امواج مایکروویو چطور غذا را گرم می کند؟
پنجشنبه 21 آذر 1398 - 12:31:49
|
|
ایران پرسمان - خراسان / خیلی تیز و فرز است . در مدت زمانی کوتاه غذای نیمهآماده را میپزد و نان و سوپ و شیر را برایمان گرم میکند. کافی است غذا یا نوشیدنی را توی آن بگذاری و درش را ببندی و فقط چند دقیقه منتظر بمانی تا کارش تمام شود درحالیکه اجاق گاز تا به خودش بیاید و بفهمد که قرار است غذایی را برایمان گرم کند حداقل نیمساعت گذشتهاست. کلک مایکروویو چیست؟ چطور از امواج برای پختوپز استفاده میکند؟ این بار که یک نگاه دقیق به مایکروویو بیندازید میبینید که مثل همه وسایل برقی دیگر، دارد از انرژی الکتریکی برای کارش استفاده میکند. پس باید پای وسیلهای درمیان باشد که این انرژی الکتریکی را به چیزی تبدیل کند که غذا را گرم میکند. نام این وسیله «مگنترون» است؛ به کمک این دستگاه، انرژی الکتریکی به امواج رادیویی خیلی کوتاه تبدیل میشود که با توجه به طول موج مایکروویو میتواند داخل غذاها نفوذ کند. آب، چربی و شکر این امواج را به خودشان جذب میکنند و به این ترتیب مولکولهای مواد غذایی در اثر جذب این موج، با سرعت شروع به لرزش میکنند. مثل وقتی یک ظرف ژله را تکان میدهید، نیرویی که شما به ظرف وارد میکنید باعث تکان خوردن ژلهها میشود. مشابه این اتفاق برای مولکولهای غذا میافتد. اصطکاک بین این مولکولهایی که به سرعت درحال لرزشاند باعث ایجاد گرما میشود. امواج رادیویی بسیار کوتاه به «مایکرو» معروف هستند که به همین دلیل نام مایکروویو برای این دستگاه انتخاب شده است. نور مرئی، پرتوهای ایکس، پرتوهای فرابنفش، فروسرخ و امواج مایکروویو همگی بخشی از تابش الکترومغناطیسی هستند که در طول موج و فرکانس با هم تفاوت دارند و همین باعث میشود خواصشان از زمین تا آسمان با هم فرق کند؛ مثلا از یکی برای پختن و گرم کردن غذا استفاده میکنیم (مایکرو) و یکی دیگر را برای دیدن استخوانها و بافتهای درون بدن به کار میبریم (پرتوهای ایکس) و از دیگری برای وسایلی مثل تلویزیون و رادیو.
http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/77044/امواج-مایکروویو-چطور-غذا-را-گرم-می-کند؟
|