ایران پرسمان
سرمقاله اعتماد/ هیجانی برخورد نکنیم
يکشنبه 4 اسفند 1398 - 09:15:27
ایران پرسمان - اعتماد / « هیجانی برخورد نکنیم » عنوان سرمقاله روزنامه اعتماد به قلم ناصر قاسم‌زاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
قدمت بیماری‌های ویروسی به قدمت تاریخ بشر است و این نخستین‌باری نیست که یک بیماری ویروسی در میان انسان‌ها شایع می‌شود و آخرین بار هم نخواهد بود. ویروس کرونا که ...
عامل بیماری جدید کوید19 است، فعلا درمان ندارد و رعب و وحشت جامعه از انتشار آن، به این دلایل تا حدی قابل درک است، اما ما باید به خاطر داشته باشیم که قدم اول در مقابله، پیشگیری و درمان یک بیماری، رعایت آرامش فردی، کنترل اضطراب و نگرانی است. باید با آرامش مراحل اولیه را تاب بیاوریم تا بتوانیم در مواجهه با بیماری، تصمیم درست بگیریم. ما طی چند روز گذشته شاهد فقر اطلاعاتی نزد شهروندان بودیم، اطلاعات مرتبط با چگونگی مقابله با این ویروس و کاهش خطر ابتلا از منابع متعددی هدایت می‌شوند و متاسفانه فضای مجازی در این ماجرا بیش از آنکه موثر باشد، بحران‌ها و اضطراب مردم را افزایش داده است. سودجویان از این آشفته‌بازار سوءاستفاده می‌کنند و با استفاده از فضای مجازی، فرصت را برای فروش محصولات خود غنیمت می‌شمارند. در حالی که وزارت بهداشت و رسانه‌های رسمی کشور باید در خط اول اطلاع‌رسانی باشند، شایعات هستند که دست به دست می‌شوند. علاوه بر این شایعات، اطلاعات نزد مردم کافی نیست و رسانه ملی نیز گام چندان موثری در بهبود این آشوب برنمی‌دارد. شخصا معتقدم اطلاع‌رسانی دقیق و علمی بیش از همه باید از طریق صدا و سیما صورت می‌گرفت، لازم بود رسانه ملی از بدنه پزشکی و روان‌شناسی کشور دعوت به عمل می‌آورد و مراتب اطلاع‌رسانی به مردم را از دریچه نگاه این افراد صورت می‌داد، حضور روان‌شناسان نیز می‌توانست در کاهش اضطراب جامعه موثر باشد. اما حالا شاهد هستیم که توجه به کرونا، در ساعات پخش برنامه‌های پربازدید تلویزیون جایی ندارد، علاوه بر آن تریبون چندانی در اختیار مسوولان ذی‌ربط وزارت‌بهداشت قرار نمی‌گیرد، این نوع اطلاع‌رسانی، چیزی جز دامن‌زدن به هراس عمومی نیست. مشاهدات میدانی انجمن حمایت از سلامت، بهداشت و درمان جامعه نشان می‌دهد که سهمیه ماسک، الکل و ژل‌های آنتی‌باکتریال در بیش از پنجاه درصد داروخانه‌های شمال و غرب تهران، تا عصر روز پنجشنبه تمام شده بود. این بررسی نشان می‌داد که مردم از شیوع کرونا وحشت کرده‌اند و به داروخانه هجوم برده‌اند. در چنین شرایطی صداو سیما باید با کمک بدنه علمی کشور به مردم توضیح دهد که استفاده از ماسک در چه شرایطی ضرورت دارد، چه راه‌های جایگزینی برای مراقبت از بهداشت عمومی وجود دارد و کدام موثر است و کدام موثر نیست، اقداماتی که در نهایت می‌تواند روان جامعه را در یک ثبات حداقلی نگاه دارد. ما طبیعتا در موج اول شیوع کرونا شاهد وحشت جامعه هستیم و خواهیم بود، جامعه ما، جامعه جوان است و چنین جامعه‌ای به صورت طبیعی دچار هیجان می‌شود.
اما اخباری که در ادامه این موج منتشر می‌شود می‌تواند این هیجان را کنترل کند، یا بالعکس، در سلامت جسم و روان جامعه آثار نامطلوب داشته باشد. طبیعتا ما نمی‌توانیم به علت شیوع کرونا زندگی خود را تعطیل کنیم. در اروپا نیز مواردی از کرونا مشاهده شده است، اما ببینیم که زندگی در کشورهای این قاره تعطیل شده است یا خیر. با شیوع کرونا، امتناع از دست‌دادن، رعایت فاصله با افراد قطعا از الزامات بهداشتی برای پیشگیری است، اما در مواردی هم نمی‌توان این ارتباط‌ها را تعطیل کرد، و البته باید متذکر شوم باید مراقب باشیم تلاش برای پیشگیری، تاثیر مستقیمی در روابط شخصی، دوستانه یا کاری ما نداشته باشد و به عبارتی دیگر، زندگی ما را تحت‌الشعاع قرار ندهد. پیش از این نیز کشور ما با گونه‌های دیگری از ویروس‌های مسری مواجه بوده است، این ویروس‌ها در مقاطع‌ زمانی کنترل شده‌اند، و تا پیدا شدن راه درمان برای کرونا باید به جامعه علمی جهانی فرصت داد. در این زمان اما، ما وظیفه داریم آرامش شخصی خود را حفظ کنیم، ما وظیفه داریم از تلفات و تاثرات روانی در جامعه بکاهیم. خانواده‌ها موظف هستند اطلاعات صحیح دریافت کنند و این اطلاعات را به شیوه صحیح در اختیار اعضای خود، خصوصا کودکان، نوجوانان و جوانان قرار دهند. برخوردهای هیجانی با کرونا، اصرار بر سیاه‌نمایی و تشدید ترس و دلهره می‌تواند در سیستم دفاعی بدن موثر باشد. فراموش نکنیم آرامش و سلامت روان ارتباط مستقیمی با سلامت جسم دارد. اگر قرار است بدن خود را در برابر ورود ویروس مقاوم کنیم، پیش از آن باید آرامش روحی داشته باشیم و اگر خواب، خوراک و اضطراب بیش از اندازه باشد، تعادل بدن از بین می‌رود و درنتیجه، شرایط جسمانی ناخودآگاه به میزبانی بیماری‌های ویروسی می‌رود. از یاد نبریم که آرامش روحی، سلامت جسمی به دنبال دارد.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/108066/سرمقاله-اعتماد--هیجانی-برخورد-نکنیم
بستن   چاپ