ایران پرسمان

آخرين مطالب

آیا یک بار دیگر به کرونا می‌بازیم؟ تحلیل روز

آیا یک بار دیگر به کرونا می‌بازیم؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
20 روز مانده به پایان سال تعداد هم‌وطنان‌مان که آنها را بر اثر آلودگی به ویروس کرونا از دست دادیم افزایش یافته است و این در حالی است که به نظر می‌رسد یک حمله دیگر از سوی این ویروس به مناطق مختلفی از کشور منجر به پیش‌روی آن شده است. درست در همان روزی که یکی از فعالان سیاسی و رسانه‌ای، علی اکرمی، آن هم در روز تولد دخترش براثر ابتلا به کووید19 جان باخت تعداد جان‌باختگان ناشی از این بیماری در 24 ساعت منتهی به 10 اسفند به 93 نفر رسید تا تعداد قربانیان این ویروس از میان هم‌وطنان‌مان در مجموع در این یک سال و چند روزی که با کرونا دست و پنجه نرم کرده‌ایم به 60 هزار و 73 نفر برسد.
در حالی هم‌وطنان‌مان را باز هم از دست می‌دهیم که خبرهای بهتری نسبت به ماه‌های قبل در مورد مدیریت شیوع کرونا به گوش می‌رسد. کریستف هملمن، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران در مراسم قدردانی از بهورزان مربیان و مراقبین سلامت نمونه کشور گفت: اطمینان دارم ایران در ساخت واکسن یکی از پلتفرم‌های موفق منطقه را خواهد داشت. دیروز خبر دیگری هم در رسانه‌ها منتشر شد و آن اینکه انستیتو رازی هم واکسن خود برپایه پروتئین نوترکیب را وارد مرحله جدیدی از آزمایش کرد. البته سعید نمکی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی هم در مراسم قدردانی از بهورزان نمونه گفت: در دوران کرونا دنیا حیرت کرد چه شد که در دو ماه توانستیم مرگ و میر و اشغال تخت‌های بیمارستانی را به یک‌پنجم برسانیم. هیچ کاری نبود جز به‌کارگیری نظام قدرتمند شبکه بهداشتی که توانستیم از سرریز بیماران جلوگیری کنیم. در عین حال به نظر می‌رسد اوضاع و احوال رفته‌رفته با نزدیک‌شدن به ایام نوروز چندان خوشایند نباشد زیرا از یک‌سو آمارها نشان از افزایش تعداد مبتلایان دارد و از سوی دیگر به نظر می‌رسد مردم بی‌توجه به اصول پیشگیری و پروتکل‌ها روز به روز حضورشان در بازارها و مراکز خرید بیشتر و بیشتر شده است. ایسنا در گزارشی در این باره نوشت: کرونا در چند استان تاخت و تازش را آغاز کرده، آن هم با نوع جهش یافته‌اش که نه تنها سرعت انتقال بالاتری دارد، بلکه کشندگی‌اش هم بیشتر است؛ با این وجود برخی باز هم دارند همان اشتباه تاریخی نه چندان دور را تکرار می‌کنند؛ فراموشی پروتکل‌های بهداشتی و بازگشت به زندگی عادی؛ اشتباهی که می‌تواند به قیمت گزاف جان تمام شود... براساس این گزارش تا به امروز با کرونا سه موج شدید را تجربه کرده‌ایم. موج اول را در هجمه اول ویروس به کشورمان از زمان تایید بیماری تا اواخر اسفند ماه 98 تجربه کردیم. پیکی که با آموزش و رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهشی شد و این روند کاهشی تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه داشت. با آرام شدن اوضاع اما، همه گمان کردند که کرونا رخت بر بسته و از دیارمان رفته است؛ به‌طوری که مجددا از اواخر اردیبهشت ماه و اوایل خرداد 1399، تخت‌های بیمارستانی به تدریج پر شدند، آمارها افزایش یافت و عمدتا شاهد افزایش ابتلاهای خانوادگی بودیم. چراکه رفت و آمدها و دید و بازدیدها شروع شده بود و کرونا مجال یافت تا کل یک خانواده را از بزرگ و کوچک گرفتار کند.
