ایران پرسمان
امواج مایکروویو چطور غذا را گرم می کند؟
پنجشنبه 21 آذر 1398 - 12:31:49
ایران پرسمان - خراسان / خیلی تیز و فرز است . در مدت زمانی کوتاه غذای نیمه‌آماده را می‎پزد و نان و سوپ و شیر را برای‎مان گرم می‎کند. کافی ا‌ست غذا یا نوشیدنی را توی آن بگذاری و درش را ببندی و فقط چند دقیقه منتظر بمانی تا کارش تمام شود درحالی‌که اجاق گاز تا به خودش بیاید و بفهمد که قرار است غذایی را برای‎مان گرم کند حداقل نیم‌ساعت گذشته‌است. کلک مایکروویو چیست؟ چطور از امواج برای پخت‌وپز استفاده می‌کند؟ این بار که یک نگاه دقیق به مایکروویو بیندازید می‎بینید که مثل همه وسایل برقی دیگر، دارد از انرژی الکتریکی برای کارش استفاده می‎کند. پس باید پای وسیله‌ای درمیان باشد که این انرژی الکتریکی را به چیزی تبدیل کند که غذا را گرم می‏‌کند. نام این وسیله «مگنترون» است؛ به کمک این دستگاه، انرژی الکتریکی به امواج‎ رادیویی خیلی کوتاه تبدیل می‎شود که با توجه به طول موج مایکروویو می‎تواند داخل غذاها نفوذ کند. آب، چربی و شکر این امواج را به خودشان جذب می‎کنند و به این ترتیب مولکول‎های مواد غذایی در اثر جذب این موج، با سرعت شروع به لرزش می‎کنند. مثل وقتی یک ظرف ژله را تکان می‎دهید، نیرویی که شما به ظرف وارد می‎کنید باعث تکان خوردن ژله‌ها می‎شود. مشابه این اتفاق برای مولکول‏‌های غذا می‌‏افتد. اصطکاک بین این مولکول‎هایی که به سرعت درحال لرزش‎اند باعث ایجاد گرما می‎شود. امواج رادیویی بسیار کوتاه به «مایکرو» معروف هستند که به همین دلیل نام مایکروویو برای این دستگاه انتخاب شده است. نور مرئی، پرتوهای ایکس، پرتوهای فرابنفش، فروسرخ و امواج مایکروویو همگی بخشی از تابش الکترومغناطیسی هستند که در طول موج و فرکانس با هم تفاوت دارند و همین باعث می‎شود خواص‎شان از زمین تا آسمان با هم فرق کند؛ مثلا از یکی برای پختن و گرم کردن غذا استفاده می‎کنیم (مایکرو) و یکی دیگر را برای دیدن استخوان‎ها و بافت‏‌های درون بدن به کار می‎بریم (پرتوهای ایکس) و از دیگری برای وسایلی مثل تلویزیون و رادیو.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/77044/امواج-مایکروویو-چطور-غذا-را-گرم-می-کند؟
بستن   چاپ