ایران پرسمان
جزئیاتی از میدان مغناطیسی خورشید
جمعه 28 شهريور 1399 - 15:40:54
ایران پرسمان - مجله ایلیاد / «گریگور» بزرگ‌ترین تلسکوپ خورشیدی اروپا است که تحت مدیریت یک کنسرسیوم آلمانی در کشور اسپانیا مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. این تلسکوپ اخیراً توانسته تصاویر خارق‌العاده و بی‌نظیری از ساختار خورشید تهیه کند. برای اینکه گریگور این توانایی را پیدا کند، تیمی از دانشمندان و مهندسین مؤسسه‌ی لایبنیتز، آن‌را طوری بازطراحی کردند که کیفیت تصاویر آن خیلی بهتر شد.
خورشید ستاره‌ی ما است و تاثیر زیادی روی زندگی بر روی سیاره‌ی زمین دارد. مطالعه‌ی میدان مغناطیسی خورشید این امکان را به ما می‌دهد تا تاثیر آن‌را بر روی زمین بهتر درک کنیم و به این ترتیب، از رسیدن آسیب به ماهواره‌ها و دیگر زیرساخت‌های فضایی جلوگیری کنیم. دانشمندان به کمک تلسکوپ گریگور توانسته‌اند جزئیات سطح خورشید را تا حد 50 کیلومتر کشف کنند. 50 کیلومتر در مقابل قطر خورشید که بالغ بر 1.4 میلیون کیلومتر است، عدد کوچکی است؛ چیزی معادل اندازه‌ی یک نوک سوزن در مقابل توپ فوتبال.
دکتر «لوسیا کلینت» به‌عنوان مسئول پروژه‌ی بازطراحی تلسکوپ خورشیدی، می‌گوید: «این پروژه، هیجان‌انگیز و در عین حال چالش‌برانگیز بوده است. ما تنها در یک سال گریگور را به طور کامل بازطراحی کردیم. قسمت‌های مکانیکی، الکتریکی و نوری تلسکوپ بازطراحی شدند تا بتوانیم بهترین کیفیت تصاویر را داشته باشیم. جالب است بدانید، بیشترین پیشرفت برای تیم تحقیقاتی ما در دوران قرنطینه به‌دست آمد.»
دکتر «سوتلانا بردوجینا» به‌عنوان رئیس موسسه‌ی لایبنیتز، می‌گوید: «ریسک این پروژه خیلی بالا بود، زیرا معمولاً مدرنیزاسیون چنین تلسکوپی سال‌ها به طول می‌انجامد. اکنون ما ابزاری قدرتمند برای حل اسرار در مورد خورشید داریم. با تجهیزات جدیدی که روی گریگور نصب شده است، اکنون امکان مطالعه‌ی دقیق‌تر میدان مغناطیسی خورشید، آشفتگی‌ها و همرفت‌های موجود بر روی سطح آن و همچنین لکه‌های خورشیدی نیز وجود دارد.»
قسمت‌های نوری تلسکوپ سیستم پیچیده‌ای از آینه‌ها، عدسی‌ها، مکعب‌های شیشه‌ای و فیلترها است که اگر یکی از آن‌ها عملکرد عالی نداشته باشند، کل تلسکوپ به خوبی کار نمی‌کند. قسمت سخت‌تر موضوع این است که اگر یکی از قطعات به درستی کار نکنند، پیدا کردن قطعه‌ی معیوب کار بسیار مشکلی است. این تیم تحقیقاتی برای حل مشکلات اینچنینی از مدل‌های نوری مختلفی استفاده کرده‌اند. شرح جزئیات فنی بازطراحی انجام شده بر روی تلسکوپ در مجله‌ی Astronomy & Astrophysics journal ارائه شده است.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/190185/جزئیاتی-از-میدان-مغناطیسی-خورشید
بستن   چاپ