ایران پرسمان
هر کسی با هر اعتباری کتاب خوب بنویسد در جایزه جلال دیده می‌شود
شنبه 23 آذر 1398 - 20:03:09
ایران پرسمان - خبرگزاری کتاب ایران / اختتامیه دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل خانه کتاب، حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد، از اعضای هیات علمی جایزه، حجت‌الاسلام سیدهادی خسروشاهی، نویسنده و پژوهشگر، مهدی قزلی، دبیر اجرایی، محمدرضا شرفی‌خبوشان، دبیر علمی جایزه، داوران و اعضای هیات علمی و جمعی از نویسندگان و ناشران، عصر شنبه‌(23 آذرماه) در تالار قلم کتابخانه ملی برگزار شد.
قزلی در تشریح جریان برگزاری دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد با اشاره به اینکه گستردگی، تنوع، نگاه همه جانبه و چتر گسترده و پهن‌پیکر جایزه جلال قابل‌توجه بوده است، بیان کرد: در 6 دوره اخیر جایزه جلال‌ از دوره هفتم تا دوازدهم، 53 نفر ظرفیت در هیات علمی وجود داشته است که 35 نفر در این جایگاه حضور پیدا کرده‌اندغ علاوه‌براین 66 درصد افراد بدون تکرار، یعنی از بین هر سه نفر در هیأت علمی دو نفر نخستین‌بار حضور داشته‌اند؛ این در حالی‌است که در 6 دوره ابتدایی از دوره اول تا ششم، تنها از 16 نفر برای حضور در جایگاه هیات علمی استفاده شده است یعنی 29 درصد.
وی ادامه داد: در این 6 دوره، 25 ناشر، جایزه جلال گرفته‌اند. آثار نشر چشمه 5 بار موفق به دریافت جایزه شده‌اند، آثار نشرهای سوره مهر و نیماژ 3 بار برنده شده‌اند به‌عبارت دیگر این سه ناشر بیشترین آمار برندگان را داشته‌اند.
قزلی افزود: در این شش دوره، 72 نفر ظرفیت برای حضور در جایگاه داوری وجود داشته است که 52 نفر از سوی هیات‌های علمی به‌عنوان داور انتخاب و معرفی شده‌اند. این یعنی 72 درصد همچنین در دوره‌های اولیه، غالبا اعضای هیأت داوران اعلام نشده‌اند.
مدیر‌عامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان درباره دوره دوازدهم بیان کرد: میانگین سنی نویسندگان نامزده شده در این دوره جایزه جلال 45 سال است. از میان 25 نویسنده و 22 عنوان کتاب نامزده شده 36 درصد 9 نفر آنان کمتر از 40 سال سن دارند.
قزلی ادامه داد: در نظر داوران جایزه ادبی جلال‌آل‌احمد، هر کسی در هر سنی و با هر اعتباری کتاب خوب بنویسد دیده می‌شود. دلیل حرفم این است که در دوره دوازدهم دو نویسنده از برندگان این جایزه اثر اولی هستند. این موجب افتخار ماست؛ به‌علاوه نام چهار نشر یوشا، هیلا، گلگشت و انتشارات قدیانی در این شش دوره، نخستین‌بار است که در میان نامزدهای جایزه جلال دیده می‌شود.
وی افزود: برگزارکنندگان این جایزه دوست‌دار انقلاب اسلامی و محب وطن و اهل ادبیات هستند؛ بیش از یکصد عنوان کتاب منتشر شده دارند که می‌تواند سبد مطالعه یک ساله‌ یک کتاب‌خوان حرفه‌ای را تامین کند.
دبیر دوازدهمین دوره جایزه جلال‌آل احمد با اشاره به میزان استقبال از پایگاه نقد داستان گفت: پایگاه نقد داستان نزدیک به 2000 کاربر دارد. هرکسی که می‌خواهد داستان‌های کوتاهش نقد شود، در این پایگاه عضو شود و از امکانات آن استفاده کند.
قزلی ادامه داد جذب نخستین سرباز فرهنگ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود نیز اتفاق مهمی است که عرصه فرهنگ رقم خورده است. آقای دکتر حسینی سورکی از محققان جوان کشورمان نخستین «سرباز فرهنگ» است که به مدخل‌نویسی در ویکی ادبیات مشغول است.
در این آیین گزیده‌ای از داستان‌های برتر پایگاه نقد داستان رونمایی شد.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/77806/هر-کسی-با-هر-اعتباری-کتاب-خوب-بنویسد-در-جایزه-جلال-دیده-می‌شود
بستن   چاپ