ایران پرسمان
کشف ساختاری جدید و عجیب در کهکشان راه‌شیری
چهارشنبه 2 بهمن 1398 - 12:12:54
ایران پرسمان - مجله ایلیاد / تیمی از ستاره‌شناسان اتریشی و آمریکایی توانسته‌اند با استفاده از داده‌های فضاپیمای گایا متعلق به آژانس فضایی اروپا، یک ساختار موج مانند ساخته شده از گازهای چگال را در نزدیکی زمین کشف کنند. این ساختار جدید به افتخار موسسه‌ی مطالعات پیشرفته‌ی رادکلیف «موج رادکلیف» نام‌گذاری شده و طول آن حدود 9000 سال نوری و عرض آن 400 سال نوری است. موج رادکلیف سه میلیون برابر جرم خورشید در خود گاز جای داده و در همه جای آن می‌توان نواحی شکل‌گیری ستاره‌ها را مشاهده کرد.
پروفسور «آلیسا گودمن» از موسسه‌ی مطالعات پیشرفته‌ی رادکلیف در دانشگاه هاروارد، می‌گوید: «هیچ ستاره‌شناسی تصور نمی‌کرد که تجمع عظیمی از گاز که بازوهای کهکشان راه‌شیری را شکل داده‌ است، در نزدیکی ما قرار داشته باشد. اولین بار که ما دریافتیم موج رادکلیف چقدر بلند و خاص است، کاملاً شوکه شدیم. این موج باعث شده است تا تصوراتمان درباره‌ی ساختار سه‌بعدی کهکشان راه‌شیری را بازبینی کنیم.»
تیم محققین با استفاده از داده‌های فضاپیمای گایا در ترکیب با دیگر اندازه‌گیری‌های انجام شده، یک نقشه‌ی سه‌بعدی از مواد میان‌ستاره‌ای موجود در کهکشان راه‌شیری تهیه کرده‌اند و به این ترتیب متوجه ساختار موج‌شکل در بازوی کهکشان و نزدیکی زمین شده‌اند.
پورفسور «جائو آلوز» از دانشگاه وین، می‌گوید: «گود و هرشل به‌عنوان دو ستاره‌شناس قدیمی نیز ناحیه‌ی خاصی حاوی ستاره‌های در حال شکل‌گیری را رصد کرده بودند و اکثر دانشمندان تا امروزه تصور می‌کردند که این ناحیه در سه‌بعد به صورت یک موج سینوسی درمی‌آید. ما نشان دادیم که این ساختار گازی در واقع به شکل یک رشته‌ی بزرگ است.»
دانشمندان می‌گویند: «خورشید در فاصله‌ی 500 سال نوری از موج رادکلیف قرار دارد. این موج همیشه جلوی چشم ما است، ولی تا کنون نتوانسته بودیم آن‌را ببینیم. ما نمی‌دانیم این موج چگونه ایجاد شده است، ولی به نظر می‌رسد چیزی خارق‌العاده و ناخوانده وارد کهکشان راه‌شیری شده باشد. تنها چیزی که اکنون می‌دانیم این است که خورشید با این ساختار دارای برهمکنش است.»
مقاله‌ای که دانشمندان در این زمینه نوشته‌اند، در مجله‌ی معتبر Nature به چاپ رسیده است.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/94856/کشف-ساختاری-جدید-و-عجیب-در-کهکشان-راه‌شیری
بستن   چاپ