ایران پرسمان
آیا یک بار ابتلا به کرونا، مصونیت همیشگی ایجاد می کند؟
جمعه 1 فروردين 1399 - 12:43:11
ایران پرسمان - آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
نشریه فوربس در مطلبی با اشاره به گزارش‌های رسیده از برخی کشورها مبنی بر ابتلای دوباره برخی افراد به کرونا نوشت: یک بار ابتلا به این بیماری مصونیت همیشگی در برابر آن ایجاد نمی‌کند. به گزارش ایرنا، نشریه آمریکایی فوربس در مطلبی با عنوان «آیا ممکن است دوبار به ویروس کرونا مبتلا شویم؟ تا چه مدت بعد از ابتلا به کویید19 ایمن هستیم؟» گزارش داد: شما ممکن است فکر کنید که یک‌بار آزمایش مثبت کرونا دلیلی است برای ابتلا نشدن دوباره به این ویروس و یا دستکم گمان می‌کنید در طول این همه‌گیری جهانی دوباره مبتلا نمی‌‌شوید. اما آیا واقعا این فرض درست است؟ آیا پس از بهبود از عفونت کویید19، در برابر ابتلای دوباره به این ویروس مصون هستید؟ در پاسخ باید گفت آنچه از ژاپن و چین گزارش می‌شود، داستان دیگری را روایت می کند.به گزارش خبرگزاری رویترز، یک زن راهنمای تور در ژاپن پس از بهبودی از ابتلای به کویید19، بار دیگر تست کرونایِ او مثبت اعلام شد. آیا این مورد ثابت می کند که ابتلای دوباره به ویروس کرونا امکان پذیر است؟ یا شاید این مورد تنها یک خطای آزمایشگاهی بوده است؟ یا شاید هم فرد مبتلا سیستم ایمنی ضعیفی داشته و بدنش نتوانسته مصونیت لازم را ایجاد کند. باید در پاسخ به همه پرسش‌های بالا گفت که براساس گزارش رسانه‌‌های ژاپن، غیر از این زن، چنین اتفاقی برای یک مرد 70 ساله نیز رخ داده است که برای نخستین بار در 14 فوریه (25 بهمن) آزمایش او در کشتی تفریحی «پرنسس دایموند» مثبت بود. او پس از انتقال به یک مرکز پزشکی در توکیو، تا بهبودی کامل در آنجا ماند. این مرد دوم مارس (12 اسفند) در حالی که از این بیماری بهبودی کامل پیدا کرده بود، مرخص شد. اما پس از مدتی در 13 مارس (23 اسفند) به دلیل تب به مرکز درمانی مراجعه کرد و در آنجا بار دیگر تست کرونای او مثبت اعلام شد. البته در 14 فوریه (25 بهمن) مقاله ای در یکی از رسانه‌های پکن منتشر و در آن اعلام شد 14 درصد بهبودیافتگان، بار دیگر به این ویروس مبتلا می‌‌شوند. هرچند باید تاکید کرد این مطالب بیش از آنکه یک مطالعه علمی باشد، یک گزارش خبری است و در چنین شرایطی دانشمندان ابتدا باید تایید کنند که آیا آزمایش این افراد درست و دقیق بوده است یا خیر.
در مرحله دوم نیز پزشکان و دانشمندان باید دو یا سه بار بررسی کنند که آزمایش مثبت این بیماران در نتیجه ابتلای دوباره به این ویروس بوده یا اینکه نتیجه آزمایش آنها نتیجه بقای ویروس در بدن پس از ابتلا در وهله نخست بوده است. به عنوان نمونه، مسافر کشتی پرنسس دایانا و یا راهنمای تور ژاپنی هر کدام دارای عفونت‌های نسبتا طولانی بودند و ممکن است نتیجه آزمایش آنها تحت‌تاثیر عفونت طولانی مدت قرار گرفته باشد. سوم، میزان مصونیتی که بدن شما در برابر این ویروس ایجاد می کند نه تنها به ویروس بستگی دارد بلکه به واکنش سیستم ایمنی بدن شما در مواجهه با این بیماری نیز ارتباط دارد. پرسش دیگر این است که چند نسخه مختلف از ویروس کرونا وجود دارد؟ پاسخ این سوال بدون آزمایش دقیق و گسترده دشوار است.براساس یک مطالعه منتشر شده در نشریه نشنال ساینس ریویو تجزیه و تحلیل نمونه‌ها از 103 مورد مبتلا به کرونا نشان داد دست‌کم دو نسخه از این ویروس در حال انتشار است.البته این بدان معنا نیست که این نسخه‌ها از ویروس کرونا به اندازه‌ای متفاوت هستند که مصونیت بدن در برابر آنها متفاوت باشد. از اینها گذشته، ویروس‌ها با گذشت زمان دچار تکامل می شوند. با گذشت زمان ویروس‌های کرونا ممکن است تغییر کنند، تا جایی که نسخه‌های جدید دیگر به اندازه نسخه اولیه برای سیستم ایمنی قابل تشخیص نباشند. ضمن آنکه جهش یا موتاسیون ویروس‌ها امکان انتقال آنها را از حیوان به انسان فراهم می‌کند. بسیاری از دانشمندان بر این باورند، هنگامی که تعداد کافی از یک جمعیت به یک بیماری همه گیر مبتلا می‌شوند، جامعه به تدریج مصون شده و بیماری همه‌گیر فروکش می‌‌کند. اما هنگامی که ایمنی جامعه بالا برود، ویروس برای یافتن افراد بیشتر به عنوان میزبان تلاش خواهد کرد. اعتقاد بر این است که با مصونیت دست‌کم 70 درصد جامعه در برابر کرونا، این ویروس تلاش بیشتری برای جهش خواهد کرد. با این حال، اگر مردم دوباره به ویروس مبتلا شوند و یا با نسخه های متفاوتی از این ویروس درگیر شوند، اوضاع قابل تغییر‌است.
لذا از آنجا که هیچ‌ واکسنی در برابر ویروس جدید کرونا موجود نیست، زمزمه‌هایی مبنی بر اجازه دادن به افراد دارای سیستم ایمنی قوی‌تر برای ابتلا به این ویروس شنیده می‌شود تا بدین ‌ترتیب «ایمنی جمعی» (شکلی از مصونیت غیرمستقیم در برابر بیماری واگیر است که در آن به دلیل اینکه درصد بزرگی از افراد یک جمعیت نسبت به بیماری ایمن شده‌اند برای سایر افراد غیرمصون جمعیت نیز محافظت به ارمغان می‌آورند) بالا برود. اما این راهبرد نمی‌تواند عاقلانه باشد زیرا ممکن است سیستم ایمنی بدن افراد در معرض ابتلا به اندازه ای که محک زده شده بود، قوی نباشد و آنها با خطر مرگ روبه‌رو شوند. در واقع این اقدام مانند جمله معروف پزشکان در فیلم های تلویزیونی است که «عمل موفقیت‌آمیز بود اما بیمار جان خود را از دست داد». در نهایت همه این موارد یادآور این است که دانشمندان هنوز به اندازه کافی چیزی در مورد این ویروس نمی‌دانند. بنابراین، اگر به این ویروس مبتلا شده و سپس بهبود پیدا کردید نباید فرض را بر این بگیرید که می‌توانید همچنان سطوح آلوده را به راحتی لمس کنید. تنها به این دلیل که بار اول از این بیماری جان سالم به‌ در‌برده‌اید، نباید فرض کنید دیگر در آینده به عفونت‌های احتمالی مبتلا نمی‌شوید، چراکه به طور قطع پایان همه ماجراها هرگز یکسان نیست.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/116490/آیا-یک-بار-ابتلا-به-کرونا،-مصونیت-همیشگی-ایجاد-می-کند؟
بستن   چاپ