ایران پرسمان

آخرين مطالب

شاید حیات بیگانه در حلقه‌های زحل یا مشتری پنهان شده باشد خردنامه

شاید حیات بیگانه در حلقه‌های زحل یا مشتری پنهان شده باشد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /حیات بیگانه به یک موضوع جذاب برای پژوهش‌های سیاره‌ای تبدیل شده است و دانشمندان، احتمالاتی را مبنی بر وجود زندگی در بسیاری از سیاره‌ها مطرح می‌کنند.
جست‌وجوی حیات فراتر از زمین، دانشمندان را به کاوش در انواع زیستگاه‌های بالقوه سوق داده است که نه تنها در فهرست روبه‌رشد سیاره‌های فراخورشیدی شناخته‌شده قرار دارند، بلکه احتمال می‌رود در مکان‌های دیگری از منظومه شمسی نیز وجود داشته باشند.
به نقل از اسپیس، اولین انتخابی که به ذهن می‌رسد احتمالا مریخ است که برخی از دانشمندان معتقدند واحه‌هایی از آب مایع را زیر سطح بایر خود دارد. همچنین، کشف فسفین در جو زهره که یک شاخص احتمالی تجزیه بیولوژیکی است، بحث‌هایی را درباره این موضوع به راه انداخت که آیا حیات می‌تواند در ابرهای سیاره داغ و جهنمی وجود داشته باشد. علاوه بر این، دانشمندان دهه‌هاست به این موضوع فکر می‌کنند که آیا حیات می‌تواند در آسمان غول‌های گازی مانند مشتری وجود داشته باشد.
یکی از مکان‌هایی که تعداد کمی از دانشمندان آن را برای احتمال وجود زندگی در نظر گرفته‌اند، مجموعه حلقه‌هایی است که تاج مشتری را در بیرون از جو غول گازی قرار می‌دهند. این حلقه‌ها مانند حلقه‌هایی که دور همه غول‌های گازی منظومه شمسی ما قرار دارند، در واقع کمربندهایی هستند که عمدتا از ذرات یخ آب تشکیل شده‌اند. برخی از این ذرات به کوچکی دانه‌های شن و برخی دیگر به بزرگی کوه‌ها هستند.

