ایران پرسمان

آخرين مطالب

بی‌میلی اعراب برای طرح «غزه پس از جنگ» تحلیل روز

بی‌میلی اعراب برای طرح «غزه پس از جنگ»
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه به دنبال اجرای طرح‌هایی برای تامین امنیت و بازسازی غزه پس از پایان جنگ اسرائیل و حماس بود؛ اما سکوت در میان کشورهای عربی (که مقامات آمریکایی تصور می‌کنند به نظارت بر این سرزمین ویران‌شده کمک می‌کنند) بر دشواری واشنگتن برای طرح «روز بعد» تاکید کرد. ‌«میسی رایان» در گزارش اول مه در واشنگتن‌پست نوشت، بلینکن در سخنانی در نشست مجمع جهانی اقتصاد در پایتخت عربستان گفت که دولت متبوعش به پیگیری چند ماهی خود برای برقراری ترتیباتی برای غزه که از سال2007 تحت کنترل حماس است، ادامه خواهد داد.
اسرائیل اگرچه متعهد شده که این گروه شبه‌نظامی را از میان ببرد، اما هیچ برنامه‌ای را با حمایت ایالات متحده برای آینده امضا نکرده است. بلینکن گفت: «کارهای زیادی روی آن طرح انجام شده است. باید کارهای بیشتری انجام شود تا بتوانیم آماده باشیم. در عین حال، من فکر می‌کنم واضح است که در غیاب یک افق سیاسی واقعی برای فلسطینی‌ها، داشتن یک برنامه منسجم برای خود غزه، اگر نگوییم غیرممکن، بسیار سخت‌تر خواهد بود. بنابراین ما در حال کار روی آن هم هستیم.» بی‌میلی کشورهای عربی به تعهد به تامین نیرو یا کمک مالی برای غزه بلافاصله پس از اظهارات بلینکن آشکار شد، آن‌گاه که وزرای خارجه مصر، اردن و عربستان گفتند که قبل از اینکه با مشارکت در هر عملیات حفظ صلحی موافقت کنند، باید شفافیت در این زمینه رسیدن به کشور فلسطین وجود داشته باشد. آنها به مقیاس ویرانی در غزه و این احتمال اشاره کردند که نیروهای خارجی بدون برنامه‌ای قابل اجرا برای صلح پایدار به‌عنوان اشغالگران جدید دیده می‌شوند.
ایمن الصفدی، وزیر امور خارجه اردن گفت: «هرکسی که به آنجا می‌رود، اگر دیده یا تصور شود که این نیرو برای تحکیم بدبختی‌ای که این جنگ ایجاد کرده به آنجا رفته است، به‌عنوان دشمن دیده می‌شود. من فکر می‌کنم هیچ‌کس نمی‌خواهد بخشی از این پیکربندی باشد.» شاهزاده فیصل بن‌فرحان آل‌سعود، وزیر امور خارجه عربستان سعودی از بیان اینکه آیا کشورش به یک نیروی امنیتی بدون تعهد به راه‌حل دو کشوری از سوی اسرائیل کمک خواهد کرد یا خیر، خودداری کرد؛ ایده‌ای که کابینه نتانیاهو را ملزم به تغییر موضع خود می‌کند. او گفت: «این امر عملا آن را قابل دوام‌تر می‌کند؛ زیرا این به آن معناست که هر کسی وارد آنجا شود -چه یک نیروی بین‌المللی زیر نظر سازمان ملل باشد، چه نیروهای مختلط از برخی کشورها که مایلند باشند- آن نیرو هر چه باشد، اعتبار لازم برای مشارکت در میدان را خواهد داشت.»
اندکی پس از آنکه اسرائیل کارزار خود را علیه حماس آغاز کرد، دولت بایدن تصمیم گرفت تا طرحی را برای تامین امنیت و حکومت در غزه پس از جنگ ایجاد کند. مقامات آمریکایی پیشنهاد کرده‌اند که تشکیلات خودگردان فلسطینی احیا شده -نهادی که اکنون بخش‌هایی از کرانه باختری را اداره می‌کند - ممکن است کنترل غزه را در دست بگیرد. آنها مشارکت «روز بعد» از سوی همسایگان عرب را به‌عنوان بخشی از یک توافق بزرگ‌تر پیش‌بینی می‌کنند که شامل عادی‌سازی بین اسرائیل و عربستان و چارچوبی الزام آور برای یک کشور نهایی فلسطینی می‌شود. مقامات می‌گویند در حال پیشرفت در دستیابی به خطوط کلی یک معامله هستند.
اما تنظیم و سازمان دادن به یک معامله بزرگ با انبوهی از مشکلات مواجه است. اسرائیلی‌ها و بسیاری از فلسطینی‌ها، تشکیلات خودگردان فلسطین را فاسد و ناتوان می‌دانند. حماس احتمالا به‌عنوان یک گروه شورشی جان به در می‌برد. مهم‌تر از همه، کابینه راست افراطی نتانیاهو همچنان مخالف تشکیل کشور فلسطینی و واگذاری اراضی است و به‌طور بالقوه توافقی را که نزدیک‌ترین متحد اسرائیل، یعنی ایالات متحده، به دنبال دستیابی به آن است، محکوم می‌کند. سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر، تمایل کشورش برای مشارکت را - با یک هشدار بزرگ – مورد تصدیق قرار داد. او گفت: «البته، ما حاضریم به هر شکلی که باشد، به‌طور کامل نقش ایفا کنیم. اما این نقش و آنچه که ما از نظر خطرات و مزایا می‌پذیریم، منوط به ارزیابی کلی نتیجه نهایی و سازگاری آن با اهداف ما خواهد بود.»
بلینکن گفت که حل مساله حکومت و حکمرانی در غزه مستلزم تضمین این است که فلسطینی‌ها «آرزوهای مشروع خود را برای ایجاد کشور خودشان برآورده کنند.» اما او این چالش را امیدوارانه به تصویر کشید. بلینکن گفت: «من فکر می‌کنم بسیاری از این چیزها قابل دستیابی هستند؛ اما ما هنوز کار زیادی برای انجام دادن داریم. با این حال، بگذارید چیز دیگری بگویم: من فکر می‌کنم که ما واقعا نمی‌توانیم برای کل منطقه و همچنین برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها به‌ویژه به دنبال پیشرفت سریع باشیم.» «آرون دیوید میلر»، دیپلمات قدیمی آمریکایی که اکنون در بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی کار می‌کند، گفت که «بهای پذیرش» برای کشورهای عربی برای مشارکت در غزه پسا جنگ – حمایت اسرائیل از تشکیل کشور فلسطین – ممکن است اکنون فراتر از توان ایالات متحده باشد.
وزرای عرب از اسرائیل به‌خاطر رد فوری مساله «دولت فلسطینی» انتقاد کردند. صفدی گفت: «چالشی که ما داریم این است که اکنون شریکی در اسرائیل نداریم.» توقف بلینکن در ریاض پیش از سفر برنامه‌ریزی‌شده به اردن و اسرائیل انجام شد؛ جایی‌که وی بر افزایش کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان نیازمند در غزه تمرکز کرد. گفت‌وگوهای او در عربستان بر تلاش مداوم برای میانجی‌گری به‌منظور آتش‌بس و توافق آزادسازی گروگان‌ها بین اسرائیل و حماس متمرکز شد. بلینکن از حماس خواست تا پیشنهاد اخیر اسرائیل را بپذیرد؛ پیشنهادی که او آن را «فوق‌العاده، فوق‌العاده سخاوتمندانه» خواند. بلینکن افزود: «تنها چیزی که بین مردم غزه و آتش‌بس وجود دارد، حماس است. آنها باید تصمیم بگیرند و باید سریع تصمیم بگیرند.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1116241/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راه سکه از طلا جدا شد؛ کدام سیگنال نقش دلار را در بازار طلا کمرنگ کرد؟

ابلاغیه جدید ستاد مبارزه با قاچاق برای حل مشکل طلافروشان

شگفتی خلقت تنوع رنگ!

