ایران پرسمان
قرنطینه شهرها و تعطیلی ادارات و کسب وکارها راه مقابله با کروناست
چهارشنبه 6 فروردين 1399 - 19:52:16
ایران پرسمان - تابناک / متن پیش رو در تابناک منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
این روزها مبارزه با کرونا تبدیل به آزمونی برای تمامی دولت ها به مفهوم عام آن در سراسر دنیا شده است؛ ویروسی خطرناک و وحشی که مقابله با آن به سختگیری های زیاد و اجرای قاطعانه تصیمات و صد البته هماهنگی با تمامی ارگان ها و نهادها نیاز دارد.
حدود 40 روز از ورود مهمان ناخوانده کرونا به کشورمان می گذرد و از همان ابتدا تصمیمات بسیاری برای مقابله با آن از تعطیلی مدارس و دانشگاه ها تا تعطیلی مراکز تجاری و اصناف غیرضروی گرفته شد اما سوال این است که مجلس شورای اسلامی چقدر در این تصمیم گیری ها نقش داشته است؟
برای پاسخ به این سوال یادآوری چند نکته ضروی است؛ اول اینکه وظیفه نمایندگان قانون گذاری و نظارت بر اجرای درست قوانین است. به نظر نمی رسد برای مقابله با کرونا احتیاجی به قانون گذاری جدید باشد اما از باب نظارت قطعا نمایندگان می توانند نقش به سزایی ایفا کنند. نکته دیگر تعطیلی جلسات علنی مجلس شورای اسلامی از 7 اسفند آن هم بنا به توصیه ستاد ملی مبارزه با کرونا است که هیات رییسه مجلس با استناد به ضرورت عمل به این توصیه مجوز برگزاری جلسات را نداد.
با توجه به این وضعیت راهکار باقی مانده نمایندگان برای انجام وظیفه نظارتی شان و رایزنی با دولت جهت انجام اقدامات لازم جهت مقابله با کرونا مذاکرات تلفنی و بعضا حضوری، مکاتبات مکتوب و یا اظهار نظر از طریق گفت و گو با رسانه ها و یا استفاده از صفحات شخصی خود در صفحات مجازی به خصوص توییتر بوده است. کما اینکه در روزهای اول هم 5 نماینده مجلس عضو قرارگاه مقابله با کرونا شدند که بعدها با فعال شدن ستاد مبارزه با کرونا عملا این قرارگاه از حیض انتفاع افتاد.
البته در این شرایط دو جلسه مجازی مجلس به عنوان راهکاری برای تشکیل جلسات در شرایط اضطراری همچون وضعیت فعلی برگزار شد، جلساتی که با وجود آزمایشی بودن آن مجالی را برای نمایندگان بود تا نظرات و بیشتر انتقادات خود را نسبت به تصمیمات اتخاد شده برای مبارزه با کرونا مطرح کنند به گفته طیبه سیاووشی نماینده تهران بیشتر اعتراضات حول عدم تعطیلی نیمه اول فروردین در کشور بود، اینکه چرا حداقل دولت تا نیمه فرودین یعنی ایام تعطیلات نوروز ادارات را تعطیل نکرده است.
مجتبی ذوالنور نماینده قم هم گفت که اکثر انتقادات و پیشنهادات نمایندگان درباره کوتاهی دولت و رییس جمهور در عدم اجرای قرنطینه اجباری بوده و ای کاش ریس مجلس این موضوع و مطالبات را به طور جدی پیگیری کرده و رییس جمهور نیز اقدام جدی کند.
او همچنین تاکید کرد که دولت باید با اعمال جریمه و مجازات جلوی ترددهای غیرضروری را بگیرد تا زنجیره انتقال کرونا قطع شده و هر چه زودتر این بحران تمام شود.
در این بین علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی نیز مستمرا از طریق تلفن، حضوری و یا مکاتبات تلاش کرد که خلا تعطیلی مجلس را پر کند ، آخرین نمونه آن حضور در بیمارستان امام خمینی(ره) به عنوان یکی از مراکز درمانی کرونا بود.
آن چه مشخص است قاطبه نمایندگان به عنوان رابط بین مردم و دولت به دنبال انجام اقدامی ولو اندک برای مقابله با کرونا هستند. برخی از آن ها همچون فاطمه ذوالقدر نماینده تهران راهکار پیشگیری از شیوع کرونا را تعطیلی ادارات و یا محدود کردن فعالیت کارکنان می دانند تا جلوی انتقال بیماری گرفته شود.
برخی دیگر همچون اصغر سلیمی نماینده سمیرم بر قرنطینه شهرها آن هم حداقل به مدت یک ماه تاکید می کنند با این استدلال که کشورهای بسیاری با قرنطینه کردن شهرها تا حد زیادی در کنترل کرونا موفق بوده اند لذا اگر قرنطینه اجرا نشود ظرفیت بیمارستان های کشور جوابگوی بیماران نیست و مرتب بر تعداد بیماران کرونایی اضافه می شود.
نظری که محمد علی وکیلی عضو هیات رییسه مجلس هم با آن موافق بوده و معتقد است که اقدامات همچون ضدعفونی معابر عمومی تاثیری در کنترل کرونا نداشته و فقط موجب هدررفت منابع و گاها غفلت بیشتر می‌شود بنابراین تنها و تنها راه، قرنطینه عمومی است.
البته قرنطینه کردن شهرها مستلزم در نظرگرفتن منابعی برای کمک هزینه به مردم به خصوص نیازمندان است که ظاهرا برخی نمایندگان با تهیه طرح سه فوریتی فکری برای آن کرده اند. دراین باره بهروز بنیادی نماینده کاشمر گفت که تعدادی از نمایندگان پیشنهاد داده اند برای رعایت قرنطینه و جلوگیری از خروج افراد از خانه به هر فرد یارانه بگیر حداقل 500 هزار تومان تا پایان فروردین داده شود.
لازم به یادآوری است که اجرایی شدن این طرح منوط به موافقت دولت است . در همین باره سلیمی سخنگوی کمیسیون شوراها تاکید کرد: در صورتی این گونه طرح ها قابلیت اجرایی شدن دارد که دولت بار مالی آن را بپذیرد که در شرایط بعید است دولت بتواند بار مالی چنین طرح هایی را تقبل کند.
به هر حال باید منتظر ماند و دید چقدر فشار نمایندگان مجلس به دولت برای تعطیلی کامل ادارات، قرنطینه شهرها و جلوگیری از ترددهای غیرضروی کارگشا خواهد بود.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/117843/قرنطینه-شهرها-و-تعطیلی-ادارات-و-کسب-وکارها-راه-مقابله-با-کروناست
بستن   چاپ