ایران پرسمان
آشنایی با ستاره شناسی که در دوئل معلول شد
سه شنبه 4 آذر 1399 - 22:31:35
ایران پرسمان - میزان / تیکو براهه ستاره شناسی است که در یک دوئل، بینی خود را از دست داد و معلول شد.
تیکو براهه در 1546 در شهر کوچک کنودستروپ در دانمارک متولد شد. به اصرار عموی خود در دانشگاه کپنهاک مشغول به تحصیل شد و در 1560 شاهد کسوف بود این امر به قدری در او تاثیر گذاشت که تصمیم قطعی برای آینده خود را گرفت.
مشاهدات وی موجب شد که کپلر قوانین خود را در باب سیارات تنظیم کند. در این رصد خانه ساختمان باشکوهی شامل 4 رصد خانه بزرگ، یک کتابخانه و یک آزمایشگاه، چندین فروشگاه و محلی برای زندگی کارکنان و دانشجویان و رصد کنندگان بود. پس ازپایان احداث این مجتمع بزرگ، پادشاه یک دستگاه چاپ کامل به دانشمند جوان اهدا کرد تا بتواند نتایج تحقیقاتش را به راحتی چاپ کند و به نقاط مختلف دنیا بفرستد.

ایران پرسمان


براهه در سال 1576 رسما کار خود را در رصد خانه بزرگش آغاز کرد او در اولین رصدش یک دنباله دار را در آسمان رویت کرد و با اندازه گیری دقیق نشان داد که فاصله این جرم تا زمین چندین بار بزرگتر از فاصله ماه تا زمین است.
اهمیت تحقیقات و مطالعات براهه در این است که تا آن زمان حتی تلسکوپ هم اختراع نشده بود و اور رصد‌خانه‌اش را با کمک دستگاه‌های خاصی که خود آن‌ها را طراحی و تهیه کرده بود به راه انداخته بود. براهه این رصدخانه را «اوراینبورگ» نام نهاد و تا سال 1597 در آن کار کرد. وی در همان سال بنا به دعوت رودولف دوم امپراتور روم به پراک رفت. براهه در پراک رصدخانه‌ای دایر کرد و جوان علاقمند و باهوشی به نام یوهان کپلر را به عنوان دستیار استخدام کرد براهه با تلاش و سعی و کوشش فراوان توانسته بود تعداد زیادی ستارگان را به طور منظم رصد کند.
کپلردر سال 1602 موفق به انتشار کتاب تحقیقات باهه شد.
اولین کتاب او در 1573 منتشر شد. این کتاب در اروپا سر و صدای زیادی به پا کرد.
شهرت تیکو به آنجا رسید که فردریک امپراتور دانمارک تصمیم به ساختن رصد‌خانه‌ای برای او گرفت. وی در یک دوئل دماغ خود را از دست داد و از آن پس معلول شد.
تیکو براهه در 24 اکتبر 1601 درگذشت.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/221991/آشنایی-با-ستاره-شناسی-که-در-دوئل-معلول-شد
بستن   چاپ