ایران پرسمان
مهمانان تابستانی آسمان زمین
دوشنبه 20 مرداد 1399 - 23:40:35
ایران پرسمان - بیگ بنگ / در شب‌های تابستان علاقمندان به آسمان می‌توانند سیاره‌های بزرگ مشتری و زحل را نظاره کنند. همچنین سیاره سرخ مریخ در آسمان شب قابل رصد است، در این بین سیارۀ ناهید نیز در آسمان ِ صبحگاهی زمین طلوع خواهد کرد.
مریخ: سیاره سرخ
در این تصویر تلسکوپی از حیاط خلوت که در 23 جولای از هوگاردن، بلژیک ثبت شده، مریخ برعکس به نظر می‌رسد. زیرا کلاهک قطب جنوب ِ درخشان سیاره سرخ در بالا بصورت معکوس دیده می‌شود، در حالی که ویژگی تاریک معروف به “سرتیس بزرگ” در لبۀ سمت راست(شرقی) قرار دارد. دهانۀ آتشفشانی “جزرو” در منطقه سرتیس بزرگ قرار دارد؛ این مکان، محلی برای فرود مریخ‌نورد “استقامت” ناسا است که چند روز قبل به سمت ِ سیاره سرخ پرتاب شد. سیاره سرخ در حال حاضر در کنار ماه قرار دارد و به خوبی قابل مشاهده است.
غول‌های تابستان
این شب‌ها سیارۀ مشتری و زحل در کنار یکدیگر به روشنی می‌درخشند. این سیارات غول‌پیکر هنوز در نزدیکترین بخش مدارشان به زمین در سال 2020 هستند. زمانی که عکس این سیاره‌ها در 22 جولای از یک بالکن در پاریس ثبت شد، “مشتری” و “زحل” تمام شب در صورت فلکی کمان قرار داشتند و بهترین و روشن‌ترین چشم‌انداز تلسکوپی را داشتند.

ایران پرسمان

ایران پرسمان

درخشش صبحگاهی سیارۀ ناهید
سیاره ناهید نیز اکنون در نزدیک شرق آسمان قرار دارد و این سیاره حدود ساعت 03:15 دقیقه بامداد به وقت ایران طلوع می‌کند و تا قبل از طلوع آفتاب قابل مشاهده است.

ایران پرسمان

ناهید پس از ماه درخشان‌ترین جرم آسمان شب است و این سوال مطرح می‌شود که چرا مثل یک ستاره می‌درخشد؟ نزدیکی این سیاره در مدار به زمین عامل موثری است، اما عامل مهمتری درخشندگی این سیاره را سبب می‌شود و آن ترکیبات استثنایی یعنی جو این سیاره است که 96.5٪ آن را کربن دی‌اکسید و 3.5٪ آن را نیتروژن تشکیل داده و در ابرهای بالایی آن قطرات ریز سولفوریک اسید وجود دارد. ابرهای غلیظ و ضخیم جو ناهید باعث می‌شود بازتاب دهندۀ بسیار پر قدرتی باشد و مثل یک آیینه حدود 75 درصد نور خورشید را بازتاب کند.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/173620/مهمانان-تابستانی-آسمان-زمین
بستن   چاپ