ایران پرسمان
چرا برخی افراد در مقابل آنفلوآنزا ضعیف‌تر هستند؟
چهارشنبه 30 بهمن 1398 - 14:45:43
ایران پرسمان - مجله ایلیاد / آیا تا کنون به این فکر کرده‌اید که چرا ویروس آنفلوآنزا روی برخی از افراد بیشتر عمل می‌کند، ولی برخی دیگر توانایی بیشتری در مقابله با آن دارند؟ بر اساس مطالعه‌ای جدید، ثابت شده است که پاسخ این پرسش را باید در اولین آنفلوآنزای دوران بچگی پیدا کرد.
دانشمندان دانشگاه‌های لس‌آنجلس کالیفرنیا و آریزونا، دریافته‌اند که توانایی افراد در مقابله با ویروس آنفلوآنزا نه تنها با انواع ویروس‌های آنفلوآنزایی که در طول زندگی با آن‌ها روبه‌رو شده‌اند مرتبط است، بلکه به توالی این برخوردها نیز ارتباط دارد. بر اساس این مطالعه می‌توان استراتژی‌هایی برای کم کردن اثرات آنفلوآنزاهای فصلی پیدا کرد. نتایج این مطالعه، در مجله‌ی PLoS Pathogens منتشر شده است.
این تیم در سال 2016 نشان داده بودند که قرار گرفتن در معرض ویروس آنفلوآنزا در بچگی، می‌تواند محافظت جزئی برای بقیه‌ی طول عمر ایجاد کند؛ زیرا فرد مبتلا در بقیه‌ی عمرش تا حدود زیادی به ویروس‌های مشابه و مرتبط با آن نیز مقاوم خواهد شد. این محققین اکنون در مطالعه‌ی جدید خود، به دنبال این موضوع بوده‌اند که بفهمند آیا آموزش دیدن سیستم ایمنی بدن می‌تواند دلیل واکنش‌های متفاوت افراد در برابر ویروس‌های آنفلوآنزای جدید باشد یا خیر؟
آن‌ها اطلاعات بیمارستان‌ها و مطب‌های خصوصی را در آریزونا جمع‌آوری کرده‌اند و آنالیز دقیقی روی این اطلاعات انجام داده‌اند. دو نوع ویروس آنفلوآنزا بیشترین شیوع را در دهه‌های گذشته داشته‌اند؛ «H3N2» و «H1N1». ویروس اول بیشتر باعث مرگ افراد مسن شده و در کل بیشترین مرگ در اثر آنفلوآنزا را باعث شده است. ویروس دوم، بیشتر بر روی افراد جوان و میانسال اثر داشته و مرگ‌های کمتری را باعث شده است. آنالیز داده‌ها نشان داده است که اگر فرد در کودکی ابتدا به H1N1 مبتلا شده باشد، احتمال بی‌نیاز شدن وی از بیمارستان در ادامه زندگی در اثر آنفلوآنزای H1N1 نسبت به کسی که ابتدا به H3N2 مبتلا شده است، کمتر است.
محققین ارتباط تکاملی بین گونه‌های مختلف آنفلوآنزا را نیز بررسی کرده‌اند. آن‌ها دریافته‌اند که ویروس‌های H1N1 و H3N2 به شاخه‌های مختلفی از درخت آنفلوآنزاها تعلق دارند. محققین می‌گویند که اگر فردی درگیر ویروسی از یکی از شاخه‌های درخت آنفلوآنزا شود، سیستم ایمنی بدن وی برای مقابله با ویروس‌های دیگر از آن شاخه نیز آماده می‌شود.
دانشمندان امیدوار هستند تحقیقات در زمینه‌ی مقاومت بدن در برابر آنفلوآنزاها روز به روز بیشتر شود، زیرا این بیماری در سراسر دنیا زندگی انسان‌ها را با تهدید مواجه می‌کند. در سال 2017 و 2018 آنفلوآنزای فصلی باعث مرگ 80،000 نفر در آمریکا شد.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/106830/چرا-برخی-افراد-در-مقابل-آنفلوآنزا-ضعیف‌تر-هستند؟
بستن   چاپ