پاییز و زمستان اما سخت‌تر از تابستان بود، کرونا می‌تاخت و جان می‌گرفت. به‌طوری که مرگ‌های 400 تایی 500 تایی در روز را تجربه کردیم، خانواده‌های زیادی داغدار شدند و آرزوهای زیادی به زیر خاک رفت. بر همین اساس بود که ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشتی‌ها بر آن شدند که با ابزار محدودیت‌های جدی‌تر راه را بر این ویروس تاجدار ببندند؛ با اعمال محدودیت‌های متوسط کرونایی از 14 آبان ماه و تشدید آنها از اول آذر ماه، آغاز فعالیت طرح محله محور مقابله با کرونا تحت عنوان طرح شهید قاسم سلیمانی، افزایش تعداد آزمایش‌های تشخیصی کرونا، اعمال محدودیت تردد بین استانی و... به تدریج آمار بستری و فوت ناشی از کرونا بعد از یک پاییز پُر مرگ، کاهش یافت؛ به‌طوری که در 29 آذر ماه دکتر علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که روند بیماری در 30 استان کشور نزولی شده و خوشبختانه هیچ شهر قرمزی نداریم. این کاهش تا جایی پیش رفت که از اواسط دی ماه میزان بستری بیماران به ‌شدت کاهش یافت و میزان مرگ و میر کرونایی نیز پس از چندین ماه در تاریخ 16 دی ماه مجددا دو رقمی شد. همچنین بر این اساس میزان موارد سرپایی مثبت بیماری در کل کشور نیز با کاهش چشمگیری روبه‌رو شد؛ به‌طوری که وزیر بهداشت در هشتم دی ماه 1399 از کاهش حداقل 50 تا 60 درصدی مرگ و میر روزانه ناشی از کرونا در کشور خبر داد.
با این حال وزارت بهداشتی‌ها به‌ طور مداوم هشدار می‌دادند که این کاهش ناپایدار و وضعیت بیماری در کشور شکننده است. به‌طوری که با کوچک‌ترین عادی‌انگاری و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، هر آن امکان دارد که کرونا دوباره و با قوایی بیشتر به ما حمله کند. علاوه بر این کرونا در برخی کشورهای جهان مانند انگلیس، برزیل و آفریقای جنوبی جهش‌هایی خطرناک کرده بود و قدرت سرایت، بیماری‌زایی و مرگ‌زایی‌اش هم افزایش یافته بود. دل‌نگرانی وزارت بهداشتی‌ها به تدریج رنگ واقعیت به خود گرفت. چراکه باز هم با آرام شدن اوضاع کووید‌19 در کشور، عادی‌انگاری و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی آغاز شد. به‌طوری که به گفته وزارت بهداشتی‌ها با کاهش 14 درصدی پروتکل‌های بهداشتی در کشور مواجه شدیم. هرچند که این کاهش در برخی استان‌ها مانند خوزستان، بیشتر بود و حتی به گفته وزیر بهداشت میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برخی شهرهای خوزستان به زیر 10درصد رسیده بود و کرونا درست از همین‌جا مجددا به کشور حمله کرد. آن هم نه کرونای ووهان، بلکه کرونای جهش یافته انگلیس که آرام وارد کشور شد و در جان‌ها نفوذ کرد. ویروسی که براساس مطالعات صورت گرفته در جهان، بین 70 تا 90درصد قدرت سرایتش بیشتر بوده و حدود 30 درصد قدرت کشندگی آن نسبت به نوع پیشین بالاتر است.باید توجه کرد که ایران از نظر تعداد موارد شناسایی شده رتبه پانزدهم را در جهان به خود اختصاص داده است و براساس تعداد موارد شناسایی به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت در جایگاه 87 جهان قرار دارد. همچنین از نظر میزان مرگ و میر ناشی از کرونا کشورمان در جایگاه یازدهم جهان و از نظر تعداد موارد مرگ و میر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت در رتبه 47 ایستاده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/262270/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز