازی شده و شهید محلاتی، پاسدار گمنام و گل شناس خیابان هایی است که از شرق به غرب احداث شده و عملا با راه اندازی این بزرگراه ها و خیابان ها در محدوده این طرح، که در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک نیز بررسی شده، طرح قبلی خیابان کرمان از اعتبار ساقط شده است. در واقع اجرای این طرح در حال حاضر نه تنها هیچ توجیه اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی نداشت بلکه یک سری مشکلات ترافیکی نیز در تقاطع خیابان هفده شهریور ایجاد می کرد. نهایتا به این جمع بندی رسیدیم که این خیابان با همان عرض 16 متر می تواند خدمات مورد نیاز را ارائه و کیفیت زندگی در آن حفظ شود و با صدور پروانه نوسازی و بازسازی و مرمت بناها رضایتمندی مردم حاصل و بلاتکلیفی شان برطرف شود.
• تکلیف املاکی که پیش از این در این محدوده تملک شد چه می شود؟ نکته دیگر اینکه اجرای این طرح نگرانی هایی را درباره آرامستان های اقلیت ها ایجاد می کرد؛ آیا این موضوع هم مرتفع شده است؟
نکته مهم این است که در این شرایط سخت اقتصادی مبلغی در حدود 6000 میلیارد برای تملک باقی پلاک ها باید هزینه می شد که با بازنگری در واقع صرفه جویی در آن صورت گرفت. علاوه بر صرفه جویی دستاوردهایی نیز داشته است؛ به مرور زمان املاک تملک شده را برای تامین سرانه های خدماتی هفت گانه اعم از بهداشتی، درمانی، ورزشی، مذهبی، آموزشی و موضوعاتی از این قبیل در نظر گرفتیم. بعضی از این پلاک ها با بارگذاری جدید ارزش افزوده ای برای منطقه ایجاد می کنند. به لحاظ اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی و حتی سیاسی اتفاق بسیار خوبی است. ضمن اینکه آرامستان های اقلیت ها نه تنها از بین نمی روند و یا حتی کوچک نمی شوند بلکه تصمیم داریم آن را به عنوان یکی از مجموعه های گردشگری منطقه معرفی کنیم. منتظریم که در یکی دو هفته آینده در کمیسیون ماده 5 مطرح و تصویب و ابلاغ شود.
• یکی از ویژگی های منطقه 14 تهران، بافت فرسوده و موضوع ریزدانه هاست. شما برای احیای بافت فرسوده و تجمیع قطعات چه اقداماتی صورت دادید؟
در مورد احیای بافت های فرسوده و تجمیع پلاک ها، دو ناحیه 1 و 4 در منطقه 14 بسیار ریزدانه و دارای ساختمان هایی با قدمت بالا و فرسودگی هستند. ما در جهت تسریع احیای بافت های فرسوده اقدامات شاخصی انجام دادیم از جمله اینکه اولین 60 پلاک تجمیع شده را به جمع بندی رساندیم و در اولین فرصت این مجموعه کلنگ زنی خواهد شد که پروژه ای محرک توسعه البته با کاربری مسکونی و بخش خدمات و پشتیبان خواهد بود. تمام ساختمان های در حال ساخت را به نوعی ملزم کردیم که شناسنامه فنی تهیه کنند. در بحث انرژی ساختمان از تکنولوژی های جدید برای پارتیشن بندی دیوارها استفاده شده است. این مسئله برای صرفه جویی در مصرف انرژی و بهینه سازی مصرف سوخت بسیار موثر است. با توجه به اینکه حوادث طبیعی مانند زلزله ممکن است هر لحظه دامن گیر ما شود در بحث ارتقای کیفیت ساختمان ها نیز اقداماتی انجام شده است.
• درباره دیگر سرانه ها چطور؟ منطقه 14 از لحاظ برخورداری از خدمات بهداشتی، سلامت و همچنین امکانات ورزشی و تفریحی پایین تر از حد متوسط است. برای جبران کمبود در این حوزه ها چه برنامه ای دارید؟
همانطور که اشاره کردید در منطقه 14 بیمارستانی که درخور مردم منطقه باشد نداریم. زمینی 7000 متری در بلوار ابوذر برای احداث بیمارستان در نظر گرفته شده و برای این کار با چند تن از پزشکان مشهور ارتباط گرفتیم و تمام تلاشمان این است تمام کسانی که سال هاست در این منطقه خدمات پزشکی ارائه می دهند در ایجاد و فعالیت این بیمارستان مشارکت داشته باشند.
علاوه بر این منطقه 14 از لحاظ برخورداری از مجموعه ورزشی، تفریحی و سرگرمی مناسب نیز با کمبود مواجه است. به همین منظور در حاشیه پارک بسیج شهر بازی بسیج را داریم که پروژه ای است که با همکاری سازمان مشارکت های شهرداری تهران در حال انجام است و فاز اول آن تا پایان سال به اتمام و فاز دوم و سوم آن در سال های 99 و 1400 به بهره برداری خواهند رسید. از لحاظ ایمن سازی نیز تمام تجهیزات ناایمن قبلی جمع آوری شده و تجهیزات مطمئن جدید نصب خواهند شد.
ادامه دارد

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/89262/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات تخصیص ارز 28500 تومانی

طلای 18عیار پایین آمد؛ بازگشت دلار به کانال 63 هزار تومان

بچه‌های آفریقایی را از چه می‌ترسانید؟

نمونه‌ ای از کلمات روسی که وارد فارسی شده و ما استفاده می‌کنیم

4 گوشه دنیا/ بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از 72سال غیبت

واعظ آشتیانی: رأی مردم آمریکا در انتخابات نمایشی است

گنجی: توماج صالحی حتما اعدام نمی‌شود

امام جمعه سابق جوانرود درگذشت؛ علت استعفای سال گذشته او چه بود؟

معاون پارلمانی رئیسی: دستگاه‌ها باید به وظایف روشن و بی‍ّن خود درباره حجاب عمل کنند

تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل سازمان «سپند»

پاپ فرانسیس: جنگ غزه و اوکراین را متوقف کنید

بخشی از آثار ویرانی های ارتش اشغالگر در شهر خان یونس

مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند

افسر اسرائیلی هدف تک‌تیرانداز مقاومت فلسطین

رازهای جالبی از تایتانیک که شاید هرگز درباره‌اش نشنیده باشید

فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی

زیبایی پارک هینویاما در ژاپن

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

نماینده ویژه پاکستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

دستور کار جلسات مجلس در هفته آینده اعلام شد

نماینده مجلس: مماشاتی که با بی‌حجابی صورت گرفت، کار را برای مقابله با بی‌حیایی سخت‌تر کرد

شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟

فرمانده کل ارتش: ایران هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد و بخواهد موشک می‌زند

واعظی: آنچه رئیسی می‌گوید با آمار‌های دو هفته قبل یا دو هفته بعد اعضای دولت فرق دارد

نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

پاسخ موشکی حزب‌الله به حملات صهیونیست‌ها به جنوب لبنان

مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند

دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

تکنیک حیرت‌انگیز یک عنکبوت برای شکار یک مورچه بزرگ در حال حرکت!

گوناگون/ ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین

کل کل اتوبوس مسافربری و یک پژو که منجر به تصادفی شدید شد!

پناهگاه فیل ها در کنیا

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

فرمانده کل ارتش: جمهوری اسلامی ایران پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل خواهد داد

جهانگیری: عزا می‌گیرم وقتی می‌بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می‌کنند نه اروپا

سخنگوی وزارت خارجه: افکار عمومی جهان بیدار شده است

عروس امام خمینی(ره) درگذشت

لاپید خواستار خروج دو عضو شورای جنگ از کابینه شد

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

نحوه مصاحبه ایلان ماسک با افراد جدید هنگام استخدام

ویدیویی با بازدید میلیونی؛ تمساح‌ها از چه چیزی وحشت دارند؟

آیت‌الله دوزدوزانی: آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود