ایران پرسمان
عبدالله گنجی: در اصولگراها ضد انقلاب نداریم، منفعت‌ طلب داریم
دوشنبه 22 مهر 1398 - 14:37:23
ایران پرسمان - عبدالله گنجی: در اصولگراها ضد انقلاب نداریم، منفعت‌ طلب داریم
١٢٧
٠
شرق / متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان، با بخش تاریخ شفاهی خبرگزاری ایرنا مصاحبه کرده است و نظرات خود را درباره مسائل گوناگونی مانند ماجرای مرگ ستار بهشتی و مواضع اصولگرایان دربرابر رخدادهای مختلف بیان کرده است. او معتقد است که اصولگرایان نسبت به پلشتی‌ها درون حاکمیت موضع نمی‌گیرند، با‌این‌حال معتقد است که این ناشی از منفعت‌طلبی آنهاست. بخش‌هایی از گفته‌های او به شرح زیر است:
‌در اصولگراها ضدانقلاب نداریم، منفعت‌طلب داریم.
‌مشایی اصلا طیف ندارد، خودش است. احمدی‌نژاد طیف ندارد خودش است. احمدی‌نژاد اندیشه‌ای دنبال خودش نیاورده است. در قطب‌بندی‌هایی که پیش می‌آید با لگد‌زدن به قالیباف و لاریجانی، چهار تا آدم که از آنها متنفرند را دور خود جمع می‌کند. این اندیشه‌ای پشتش نیست. این‌جوری است داستانش.
‌اصولگراها مشکلشان عدم فهم اجتماعی درست است. فهم تحولات اجتماعی، فهم تعاملات اجتماعی و کارآمدی. وگرنه نسبت به مبانی نظام مشکل ندارند. یعنی من خلافش را ندیده‌ام.
‌خیلی پلشتی در حاکمیت هست اما اصولگراها نسبت به آنها موضع نمی‌گیرند. وقتی ستار بهشتی کشته می‌شود اصلاح‌طلب‌ها می‌روند با مادرش عکس می‌گیرند، ولی اصولگراها هیچی نمی‌گویند. فرض اصولگراها این است پلیس یک اشتباهی کرده است و حالا می‌برندش دادگاه و محاکمه می‌شود. ولی اصلاح‌طلب‌ها با آن می‌روند و عملیات می‌کنند.
‌مگر الان مقام معظم رهبری نمی‌توانند کاری کنند 99 درصد مردم برایش کف بزنند. نمی‌کنند چون اصولی دارند. وگرنه می‌توانند بگوید دختر و پسر بروند ورزشگاه، حصر نباشد و غیره. اما ایشان یک اصولی دارند. وقتی نمازشان برای هاشمی‌رفسنجانی با نمازی که برای هاشمی شاهرودی می‌خوانند فرق دارد یعنی یک اصولی دارند، یک فهمی دارند و با خودشان منافق نیستند. این برای کسانی که می‌خواهند پیرو ایشان باشند، مهم است.
‌اصولگراها باید خیلی اشتباه و ایرادی که در حاکمیت است را نقد کنند. مثلا الان ضرغامی این کار را شروع کرده است. بعضا خود قالیباف شروع کرده است. اما بعضی اصولگرایان این کار را نمی‌کنند. نه اینکه آن را تأیید کنند ولی می‌گویند خب این کار زشتی است.
‌من بیشتر جنبه‌های رفتاری‌اش را می‌گویم. طرف در زندان کشته شده است من حمل بر این می‌کنم کار بدی است و معتقدم باید برخورد کنند. اما به این نمی‌رسم که باید در این زمینه بیایم و حرف بزنم. در‌صورتی‌که از من توقع است. اینکه تنها نیتم این باشد که باید با این قتل برخورد شود، کافی نیست. باید بیایید مردم نظر شما را بشنوند و بگویند موضع فلانی این است. اصولگرایان باید هر موضعی را که درباره این پلشتی‌ها دارند، شفاف بیان کنند که نمی‌کنند. منظورم از فهم اجتماعی همین است. این نکته بسیار مهمی است.
‌اعتقاد من این است در حوزه نخبگی جمهوری اسلامی، دو جریان عمده کشور از اختلاف سلیقه عبور کرده‌اند البته در حوزه نخبگی نه در بدنه و به یک اختلاف ماهیتی و هویتی رسیده است. مثلا آقای تاجزاده ویدئو پر می‌کند و صراحتا می‌گوید اصلا روشی که امام آمد در کشور و انقلاب کرد اشتباه بود. می‌گوید روش انقلابی روش پرهزینه‌ای است و جمهوری اسلامی هم تشکیلش اشتباه بود. تاجزاده این را صریحا با صدای خودش گفته است. خب نمی‌شود دیگر گفت این یک سلیقه است و نقطه مقابل آقای زاکانی است. این دیگر اختلاف سلیقه نیست تفاوت دو ماهیت است. اختلاف سلیقه این است که شما می‌گویید من اصولگرایم اگر بیایم در قدرت، اولویتم توسعه راه‌آهن است و دیگری می‌گوید من اصلاح‌طلب اگر بیایم، بزرگراه‌ها را گسترش می‌دهم. در غرب مگر رقابت انتخاباتی سر چیست؟ سر بیمه تأمین اجتماعی، مهاجرین، سن بازنشستگی، خدمات اجتماعی و درمانی، تعرفه‌ها. اما آیا ما اصلا در انتخاباتمان سر این چیزها با هم بحث می‌کنیم؟ خیر اختلاف‌ها ماهیتی شده و این خطرناک است.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/60609/عبدالله-گنجی--در-اصولگراها-ضد-انقلاب-نداریم،-منفعت‌-طلب-داریم
بستن   چاپ