ایران پرسمان
اندازه‌گیری علائم حیاتی انسان با ریزسیستم‌های قابل کاشت در بدن
جمعه 22 آذر 1398 - 09:15:34
ایران پرسمان - باشگاه خبرنگاران / محمدحسین مقامی، مسئول کمیته ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: اجرای 15 طرح پژوهشی درحوزه «ایمپلنت مغزی» به طور مستقیم تحت نظارت کارگروه ایمپلنت مغزی قرار دارد که 10 عنوان از این طرح‌ها به صورت یک پروژه چند مرحله‌ای تعریف شده است.
او افزود: این طرح‌های تحقیقاتی توسط پژوهشگرانی از دانشگاه‌های مختلف کشور از جمله صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، علم و صنعت ایران، فردوسی مشهد، تربیت مدرس و صنعتی سهند تبریز در حال اجرا است که بیش از 50 متخصص به طور مستقیم، شامل 17 عضوهیات علمی، در این پروژه‌ها به فعالیت مشغول هستند.
مقامی ادامه داد: ستاد در راستای سیاست‌های راهبردی خود تلاش می‌کند با اجرای برنامه‌های گسترده حمایتی، محققان و متخصصان فعال در بخش‌های مهندسی و پزشکی را به فعالیت در زمینه‌های طراحی، ساخت و استفاده از ریز سیستم‌های قابل کاشت در بدن به منظور تحریک سلول‌های مغزی و همچنین ثبت سیگنال‌های عصبی تشویق و ترغیب شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید رجایی گفت: ریز سیستم‌های ثبت فعالیت‌های سیگنال عصبی، امکان کنترل یا حرکت اشاره‌گر بر روی صفحه نمایش را به طور مستقیم توسط فکر انسان فراهم کرده است؛ همچنین ریزسیستم‌های قابل کاشت در بدن می‌توانند علائم حیاتی بدن انسان مانند فشار خون، فشار داخل چشم و جمجمه را اندازه­ گیری کرده و برای مطالعه یا مراقبت از بیمار به خارج از بدن او ارسال کنند.
به گفته او، امروزه تحریک عصبی برای درمان ناشنوایی، تحریک عمقی مغز برای درمان بیماری پارکینسون، تنظیم ضربان قلب، بازگرداندن حس بینایی به نابینایان و در نهایت درمان معلولیت و مدیریت درد، با استفاده از ریزسیستم‌های قابل کاشت در بدن امکان‌پذیراست.
مقامی با اشاره به نقش ریز سیستم‌های قابل کاشت در بدن برای درمان بسیاری از اختلالات و ناتوانی‌های حرکتی، تصریح کرد: باتوسعه فناوری‌های شناختی، گام‌های اساسی برای درمان اختلالات عصبی و ناتوانی‌های حرکتی در کشور برداشته شده و نیاز جامعه به برخورداری ازپیشرفت‌های علمی هرچه بیشتر فراهم شود.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/77235/اندازه‌گیری-علائم-حیاتی-انسان-با-ریزسیستم‌های-قابل-کاشت-در-بدن
بستن   چاپ