ایران پرسمان

آخرين مطالب

معاوضه ژئوپارک جهانی قشم با میگو! تحلیل روز

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - معاوضه ژئوپارک جهانی قشم با میگو!
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6016090
k ٢.٣
٠
روزنامه جوان / متن پیش رو در جوان منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
به رغم ورود قوه‌قضائیه به واگـــــذاری غیرقانونی اراضی ژئوپارک قشم برای پرورش میگو و به دلیل بی‌توجهی دیگر مسئولان، اکنون خطر خروج ژئوپارک قشم از یونسکو مطرح شده است. ضمن اینکه تاکنون سابقه نداشته است مساحت عظیم یک میلیون و 200 هزار مترمربعی (1200 هکتار) را به پرورش آبزیان اختصاص دهند؛ محیط بزرگی که به‌راحتی مستمسکی می‌شود برای زمین‌شویی و تصرف ساحل و دریا.
علیرضا سزاوار/ آبان امسال با ورود دستگاه قضا به نحوه واگذاری اراضی ساحلی جزیره قشم، جلسه‌ای با حضور مسئولان دیگر وزارتخانه‌ها برگزار و مصوب شد تعدادی از طرح‌های محیط‌زیستی قشم متوقف شود.
به نام میگو به کام زمین‌خواران
رعایت فاصله‌های قانونی (مراعات حریم دریا و ساحل) در واگذاری اراضی برای پرورش میگو و سایر آبزیان از مهم‌ترین بخش اصلاحات مصوب بود؛ اتخاذ ترتیبی برای دسترسی آسان عموم مردم به ساحل، پرهیز از هرگونه خدشه به نمای دریا از طریق واگذاری اراضی و احداث بنا‌های مجاز هم از دیگر اصلاحاتی است که در این جلسه مصوب شد. اکنون تصرف غیرقانونی و بدون ضابطه هزار و 200 هکتار اراضی درباره ژئوپارک و غار نمکی قشم برای یک پروژه پرورش ماهی و میگو، نشانه پیگیری‌نکردن اصلاحات تصویب شده آبان ماه است. پروژه پرورش میگو نه ارزیابی محیط‌زیستی دارد و نه هیچ مشخصات دقیق فنی درباره آن منتشر شده است. همه شواهد نشان می‌دهد که باز هم داستان «زمین‌شویی» است! زمین‌شویی شکلی از زمین‌خواری است که با بهانه‌های محکمه‌پسند مثل ایجاد اشتغال و کمک به مردم محلی انجام می‌شود. «زمین‌شویی» همان «سبزشویی» است و هر دو به شکلی منجر به تخریب و تصرف اراضی ملی می‌شوند، آن هم به بهانه‌های محیط‌زیستی، اولی در مناطق خشک و دومی در مناطق سرسبز.
فضای 1200 هکتاری برای میگو!
در این زمینه به سه نکته مهم باید توجه کرد. نخست اینکه آیا اولویت واگذاری اراضی در قشم چنین پروژه‌ای است و اساساً تولید میگوی پرورشی به شهرت صیادی دیرپای میگو در هرمزگان لطمه نمی‌زند و زندگی دیگر صیادان با مشکل مواجه نمی‌شود؟
دوم اینکه تصرف و تغییر کاربری اراضی بدترین نوع لطمه به محیط‌زیست است؛ که انواع آلودگی‌ها را می‌توان کنترل کرد و تأثیرشان بر محیط را به تدریج پاک کرد، اما تغییر کاربری از حالا تا ابد باعث به نابودی کشاندن یک عرصه طبیعی کشور می‌شود.
نکته سوم هم اینکه چرا 1200 هکتار؟ در این همه زمین فیل می‌خواهند پرورش بدهند یا میگو؟! آیا واقعاً برای ایجاد یک حوضچه پرورش میگو به هزار و 200 هکتار اراضی نیاز است؟ یا اینکه همانند برخی موارد گذشته یک گوشه از زمین برای خالی نبودن عریضه یک حوضچه پرورش میگو هم می‌سازند و الباقی خرج عطینای ویلاسازی می‌شود؟!
متأسفانه حرف‌شنوی ندارند
صد البته که این همه ماجرا نیست. روزگذشته مدیر ژئوپارک جهانی قشم خبر داد که با وجود پیگیری‌ها و مکاتبات قضایی متعدد، عملیات ساخت مرکز پرورش میگو نه تنها متوقف نشده بلکه همچنان ادامه دارد و خطر خروج ژئوپارک قشم را از فهرست جهانی یونسکو جدی کرده است.
مدیر ژئوپارک جهانی با بیان اینکه حدود دو ماه قبل موضوع این واگذاری قضایی شد، افزود: «به دلیل بی‌توجهی مسئولان ذی‌ربط اکنون کار به جایی رسیده، در محوطه‌ای که آبان ماه فقط دو کانکس در آن مستقر بود، اکنون تخریب گسترده اتفاق افتاده است. با این وجود پروژه نه تنها متوقف نشد بلکه با قوت ادامه پیدا کرد.»
علیرضا امری کاظمی درباره اقداماتی که برای جلوگیری از این تخریب انجام شده است، توضیح داد: علاوه بر مکاتبه و پیگیری قضایی، به سرمایه‌گذار و کسی که تخریب را انجام می‌دهد شفاهی و کتبی اخطار دادیم. خواستیم کار را شروع نکند و استعلام بگیرد تا محدوده اثر طبیعی ملی و جهانی را اعلام کنیم. متأسفانه حرف‌شنوی نداشتند و به کار خود ادامه دادند و تا این لحظه توقف عملیات صورت نگرفته است.»
در انتظار تصمیم‌گیری و اقدام سریع
وی درباره اینکه با توجه به متوقف نشدن این پروژه و به رغم پیگیری‌ها و خطر خروج ژئوپارک از یونسکو، چه اقدامات فوری را برای جلوگیری از گسترش تخریب می‌توان انجام داد، اظهار کرد: نمی‌دانم غیر از پیگیری‌های قانونی و رسمی که ما تاکنون انجام داده‌ایم، چه کار دیگری می‌توانیم انجام دهیم. سازمان منطقه آزاد قشم هم ضابط قضایی نیست و نمی‌توانیم به صورت قهری به ماجرا ورود کنیم. فقط می‌توانیم قانوناً و رسماً شکایات‌مان را کتبی پیگیری کنیم. عکس‌العمل‌های در خور توجه، مناسب و شایسته این اتفاق را دیگر مسئولان باید نشان دهند که در انتظار تصمیم‌گیری و اقدام سریع آن‌ها هستیم.»
اتفاق برگشت‌ناپذیر
مدیر ژئوپارک جهانی درباره چگونگی واگذاری این اراضی با بیان اینکه این واگذاری‌ها معمولاً به دو صورت انجام می‌شود، گفت: واگذاری اراضی یا از طریق سازمان منطقه آزاد با طی روال مشخص اداری انجام می‌شود و یا خارج از اختیارات سازمان و عمدتاً هم جهادکشاورزی به عنوان متولی شیلات انجام می‌دهد و اتفاقی هم که در آن منطقه رخ می‌دهد برگشت‌ناپذیر است، یعنی اگر روزی پشیمان شوند دیگر نمی‌توان جبران یا اصلاح کرد که نگرانی اصلی ما همین است.
براساس قوانین داخلی و اداری، مدیریت ژئوپارک و محیط‌زیست منطقه مستقیماً نمی‌توانند شکایتی را مطرح کنند باید از طریق مدیریت امور حقوقی و قرارداد‌های سازمان منطقه آزاد این پروسه دنبال شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/96795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

