ایران پرسمان
سخنران پرحاشیه پشت تریبون وحدت
پنجشنبه 21 شهريور 1398 - 15:19:43
ایران پرسمان -
سخنران پرحاشیه پشت تریبون وحدت
k ٣.٢
٠
آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
در حالی که انتقادات از اظهارات و مواضع پناهیان ادامه دارد، روز گذشته اعلام شد که او به عنوان سخنران پیش از خطبه نماز جمعه تهران به پشت تریبون خواهد رفت. یکی از انتقادات به مسئولان برگزاری نماز جمعه محدود بودن دایره دعوت از سخنرانان پیش از خطبه است بدین معنا که اغلب آنها از طیف اصولگرا انتخاب می‌شوند و رحیم‌پورازغدی، زاکانی، حدادعادل، محسن رضایی، ذوالنور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، پناهیان، نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی و مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران نمونه‌هایی از سخنرانان پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران بوده‌اند. در بهترین حالت، برخی وزرای دولت هم سخنران پیش از خطبه‌های نمازجمعه بوده‌اند؛ اما فراتر از این نرفته است و تریبون نمازجمعه، هیچ وقت در اختیار غیردولتی‌های غیراصولگرا قرار نگرفته است. در ماجرای پرونده هسته‌ای در دولت فعلی، بسیاری از منتقدان دولت و برجام میهمان نمازهای جمعه شدند و حملات سفت و سختی به دولت و برجام کردند نکته قابل تامل آنجاست که هیچ نهادی پاسخگوی آنچه نیست که از سوی این سخنران‌ها بیان شده است.
هجمه به دولت گویی یکی از موضوعات مهم در سخنرانی‌های نماز جمعه است چنانکه در شهریور سال 95 محمدباقر نوبخت سخنگوی وقت دولت، گفته بود: «همان طور که ما انتظار داریم تریبون نمازجمعه اخلاق، تقوا، دین و سیاست را تبلیغ کند، به همان میزان هم نهادهای تخصصی نظام باید وظایف خود را انجام دهند» که این پاسخ به او داده شد: «انتظارات جناب آقای نوبخت از ائمه جمعه و نمازجمعه تبلیغ و ترویج تقوا، دین، اخلاق و... است. از نظر ایشان معنای ترویج اخلاق و ارزش‌ها چیست؟ آیا مسئولان را به هوشیاری در برابر دشمنان توصیه کردن، تقوا نیست؟ آیا اگر امام جمعه خطرات و دام‌های دشمن را متذکر شود، ترویج دین و ارزش‌های دینی نیست؟ ما معتقدیم ائمه محترم جمعه در بیان تذکر خیرخواهانه نباید از هیچ مقام دولتی اجازه بگیرند» یا در خرداد 96 آیت‌ا... احمد خاتمی در سخنرانی روز جمعه خود گفته بود: «گزارش‌های تخلفات این‌بار بسیار زیاد است». ستاد انتخابات وزارت کشورچنین پاسخ داد: «در خطبه‌های نماز جمعه پنجم خردادماه در تهران متأسفانه مطالب نادرست و بعضا خلاف واقع مطرح شد که به‌نوعی شیرینی حماسه بزرگ 29 اردیبهشت‌ماه در کام ملت به تلخی گرایید.» آیت‌ا... خاتمی در واکنش به توضیح ستاد انتخابات نوشت: «من گفته‌ام گزارش از تخلفات رسیده، شورای نگهبان رسیدگی کند، مقصران را به دستگاه قضائی معرفی و آنان را به مردم معرفی کند. پس من فقط جرم را گفته‌ام، معرفی مجرم را به مقام مسئول واگذاشتم.» پس از آن ستاد انتخابات درخواست وقتی کرد تا از پشت همان تریبون به شائبه‌ها پاسخ دهد که این وقت هیچ‌گاه در اختیار آنها قرار نگرفت.
هدف از دعوت پناهیان چیست؟
اکنون هم در حالی پناهیان برای سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران به پشت تریبون می‌رود که زمان زیادی به انتقادش از رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس نمی‌‌گذرد. پناهیان گفته بود: «آی! مجلس شورای اسلامی آدم باش! کی به شما حق داده شفاف رای ندهید؟ کی به شما اجازه داده شفاف رای دادن را تفتیش عقاید بدانید؟ رای براساس کار کارشناسی. بگویید چه غلطی می‌کنید! چی را از ملت پنهان می‌کنید؟» پس از این اظهارات بود که رسانه دولت نوشت: «به علاوه اگر این آقای منتقد خیلی طرفدار شفافیت است، چرا مقاومت برخی نهادها را در برابر قانون مصوب همین مجلس درباره انتشار لیست حقوقی آنان نقد نمی‌کند؟ چرا به مجمع تشخیص که مانع انتشار لیست ثروت مسئولان شد نمی‌پردازند؟ چرا خواهان علنی شدن دادگاه‌ها و مذاکرات شورای نگهبان نمی‌شود؟ دولت تاکنون بارها و بارها اعلام کرده که قانون شفافیت دریافت‌های عمومی را اجرا می‌کند ولی برخی از قوا و نهادهای خاص از تن دادن به آن استنکاف می‌کنند! چرا سخنران انقلابی و عاشورایی، هیچ اشاره‌ای به نقض قانون از سوی این قوا و نهادها نمی‌کند؟» بیشتر نمایندگان از هر طیف سیاسی به پناهیان انتقاد کردند به عنوان نمونه فلاحت‌پیشه نوشت: «شخصاً با مصاحبه‎های هر روزه‎ام، هیچ رأی پنهانی نداشته‎ام، اما باید به حال و روز مجلس ایران گریست که برخی منبرنشین‌های پاکتی، این‌گونه بی‎ادبانه به آن توهین می‎کنند. کاش خودشان جهت روشنگری ملت شفاف بگویند برای پراکندن این عربده‎های غیراخلاقی، پاکت چند میلیونی دریافت می‌کنند؟» پناهیان یک شب پس از اظهارات حاشیه‌سازش درباره نمایندگان مجلس، به دولت و به طور مشخص حسن روحانی، رئیس‌جمهور تاخت. او رئیس‌جمهور را با فرعون مقایسه کرده بود. این اظهار نظر با واکنش رسمی دولت روبه رو نشد، اما حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهور توئیتی در این باره منتشر کرد. او نوشت: «به خاطر رقابت‌های سیاسی شب‌های‌محرم را حرام نکنیم. خود را موسی و دیگران را فرعون؛ خود را علی و دیگران را معاویه؛ خود را حسین و دیگران را یزید؛ نامگذاری نکنیم». اکنون مشخص نیست متولیان دعوت سخنران با چه استدلال و انگیزه‌ و البته هدفی از پناهیان دعوت کردند تا پشت تریبون نماز جمعه قرار گیرد. آیا باز هم می‌خواهد به دولت و مجلس توهین کند و بداند برخوردی با او نخواهد شد؟

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/51254/سخنران-پرحاشیه-پشت-تریبون-وحدت
بستن   چاپ