ایران پرسمان

آخرين مطالب

گوناگون/ گورهای شگفت‌آور دانش و فناوری

گوناگون/ گورهای شگفت‌آور
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / گورهای انسان‌ها از تلخ‌ترین و البته مهم‌ترین بقایای به‌جامانده از دنیای باستان‌اند. مردم به روش‌های مختلفی دفن می‌شدند، از خاکسپاری در داخل اهرام عظیم گرفته تا انداختن جسد در باتلاق، روش دفن و خاکسپاری مردم در دوره‌ها و نقاط مختلف جهان گوناگون بوده است. در برخی موارد، مردم می‌ترسیدند مرده‌ها زنده شوند و آسیب بزنند؛ در نتیجه گاهی اجساد را قطع عضو می‌کردند و یا آنها را می‌بستند.
 باستان‌شناسان با کاوش در نقاط مختلف جهان گورهای باشکوه و در برخی موارد حیرت‌آوری را کشف کرده‌اند. در ادامه به منتخبی از مواردی که توسط «لایو ساینس» معرفی شده است، می‌پردازیم:
خون‌آشام‌های بدون سر در لهستان

ایران پرسمان


در سال 2013، کارگران ساختمان که در «گلیویتسه» واقع در لهستان مشغول کار بودند گورستانی را کشف کردند که پر از بقایای افرادی سر بریده‌شده بود، درحالی که جمجمه آن‌ها بین زانوهایشان قرار گرفته بود. رسانه‌ها از آنها به عنوان «خون‌آشام‌های سربریده» ‌ یاد کردند و این اکتشاف به یک داستان بزرگ تبدیل شد.
باستان‌شناسی که این گورستان را کاوش کرد، در ایمیلی به «لایوساینس» توضیح داد که این اجساد به قرن 15 یا 16 میلادی تعلق دارند و هدف از این روش از دفن جلوگیری از برخاستن از مرگ و انجام کارهای شیطانی بود. البته این باستان‌شناس به این نکته اشاره کرد که این گورها می‌تواند به مجرمانی تعلق داشته باشد که اعدام شده‌اند.
مقبره‌های سلطنتی هوآکا راجادا

ایران پرسمان


محوطه «هوآکا راجادا» (Huaca Rajada) واقع در شمال «پرو»، مجموعه‌ای از مقبره‌هایی را در برگرفته است که گمان می‌رود به حکمرانان تمدن «موچه» ‌ تعلق دارد. «موچه»ها مردمی بودند که از حدود 100 تا 700 پس از میلاد در این منطقه سکونت داشتند. درحالی که برخی از این مقبره‌ها غارت شده‌اند، در داخل برخی از آن‌ها انسان‌های قربانی‌شده، نقاب‌های پرنقش و نگار، سپر و ظروف سفالین حاوی پیشکش‌های خوراکی قرار داشت. این مقبره‌ها زیر اهرام باستانی قرار داشتند که حدود 35 متر ارتفاع داشتند. این محوطه در بین سال‌های 1987 و 1990 در این محوطه کاوش شد.
مقبره آگوستوس

ایران پرسمان


مقبره آگوستوس در رم یک سازه گنبدی و مدور است که بقایای سوزانده‌شده «آگوستوس»، امپراتور روم و اعضای خانواده‌اش را در خود جای داده است. قطر این مقبره حدود 89 متر بود و روی آن لوح‌هایی با شرحی از دستاوردهای آگوستوس قرار داده شده بود. همچنین مجسمه‌ای از «آگوستوس» در بالای سقف گنبدی قرار داشت. این سازه بعداً برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار گرفت و بقایای سوزانده‌شده امپراتور آگوستوس دیگر در آن وجود ندارد.
توت ‌عنخ ‌آمون

ایران پرسمان


«توت عنخ آمون» در نوجوانی درگذشت و در مقبره‌ای مجلل در «دره پادشاهان» به خاک سپرده شد. نقاب مرگ «توت عنخ آمون» که عمدتاً از طلا ساخته شده است، یکی از مشهورترین آثار تاریخی است که تاکنون کشف شده است. تخت طلایی «توت عنخ آمون»، ظروف مخصوص نگهداری از احشاء افراد مومیایی‌شده و خنجر ساخته‌شده از فلز شهاب‌سنگی از دیگر اشیاء‌ باورنکردنی بود که در این مقبره کشف شدند.
مومیایی «توت عنخ آمون» ‌ درحالی پیدا شد که دست‌نخورده بود و از زمان کشف آن تاکنون تحقیقات بسیاری انجام شده است تا علت درگذشت او مشخص شود. سقوط از یک ارابه در حال حاضر یکی از محتمل‌ترین فرضیه‌هاست و مالاریا نیز احتمالاً در مرگ او نقش داشته است.
مقبره نخستین امپراتور چین

ایران پرسمان


در سال 221 پیش از میلاد سلسله «کین» که با نام «چین» ‌ هم شناخته می‌شود، به رهبری امپراتور «کین شی هوانگ»، چین را برای نخستین‌بار متحد کرد. یک مقبره استادانه در زیر یک هرم برای نخستین امپراتور ساخته شد. با اینکه باستان‌شناسان مکانی را که جسد امپراطور در آن قرار دارد، حفاری نکرده‌اند، برخی از مناطق مجاور از جمله مناطقی را که «ارتش سفالین» در آن قرار دارد کاوش کرده‌اند. «ارتش سفالین» ‌ از هزاران مجسمه در اندازه واقعی سربازان، اسب و ارابه‌ها تشکیل شده است.
خوفو

ایران پرسمان


فرعون «خوفو» ‌(دوران حکمرانی از 2251 تا 2528 پیش از میلاد) دستور داد که «هرم بزرگ جیزه»، در جیزه ساخته شود. ارتفاع این هرم به 146 متر می‌رسد و بلندترین هرمی است که تاکنون ساخته شده است. «خوفو» ‌داخل این هرم دفن شده بود، ‌ اما امروزه فقط بخشی از تابوت‌دان گرانیتی او باقی مانده است.
ماسول

ایران پرسمان


آرامگاه هالیکارناس در ترکیه یکی از عجایب جهان باستان بود که امروزه اثری از آن باقی نمانده است. در این آرامگاه «ماسول»، حاکم و ساتراپ کاریا در شمال آناتولی که در سال 353 پیش از میلاد درگذشت، دفن شده بود. با اینکه نه ساختمان آرامگاه و نه اثری از پیکر «ماسول» باقی مانده است، ‌ اسناد تاریخی اطلاعاتی را ارائه می‌کنند که نشان می‌دهد ارتفاع این مقبره به 43 متر می‌رسید و از 63 ستون تشکیل شده بود.
ساتون هو

ایران پرسمان


مقبره «ساتون هو» (Sutton Hoo) در جنوب شرقی بریتانیا محل بقایای یک کشتی 27 متری و یک اتاقک خاکسپاری شامل 263 اثر تاریخی است. در این مکان هیچ بقایای انسانی پیدا نشده است، اما تجزیه و تحلیل خاک آن نشان می‌دهد که زمانی جسدی در داخل آن وجود داشته که از آن زمان تاکنون کاملاً تجزیه شده است.
معروف‌ترین اثر تاریخی که در این مکان کشف شده، ‌یک کلاه‌خود است که تصاویری از حیوانات روی آن نقش بسته است. مشخص نیست چه کسی در آنجا دفن شده است، اما احتمال می‌رود «ریدوالد» که در اوایل قرن هفتم پس از میلاد بر پادشاهی در شرق انگلستان حکومت می‌کرد در آن دفن شده باشد. سکه‌هایی که در کشتی کشف شده است، ‌ مربوط به آن زمان است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1111657/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس مرکز آمار تغییر کرد

رونمایی از پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار

گرفتار شدن خودروها در سیل شدید خیابان‌های آنکارا

حکمت/ حرص زدن روزی را بیشتر نمیکند

تکه ای از ماه که به سیارک تبدیل شد

فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید

حاشیه‌ی خاص حیاط دولت از نگاه آخرین خبر؛ رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: استان تهران استانی محروم است!

واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات

سقوط آزاد بازار رمزارز؛ قیمت بیت‌کوین به 57 هزار دلار رسید

وام ازدواج ایثارگران در سال 1403 چقدر است؟

نماهنگ آستان خورشید

اقسام ظلم در حدیث پیامبر(ص)

سیل شدید در شمال شهر مکه

«آدرخش و رقص فانتوم‌ها» در نمایشگاه کتاب طنین می‌اندازد

اظهارات وزیر ارتباطات درخصوص پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار

آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس از بامداد فردا

اعضای هیات اجرایی موقت فراکسیون انقلاب مجلس دوازدهم تعیین شدند

خطیب نماز جمعه این هفته تهران مشخص شد

سایت دیده بان ایران فیلتر شد

مزاحمت یکی از همراهان بن گویر برای خانم خبرنگار الجزیره در هنگام گزارش زنده

افزایش مجدد شمار قربانیان تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه

تقدیر از روسای دو کمیته ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی سال 1403

تودیع و معارفه سرپرست معاونت عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش

معرفی سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روزهای آینده

حقوق پایه یک کارگر چقدر است؟

فرار مالیاتی با دفتر ویترینی

پیام تشکر نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران از فرزند جانبازی که جان نوزاد سه روزه را نجات داد

قدرت پهپادهای کشاورزی رو ببینید!

سخن بزرگان/ اهمیت محاسبه در طول شبانه روز

صحبت های امیرالمومنین علی لحظه شهادت یکی از یارانش در جنگ جمل

امروز در فضا؛ انتشار تصاویر شگفت‌انگیز هابل از جهان

کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد

فرمانده سپاه: «وعده صادق» استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود

ماجرای هدیه‌دادن سیدحسن نصرالله به معلم سردار زاهدی

برخورد خشن سه پلیس آمریکایی با یک دانشجوی دختر حامی غزه

عملیات ارتش روسیه در مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی

بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد

بسته ویژه اینترنت 30 گیگابایتی دولت برای معلمان

چهارمین دوره دانش افزایی مهارت‌های شناختی و ارتباطی با تمرکز بر مدیریت احساسات منفی برگزار شد

طبیعت گردی با پله برقی در چین

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!

چرا حضور مجدد انسان در ماه سخت است؟

چاپ مجموعه‌داستانی درباره شهدای شاه چراغ و اغتشاشات 1401

یادآوری تاریخی ظریف به دوستانی که دلشان برای آمریکا لک می‌زند

جبلی بسته شدن دفتر نمایندگی صداوسیما در جمهوری آذربایجان را تایید کرد

گزارش قوه قضائیه از وضعیت پرونده بابک زنجانی: استرداد اموال به قیمت ارزی و به نرخ روز انجام شد

پیام‌های مکرر تهدید بمب‌گذاری در مراکز عمومی هند

مفقود شدن بیش از 50 هزار پناهنده خردسال در اروپا

دریافت هرگونه هدیه از سوی کارمندان دولت ممنوع شد

کاهش چهار هزار واحدی شاخص کل بورس