ایران پرسمان

آخرين مطالب

گلایه از عدم توجه مجلس به لایحه دولت معاونت امور زنان و خانواده

گلایه از عدم توجه مجلس به لایحه دولت
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان -

نزدیک به یک دهه از تدوین لایحه «تامین امنیت زنان در برابر خشونت» می‌گذرد لایحه‌ای که در صورت تصویب، دستگاه قضا قادر خواهد بود برای عاملان خشونت‌ خانگی، مجازات کیفری تعیین کند و حالا سرانجام پس از یک دهه انتظار لایحه منع خشونت علیه زنان در برابر خشونت با 57 ماده و پنج فصل تعاریف و کلیات در مسیر قانونگذاری قرار گرفت .
خشونت به مشت و لگد خلاصه نمی‌شود خشونت ابعاد بسیاری دارد همین که هر زنی در هرکجای دنیا وقتی از یک کوچه می گذرد صدای پشت سرش او را به وحشت می اندازد یعنی همان لایه های پنهان خشونت که تا مغز استخوان زنان رسوخ کرده است .
خشونت علیه زنان را متوقف کنید
در سراسر جهان، زنان به دلایل مختلف جنس دوم شناخته شده و در معرض خشونت بودند تا اینکه شروع به صحبت درباره متوقف کردن این خشونت کردند به همین دلیل مجمع عمومی سازمان ملل متحد 25 نوامبر را روز جهانی منع خشونت علیه زنان نامیده است، روزی که در برخی کشورها فقط اسم آن در تقویم ثبت شده و خبری از توقف خشونت علیه زنان نیست و برخی مردان جهان همچنان علیه زنان می‌تازند .
بر اساس این لایحه، هر رفتاری که از بابت جنسیت یا موقعیت آسیب‌پذیر یا نوع رابطه با زن، باعث آسیب زدن به جسم یا روان یا شخصیت، حیثیت و یا محدودیت یا محرومیت از حقوق و آزادی‌های قانونی او شود، "خشونت" تلقی می‌شود .
همچنین بنابر لایحه مزبور، مابه‌التفاوت دیه زنان سرپرست خانواری که به قتل می‌رسند یا آسیب جسمی به آن‌ها وارد می‌شود، برابر با دیه مردان از بیت‌المال پرداخت خواهد شد .
لایحه منع خشونت علیه زنان در راستای تحقق اصول و آرمان‌های قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در جهت حفظ کرامت و منزلت زنان، حمایت از زنان در برابر اقسام مختلف رفتارهای خشونت آمیز، پیش بینی تدابیر، اقدامات، خدمات و توانمندی سازی ‌های لازم برای حمایت از زنان در برابر خشونت، تعیین تکالیف دستگاه‌ها و نهادهای متولی امر مبارزه با خشونت علیه زنان، تمهید ساختار منسجم برای هماهنگی و نظارت بر فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی در این زمینه، جرم انگاری اشکال جدید مزاحمت و تعدی به حقوق زنان و تعیین ضمانت اجراهای مناسب برای آن و تنقیح و انسجام قوانین مختلف و پراکنده در این زمینه به رشته تحریر درآمد تا به شکل قانون چتر حمایتی خود را بر سر زنان بگستراند .
این لایحه شامل 57 ماده و پنج فصل است. فصل اول این لایحه شامل تعاریف و کلیات، فصل دوم نظارت بر اجرای قانون، فصل سوم وظایف دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مرتبط، فصل چهارم جرائم و مجازات‌ها و فصل پنجم آیین دادرسی می‌شود .
ارسال لایحه برای تصویب نهایی به دولت
درحالی که سال‌هاست زنان ایرانی چشم انتظار این لایحه بودند، اوایل آذر معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری خبری خوشی را اعلام کرد. او در توئیت خود نوشت: « بعد از 40 جلسه فرعی و اصلی کمیسیون لوایح دولت، بررسی لایحه حمایت، صیانت و تأمین امنیت زنان به پایان رسید. این لایحه جامع که دارای تکالیف مشخص برای دستگاه‌های اجرایی است، جهت تصویب نهایی به دولت می‌رود. همکاری و هم‌افزایی دستگاه‌ها در به نتیجه رسیدن این کار کلیدی بود .»
گویا انتظارها به پایان رسیده و این لایحه در روزهای آخرین خود برای ارسال به مجلس شورای اسلامی قرار داشت و امید است همانطور که نمایندگان مجلس تاکنون بارها اشاره کردند سریعا از در دستور کار قرار بگیرد تا زنان کشورمان به حقوق خود دست پیدا کنند و دلشان خوش به یک قانون قرص و محکم باشد .
پاسخ مجلس به ابتکار
همان روزها زهره سادات لاجوردی، نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص صحبت‌های معصومه ابتکار مبنی بر تصویب نهایی لایحه «صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت» گفت: لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان در 26 شهریورماه سال 98 از قوه قضائیه به دولت تحویل داده شده اما متاسفانه اقدامی برای آن صورت نگرفت .
این نماینده مجلس شورای اسلامی درخصوص روز جهانی خشونت علیه زنان گفت: اسلام دینی است که زن را به عنوان یک موجود لطیف گرامی می‌داند و در فرمایشات حضرت علی (ع) هم آمده است که زن یک گُل است بنابراین علی رغم اینکه ما شعارهای حقوق بشری و حمایت از حقوق زنان را زیاد می‌شنویم اما بیشترین مدافع حقوق زنان همین اسلام است به گونه‌ای که با هر نوع خشونت علیه زن مخالف است .
او افزود: به همین جهت در این طرحی که تدوین کردیم، برای هرگونه خشونتی که علیه زنان صورت گیرد مواد قانونی خاصی قرار دادیم چرا که با تصویب آن جلوی بسیاری از خشونت‌ها گرفته می‌شود .
گلایه از عدم توجه مجلس به لایحه دولت
پس از گذشت قریب به دوماه ( 11 بهمن 99 ) که از ارسال لایحه منع خشونت علیه زنان توسط دولت به مجلس معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با گلایه از عدم توجه مجلس گفت: انتظار ما این است که نمایندگان مجلس به تلاش 8 ساله دولت بها دهند و هرچه زودتر لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت را اعلام وصول و درنهایت تصویب کنند و ما همچنان منتظریم .
او افزود: انتظار ما این است که نمایندگان مجلس به این تلاش 8 ساله بها دهند و هرچه زودتر لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت را اعلام وصول و درنهایت تصویب کنند .
بودجه دار شدن این لایحه در صورت تصویب
11 آذر ماه 99 بود که اشرف گرامی زادگان، مشاور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در نشست مجازی تبیین لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت گفت: این لایحه یکی از بهترین تدوین‌های انجام شده را دارد که با77 ماده در قوه قضاییه نهایی و اکنون با 57 ماده به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است که اگر مورد تصویب قرار گیرد، ردیف بودجه به آن اختصاص داده می‌شود .
درخواست از مدافعات حقوق خانواده
اشرف گرامی زادگان، مشاور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در همان روزهای اواسط بهمن گفت: از کارگروه‌ها و مشاوران استانی انتظار داریم نمایندگان حوزه انتخابیه خود را با این لایحه آشنا کنند و به تبیین جزئیات و راهبردهای این لایحه بپردازند تا انشاالله در همین مجلس و پایان دولت تبدیل به قانون شود و از آنجایی که این لایحه مظهر توجه تام دولت به موضوع خانواده است، انتظار می‌رود همه کسانی که مدافع حقوق خانواده هستند پای کار بیایند و در جهت تصویب این لایحه تلاش کنند .
آخرین اخبار از تصویب لایحه حفظ کرامت و منع خشونت علیه زنان
با وجود گذشت چندین ماهه و گلایه های بی‌شمار از عدم رسیدگی مجلس به تصویب این لایحه، یکی از نمایندگان مجلس دلیل این کوتاهی را رسیدگی به تصویب بودجه 1400 عنوان کرد .
غلامرضا منتظری، نماینده مجلس شورای اسلامی13 بهمن ماه 99 در گفتگو با خبرنگار برنا درمورد علت عدم وصول این لایحه گفت: علت اصلی را هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی باید عنوان کند اما آنچه مشخص است، مجلس این روزها درگیر رسیدگی به بودجه 1400 شده و اولویت با بودجه است به همین دلیل نه تنها این لایحه بلکه باقی لوایح نیز هنوز اعلام وصول نشدند و باید منتظر بسته شدن پرونده لایحه بودجه ماند .
او از انتخاب شدن اعضای رسیدگی به این لایحه خبر داد و افزود: کمیسیون اصلی رسیدگی به این لایحه کمیسیون اجتماعی است و کمیسیون فرهنگی نیز به عنوان یکی از کمیسیون‌های فرعی انتخاب شده که سه هفته پیش اعضای ویژه رسیدگی به این لایحه نیز انتخاب شدند و تعداد آنها کمتر از 5 نفر نیست انشاالله پس از اعلام وصول شدن لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت، این لایحه در کمیسیون‌های فوق مورد بررسی قرار می‌گیرد تا چکش کاری شود .
منتظری با بیان اینکه این لایحه در اولویت قرار دارد، تصریح کرد: پس از اعلام وصول لایحه توسط هیات رئیسه، آن را به عنوان اولویت خود مورد بررسی قرار می‌دهیم .
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس دنبال تقابل با دولت نیست، گفت: هرچند نمایندگان مجلس طرحی برای حمایت از زنان دربرابر خشونت تدوین کردند اما مجلس دنبال تقابل و دوگانگی با دولت نیست و اتفاقا اجرایی کردن لوایحی که تبدیل به قانون شدند، راحت‌تر است و معمولا با مشکل اجرایی روبه نمی‌شوند بنابراین این لایحه هم حتما در کمیسیون‌های مختلف توسط اعضا مورد بررسی قرار می‌گیرد تا اگر نمایندگان پیشنهادات، نظرات و انتقاداتی داشتند عنوان کنند و درنهایت تبدیل به یک قانون مستحکم، غنی و مناسب شود تا برای زنان کشور مفید باشد .
نکته آخر
برای زنان معمولی فرقی ندارد که دولت لایحه ارسال کند یا مجلس طرح ارائه دهد چرا که آنها فقط منتظر یک قانونی هستند تا پشت خود را به راحتی به آن تکیه داده و دیگر از ترس بی پناهی در جامعه تن به تحقیر ها و تاختن به تن و روحشان را ندهند .
اکنون انتظار می‌رود لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت هر چه سریعتر توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شود و پس از یک دهه به قانون تبدیل شود .
منبع: خبرگزاری برنا