حاضرید ثروتمند بشید ولی دیگه امام رضا(ع) رو نداشته باشید؟

یک زوم به سحابی Horse head توسط تلسکوپ فضایی جیمزوب

پیشنهاد فرمانده نیروی دریایی ارتش برای مطالعه کتاب ناو گروه 86

تصاویری از سیدحسن خمینی در یک مراسم

نصری: در بیانیه چین و روسیه جمله معروف ظریف دیده شد

3 نفر همچنان در سیل خراسان رضوی مفقود هستند

رشادت رزمنده مقاومت در برابر صهیونیست‌ها

یکی از فرماندهان حماس به شهادت رسید

دستگیری دست راست ابوبکر البغدادی در اقلیم کردستان عراق

پیش ‌بینی قیمت دلار 29 اردیبهشت 1403

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 29 اردیبهشت 1403

صحبت های مدیر سازمان امور مالیاتی در لزوم استفاده از کارتخوان

سرجهازی دولت در صادرات غیرنفتی

اسم تو غم ها رو می بره از یاد...

چراغ هشدار شفق قطبی روشن شد؛ آماده باشید!

نمایشگاه کتاب چقدر فروخت؟

سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا در واکنش به سخنان خرازی: تشدید تنش‌ها به نفع هیچ‌کس نیست

لاجوردی: با تعطیلی شنبه‌ها مخالف بودم و رای مخالف نیز دادم

اجتماع گسترده مردم یمن در حمایت از فلسطین

هشدار نمایندگان کنگره آمریکا به بایدن: حمایت نظامی از اسرائیل ادامه یابد

اذعان وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به خسارات سنگین حملات حزب‌الله

نفوذ حماس به سرویس‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی

واکنش حماس به ادعای کشف جنازه سه نظامی صهیونیست

لحظه هدف قرار گرفتن نظامیان صهیونیست توسط گردان‌های قسام

آتش‌سوزی در جولان اشغالی همچنان ادامه دارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها از 15 ماه عبور کرد

پیش بینی بورس شنبه 29 اردیبهشت 1403

ببینید چه طور شکار رو‌‌ تکه تکه کرد!

یک رصد از سحابی Saturn در فاصله 1400 سال نوری از زمین

28 اردیبهشت زادروز حکیم، فیلسوف نامدار و ریاضیدان برجسته، عمر خیام نیشابوری

دولت بایدن مجوز دسترسی ایرانیان به خدمات اینترنتی را به مقررات دولتی تبدیل می‌کند

اعتراض متفاوت دانشجویان دانشگاه کانادا در محکومیت جنایت‌های اسرائیل

ابوعبیده: برای جنگ فرسایشی طولانی مدت آماده هستیم

حمایت مردم انگلیس از آتش بس در غزه و تحریم تسلیحاتی اسرائیل

عضو حماس: 70درصد اسرای صهیونیستی کشته شده‌اند

5 پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی زیر آتش حزب‌الله

رونمایی از اولین شمایل رسمی پادشاه انگلیس

افزایش حملات به شیعیان افغانستان؛ احتمال توافق پنهانی بین داعش خراسان و طالبان

تاکید رحیم سرهنگی بر بسیج تمام امکانات بخش خصوصی و دولتی برای رونق گردشگری کیش

اثر نان‌خورهای اضافی دولت بر تورم از زبان معاون پیشین سازمان بودجه

فروش بی سابقه اوراق قرضه آمریکا توسط چین

تغییر رنگ دریاچه ارومیه

دو ویدیو با فاصله ی 55 سال از تست کپسول فضانوردی توسط ناسا

گزارش مهر از روز هشتم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

کارشناس اسرائیلی اینترنشنال: پاسخ ایران را ندادیم چون می‌خواستیم آبرویشان را حفظ کنیم!

روایت فضائلی از تصمیم مهم و شجاعانه رهبر انقلاب

لحظۀ انهدام پهپاد 32 میلیون دلاری آمریکا در یمن