ایران پرسمان

آخرين مطالب

جهانِ پس از آتش‌سوزی‌ استرالیا چگونه خواهد بود؟ خردنامه

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - جهانِ پس از آتش‌سوزی‌ استرالیا چگونه خواهد بود؟

ایسنا / درحالی این روزها چشم‌ها از گوشه گوشه دنیا نگران استرالیا و تنوع زیستی نابود شده در این کشور است که کارشناسان هشدار می‌دهند که استرالیا تنها یکی از نمونه‌های عواقب تغییر اقلیم است و اتفاقات پیش آمده در این کشور خسارتی جدی برای اکوسیستم کل دنیا به همراه دارد که در آینده اثرات آن بیشتر مشخص خواهد شد.
اقلیم استرالیا این روزها شکننده‌تر از هر نقطه دیگری از جهان شده است. طبیعت این کشور ماه‌ها در آتش‌ سوخته است و یک میلیارد جاندار جان خود را از دست دادند و پس از آن سیل و طوفان به جان این کشور افتاد. پرسشی که این روزها ذهن بسیاری از افراد را در جهان به خود مشغول کرده این است که علت این‌ آتش‌سوزی‌های گسترده چیست و این حجم از خسارت به طبیعت چه تاثیری بر کل کره زمین می‌گذارد؟
محمودرضا مؤمنی - متخصص تغییر اقلیم و آلودگی هوا - درباره علت آتش‌سوزی‌های استرالیا توضیح می‌دهد: برای ایجاد آتش‌سوزی باید سه شرط سوخت، اکسیژن و یک منبع گرما - که به عنوان مثلث آتش شناخته می‌شوند - وجود داشته باشند. در این میان هر چه سوخت از جمله درختان، بوته‌ها، علف‌ها و حتی خانه‌ها بیشتر باشد شدت آتش‌سوزی نیز بیشتر خواهد شد. از سوی دیگر آتش‌سوزی برای گسترش نیاز به اکسیژن دارد که باد می‌تواند میزان اکسیژن و شدت آتش‌سوزی را افزایش دهد همچنین باد سبب گسترش آتش‌سوزی از یک مکان به مکان دیگر می‌شود که در نهایت گسترش سریع آتش‌سوزی را به دنبال دارد.
وی می‌افزاید: منبع گرما که می‌تواند خورشید، رعد و برق، روشن‌کردن آتش در طبیعت، کمپ‌ها، پرت‌کردن ته‌سیگار در طبیعت و بادهای داغ باشد، جرقه آتش را فراهم و پس از آن دمای سوخت را به‌اندازه کافی داغ می‌کند که به دنبال آن آتش‌سوزی آغاز می‌شود.
مومنی می‌گوید: شرایط آب و هوایی در رفتار آتش‌سوزی نقش دارد. برای مثال باد به همراه خود منبعی جدید از اکسیژن برای آتش‌سوزی دارد و سبب هدایت آتش‌ به سمت سوخت جدید می‌شود همچنین دمای گرمتر و رطوبت کمتر سوخت بیشتری برای آتش‌سوزی فراهم می‌کند.
این متخصص تغییر اقلیم و آلودگی هوا با بیان اینکه طی فصل تابستان در استرالیا مثلث آتش - سه مولفه لازم برای آتش‌سوزی - فراهم است، توضیح می‌دهد: در استرالیا گرمایش جهانی و تغییر اقلیم علت آتش‌سوزی نیست اما باید این نکته را در نظر داشت که گرمایش جهانی تعداد، مدت‌زمان و شدت این آتش‌سوزی‌ها را افزایش داده است.
2019 گرمترین سال جهان در بخش‌هایی از جهان
از زمان آغاز انقلاب صنعتی تاکنون دمای زمین حدود یک درجه‌ سانتیگراد گرم‌تر شده‌ است همچنین سال 2019 گرمترین سال جهان در بخش‌هایی از جهان اعلام شد. به گفته مومنی کشور استرالیا نیز طی سال گذشته گرم‌ترین و خشک‌ترین سال خود را تجربه کرد. متوسط دما طی سال 2019 در کشور استرالیا 1.5 درجه سانتیگراد بالاتر از متوسط دمای بین سال‌های 1960 تا 1990 گزارش شده است و علاوه بر این دما طی ماه گذشته در استرالیا 49.9 درجه سانتی‌گراد بود. تمامی این موارد نشان می‌دهد که تغییر اقلیم چقدر جدی و خطرناک است.
بر اساس آخرین گزارش‌ها تاکنون بیش از 180 نفر در ایالات مختلف استرالیا با اتهامات مختلف مرتبط با آتش‌افروزی‌ مواجه شده‌اند. مومنی معتقد است که عوامل انسانی از جمله روشن‌کردن آتش در طبیعت و پرت‌کردن ته‌سیگار در طبیعت می‌تواند از عوامل شروع این آتش‌سوزی‌ها باشد.
آتش‌سوزی‌های اخیر در استرالیا سبب از بین رفتن حدود یک میلیارد جاندار شده و البته این آمار کماکان درحال افزایش است همچنین حدود 21 میلیون جریب (معادل 9 میلیون هکتار) زمین سوخته‌ که وسعت آن به بزرگی کشور کره جنوبی است. علاوه بر این تاکنون 2500 خانه ویران شده و 27 نفر نیز کشته شده‌اند.
نگرانی‌ها پس از آتش‌سوزی گسترده
این متخصص تغییر اقلیم و آلودگی هوا در ادامه به این موضوع اشاره می‌کند که در آتش‌سوزی‌های استرالیا برخی از گونه‌ها منقرض شده‌اند همچنین این نگرانی وجود دارد که برخی از پوشش‌های گیاهی نتوانند مجدد خود را احیا کنند و حیوانات قادر به سازگارشدن با مناطق جدیدی که به‌آن فرار کرده‌اند و یا شرایط جدیدی که به‌ وجود آمده‌ است، نباشند این مسئله می‌تواند خسارتی جدی برای اکوسیستم کل دنیا باشد که در آینده اثرات آن بیشتر مشخص خواهد شد.
نخستین تلاش‌های بین المللی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و به تبع آن جلوگیری از افزایش دمای زمین، طی سال 2015 و در کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در پاریس آغاز شد. بر اساس توافق 195 کشور حاضر در این کنفرانس قرار شد که متوسط افزایش دمای زمین تا سال 2100 نسبت به قبل از انقلاب صنعتی محدود به دو درجه سانتیگراد شود و حتی تلاش‌ها برای آنکه متوسط افزایش دما به 1.5 درجه سانتیگراد برسد نیز ادامه پیدا کند.
مومنی می‌گوید: این یعنی تعداد، مدت‌زمان و شدت آتش‌سوزی‌ها را محدود به مقدار خاص کنیم و اجازه ندهیم که شدت خسارات از یک حد مشخصی بیشتر شود. اهمیت این موضوع برای بحث بحران اقلیمی و تاب‌آوری اقلیمی مهم است و بر اساس آن می‌توان برای آینده برنامه‌ریزی و هزینه خسارات را برآورد کرد. توافق پاریس کمک خواهد کرد که هزینه‌ و میزان خسارات ناشی از آتش‌سوزی محدود به مقداری مشخص و بحران اقلیمی نیز مدیریت شود و سازگاری تدریجی نسبت به‌ آن رخ دهد.
این متخصص تغییر اقلیم و آلودگی هوا در پایان تاکید می‌کند که کشور استرالیا یکی از نمونه‌های واضح عواقب تغییر اقلیم است که متاسفانه وارد فاز بحران اقلیمی شده‌ و هزینه‌های سنگینی برای آن کشور و دنیا به‌ بار آورده‌ است. این آتش‌سوزی‌ها نشان داد که توافق پاریس از اهمیت بالایی برخوردار است و کشورهای دنیا بیش از گذشته باید به فکر اجرای تعهدات خود در این توافق‌نامه باشند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/96563/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز