ایران پرسمان

آخرين مطالب

سایه سوءمدیریت بر سر قدیمی‌ترین ارکسترسمفونیک خاورمیانه؛ اجرای زنده بحران تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزنامه شهروند / متن پیش رو در منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
ارکستر سمفونیک تهران پنجشنبه شب با حرف‌های تازه منوچهر صهبایی، رهبر میهمان ارکستر، شب پرحاشیه‌ای را از سر گذراند. او که در این اجرا به جای شهرداد روحانی ارکستر را رهبری می‌کرد، حتی پیش از آنکه قطعه‌ای اجرا شود انتقادات تندی را علیه رهبر ثابت این ارکستر مطرح کرد. چند روز پیش در حالی‌ که بلیت‌های اجرای ارکستر سمفونیک تهران به فروش رفته بود، بنیاد رودکی اعلام کرد: «با توجه به مشکلات پزشکی و به درخواست شهرداد روحانی، رهبر دایم ارکستر سمفونیک تهران، تازه‌ترین کنسرت این ارکستر به رهبری منوچهر صهبایی اجرا می‌شود.» منوچهر صهبایی هم اگر چه نسبت به این تصمیم دلخور بود، چوب رهبر ارکستری را در دست گرفت و حرف‌های خود را این‌چنین آغاز کرد: «من به هیچ عنوان قرار نبود که در این کنسرت ارکستر سمفونیک تهران به‌عنوان رهبر حضور داشته باشم اما گویا رهبر ارکستر سمفونیک تهران به دلیل مشکلاتی که به وجود آمده بود، دو هفته پیش بدون اینکه با مسئولان بنیاد رودکی صحبتی کرده باشد، از ایران فرار کرده است! بنابراین اگر چیز دیگری همچون دلایل پزشکی و از این دست مسائل نوشته‌اند، من قبول ندارم. من در کنسرت امشب به این دلیل حضور پیدا کردم که آقای سهرابی، معاون تولید هنر و آموزش بنیاد رودکی، از من خواهش کرد تا رهبری ارکستر را به عهده بگیرم. من هم چون دوست داشتم کمک کنم این حضور را پذیرفتم. در حالی ‌که فشار سنگین ناشی از رهبری ارکستر کنسرت نمایش «مری پاپینز» بارها من را راهی اورژانس کرد و حتی روزهای گذشته مجبور شدم آپاندیسم را عمل کنم. با وجود این شرایط قبول کردم تا در این کنسرت حضور داشته باشم.»
صحبت‌های صهبایی فضای تالار وحدت را دچار تنش کرد و حتی برخی از مخاطبان به این صحبت‌ها واکنش نشان دادند. «درست نیست شما پشت سر همکار خود چنین حرفی بزنید که فرار کرده است!» این را یکی از حاضران در سالن گفت و البته صهبایی هم با این ادبیات به او پاسخ داد: «مطرب باید بره دنبال جایی که مطربی‌اش رو بکنه!» پس از اجرای قطعاتی از راخمانینف و بتهوون نوبت به استراحت ١٠ دقیقه‌ای رسید اما آنتراکت بین بخش اول و دوم کنسرت نیم‌ساعتی طول کشید و حتی شنیده می‌شد که صهبایی دچار عارضه قلبی هم شده است. درنهایت با وجود اعتراض نوازندگان گروه به صحبت‌های صهبایی تصمیم بر این شد که به احترام مخاطبان و در اعتراض به سخنان تند صهبایی قطعاتی را بدون حضور رهبر ارکستر اجرا و اجرای بخش دوم را حذف کنند اما این‌بار تعدادی از نوازندگان و حتی تماشاگران سالن را ترک کردند. نهایتا نوازندگان ارکستر دو قطعه را بدون رهبر ارکستر اجرا کردند و با این تفاسیر احتمالا اجرای ششم بهمن این گروه لغو یا با رهبری موزیسین دیگری برگزار خواهد شد.
واکنش شهرداد روحانی به صحبت‌های صهبایی: متأسفم
شهرداد روحانی، رهبر ارکستر سمفونیک تهران، چند روز پیش به دنبال شایعاتی که درباره کناره‌گیری‌اش از ارکستر تهران مطرح شده بود، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «مخاطبان محترم ارکستر سمفونیک تهران از چندی پیش بنا به دلایل شخصی و پزشکی در خارج از کشور‌ عزیزمان ایران هستم و بنا به توصیه پزشکان امکان حضورم در تهران برای اجرای بهمن ماه ارکستر سمفونیک تهران فراهم نمی‌باشد. لذا با هماهنگی صورت‌گرفته با مدیرعامل محترم «بنیاد فرهنگی رودکی» دو اجرای سوم و ششم بهمن ماه با همان رپرتوار اعلام‌شده با حضور‌ رهبر میهمان اجرا خواهد گردید. پیشاپیش از این عدم هماهنگی در اعلام برنامه از شما عذرخواهی می‌نمایم.» حالا هم او چند ساعت پس از صحبت‌های منوچهر صهبایی پست دیگری را بدون نام‌بردن از منوچهر صهبایی در اینستاگرام منتشر کرد: «مخاطبان محترم ارکستر سمفونیک تهران، با درود، از آنچه شب گذشته در تالار وحدت و در میانه اجرای ارکستر سمفونیک تهران روی داد، عمیقا متأسفم شدم. امیدوارم فضای موسیقی ما، همچون گذشته در مسیر صلح و دوستی در حرکت باشد. از نوازندگان محترم ارکستر سمفونیک تهران برای حمایت از مخاطبان برنامه و جایگاه رهبر ارکستر سمفونیک تهران کمال تشکر را دارم.» او در پایان متن همچنان سمت خود را مدیر هنری و رهبر ارکستر سمفونیک تهران عنوان کرد و این یعنی تا همین لحظه شهرداد روحانی انصرافش را از ارکستر سمفونیک تهران رد کرده است.
شهرداد روحانی در آمریکاست
ارسلان کامکار تا همین دو ‌سال پیش در مقام مایستر ارکستر سمفونی تهران (یکی از دستیاران رهبر ارکستر) فعالیت داشت و به علت خستگی چند وقتی است که ارکستر را رها کرده است. او حالا در این‌باره به «شهروند» می‌گوید فقط می‌دانم که شهرداد روحانی در آمریکاست اما اینکه چرا رفته و کی بر‌می‌گردد را نمی‌دانم. این نوازنده و آهنگساز ایرانی البته نسبت به صحبت‌های منوچهر صهبایی هم معتقد است که نباید چنین برخوردهایی در فضای موسیقی باب شود: «این حرف‌ها زشت، غیرحرفه‌ای و بچگانه است.» او می‌گوید که مسئولان باید همان ابتدا که مسأله بیماری شهرداد روحانی مطرح شد، این کنسرت را لغو می‌کردند تا چنین حاشیه‌هایی رقم نمی‌خورد. حالا البته هنوز معلوم نیست که آیا این رهبر ارکستر ایرانی به ایران باز خواهد گشت یا نه اما شهریور امسال هم پس از اجرای کنسرت گروه همکاری میکتا دچار مشکلات قلبی شد اما درنهایت با مراجعه به بیمارستان ماجرا ختم به خیر شد.
رهبری‌های پرحاشیه در ارکستر‌های ایران
ارکستر ملی موسیقی، ارکستر ملی، ارکستر سمفونی تهران در سال‌های گذشته بارها دچار حاشیه شده‌اند. همین حاشیه‌ها در ماه‌های ابتدایی امسال منجر به استعفای فریدون شهبازیان از ارکستر ملی شد. البته در زمان ورود او هم ارکستر ملی بی‌حاشیه نبود و فرهاد فخرالدینی با دلخوری از سمت خود کناره‌‌گیری کرده بود. ارکستر سمفونیک شهر تهران هم که از ‌سال ٩٠ تا ٩٣ با وقفه روبه‌رو بود، بالاخره در روزهای پایانی ‌سال ٩٣ با رهبری، علی رهبری بازگشت اما دقیقا یک‌ سال بعد او هم به دلیل ناهماهنگی‌ها در مسائل مالی و اداری از آن کناره‌گیری کرد و شهرداد روحانی به جای او نشست. حالا فریدون شهبازیان در مواجهه با این سوال «شهروند» که اساسا چرا رهبری ارکستر‌ها در ایران با چنین حاشیه‌های روبه‌روست، می‌گوید که بهتر است وارد این مسائل نشود: «واقعا نمی‌دانم چرا این حاشیه‌ها به وجود می‌آید و من هم با همین مسائل روبه‌رو بوده‌ام اما دلیلش را نفهمیدم؛ بنابراین ترجیح می‌دهم در این‌باره اظهار نظر نکنم.» با تمام حاشیه‌هایی که ارکسترهای ایرانی در سطح گفت‌وگوهای پشت پرده یا بگومگوهای مطبوعاتی داشته‌اند اما به‌ندرت چنین مسائلی با این ادبیات به روی صحنه کشیده شده است. ارسلان کامکار هم می‌گوید که در طول ٣٦‌ سال همکاری با ارکستر ملی هیچ وقت شاهد چنین خشونتی نبوده‌ است: «این حرف‌ها و نحوه برخورد در این ٤٠ ‌سال بی‌سابقه بوده است.» او معتقد است که احتمالا شهرداد روحانی و منوچهر صهبایی از قبل با هم مسائلی داشته‌اند و حالا به اینجا رسیده است: «هر چه هست بر سر رهبری است، برخی مانند منوچهر صهبایی مدام از موزیسین‌های ایرانی ایراد می‌گیرند و آنها را نسبت به موزیسین‌های اروپایی عقب‌افتاده می‌دانند و خودشان را احتمالا پیشرو. اما اگر خودشان پیشرو هستند پس چرا چنین صحبت‌هایی علیه یک موزیسین دیگر مطرح می‌کنند؟» البته منوچهر صهبایی خود نیز در زمینه رهبری تجربیاتی داشته است. او در سال‌های ٨٦ تا بهار ٨٨ رهبری دایمی ارکستر شهر تهران را برعهده داشته است. ارسلان کامکار هم می‌گوید که با وجود اینها احتمالا همچنان دوست دارد در چنین جایگاهی باشد اما معلوم نیست چرا به همکاران خود می‌تازد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/95818/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران

بارندگی شدید در شهر شنژن چین

طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید

نجات دراماتیک راننده خودرو از میان شعله‌های آتش در آمریکا

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره منوچهر متکی

عصبانیت پسر معاون سابق از انتشار اعترافات متهمان پرونده‌اش!

عصبانیت و انتقاد میرسلیم از دولت

باقری: کلید برقراری آرامش در منطقه توقف جنایات رژیم صهیونیستی است

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

حکمت/ آنچه سبب خواری شخص خواهد شد

داستانک/ گریه بر شهید

بارش باران در ایستگاه متروی تازه افتتاح شده استانبول!

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدیدنظر کنید

نامه وزیر دفاع به قالیباف

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال 2023

روسیه از حضور بیش از 3000 مزدور خارجی در جنگ اوکراین خبر داد

بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد

تزریق ٥٠٠٠ میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

فتوای جهاد او انگلیسی‌ها را از خاک ایران خارج کرد!

حمله دلفین‌ها به گله موتوماهیان

ظهر بارانی در حرم مطهر رضوی

تولد عجیب‌ترین توله سگ دنیا که همه را حیرت‌زده کرد

فرار خنده دار کروکودیل از رویارویی با سگ

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

عبدی: جذب حمایت داخلی از حمله به اسرائیل با برخورد با زنان در خیابان‌ها، تعارض دارد

تیپ متفاوت محسن رضایی و لاریجانی در یک عکس زیرخاکی

نگرانی امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان آمریکایی