ایران پرسمان

آخرين مطالب

هنوز ابعاد کرونا در آثار داستانی باز نشده است/ ادبیات کرونایی جایگزین ادبیات آخرالزمانی خردنامه

هنوز ابعاد کرونا در آثار داستانی باز نشده است/ ادبیات کرونایی جایگزین ادبیات آخرالزمانی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایبنا /فرشاد قوشچی گفت:‌ به نظر می‌رسد که در کتاب‌هایی که تا به امروز درباره کرونا نوشته شده، خیلی ابعاد این بیماری باز نشده است و نویسندگان در آینده به این موضوع بیشتر خواهند پرداخت و آثار بیشتری در این حوزه نوشته خواهد شد.
فرشاد قوشچی در توضیح دلایل نگارش کتاب «ناگهان کرونا» اظهار کرد: دلیلی که باعث شد به نگارش این اثر فکر کنم، این بود که من جزو هیات علمی دانشگاه هستم و تقریبا از اسفندماه سال گذشته با بروز ویروس کرونا خانه‌نشین شدم؛ به این معنا که کلاس‌های دانشگاه به صورت برخط (آنلاین) و در منزل برگزار شد. خب در این مدت من اخبار و مطالب را می‌خواندم و در این بین به نکات جالبی برمی‌خوردم. 
وی ادامه داد:‌ من متوجه شدم که در این مدت بدعت‌های جدیدی در سبک زندگی ایجاد شده است که بخشی از روی اجبار و برخی از روی رعایت بهداشت و تفاوت نوع سبک زندگی است که این باعث شد تا مردم رفتارهای خاصی بروز دهند. البته برخی از این رفتارها منطقی و برخی غیرمنطقی بود؛ در کنار همه این‌ها، کرونا باعث تاسف نیز هست؛ چراکه باعث شد بخشی از هم‌وطنان ما جان‌شان را از دست بدهند.

