ایران پرسمان
ماموریتی جدید برای شناخت بیشتر خورشید
جمعه 9 اسفند 1398 - 10:58:57
ایران پرسمان - مجله ایلیاد / مدارگرد خورشیدی، ماموریت جدیدی است که با همکاری آژانس فضایی اروپا و ناسا جهت مطالعه‌ی بیشتر خورشید در روز 20 بهمن سال 1398، از ایستگاه نیروی هوایی فلوریدا آغاز شده است. یک ساعت پس از پرتاب مدارگرد توسط راکت اطلس، کنترل کننده‌های ماموریت در درمشتات آلمان اولین سیگنال را از فضاپیما دریافت کردند که نشان می‌داد صفحات خورشیدی آن به خوبی باز شده‌اند. دو روز پس از شروع ماموریت، آنتن‌های مدارگرد باز می‌شوند و اطلاعات خود را به زمین مخابره می‌کند.
این مدارگرد خورشیدی جدید، نواحی از خورشید مانند قطب‌های آن که تا کنون مشاهده نشده بود را خواهد دید. این اطلاعات می‌تواند پنجره‌ی جدیدی بر روی درک ضعیف ما از جنبه‌های فعالیت‌های خورشیدی بتاباند. این مدارگرد می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره‌ی شکل‌گیری بادهای خورشیدی در اختیار دانشمندان قرار دهد. در این ماموریت، داده‌هایی نیز در مورد میدان مغناطیسی خورشید به‌دست خواهد آمد.
داشتن دانش درباره‌ی نزدیک‌ترین ستاره به زمین، می‌تواند به ما کمک کند، نحوه‌ی کار ستاره‌ها در جاهای دیگر کیهان را کشف کنیم. همچنین درک فعالیت‌های خورشیدی برای درک زیرساخت‌هایی که زمین بر روی آن بنا شده است نیز اهمیت حیاتی دارد. جت‌های قدرتمندی که از جنس پلاسمای خورشیدی از آن به بیرون پرتاب می‌شوند، طوفان‌های مغناطیسی تولید می‌کنند که شبکه‌های الکتریکی و ارتباطی روی زمین و همچنین ماهواره‌های در حال گردش حول زمین را با مشکل مواجه می‌کنند.
مدارگرد خورشیدی جدید تا فاصله‌ی 42 میلیون کیلومتری به خورشید، نزدیک می‌شود. این فاصله در واقع یک چهارم فاصله‌ی زمین از خورشید است. فضاپیمای مدارگرد جدید و اجزای آن شامل صفحات خورشیدی 18 متری آن، به نحوی طراحی شده است که بتواند دماهای حدود 500 درجه‌ی سانتی‌گراد را تحمل کند. این فضاپیما همچنین قادر است در برابر بمباران ذرات باردار ناشی از بادهای خورشیدی نیز مقاومت کند.
دکتر «گونتر هاسینگر» از آژانس فضایی اروپا، می‌گوید: «انسان‌ها همیشه از اهمیت خورشید برای زندگی بر روی زمین آگاه بوده‌اند. در پایان ماموریت مدارگرد خورشیدی، اطلاعات ما درباره‌ی نیروهای مخفی مسئول رفتارهای متغیر خورشید و تاثیر آن‌ها بر روی سیاره‌ی زمین بیشتر خواهد بود.»
دکتر «توماس زوربوخن» از ناسا، می‌گوید: «مدارگرد جدید قرار است کارهای خارق‌العاده‌ای بکند. این فضاپیما با همکاری دیگر ماموریت‌های ناسا به خورشید، دانش بی‌سابقه‌ای درباره‌ی خورشید کسب خواهد کرد. ما با همکاری دوستانمان در اروپا، در حال ورود به عصر جدیدی از فیزیک هستیم که می‌تواند مطالعه‌ی خورشید را متحول کند.»

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/109631/ماموریتی-جدید-برای-شناخت-بیشتر-خورشید
بستن   چاپ