ایران پرسمان

آخرين مطالب

شهردار منطقه 22 در گفتگوی تفصیلی با شهرنوشت/1

بزرگ ترین رینگ دوچرخه سواری تهران به زودی افتتاح می شود/شروع خط 10 مترو از منطقه 22 شهرداری تهران

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - شهرنوشت: شهردار منطقه 22 می گوید؛ این منطقه همزاد شده است با بلند مرتبه سازی و ساخت و سازهای بی قاعده؛ و البته جدای از این شهرت،  پر از زیبایی‌های شهری است که بخشی از آن به طبیعت بکر و دست نخورده‌اش است.

علی نوذرپور شهردار منطقه 22 تهران در گفتگو با خبرنگار شهرنوشت درباره ظرفیت های ویژه این منطقه، بارگذاری های نامناسب، افتتاح پروژه های متناسب با شعارهای مدیریت جدید شهری و... صحبت کرده است. بخش اول این گفتگو را در ادامه می خوانید.
• به عنوان سوال اول اجازه دهید به سراغ پروژه های مهم شهرداری منطقه 22 برویم؛ البته تاکید اصلی ما بر پروژه هایی است که با شعار مدیریت جدید شهری یعنی تهران شهری برای همه طراحی و اجرایی شده است. ما در سال گذشته 36 پروژه در یک مرحله افتتاح کردیم؛ پروژه مهمی که ابتدای امسال افتتاح شد باغ 18 و نیم هکتاری «راز هستی» بود. این پروژه بسیار شاخص است و به عنوان یکی از مراکز جاذب گردشکری و تفریحی شناخته می شود. باغی که هم درخت مثمر و هم غیر مثمر دارد، اعم از درختان 50ساله ای از شمال کشور و زیتون و مرکبات، همچنین درختان غیرمثمری مانند کاج و سرو و علاوه بر این فضای قابل توجهی از این باغ به کاشت داروهای گیاهی اختصاص داده شده است. در نظر داریم یک کافه دم نوش در کنار این باغ توسط بخش خصوصی احداث و راه اندازی شود تا از این گیاهان دارویی در این کافه استفاده شود. چنین جاذبه خاصی در هیچ جای تهران وجود ندارد، ضمن اینکه حیوانات و پرندگانی به این باغ آورده شده اند و بخشی از حیوانات چیتگر نیز به اینجا منتقل می شوند.
• امسال هم قرار است 55 پروژه شاخص در دهه فجر به افتتاح برسد؛ تعداد پروژه های شاخص شما در دو سال گذشته به چه عددی می رسد؟
در سال جاری 55 پروژه معرفی و برای افتتاح به تایید شهرداری رسید. بنابراین با احتساب 36 پروژه سال گذشته در مجموع 91 پروژه حاصل کار مدیریت شهری جدید در منطقه 22 است.
• پس منطقه 22 در دو سال گذشته شاهد افتتاح 91 پروژه شاخص بوده؛ شما به مدیریت شهری در دوره جدید اشاره کردید. پروژهای مطرح شده چقدر به سمت شعارهای مخصوص این دوره مانند شهری زیست پذیر، دوست دار کودک و... رفته و چقدر این مسائل را دربرگرفته است؟
اولین پاسخی که در منطقه 22 باید به مردم می دادیم پاسخگویی به کمبود سرانه های هفت گانه شهری بود. مشکل جدی که در منطقه 22 وجود داشت این بود که ساخت و ساز انجام شده و بلندمرتبه سازی شکل گرفته بود و بارگذاری سکونتی حتی بیش از ظرفیت اکولوژیک انجام شده بود ولی متناسب با این بارگذاری جمعیتی، سرانه های خدماتی شکل نگرفته بود. از رسالت های این دوره از مدیریت شهری پاسخگویی به این کمبودها و تامین سرانه ها و ایجاد یک توسعه متوازن در منطقه 22 بود. در همین چارچوب 55 پروژه ای که تعریف شده، 2 مورد در حوزه فضای سبز، با تاکید بر فضای سبز محله ای است؛ چون بخش قابل توجهی از فضای سبز منطقه مانند بوستان چیتگر، لتمال کن، خرگوش دره وردآورد و کمربند سبز حریم منطقه 22، کارکرد شهری و فراشهری دارند.
• در واقع با وجود بوستان های فرامنطقه ای، نیاز به بوستان های کوچک مقیاس بود.
دقیقا؛ کمبود هایی که وجود داشت این بود که در محله های شهری پارک ها و بوستان های محله ای شکل نگرفته و مردمی که در منطقه مستقر شدند خواهان بوستان های کوچک محله ای در کنار و اطراف منازلشان هستند. در این بخش پارک «تندرستی» در حدود 4.5 هکتار در منطقه ای که در حال پذیرش جمعیت هست ایجاد شد. در سال های آینده اگر جمعیت بیشتری در اطراف این محل ساکن شدند فاز دوم این بوستان را اجرا و محوطه این پارک را گسترش خواهیم داد. در حوزه فضای سبز همچنین در ورودی دهکده المپیک فضای سبز گسترده ای شکل گرفته است.
• چندی پیش عنوان شد بزرگترین رینگ دوچرخه سواری تهران در منطقه به بهره برداری می رسد؛ این طرح به کجا رسیده است؟
یکی از تاکیدات ما بهسازی و احداث مسیر دوچرخه سواری بوده که یکی از بحث های جدی منطقه است و در آینده یک رینگ کامل دوچرخه سواری در منطقه خواهیم داشت که همه رینگ های محله ها به هم متصل خواهند شد و بزرگترین رینگ دوچرخه سواری تهران خواهد بود.
• با این اقدامات چه میزان به سرانه های هفت گانه در منطقه 22 که فقر آن به شدت احساس می شود، افزوده خواهد شد؟
مجموعه پروژه هایی که امسال افتتاح می شود منجر به این شد که حدود 13/6 متر مربع به سرانه های هفت گانه اضافه شود. ما 5 پروژه هم مربوط به حوزه فرهنگی و اجتماعی داریم. 3 پروژه در حوزه زیرساخت های مربوط به معلولین انجام شد که مربوط به تحقق شعار «تهران شهری برای همه» است. این شعار به این معنی است که همه اقشار اجتماعی فارغ از جنسیت، سن و معلولیت بتوانند بدون مانع از همه امکانات شهر استفاده کنند. در این بخش مناسب سازی سرویس های بهداشتی، ایستگاه های اتوبوس، ساختمان اداری یکی از شهرداری های نواحی، یکی از سرای محلات، بوستان ساحل و پیاده روی بلوار شهید اردستانی برای معلولین انجام شد. 2 پروژه در حوزه «تفریحی و گردشگری» داریم و 4 پروژه در بخش تجهیزات شهری . مجموعا حدود 1میلیون و 103 هزار و 400 متر مربع مستحرصه ایجاد شد.
• میزان اعتبارات هزینه شده برای مجموع این اقدامات چه میزان بوده است؟
از جهت اعتباری کل اعتبار هزینه شده 613 میلیارد ریال است که 581 میلیارد ریال از اعتبارات شهرداری، 19 میلیارد ریال با مشارکت بخش خصوصی هزینه شده و 13 میلیارد ریال نیز کمک خیری بوده که به ساخت کتابخانه ای در ورودی چیتگر اقدام کرده است. این کتابخانه ضمن پوشش نیاز های مطالعاتی مردم منطقه به دلیل فضای خاص و آرامش و امکانات، در آینده به یکی از قطب های کتابخانه ای تبدیل خواهد شد.
• یکی از انتقادات به نحوه بارگذاری در منطقه 22 بحث کمبود شدید ناوگان حمل و نقل عمومی است؟ در این مسیر چه اقداماتی انجام شده است؟
توانستیم سهم ناوگان اتوبوسرانی را در بحث ترددهای شهری یک درصد اضافه کنیم. البته دلیل پایین بودن این عدد این است که اتوبوسرانی مستقیما توسط شرکت اتوبوسرانی مرکز اداره می شود و مناطق در حوزه اتوبوسرانی و تاکسیرانی نقش فعالی ندارند. تعداد اتوبوس ها اضافه نشده و حل مسئله اتوبوس یک مسئله ملی است. دولت در سال های گذشته اتوبوس خریداری و توزیع می کرد اما در دولت فعلی هیچ اتوبوسی خریداری نشده است. در دولت دوم آقای احمدی نژاد کمتر از سالی 600 اتوبوس خریداری شد. در دولت آقای خاتمی بود که دولت تعداد زیادی اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی کشور اضافه کرد و قرارداد 20 هزار دستگاه اتوبوس با ایران خودرو و شهاب خودرو منعقد و ظرف 6 سال ناوگان اتوبوسرانی کشور حدود 38 درصد نوسازی شد. در حال حاضر بالای 75 درصد ناوگان اتوبوسرانی تهران