ایران پرسمان


این نویسنده با اشاره به ویژگی‌های این اثر گفت: کتاب طنز است؛ اما طنز تلخ و شیرین یا به اصطلاح طنز سیاه؛ چراکه در خیلی از موارد خنده‌ها از روی ناراحتی است. البته اتفاقاتی هم این وسط رخ داد که جای خنده هم داشت. مثلا موضوع استفاده از الکل برای ضدعفونی پیش آمد. در عین حال اتفاقاتی در دنیا می‌افتاد و مردم سردرگم بودند که کرونا از چه راهی منتقل می‌شود و من این‌ها را به زبان طنز بیان کردم. 
وی افزود: وقتی تصمیم به نگارش این اثر گرفتم، با خودم فکر می‌کردم که چطور به این موضوع بپردازم. در ابتدا به این نتیجه رسیدم که نثر کتاب کمی قدیمی باشد؛ بنابراین زبانی نزدیک به نثر قاجاریه انتخاب شد. در این بین برخی سیاستمداران هم نکاتی مطرح می‌کردند که جالب بود و به نوشته‌هایم جهت می‌داد. نکته جالب دیگر این بود که خیلی از این سیاستمداران زودتر از همه مردم کرونا گرفتند و خیلی زود هم خوب شدند. این‌ها را دست مایه طنز قرار دادم و نوشتم. در مجموع می‌توان گفت که این کتاب حکایت 10-11 ماه وجود کرونا در دنیا و ایران را بررسی کرده است.
قوشچی در توضیح آینده کرونا و ادبیات گفت: به نظر می‌رسد در کتاب‌هایی که تا به امروز درباره کرونا نوشته شده، خیلی ابعاد این بیماری باز نشده است و نویسندگان در آینده به این موضوع بیشتر خواهند پرداخت و آثار بیشتری در این حوزه نوشته خواهد شد؛ چراکه در 100 سال اخیر، ما به مسائل مهمی مثل کرونا که زندگی بشر ر اتغییر داده‌اند توجه نداشتیم. از این رو بدون شک در دوران پس از کرونا بیشتر به کرونا و مسائل مربوط به آن پرداخته خواهد شد. 
وی ادامه داد: این بیماری عوارض بسیار زیادی در اقتصاد، فرهنگ، اجتماع و سیاست به جای گذاشته است. در اصطلاح به کسی که دچار سانحه می‌شود، می‌گویند که طرف گرم است و بعدا می‌فهمد که چه بلایی سرش آمده است. من فکر می‌کنم که ما هم هنوز گرم هستیم و در آینده متوجه خواهیم شد که چه بلایی سرمان آمده است. مطمئنا این ویروس یک سری آثار مثبت به جای خواهد گذاشت و یک سری آثار منفی. 
این مدرس دانشگاه با اشاره به آثار مثبت و منفی کرونا گفت: آثار مثبت، مثل تغییر سبک زندگی است که ما را کمی هوشیارتر کرده است. متاسفانه سرعت زندگی که زیستن ما را هم تحت‌تاثیر قرار داده، خیلی زیاد است؛ اما این بیماری باعث شد تا این سرعت کمی آهسته‌تر شود. واقعا همه ما در این یکسال متوجه شدیم که این دنیا آنقدر ارزش ندارد که ما از خوشی‌‌ها و لذت‌های هرچند اندک زندگی بگذریم و زندگی را به کام خود تلخ نکنیم. 
وی افزود: جنبه رعایت بهداشت از دیگر نکات مثبت کرونا بود. البته در کنار این نکات مثبت، مطمئنا آثار منفی تاثیر بیشتری روی زندگی ما می‌گذارند؛ به خصوص در حوزه اقتصاد و فقر که شاید عوارض ناگواری در کشورهای در حال توسعه و عقب مانده به جای بگذارد که فعلا مشخص نیست.
 قوشچی در توضیح بی‌توجهی ادبیات در دوره‌های گذشته به بیماری‌های کشنده‌ای چون وبا و طاعون گفت: متاسفانه در دوره‌ای که وبا و طاعون در کشور ما فراگیر شد، ما به آن نپرداختیم و امروز کتب زیادی نداریم که به این موضوع پرداخته باشد. من در این کتاب به آن دوران نیز پرداخته‌ام. در قاجاریه چهار دوره وبا ایران را تحت تاثیر قرار داد که آخرین دوره 1298 همزمان با جنگ جهانی اول بود. در این دوره متاسفانه از جمعیت 12 میلیونی ایران 2 میلیون نفر کشته شدند که من این اطلاعات و تاریخچه‌ای از وبا و طاعون را در اثرم آورده‌ام. 
وی ادامه داد:‌ من در این کتاب توضیح داده‌ام که متاسفانه ادبیات داستانی خیلی متاثر از بیماری‌های فراگیر نبوده است و ما فقط «طاعون» آلبر کامو و «کوری» ساراماگو را داشتیم. از این رو، ما بدون شک ادبیات کرونایی خواهیم داشت که معطوف خواهد شد به اتفاقات دوران کرونا. اگر ما تا به امروز ادبیات آخرالزمانی داشتیم از این به بعد ادبیات کرونایی را خواهیم داشت. ما یک ادبیات پاندمی خواهیم داشت یعنی ادبیات اپیدمی بیماری و مطمئنا آثار سینمایی و ادبی زیادی پدید خواهد آمد. 
این نویسنده در پایان گفت:‌ «ناگهان کرونا» کتاب خیلی فراگیری است که به عموم مردم می‌پردازد و مخصوص طبقه خاصی نیست و از همه قشرها و گروه‌ها حرف زده است. به نظرم این اثر برای هر سلیقه‌ای جذابیت خواهد داشت؛ چراکه به یک معضل فراگیر می‌پردازد. این کتاب تلخ و شیرین است و به گفته دوستان متن روانی دارد که مخاطب را جذب می‌کند.
کتاب «ناگهان کرونا»، اثر فرشاد قوشچی در 125 صفحه، شمارگان 440 نسخه و به‌ّبهای 24 هزار تومان از سوی انتشارات مروارید راهی بازار نشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/264104/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز