ایران پرسمان
هشدار بهداشت جهانی به ایران؛ چرا؟
چهارشنبه 7 اسفند 1398 - 11:21:04
ایران پرسمان - آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
زائرانی که اهمیتی به کرونا نمی‌دهند، کارگران مهاجر خارجی، تاجرانی که مرتب در سفرند و مرزی که کنترلی مناسب از نظر بهداشتی روی آن وجود ندارد؛ دلایلی که تاکنون سبب شده ایران به یکی از نقاط بحران در شیوع کرونا ویروس بدل گردد و نهادهای بین‌المللی نگران وضعیت مقابله با کرونا در کشور باشند. مرگ و میر ناشی از کرونا اکنون ایران را به دومین کشور از این نظر بدل کرده و بیماران زیادی از جمهوری اسلامی به دیگر کشورها سفر کرده‌اند. دولت‌های عراق، افغانستان، بحرین، کویت، عمان، لبنان، امارات متحده عربی و کانادا اعلام کرده‌اند که مسافران ایرانی ناقل ویروس به این کشورها بوده‌اند و ادامه این وضعیت می‌تواند در ایران به بحرانی بین‌المللی بدل شود. در همین راستا شامگاه دوشنبه سازمان بهداشت جهانی در بیانیه‌ای اعلام کرد که کارشناسانی را برای کمک به کنترل شرایط به ایران و ایتالیا که از مشکلاتی مشابه رنج می‌برند، اعزام خواهد کرد.
رسانه‌های بین‌المللی اما همچنان نگرانند که ادامه وضعیت شیوع کرونا و عدم توانایی نهادهای مسئول در کنترل شرایط، خاورمیانه را به بحرانی غیرقابل کنترل دچار کند. نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در این باره می‌نویسد: «خاورمیانه از بسیاری لحاظ مستعد شیوع بیماری‌های همه گیر است؛ چرا که زائران اماکن مذهبی و کارگران مهاجر ناقل ویروس تحت کنترل قرار ندارند و این پیمایش ضعیف از سوی نهادهای مسئول، نمی‌تواند جلوی شیوع ویروس را بگیرد». به نوشته این روزنامه، «سال‌ها جنگ داخلی در خاورمیانه باعث شده که کشورهای اطراف ایران سیستم بهداشت مناسبی نداشته باشند. از جمله این کشورها عراق، سوریه، یمن و افغانستان هستند و اگر ویروس در این کشورها شایع شود، سیستم بهداشت و درمان قابلیت کنترل آن را ندارد». نیویورک تایمز همچنین اشاره کرده است که به‌رغم درخواست وزارت بهداشت ایران از مسئولان و افراد بلند مرتبه شهر قم، اماکن زیارتی در این شهر تعطیل نشده و زائران از روز پنجشنبه مراسمات مذهبی خود را ادامه داده‌اند. گاردین اما دلیل نگرانی بین‌المللی در خصوص ایران را «عدم قرنطینه نقاط اصلی شیوع کرونا» اعلام می‌کند. این روزنامه انگلیسی در گزارش روز سه‌شنبه خود آورده است: «آمار مرگ و میر ناشی از کرونا نشان می‌دهد که نسبت جان باختگان به مبتلایان در ایران بسیار بیشتر از دیگر کشورها حتی چین و کره جنوبی است که مبدا شیوع ویروس کرونا بوده‌اند. پروفسور پائول هانتر در این باره به گاردین می‌گوید: «بعید است که ایران از منابع و امکانات لازم برای شناسایی تمامی موارد مشکوک برخوردار باشد و در صورت افزایش تعداد موارد مشکوک، بتواند آنها را به طور کامل مدیریت کند». او می‌افزاید: «مشکل دیگر در مورد افراد مبتلا به کرونا در خاورمیانه، درگیری‌های مسلحانه گسترده در منطقه است. در طول درگیری‌های مسلحانه مرزها بین کشورها ناامن شده و مراکز بهداشتی و درمانی اغلب مورد هدف قرار گرفته و از بین می‌روند. همانطور که در مورد اپیدمی ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو دیدیم ، جنگ شیوع بیماری‌های عفونی را تسهیل کرده و روند ارائه خدمات بهداشتی را مختل می‌کند. به همین سبب بسیار اهمیت دارد که مواردی از ایران به این کشورها سفر نکرده و کرونا منتقل نشود».آن‌طور که گاردین گزارش می‌دهد، ایتالیا نیز از شیوع سریع این بیماری رنج می‌برد و بیش از هر کشور اروپایی مبتلا و کشته داشته است. دلایل این موضوع ناکارآمدی دولت ایتالیا عنوان شده اما در گزارش به این موضوع نیز اشاره شده است که در حال حاضر بیش از 55 هزار نفر از مردم این کشور در 11 شهر کوچک شمالی قرنطینه شده‌اند و پلیس مسئولیت حفاظت از این قرنطینه را به عهده دارد.
بی‌اعتمادی عمومی در ایران
خبرنگار فایننشال تایمز یکی دیگر از دلایل شیوع کرونا در ایران را بی‌اعتمادی مردم به مسئولان عنوان می‌کند. او با اشاره به ماجرای هواپیمای اوکراینی و حوادثی که در پی آن رخ داد می‌نویسد که مردم ایران چندان به دستورات بهداشتی و هشدارهای دولتی توجه ندارند و همین امر کار را برای کنترل مسأله سخت کرده است. به نوشته این نشریه آمریکایی «در حالی که دولتمردان و مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مردم اطمینان می‌دهند که کمبودی در دارو و مواد ضد عفونی کننده وجود ندارد، مردم این صحبت‌ها را باور نکرده و برای خرید این موارد احساس نگرانی و ناامنی می‌کنند». در این گزارش همچنین آمده است که مردم از دولت انتظار دارند تا 15 فروردین، مدارس و دانشگاه‌ها را تعطیل کند تا بیماری همه گیر نشود اما هنوز تصمیمی در این باره اتخاذ نشده است. در چنین شرایطی حضور اعضای سازمان بهداشت جهانی و نظارت آنها بر ارائه آمار یا نحوه مدیریت وزارت بهداشت در مسأله کرونا می‌تواند اعتماد مردم را جلب کرده و با همراهی مردم هر چه زودتر بحران شیوع این ویروس خطرناک در کشور پایان یابد و محدودیت‌هایی که به سبب کرونا برای مردم ایران ایجاد شده از جمله بسته شدن مرز کشورهای همسایه نظیر ترکیه، پایان یابد.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/109109/هشدار-بهداشت-جهانی-به-ایران؛-چرا؟
بستن   چاپ