از سن فرسودگی که 8 سال است عبور کرده و قاعدتا با این اقدامات جسته گریخته و پراکنده اتفاقی نخواهد افتاد. باید سالی بیش از 3 هزار دستگاه اتوبوس وارد ناوگان اتوبوس رانی تهران شود تا فقط پاسخگوی نوسازی این ناوگان باشد و برای توسعه این ناوگان نیاز به اتوبوس های بیشتری داریم. ما در این حوزه کاری که توانستیم انجام دهیم این بود که با انجام مطالعات خطوط برخی از خطوط زائد را حذف و برخی خطوط لازم را ایجاد کردیم و همین تغییر در خطوط منجر به رشد یک درصدی ناوگان اتوبوس رانی در حمل و نقل عمومی شده است.
• در حوزه مترو چه ظرفیت هایی به حمل و نقل عمومی منطقه اضافه شد؟
در بحث مترو اقدامات ویژه ای انجام شده است. ما در مترو خط 5 را داریم که از حاشیه مرزی منطقه عبور می کند ولی با توجه به نیاز جدی که ما در حوزه حمل و نقل عمومی داریم خوشبختانه مشاور تهیه کننده طرح تفصیلی این موضوع را در طرح تفصیلی دیده و مطالعاتی که تحت عنوان طرح جامع حمل و نقل ریلی در کل تهران انجام شده خطوط و ایستگاه هایی را در منطقه پیش بینی کرده و از 4 خطی که قرار است به خطوط متروی تهران اضافه شود 3 خط در این منطقه قرار دارد. یک خط شرقی- غربی و یک خط شمالی – جنوبی و خط دیگری که یک ایستگاه آن در این منطقه واقع می شود. با هماهنگی های انجام شده قرار شد خط 10شروعش از منطقه 22 باشد.برای اینکه مسئولان حوزه مترو را متقاعد کنیم که شروع این خط از منطقه 22 باشد کلیه ذینفعان منطقه را دعوت و مدل مالی تعریف کردیم که در آن ذینفعان در احداث ایستگاه ها با شهرداری مشارکت کنند تا شهرداری و دولت بخشی از منابع خطوط و بخش مربوط به ایستگاه ها را ذینفعان پرداخت کنند و جلسات به صورت تک به تک با ذینفعان ادامه دارد. صورتجلسه هایی با مدیریت مترو و منطقه و ذینفع تنظیم خواهیم کرد تا بتوانیم با مشارکت ذینفعان و همکاری شهرداری با آن ها سال آینده خط 10 مترو تهران کلنگ زنی شود.
• خط 9 چطور؟
با توجه به کمبود منابع و اعتبارات مالی به نظر نمی رسد که خط 9 به این زودی آغاز شود.
• گمانه زنی ها و صحبت هایی در مورد امتداد خط 6 به منطقه 22 نیز وجو داشت؟
در مورد این خط مسئله ای که وجود داشت این بود که ما از خط 6 منشعب شویم برای یک خط شرقی و غربی و یا اینکه از خط 10 منشعب شویم. خط 10 شرقی- غربی از بالا مورد تایید حمل و نقل است و خط شرقی- غربی منشعب از خط 6 مورد تایید معاونت شهرسازی، ولی به هرحال جمع بندی شد که شرقی غربی خط 10 انجام شود و به جای خط 6 ال آر تی احداث شود، یعنی ما دو خط مترو خواهیم داشت و یک خط ال آر تی که از خط 6 وصل می شود و به صورت نعلی شکل شمال منطقه را به جنوب آن وصل و اکثر کاربری های مهم را درگیر می کند.
• با توجه به اینکه در طرح تفصیلی منطقه، حمل و نقل عمومی مورد بحث قرار گرفته و علاوه بر این منطقه 22 به عنوان قطب گردشگری و علمی- تحقیقاتی در تهران نیاز به توجه بیشتری در توسعه حمل و نقل عمومی دارد، در طرح تفصیلی چه میزان به آن پرداخته شده است؟
اساس حمل و نقل عمومی در منطقه 22 در وهله اول مترو و سپس ال آر تی است که هردو مورد در طرح تفصیلی تصویب شده و هم در مطالعات جامع حمل و نقل ریلی دیده شده است که به تایید شهرداری تهران و شورای حمل و نقل و ترافیک استان تهران رسیده و الان در مرحله بررسی وزارت کشور قرار دارد و باید به تایید شورای هماهنگی امور حمل و نقل شهرهای کشور در وزارت کشور برسد تا بعد بتوان بر اساس آن وارد فاز اجرا شد.
ادامه دارد....

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/98893/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرغ ارزان شد

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

جزئیات دیدار امیرعبداللهیان با دبیرکل سازمان ملل

حماس: مواضع بایدن متناقض است

نماینده روسیه در شورای امنیت: آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است

کاخ سفید: آمریکا در مورد رفح با اسرائیل در حال گفت و گو است

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

نماهنگ «تنبیه متجاوز»

عملیات انتقال بیمار 300 کیلویی به بیمارستان مسکو!

تلاوت دلنشین سوره قیامت با صدای استاد عبدالباسط

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی

تصویر احوالپرسی ظریف از ولایتی

چرا به شاهد 136، «کلاشنیکف دنیای پهپاد‌ ها» می گویند؟

تاریخ سازی جعلی

سیل برای دبی گران تمام شد

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

گیر افتادن گربه‌ای در سیل دبی

نماهنگ حماسی «الله اکبر» با صدای محمود کریمی

اوضاع فرودگاه کیش و دبی یک روز پس از باراش شدید باران

با بزرگترین ستاره شناخته شده آشنا شوید

همدلی های دلنشین دکتر شکوری

هشدار صریح ایران به رژیم صهیونیستی؛ در پاسخ دادن به هرگونه ماجراجویی آنی عمل می‌کنیم

سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود

رئیسی: اگر اهل مذاکره‌اید، ما میز مذاکره را ترک نکرده‌ایم

روایت هاشمی رفسنجانی از درخواست وزیر نفت برای صدور نفت مجانی به سوریه

سپاه ادعای آسیب نیروگاه دیمونا در حمله ایران را تکذیب کرد

6 پیشنهاد وزیر امور خارجه کشورمان در شورای امنیت سازمان ملل

اردن: باید مانع حمله به رفح شد

رویترز: آمریکا عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو می‌کند

تظاهرات علیه نتانیاهو امروز هم ادامه یافت

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

انقلابیون انتقادی

موضع‌گیری دو پهلو

بیشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام هفته چهارم فروردین

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

هوای تازه/ آی قابیل! آی اســرائیل! نوبت انتقام‌ هابیل است

دام دنیا در بیان عطار نیشابوری

بیانیه بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی آمریکا

امیرعبداللهیان: در صورت تعرض به منافع ایران، در پاسخ‌گویی لحظه‌ای تردید نخواهیم کرد

امیرعبداللهیان: عملیات دفاع مشروع و اقدام متقابل ایران پایان یافته است

اردن: ایران قصد تشدید تنش ندارد

سلامت جسمی- روانی صهیونیست‌ها وخیم‌تر شده است

سازمان بهداشت جهانی: حجم ویرانی بیمارستان‌های غزه فاجعه‌آمیز است

ادعای رسانه عبری درباره اصابت موشک به دیمونا جنگ روانی است