ایران پرسمان
راز نشت مواد رادیواکتیو در اروپا برملا شد
دوشنبه 12 خرداد 1399 - 22:12:44
ایران پرسمان - مجله ایلیاد / در سپتامبر سال 2017، نشت جدی مواد رادیواکتیو در اروپا احساس شد. این میزان نشتی از زمان حادثه‌ی فوکوشیما در سال 2011 سابقه نداشته است. آنالیز 1،300 نقطه‌ی اندازه‌گیری مواد رادیواکتیو در اروپا و دیگر قاره‌ها نشان داده است که این نشت در اثر حادثه برای راکتورهای هسته‌ای رخ نداده، بلکه حادثه‌ای درتاسیسات بازفرآوری سوخت هسته‌ای رخ داده است.
مکان دقیق این حادثه مشخص نیست، ولی داده‌ها نشان می‌دهند که محل بروز این نشتی در جنوب کوه‌های اورال بوده است. در این مکان تاسیسات هسته‌ای ماجاک روسیه قرار دارد. این حادثه هیچگونه خطری برای سلامتی جمعیت ساکن در اروپا نداشته است.
70 متخصص هسته‌ای از سراسر اروپا در این تحقیق حضور داشته‌اند که از بین آن‌ها می‌توان به «دیتر هاینز» و دکتر «پاول ساعی» از موسسه‌ی اتمی وین اشاره کرد. ارزیابی داده‌ها توسط پروفسور «جورج استینهاوزر» از دانشگاه هانوفر به همراه دکتر «اولیور میسون» از فرانسه انجام شده است. نتایج تحقیقات این تیم بزرگ در Proceedings of the National Academy of Sciences چاپ شده است.
جورج استینهاوزر می‌گوید: «ما مقدار روتنیوم-106 رادیواکتیو را اندازه‌گیری کردیم. اندازه‌گیری‌ها نشان دهنده‌ی یک نشتی عظیم از تاسیسات بازفرآوری است.» در پاییز سال 2017 ابری از روتنیوم-106 در بسیاری از کشورهای اروپایی تشخیص داده شد. مقادیر اندازه‌گیری شده تا 100 برابر بیشتر از مقدار این ماده پس از حادثه‌ی فوکوشیما بوده است. نیمه‌ی عمر این ماده‌ی رادیواکتیو 374 روز است.
این نوع نشتی بسیار غیرمعمول است. این حقیقت که به‌جز روتنیوم هیچ ماده‌ی رادیواکتیوی مشاهده نشده است، نشان می‌دهد که منشاء این نشتی تاسیسات بازفرآوری سوخت بوده است. بازه‌ی جغرافیایی تشخیص این ماده‌ی رادیواکتیو نیز قابل توجه بوده است. این نشتی در بخش‌های بزرگی از مرکز و شرق اروپا، آسیا و شبه‌جزیره‌ی عربستان احساس شده است. روتنیوم-106 حتی در کارائیب نیز تشخیص داده شده است.
هر چند مقدار نشت روتنیوم-106 غیرمعمول بوده است، ولی باز هم غلظت آن به حدی نرسیده است که بتواند برای سلامتی انسان مضر باشد. تا امروز هیچ کشوری مسئولیت این حادثه را به عهده نگرفته است. ارزیابی الگوی توزیع غلظت و مدل‌سازی‌های اتمسفری انجام شده، نشان می‌دهد که مکان بروز نشتی در جنوب کوه‌های اورال بوده است. در این ناحیه تاسیسات بازفرآوری ماجاک روسیه قرار دارد. این تاسیسات منشاء دومین نشت عظیم در تاریخ بشر در سال 1957 میلادی بوده که از حادثه‌ی چرنوبیل کمتر، ولی حتی از فوکوشیما نیز شدیدتر بوده است. در آن زمان مخزنی عظیم حاوی محصولات پلوتونیومی منفجر شد و باعث آلودگی عظیم این ناحیه شد.
طبق محاسبات دانشمندان تاریخ احتمالی این نشتی بین ساعت 6 عصر 25 سپتامبر تا ظهر 26 سپتامبر بوده است. دقیقاً 60 سال پس از حادثه‌ی سال 1957.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/150135/راز-نشت-مواد-رادیواکتیو-در-اروپا-برملا-شد
بستن   چاپ