ایران پرسمان

آخرين مطالب

دو کاندیدای نهایی حزب کارگزاران سازندگی تحلیل روز

دو کاندیدای نهایی حزب کارگزاران سازندگی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
حزب کارگزاران سازندگی تکلیف خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 مشخص کرد. همانطور که پیش از این در چندین گزارش نوشتیم محسن هاشمی رفسنجانی، رییس شورای شهر تهران کنار اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهوری دو کاندیدای نهایی این تشکل سیاسی برای معرفی به نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان یا همان «جبهه اصلاحات ایران» برای انتخابات سال آینده هستند. با این حساب اکنون راحت‌تر می‌توان تحرکات انتخاباتی کارگزاران سازندگی را تحلیل کرد و احتمالا پس از این دیگر احزاب هم گزینه‌های خود را روی میز بگذارند تا در نهایت لیستی از کاندیداهای حزبی اصلاح‌طلبان برای انتخابات سال آینده مشخص شود. اما همه این احزاب حتما باید منتظر دو تصمیم مهم بمانند. تصمیم اول، سال آینده از سوی شورای نگهبان اعلام می‌شود و آنان تعیین می‌کنند چه‌کسانی به عنوان کاندیدای نهایی در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 حاضر خواهند بود و تصمیم دوم، تصمیمی است که «جبهه اصلاحات ایران» خواهد گرفت و مشخص خواهد کرد که کدام‌یک از اعضای فهرست اولیه کاندیداهای حزبی جریان اصلاحات به عنوان کاندیدای نهایی این جناح سیاسی وارد کارزار انتخابات خواهد شد.
محسن هاشمی رفسنجانی که از چندماه پیش ابتدا صراحتا احتمال کاندیداتوری خود را رد کرد و در ادامه این اواخر، تلویحا از این احتمال گفته بود، دیروز درباره آخرین تصمیمات انتخاباتی کارگزاران سازندگی گفته است: «هم‌اکنون شرایط بیش از 10 نفر از کاندیداهای احتمالی در حزب مورد بررسی قرار گرفته که درنهایت بعضی از نامزدها ازجمله من و آقای جهانگیری به عنوان پتانسیل‌های اصلی حزب برای کاندیداتوری در انتخابات مطرح شدیم که البته باید با هر دوی ما صحبت شود تا ببینیم قصد کاندیداتوری را داریم یا خیر!» هاشمی‌رفسنجانی درحالی دیروز به نحوی در صحبت‌هایش تلاش کرده این‌طور وانمود کند که هنوز تصمیمی برای کاندیداتوری نگرفته که تا پیش از این در اظهارنظرهای مطبوعاتی متعدد اعلام کرده بود باید در صحت عقل کسانی که می‌خواهند در انتخابات 1400 کاندیدا شوند، تردید کرد. او علت این سخنان خود را شرایط پیچیده کشور و وجود مشکلات فراوان عنوان کرده بود. با این حال از ماه‌ها پیش برخی ناظران تاکید داشتند که او در حال آماده کردن خود برای ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری است؛ چنان‌که پیش از این در گزارش‌هایی از «مانیفست انتخاباتی هاشمی» و راهبرد و تاکتیک مدنظرش برای ورود کم‌هزینه به این انتخابات گفته بودیم.
هاشمی همچنین در مورد کاندیداتوری اسحاق جهانگیری نیز اظهارنظر کرده اما حتی اگر سخنی نمی‌گفت هم این اواخر با نگاهی به تحرکات معاون اول اصلاح‌طلب دولت اعتدالی روحانی می‌شد حدس زد که او هم برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده نام‌نویسی می‌کند. جهانگیری در انتخابات گذشته به عنوان یکی از جنجالی‌ترین چهره‌ها در مناظره‌های انتخاباتی شرکت کرد و آنقدر در این مناظره‌ها موفق ظاهر شد که حتی برخی به شوخی می‌گفتند شاید روحانی به نفع او کناره‌گیری کند. چنان‌که بسیاری معتقد بودند از همان سال 96، پیروز انتخابات 1400 هم مشخص شده و آن کاندیدای پیروز کسی نیست، مگر اسحاق جهانگیری. آن‌چه اما طی این 4 ساله دوم دولت روحانی رقم خورد، منجر به آن شد که دولت حسن روحانی و البته شخص اسحاق جهانگیری در کانون انتقادات قرار گیرد و این انتقادها باعث شد که موضوع کاندیداتوری جهانگیری به حاشیه برود. تا همین چندی پیش نیز برخی می‌گفتند که جهانگیری قصد کاندیداتوری در انتخابات 1400 را ندارد و فضای سیاسی کشور نیز برخلاف 4 سال پیش چندان با او همراه نیست. حالا اما فعالیت‌ها و سخنان جهانگیری نشان می‌دهد که او احتمالا در حال آماده کردن خود برای ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 است اما شرایط برخلاف 4 سال پیش چندان برایش فراهم نیست و جهانگیری با دشواری‌های بسیاری برای شرکت در انتخابات رو به‌رو است. به‌علاوه آنکه کاندیداهای متعددی در جریان اصلاحات مطرح شده‌اند که به نظر می‌رسد بعضا ممکن است در صورت ورود به میدان موفق‌تر از جهانگیری باشند؛ گزینه‌هایی که از قضا بعضا در همین دولت روحانی فعالیت دارند و شاید سرآمدشان کسی نیست جز محمدجواد ظریف. 
