ایران پرسمان
اقدام ضد ایرانی ترامپ داد رسانه آمریکایی را درآورد
شنبه 9 فروردين 1399 - 16:25:50
ایران پرسمان - شفقنا / واشنگتن پست در نوشتاری به اقدام دولت ترامپ در افزایش خصومت و تحریم علیه ایران و دیگر کشورها در میانه شیوع کرونا در جهان پرداخته است.
واشنگتن پست نوشت: بحران سلامت جهانی ناشی از ویروس کرونا، فراخوانی برای یک اتحاد جهانی است اما دولت ترامپ هیچ نشانه ای از عقب نشینی از سیاست خارجی اش نشان نمی دهد و در عوض بر افزایش فشارها اصرار می ورزد.
دولت ترامپ این بار با تصمیم وزارت دادگستری و نه خزانه داری یا وزارت امور خارجه، 15 میلیون دلار پاداش برای دستگیری مادورو مشخص می کند. دادستان ایالات متحده مدعی است که اتهاماتِ متوجه مادورو، نتیجه ی بررسی های یک دهه ای است. تحلیل گران این اقدام را مشابه با تلاش های اخیر دولت علیه کشورهایی همانند ایران، کره ی شمالی و چین می دانند.
اریک لوربر از بنیاد دفاع از دموکراسی معتقد است: این اقدامات از سوی وزارت دادگستری فراتر از تحریم ها، از جهات مختلف نقش بسیار مهمی ایفا می کنند. این کیفر خواست دومین کیفر خواست ایالات متحده علیه یک مقام دولتی خارجی پس از رای دادستان فدرال میامی در مورد آنتونیو نورگا به اتهام دست داشتن در توزیع مواد مخدر بود که جورج بوش دستور کنار گذاری او از قدرت را صادر کرد.
مادورو و نورگا هر دو از آمریکای لاتین و از مخالفان ایالات متحده، متهم به قاچاق مواد مخدر شدند. با این حال، ونزوئلا کشوری بسیار بزرگ تر از پاناما و دارای ارتشی قدرتمند و تحت حمایت روسیه است.
شواهد تهیه شده توسط وزارت دادگستری می تواند در اعمال تحریم های جدید بر وزارت امور خارجه ی ونزوئلا به عنوان حامی تروریسم بکار گرفته شود. اقدامی نادر که هم اکنون در مورد چهار کشور کره ی شمالی، ایران، سودان و سوریه اعمال می شود.
ونزوئلا تنها کشوری نیست که علاوه بر مبارزه با کویید 19 با تحریم های رو به رشد ایالات متحده نیز می جنگد. تاکتیک دولت ترامپ در مقابل دشمنان، فقط فشار است. دولت ایران از تحریم های اقتصادی شکایت دارد که تجهیزات مورد نیاز برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را در اختیار این کشور قرار نمی دهند.
مایک پومپئو این انتقادات را رد می کند. او می گوید: تحریم ها واردات مواد غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی را شامل نمی شوند و اسناد ایرانی نشان می دهند که شرکت های ایرانی توانسته اند کیت های آزمایشی را وارد کنند. در این بین علایمی از خویشتنداری در ساز و کار فشار حداکثری دولت ترامپ نیز دیده می شود چه اینکه حمله به پرسنل آمریکایی در عراق بدون پاسخ باقی ماند.
پومپئو همچنین گفت که صد میلیون دلار کمک پزشکی به کشورهای خارجی از جمله ایران اعطا کرده است. ایران اما این کمک ها را نپذیرفت و رهبر ایران گفت که آمریکایی ها می توانند دارویی هایی را در ایران توزیع کنند که ویروس را گسترش و ماندگاری آن را تقویت کند.
ایالات متحده گفته است که کمک های بشردوستانه به کره ی شمالی را تسهیل خواهد کرد. با این حال حرفی از کمک به ونزوئلا با سیستم بهداشتی به شدت آسیب پذیر آن به میان نیامده است. ایالات متحده همچنین تهدید به انصراف کمک به افغانستان در تلاش برای مجبور کردن دولت به پیوستن به طرح صلح با طالبان کرده است.
منتقدانِ سیاست فشار حداکثری، ترامپ را به پیروی نکردن از رویکرد دولت های قبلی ایالات متحده در مواقع بحرانی متهم می کنند. در حالی که متحدین به دنبال رهبری یا حداقل مشارکت در این بحران هستند، ایالات متحده نمی تواند چنین نقشی را ایفا کند.
مدیر مرکز توسعه ی پایدار دانشگاه کمبیا معتقد است این حرکت علیه مادورو نه به خاطر نگرانی از فعالیت های قاچاق مواد مخدر بلکه به خاطر نگرانی های سیاست داخلی است. چنین اقداماتی مورد پسند جوامع کوبایی و ونزوئلایی مستقر در ایالت فلوریداست که در رقابت ریاست جمهوری ایالات متحده می توانند تعیین کننده باشند.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/118539/اقدام-ضد-ایرانی-ترامپ-داد-رسانه-آمریکایی-را-درآورد
بستن   چاپ