ایران پرسمان


دانشمندان به طور کلی معتقدند محیطی که می‌تواند زندگی را به شکل شناخته‌شده کنونی پشتیبانی کند، به سه مولفه کلیدی نیاز دارد. اولین مولفه، نوعی منبع انرژی است که معمولا از گرما و نور یک ستاره می‌آید و موجودات زنده می‌توانند برای فتوسنتز از آن بهره ببرند. دومین مولفه، مواد آلی هستند. این مواد، ترکیبات شیمیایی حاوی کربن هستند که ممکن است موجودات زنده را تشکیل دهند. سومین مولفه، آب مایع است. همه چیز از ماه گرفته تا دنباله‌دارهای دور ممکن است آب را به شکل یخ‌زده در خود داشته باشد اما برای گسترش حیات باید آب به صورت مایع باشد.
حلقه‌های دیدنی زحل را در نظر بگیرید. درون آنها، دو مولفه از سه مولفه لازم برای زندگی به آن صورتی که می‌دانیم وجود دارد. اگرچه حلقه‌های زحل ممکن است یک مکان بعید برای وجود مواد آلی به نظر برسند اما مأموریت «کاسینی»(Cassini) ناسا نشان داد که ترکیبات کربنی مانند بوتان و پروپان از درونی‌ترین حلقه زحل به جو غول گازی می‌ریزند.
مولفه سوم یعنی آب مایع یک قطعه گمشده از این پازل است. «متیو تیسکارنو»(Matthew Tiscareno) دانشمند سیاره‌شناسی در «مؤسسه جستجوی هوش فرازمینی»(SETI) گفت: شما مواد آلی دارید که در حلقه‌ها می‌افتند و نور خورشید هم وجود دارد اما اثری از آب مایع نیست. آب فراوان است اما به صورت یخ‌زده وجود دارد.
این باعث می‌شود وجود زندگی در هر یک از حلقه‌های منظومه شمسی که همگی بسیار دور هستند و سرمای آنها برای ذوب کردن یخ‌ آب بیش از اندازه است، به یک امکان دشوار تبدیل شود اما اگر حلقه‌هایی در یک منظومه ستاره‌ای دیگر وجود داشته باشند که به ستاره خود نزدیک‌تر هستند، گرمای خورشید می‌تواند آب مایعی را که به دنبالش هستیم فراهم کند.
دانشمندان به رغم همه تلاش‌های خود، هنوز حلقه‌هایی را در اطراف یک سیاره درونی چه در منظومه شمسی خودمان و چه در یک منظومه‌ دیگر پیدا نکرده‌اند. بنابراین، آنها فقط می‌توانند حدس‌های آگاهانه‌ای را درباره شکل این حلقه‌ها داشته باشند. به جای حلقه‌های آب-یخ که در اطراف مشتری یا زحل می‌یابیم، این حلقه‌های گرم‌تر ممکن است مجموعه‌ای از تخته‌سنگ‌ها باشند.
حفظ کردن آب به صورت مایع با توجه به شرایط فضای اطراف دشوار است. بدون جو، آب مایع به تبخیر شدن تمایل دارد. تیسکارنو خاطرنشان کرد: برای پایدار نگه داشتن آب مایع به جو نیاز است.
بسیاری از دانشمندان فکر می‌کنند که حیات ساده ممکن است میلیاردها سال پیش با سوار شدن بر سیارکی که به سیاره بسیار جوان‌تری برخورد کرده، به زمین رسیده باشد. این نظریه موسوم به «پانسپرمیا»(Panspermia) در سال 2023 تقویت شد. دانشمندان در آن زمان، یک ترکیب آلی موسوم به اوراسیل و یکی از اجزای آران‌ای را در نمونه‌ای یافتند که توسط ماموریت «هایابوسا 2»(Hayabusa2) ژاپن از سیارک «ریوگو»(Ryugu) به دست آمد. از سوی دیگر، تردیدهایی درباره این موضوع وجود دارد که این ترکیبات واقعا از خود سیارک‌ها منشا گرفته باشند.
حلقه‌ها به دلایل متعددی که مستقیما با جستجوی حیات مرتبط نیستند، برای ستاره‌شناسان بسیار جالب هستند.
1. آنها به ستاره‌شناسان امکان می‌دهند تا سیاره‌های میزبان خود را به روش‌های منحصربه‌فردی بررسی کنند. برای مثال، برخورد شهاب‌سنگ‌ها را به حلقه‌ها تماشا کنند.
2. بررسی حلقه‌های یک سیاره، اطلاعات بسیاری را درباره چگونگی تکامل آن ارائه می‌دهد. فقط شرایط خاصی می‌توانند به حلقه‌ها امکان دهند تا به ساختارهایی تبدیل شوند که ستاره‌شناسان می‌بینند.
3. حلقه‌ها قرص کهکشانی هستند. به عبارت دیگر، آنها تصاویر کوچکی از انواع قرص‌هایی هستند که منظومه‌های سیاره‌ای را ایجاد می‌کنند.
دانشمندان هنوز نمی‌توانند قرص‌های پیش‌سیاره‌ای تازه شکل‌گرفته را در اطراف ستاره‌های دیگر ببینند -حداقل نه با جزئیات زیاد- و همچنین نمی‌توانند یک ماشین زمان را برای مشاهده منظومه شمسی اولیه ابداع کنند اما قطعا می‌توانند حلقه‌های زحل را ببینند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1118316/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید مخبر از آغاز عملیات ساخت 200 هزار واحد مسکونی در تهران

پیش فروش مرحله دوم بلیت قطارهای مسافری از فردا

اختصاص سهمیه‌ای جهت اشتغال فرزندان شاهد و ایثارگر در اجرای پروژه‌های نفتی

علاوه بر کتاب‌های مرجع گلچین خاطرات شهدا نیز باید در دسترس باشد

مادر شهیدان داوری از بهشهر مازندران آسمانی شد

لاکپشت جعبه ای و قابلیت پنهان شدن کامل در لاک خود

زیبایی خیره کننده جنگلهای قره داغ آذربایجان در بخش شهرستان کلیبر

صحنه زیبا از غذا دادن پرنده به جوجه هایش

آبشار زیبای چالاچوخور در شهرستان انگوتِ اردبیل

لحظه وحشتناک برخورد صاعقه به 3 کودک

نقاشی جالب از قطرات بارون روی شیشه خودرو

روایت تازه خلبانان از دیدن بشقاب‌پرنده‌ها/ توهم یا واقعیت؟

داستانک/ دکتر حسابی و ظلم

صاحب یکی از آرای باطله مشخص شد؛ امیرحسین ثابتی!

حواشی اولین جلسه حیات دولت بعد از شهادت رئیس‌جمهور

همه حواشی انتخابات ریاست‌جمهوری

علی باقری: جریان مقاومت به حدی از بلوغ رسیده که مستقل تصمیم می‌گیرد و عمل می‌کند

آیین گرامیداشت درگذشت مادر سید حسن نصرالله از سوی دفتر رهبر انقلاب

محافظ رئیس جمهور شهید به روایت کاربران فضای مجازی

شهروند فلسطینی: در کنار مقاومت می‌مانیم و می‌دانیم دشمن در آخر تسلیم خواهد شد

وقوع انفجار در شهر کابل

6 فکت از گزارش محرمانه گروسی

کارگران همچنان منتظر اصلاح مزد هستند

لحظه انفجار ساختمان یک بانک در آمریکا؛ موج انفجار تا کجا رسید؟

عشق و علاقه حیوانات به صاحبانشان را ببینید

باریک ترین خیابان پراگ رو ببینید

گوناگون/ جنگل‌های شگفت‌انگیزی که در «فروچاله‌های چین» روییده‌اند

تعقیب گریز دیدنی بین یوزپلنگ و گراز

یوزپلنگ با سرعتی خیره‌کننده غزال حواس‌پرت را شکار کرد

بیمارستان فضایی چطور کار می‌کند؟

از بیم رقیب جستجویت نکنم

دبیر کل نُجَباء: شهید رئیسی تکیه‌گاه مقاومت و شهید امیرعبداللهیان سفیر اسلام بود

گزارش خبرگزاری دولت از تحرکات غرب در آستانه نشست شورای حکام

سید حسن خمینی: هیمنه اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی شکسته است

نیکزاد: قانون‌گذاری با در نظر گرفتن توان کشور قطعا صورت خواهد گرفت اما مسئول قوه مجریه است

واکنش تاجگردون درخصوص اعتراض نسبت به اعتبارنامه‌اش

سفیر برزیل به سرزمین‌های اشغالی باز نمی‌گردد

حملات ترکیبی سنگین حزب‌الله به «البغدادی»

حماس: هدف از ساخت اسکله شناور آمریکا، حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است

حمله حزب‌الله به پایگاه «مالکیه» ارتش رژیم صهیونیستی

سرنگونی یک پهپاد آمریکایی دیگر در یمن

شرکت جهانگیری در انتخابات ؟

تخلف شهرداری تهران در هتل 25 هزار میلیاردتومانی

6 نشانه اصلی غلظت خون چیست؟

زمان پیش‌فروش بخش دوم بلیت‌های خرداد ماه قطار اعلام شد

عقب نشینی قیمت سکه امامی و طلای 18عیار، تثبیت دلار در کانال 58 هزار تومان

مشاهده یک قلاده پلنگ در میامی

رهاسازی پنگوئن معالجه شده در طبیعت

سحابی زیبای helmet در فاصله ی 11 هزار سالِ نوری از زمین

مثال جالب ترکی از اردشیر رستمی