تلاقی هیجان و ترس روی پلی در آسمان

چرا جن‌ها دیده نمی‌شوند؟

برای چند کار عجله کنید...

نومید نشو! بهاری خواهد آمد

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

چه کسی می داند...

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی

سانسور گسترده رسانه‌های جهان بخاطر حفظ منافع رژیم صهیونیستی

جت شخصی چند؟

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

یک آپارتمان مخفی در برج ایفل!

4گوشه دنیا/ خاص‌ترین خانه در ژاپن

تلاقی هیجان و ترس در پلی در آسمان

وضعیت عجیب زیرگذرها در پورتلند آمریکا

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

ای بیخبران چه جای خواب است مرا

متقی: بعد از جنگ غزه و عملیات وعده صادق، اسرائیل مجبور شد سفارتخانه‌هایش را در کشورهای منطقه ببندد

عملیات «وعده صادق» از نگاه شخصیت‌های سیاسی ترکیه

داوری خطاب به دولت رئیسی: کاش برای دستاوردسازی‌های کاذب، حداقل کمی عدد بیاموزید

هشدار قاهره درباره یورش زمینی رژیم صهیونیستی به رفح

کودک فلسطینی: خواب دیدم توسط ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدم!

همبستگی با غزه مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در امان

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

برای از ما بهتران؟

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

بورس صعودی می‌ماند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

شتر‌ها در محوطه کاخ وینسنس فرانسه

دریاچه‌ زیبای بَرم اَلوان در شهرستان بهمئی

خیاط زبردست طبیعت

چه چیز داری با خویشتن که دیدارت...

روایتی از همکاری‌های اطلاعاتی مجاهدین با ارتش صدام

آمریکا تحریم‌هایی مرتبط با ایران اعمال کرد

وزیر کشور: 45 نماینده در مرحله دوم انتخابات راهی خانه ملت می‌شوند

در دومین روز از سفر رئیس‌جمهور به پاکستان چه‌ گذشت؟

فرمانده 26 ساله فلسطینی که عملیات‌های بسیاری در کرانه باختری علیه ارتش اسرائیل انجام داده، کیست؟

رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد

موضع جدید عربستان در رابطه با توقف تجاوز اسرائیل

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

پیدایش ابرقدرت اسلامی