محسن هاشمی رفسنجانی اتفاقا دیروز در این باره نیز صحبت کرده است. رییس کمیته انتخابات کارگزاران سازندگی با اشاره به دیگر کاندیداهای موردنظر این تشکل سیاسی که خارج از بدنه این حزب هستند، گفته است: «برخی هم مثل آقای ظریف، زنگنه و پزشکیان به عنوان نامزدهای خارج حزب مطرح شدند که نسبت به آقای ظریف نظرات مثبت‌تر بود ولی نمی‌توان از حالا گفت که نظر قطعی حزب این است.» تا آنجا که برخی منابع خبری گزارش داده‌اند فعلا خبری از کاندیداتوری زنگنه نیست و او تاکنون تلاش روشنی برای ورود به میدان از خود بروز نداده است. اما تحرکات مسعود پزشکیان از معدود اصلاح‌طلبان حاضر در مجلس یازدهم که سابقه وزارت در دولت خاتمی را نیز در کارنامه دارد، افزایش یافته و بسیاری معتقدند که او هم تمایل دارد تا وارد عرصه رقابت‌های انتخاباتی شود. هرچند تاکنون صحبت چندانی درباره حمایت از او ازجانب اصلاح‌طلب به گوش نرسیده و آن‌چه هاشمی دیروز گفته شاید یکی از مهم‌ترین پالس‌های انتخاباتی پیرامون پزشکیان باشد.
اوضاع برای ظریف اما یک‌سر متفاوت است و در این میان بسیاری از او سخن می‌گویند و معتقدند با آمدنش به میدان، حتی ممکن است بدنه اجتماعی حامی اصلاح‌طلبان نیز وارد میدان شده و از او حمایت کند. آنان تأکید دارند که ظریف همچنان محبوب است و می‌تواند مردم را پای صندوق رأی بیاورد. اما مشکل اینجاست که ظریف به دفعات و با صراحتی کم‌نظیر گفته تمایلی به ورود به عرصه انتخابات و به‌خصوص کار سیاسی و اجرایی ندارد و تنها کاری که بر آن مسلط است، دیپلماسی و برعهده گرفتن سکان هدایت دستگاه دیپلماسی است. او طی ماه‌های اخیر بارها اعلام کرده که در انتخابات 1400 نام‌نویسی نمی‌کند. با این حال برخی احتمال می‌دهند که با توجه به افزایش درخواست‌ها و شرایط سیاسی خاص کشور، به‌خصوص باتوجه به پیروزی جو بایدن در انتخابات امریکا و پایان عصر ترامپ، تغییر نظر داده و وارد رقابت انتخاباتی شود.
علی‌محمد نمازی، ازجمله اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران دیروز درباره کاندیداتوری ظریف اظهارنظر کرده و گفته است: «بعید است که او نامزد شود، مگر اینکه یکی از احزاب مهم از او دعوت کند؛ وگرنه خودش اهل این نیست که به‌صورت مستقل نام‌نویسی کند.»
البته در این میان صحبت‌هایی از نامزدهای دیگر هم شنیده می‌شود. ماه‌های گذشته برخی جریان‌ها تأکید کرده‌اند از آ‌ن‌جا که احتمالا هیچ‌کدام از کاندیدای موردنظر اصلاح‌طلبان تأیید صلاحیت نمی‌شود، شاید بهتر باشد که تمرکز خود را بر چهره‌ای چون علی لاریجانی متمرکز کنند. اما حالا مشخص شده که طرفداران این ایده، در اقلیت مطلق قرار گرفته‌اند و بسیاری از اصلاح‌طلبان بر این باورند که لاریجانی جایگاهی میان اصلاح‌طلبان ندارد و به جز این، هستند اصلاح‌طلبانی که می‌توانند از سد نظارت استصوابی شورای نگهبان عبور کنند. به‌هرحال تاکنون هیچ‌یک از احزاب عضو «جبهه اصلاحات ایران» حاضر نشده از کاندیداتوری علی لاریجانی حتی سخن بگوید؛ چه برسد به اینکه بخواهند او را به عنوان کاندیدای مطلوب خود در انتخابات سال آینده معرفی کنند. آن‌چنان که پیداست، ظاهرا عمده تمرکز اصلاح‌طلبان بر سرمایه‌های درون‌گفتمانی جریان اصلاحات متمرکز است و شعار اصلاح‌طلبان همان است که ماه‌هاست تکرار می‌کنند؛ کاندیدای تماما اصلاح‌طلب!

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/262774/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون