ایران پرسمان

آخرين مطالب

«ضربه مغزی» در عین‌ الاسد تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
شهاب شهسواری / بر اساس تازه‌ترین گزارش‌هایی که به تایید وزارت دفاع امریکا رسیده است، دست کم 11 نظامی امریکایی بعد از معاینه اولیه «ده‌ها نظامی»، از پایگاه عین‌الاسد عراق برای معالجه و قرار گرفتن تحت نظارت پزشکی به پایگاه‌های امریکایی در آلمان و کویت منتقل شده‌اند. وزارت دفاع امریکا روز پنجشنبه اعلام کرده است که بعد از 8 روز از عملیات ایران «تنها 24 ساعت است که از این موضوع باخبر شده است.»
دروغ‌های بزرگ
به نظر می‌رسد زمانی که روز 9 ژانویه امسال دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا در مقابل دوربین‌های پخش زنده تلویزیونی گفت: «خوشحالم که به اطلاع شما برسانم، مردم امریکا باید شدیدا شکرگزار و خوشحال باشند ...» مخاطبانش را برای شنیدن دروغی آماده می‌کرد؛ این ادعا که «هیچ تبعه امریکایی در حمله دیشب رژیم ایران آسیب ندیده است.» این فقط یکی از دروغ‌هایی بود که دونالد ترامپ از زمان فرمان عملیات نظامی برای ترور شهید سردار سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، فرماندهان ارشد نظامی ایران و عراق و فرماندهان مبارزه علیه داعش، در برابر رسانه‌ها گفته ‌بود. به گزارش پایگاه خبری نشریه «مادر جونز» از زمان حمله تروریستی امریکا به نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد که منجر به شهادت سپهبد قاسم سلیمانی شد، ترامپ و دولت او دست‌کم سه دروغ بزرگ به رسانه‌ها گفته‌اند. بر اساس این گزارش دولت امریکا ابتدا ادعا کرده است که یک تهدید فوری از سوی شهید سپهبد قاسم سلیمانی، منافع و شهروندان امریکایی را تهدید می‌کرد. این دروغ تا جایی پیش رفت که رییس‌جمهور امریکا در یک سخنرانی انتخاباتی مدعی شد «چهار سفارت ایالات متحده امریکا هدف حمله برنامه‌ریزی شده‌» بودند. بلافاصله بعد از سخنرانی رییس‌جمهور امریکا، رسانه‌ها از وزیر خارجه و دفاع این کشور در مورد مدارک و شواهد این تهدید فوری سوالاتی پرسیدند، نهایتا وزیر دفاع امریکا اعتراف کرد که «هیچ شاهدی» مبنی بر «حمله به چهار سفارت امریکا» تاکنون ندیده است. وزیر خارجه امریکا هم ضمن پافشاری بر دروغ خود مبنی بر وجود تهدید فوری، تاکید کرد «نمی‌دانم این تهدید دقیقا کجا بود یا چه زمانی قرار بود اتفاق بیفتد، اما واقعی بود.» دروغ دیگری که از سوی معاون رییس‌جمهور امریکا، مایک پنس منتشر شد، نقش سردار شهید سلیمانی در حمله تروریستی به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی در نیویورک بود. مایک پنس، بعد از اقدام تروریستی نظامیان کشورش علیه فرماندهان نبرد علیه تروریسم، ادعا کرد که شهید سپهبد سلیمانی در «عبور غیرقانونی 12 تروریست حاضر در 11 سپتامبر از خاک ایران به افغانستان» مشارکت کرده است. اشتباه این مقام ارشد امریکایی در اشاره به 12 تروریست به جای 19 تروریست، اولین خطای قابل راستی‌آزمایی در ادعای او بود اما اصل ادعای مداخله ایران در حمله تروریستی 11 سپتامبر، پیش از این از سوی تمامی نهادهای قانونی امریکایی که در این مورد تحقیق کرده ‌بودند رد شده‌ بود.
ضربه‌های خفیفی که به تدریج شدید شد
روز چهارشنبه 9 ژانویه، 16 ساعت بعد از عملیات موشکی جمهوری اسلامی ایران، علیه نیروهای امریکایی مستقر در پایگاه عین‌الاسد عراق، دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا همراه با مقام‌های ارشد دولتش پشت تریبون قرار گرفت تا این جمله را بگوید: «ما هیچ تلفاتی نداشتیم، همه سربازان‌مان در امنیت قرار دارند و تنها آسیب‌هایی جزیی به پایگاه‌های نظامی ما وارد شده است.» به‌‌رغم انتشار اخباری مبنی بر وجود تلفات انسانی بر اثر اقدام متقابل ایران علیه اهداف نظامی امریکا، رسانه‌های بین‌المللی ترجیح دادند به ادعای دونالد ترامپ تکیه کنند و خبرهای خود را مبنی بر فقدان هرگونه تلفات انسانی در پاسخ ایران به حمله تروریستی امریکا علیه فرمانده ارشد نظامی ایران، شهید سپهبد سلیمانی، تنظیم کنند. بلافاصله بعد از اینکه رسانه‌های امریکایی اجازه دسترسی به پایگاه عین‌الاسد امریکا را پیدا کردند، مشخص شد دست‌کم بخشی از ادعای رییس‌جمهور امریکا که به «آسیب‌های جزیی» به تاسیسات نظامی اشاره می‌کرد دروغ بود. نظامیان مستقر در عین‌الاسد در گفت‌وگو با خبرنگار سی‌ان‌ان، لحظه اصابت موشک‌ها را «وحشتناک» و میزان تخریب را «بسیار وسیع» توصیف کردند. افسر ارتش امریکا که با سی‌ان‌ان مصاحبه می‌کرد، با رد ادعای قبلی مقام‌های کشورش که گفته‌ بود همه نظامیان امریکایی در امنیت بودند، تاکید کرد: « تعدادی از نگهبانان سر پست‌های خود در حال نگهبانی بودند و به پناهگاه‌ها نیامدند.» سی‌ان‌ان بعد از بازدید خبرنگارانش از محل و مصاحبه با مقام‌های ارشد نظامی، تصمیم گرفت بار دیگر ادعای ترامپ را بپذیرد اما نوشت: «فقدان تلفات نظامی بر اثر این حمله، فقط می‌تواند بر اثر بخت و اقبال اتفاق افتاده‌ باشد.» روز 13 ژانویه منابع نظامی امریکایی در پایگاه عین‌الاسد به واشنگتن‌پست اطلاع دادند «ده‌ها نظامی امریکایی با نشانگان ضربه مغزی خفیف، بعد از حمله ایران مورد معالجه قرار گرفته‌اند.» اما آثار ضربه‌های مغزی پس از این حمله گویا به تدریج در حال افزایش است. به گزارش پایگاه خبری دیفنس وان، روز پنجشنبه بیل اوریات، سخنگوی سازمان تروریستی سنتکام ایالات متحده امریکا در بیانیه‌ای که برای خبرنگاران ارسال شده است نوشت: «11 نظامی امریکایی بر اثر انفجار دچار ضربه مغزی شده‌اند و وضعیت آنها همچنان در حال پیگیری است. براساس رویه‌های معمول، تمامی پرسنلی که در مجاورت انفجار بودند از لحاظ ضربه مغزی تحت معاینه قرار گرفته و در صورت لزوم تحت مراقبت‌های بیشتر قرار می‌گیرند. در حال حاضر، 8 نفر به لنداشتون آلمان و سه نفر دیگر به کمپ عریفجان، کویت منتقل شده‌اند.» این سخنگوی نظامی سازمان تروریستی سنتکام تاکید کرده است: «این افراد زمانی که مجددا وضعیت آنها برای انجام وظیفه مورد تایید قرار بگیرد به عراق بازخواهند گشت. سلامتی و رفاه پرسنل برای ما در اولویت اصلی قرار دارد، اما حاضر به ارایه اطلاعات در مورد وضعیت سلامتی افراد به‌طور خاص نیستیم.» اعتراف به وجود 8 مجروح بر اثر حمله ایران در حالی صورت می‌گیرد که دولت امریکا برای 8 روز متوالی هرگونه آسیب به پرسنل نظامی‌اش را تکذیب می‌کرد و در بیانیه جدید هم حاضر به ارایه اطلاعات در مورد میزان وخامت شرایط 11 نظامی که دچار جراحت شده‌اند، نمی‌شود. ادعای عجیب‌تر این است که مرکز فرماندهی ارتش امریکا در خاورمیانه مدعی می‌شود که 8 روز بعد از حمله به پایگاه عین‌الاسد «تازه 24 ساعت است» که از مجروح شدن نظامیان خود باخبر شده است.
هشدار نسبت به عاقبت تصمیمات ترامپ
روزنامه نیویورک‌تایمز، روز جمعه در سرمقاله خود با انتقاد شدید از دروغ‌های دونالد ترامپ در مورد انگیزه‌اش در ترور فرمانده ایرانی نبرد با داعش، با اشاره به سخنرانی جدید رییس‌جمهور امریکا که با عقب‌نشینی خود از ادعای «تهدید فوری» از سوی سردار شهید سلیمانی اخیرا گفته است «اصلا مهم نیست» تهدید فوری وجود داشت یا نه، می‌نویسد: «خیلی هم مهم است آقای رییس‌جمهور.» هیات تحریریه نیویورک تایمز هشدار می‌دهد: «بسیار غیرمحتمل است که ایران برای مدت طولانی مرگ قهرمان ملی‌اش را بدون انتقام باقی بگذارد. در یک درگیری نامتقارن، نشان‌دادن قدرت نظامی امریکا چندان هم بازدارنده نیست و ایران آماده است از طریق ... [متحدانش] در عراق نیروهای امریکایی را از خاک عراق بیرون کند.» سرمقاله نیویورک تایمز در ادامه تاکید می‌کند: «بعدش چه؟ این سوالی است که هر گاه اقدامی در حوزه سیاست خارجی انجام می‌دهد، تمامی زنگ هشدار را برای متحدان امریکا به صدا درمی‌آورد. آیا برنامه‌ای برای مقابله با انتقام ایران وجود دارد یا فقط به تهدیدهای توخالی همچون حمله به نمادهای فرهنگی خلاصه می‌شود؟ آیا گفت‌وگویی با متحدان در جریان است که ایران را برای یک توافق هسته‌ای جدید پای میز مذاکره آورد یا واقعا دولت ترامپ قصد دارد به یک جنگ با ایران وارد شود؟»
همزمان با هشدارها در مورد سیاست‌های ماجراجویانه رییس‌جمهور امریکا، تحلیل‌ها از اقدام نظامی تقابلی ایران در برابر پایگاه‌های امریکایی در رسانه‌های جهان ادامه دارد. یک کارشناس خلع سلاح در امریکا، حمله ایران را نشانه «انقلاب دقت» در تسلیحات ایرانی توصیف می‌کند و می‌نویسد که «دقت هدف‌گیری دیگر در انحصار امریکا نیست.» ویپین نارانگ، پژوهشگر دانشگاه ام‌آی‌تی به اکونومیست می‌گوید: «بزرگ‌ترین چیزی که می‌توان از حمله ایران آموخت این است که چه اندازه موشک‌های کوتاه‌برد ایران دقیق است. انقلاب دقت هدفگیری یک حقیقت است و دیگر تنها تحت انحصار ایالات متحده امریکا نیست. به گمان من این یک موضوع مهم است که باید در مورد درگیری‌های نظامی مدرن به آن دقت کرد.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/93705/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران

بارندگی شدید در شهر شنژن چین

طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید

نجات دراماتیک راننده خودرو از میان شعله‌های آتش در آمریکا

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره منوچهر متکی

عصبانیت پسر معاون سابق از انتشار اعترافات متهمان پرونده‌اش!

عصبانیت و انتقاد میرسلیم از دولت

باقری: کلید برقراری آرامش در منطقه توقف جنایات رژیم صهیونیستی است

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

حکمت/ آنچه سبب خواری شخص خواهد شد

داستانک/ گریه بر شهید

بارش باران در ایستگاه متروی تازه افتتاح شده استانبول!

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدیدنظر کنید

نامه وزیر دفاع به قالیباف

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال 2023

روسیه از حضور بیش از 3000 مزدور خارجی در جنگ اوکراین خبر داد

بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد

تزریق ٥٠٠٠ میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

فتوای جهاد او انگلیسی‌ها را از خاک ایران خارج کرد!

حمله دلفین‌ها به گله موتوماهیان

ظهر بارانی در حرم مطهر رضوی

تولد عجیب‌ترین توله سگ دنیا که همه را حیرت‌زده کرد

فرار خنده دار کروکودیل از رویارویی با سگ

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

عبدی: جذب حمایت داخلی از حمله به اسرائیل با برخورد با زنان در خیابان‌ها، تعارض دارد

تیپ متفاوت محسن رضایی و لاریجانی در یک عکس زیرخاکی

نگرانی امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان آمریکایی