ایران پرسمان
نزدیک بودن انتخابات آمریکا دلیل کافی برای مذاکره نیست
دوشنبه 20 مرداد 1399 - 23:40:04
ایران پرسمان - فرهیختگان / متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
دیاکو حسینی، کارشناس مسائل آمریکا و مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با «فرهیختگان» اخبار مربوط به احتمال شکل‌گیری مذاکره و به‌نتیجه رسیدن گفت‌وگو میان واشنگتن و تهران در فاصله سه‌ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را بررسی و توضیحاتی در این خصوص ارائه کرد. وی در ابتدای این گفت‌وگو با رد دیدگاهی که معتقد است فرارسیدن انتخابات آمریکا موجب به‌نتیجه رسیدن مساله مذاکره بین ایران و ایالات‌متحده خواهد شد، گفت: «به اعتقاد بنده طی روزها و هفته‌های اخیر هیچ اتفاقی درخصوص روابط ایران و آمریکا نیفتاده است و لذا هیچ فرآیند و جریانی درحال طی شدن میان دو کشور نیست.»
نزدیک بودن انتخابات آمریکا دلیل کافی برای آغاز مذاکره نیست
حسینی افزود: «اینکه برخی با تکیه بر نزدیک بودن انتخابات آمریکا از مذاکره میان واشنگتن و تهران سخن می‌گویند هم صحیح نیست و اساسا این دست افراد استدلال کافی برای تحلیل خود ارائه نمی‌کنند. واقعیت این است که نمی‌توان تنها با مدنظر داشتن نزدیک بودن انتخابات در ایالات‌متحده چنین حرفی زد و چنین ادعایی را مطرح کرد. بنده معتقدم نزدیک بودن به انتخابات آمریکا هیچ دلیل موجهی برای فرارسیدن موعد مذاکره یا اینکه مذاکرات احتمالی بتوانند به نتیجه برسند، نیست.»
چرا واعظی از فرارسیدن روزهای پایانی تحریم سخن گفت؟
وی در پاسخ به سوالی درباره سخنان اخیر محمود واعظی، مسئول دفتر رئیس‌جمهور که گفته بود «روزهای پایانی تحریم را سپری می‌کنیم و روزها و ماه‌های آینده وضعیت به‌مراتب بهتر خواهد شد» هم توضیح داد: «این یک واقعیت است که ایران حاضر نیست از مسیری که طی کرده بازگردد و اکنون در نقطه‌ای قرار دارد که تصمیم گرفته حتی اگر ترامپ در انتخابات به پیروزی برسد، باز هم به مقاومت خود ادامه دهد، ولو اینکه این مسیر چهارسال دیگر و در دوره دوم انتخاب دونالد ترامپ ادامه داشته باشد. این مساله‌ای است که به‌نظرم به هر قیمتی اتفاق خواهد افتاد. ازطرفی این واقعیت را احتمالا آمریکایی‌ها هم می‌دانند و به آن واقفند، بنابراین گمان می‌کنم برداشت واعظی هم باتوجه به همین نکته بوده است؛ اینکه آمریکایی‌ها اکنون متوجه شده‌اند این سیاست هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت و حتی ممکن است باوجود پیروزی دونالد ترامپ برای چهارسال دیگر نیز این استراتژی ادامه یابد.» حسینی افزود: «پایه‌های این سیاست که افزایش فشار می‌تواند ایران را به زانو دربیاورد، شکست خورده است؛ چه اینکه در انتخابات ترامپ پیروز شود و یا جو بایدن فرد پیروز باشد. این واقعیتی است که اتفاق افتاده و ما امروز به آن نزدیک‌تر از هر زمان دیگر هستیم، لذا به‌نظر می‌رسد ترامپ اکنون به این جمع‌بندی رسیده و استعفای برایان هوک هم می‌تواند نشانه‌ای از همین جمع‌بندی در ایالات‌متحده باشد. از طرف دیگر احتمال واگذاری انتخابات از سوی ترامپ به رقیبش هم وجود دارد و ممکن است اتفاق بیفتد. از این‌رو تصور من این است که با مدنظر داشتن چنین مسائلی واعظی آن سخنان را بیان کرده ‌است.» این کارشناس مسائل آمریکا درباره دیگر اظهارات مربوط به این فرآیند ازسوی برخی چهره‌های رسانه‌ای توضیح داد و آنها را فاقد اعتبار لازم دانست. وی در این خصوص گفت: «ذکر چنین مسائلی با واقعیات میدانی سازگار نیست و همخوانی ندارد.»
بستن 

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/173607/نزدیک-بودن-انتخابات-آمریکا-دلیل-کافی-برای-مذاکره-نیست
بستن   چاپ