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/270345/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مزارع گل‌های نموفیلای آبی در ژاپن

قصه‌ی نگفته را خوب میدانی امام رضا (ع) با نوای احد سبزی

فضائل امیرالمؤمنین صلوات الله علیه چطور بدست ما رسیده است؟

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه

5 سند همکاری میان ایران و سریلانکا به امضا رسید

رئیس‌جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

رئیسی در نشست خبری با رئیس‌جمهور سریلانکا: تحریم‌ها، ملت ایران را متوقف نکرده و پیشرفت ادامه داشته است

خوش چهره: جمعی از روحانیون برجسته به من گفتند: مگر مملکت ما کمونیستی است که اینقدر بر اقتصاد تکیه می‌شود؟!

جزئیات دومین جلسه بررسی مسائل ارزی با حضور قالیباف و وزیر اقتصاد

ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس

سفر مخفیانه روسای ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و شاباک به قاهره

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

توضیحات رئیس سازمان توسعه تجارت درباره نمایشگاه اکسپو

اعمال مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟

نوآوری عجیب یک شهروند مشهدی در اثاث‌کشی

لحظه تصادف هولناک در جاده برفی به دلیل سرعت بالا

ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب

تصویری تماشایی با فاصله نزدیک از افعی شاخدار ایرانی

روز زیارتی امام رضا علیه‌السلام

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

الزام فرهنگ‌سازی برای کتاب‌های الکترونیکی

جمیله علم‌الهدی در پاکستان، «بانوی اول» شد

پنجره متفاوتی به دیدار کارگران با رهبر انقلاب

بازدید دبیر شورای عالی امنیت ملی از نمایشگاه محصولات نظامی روسیه

رایزنی دبیر شورای عالی امنیت ملی با همتای برزیلی‌اش در سن‌پترزبورگ

اسیر اسرائیلی: نتانیاهو خجالت بکش!

دومینوی استعفاها در رژیم صهیونیستی/ نوبت به روسای شاباک و ستاد مشترک ارتش رسید

آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است

داستان ابوشجاع

روایت «فارن پالیسی» از تله‌ای که اسرائیل در آن گرفتار شده است

صادرات طلای سرخ به 400 تن می‌رسد

واردات گوشت گرم از آفریقا به کشور

جزئیات از سامانه جدید «خودنویس»

بالا و پایین سرخابی‌ها در بورس

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش 119 درصدی حقوق در 3 سال

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

تعویض پرچم حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)

گربه افسردگی گرفت

نخستین بنای مذهبی ایرانیان

4 گوشه دنیا/ هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

استوری روز زیارتی امام رضا علیه‌السلام

تصاویری زیبا از توکانت زمردی

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

ما دو جور بخشنده داریم!

صحبت های دلنشین دکتر کاکاوند در مورد قدرت

سفارت ایران در فرانسه از پیگیری قضایی فرد حمله‌کننده چشم‌پوشی کرد

لیست 16 نفره انتخاباتی «شانا» منتشر می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه: اتهامات آرژانتین علیه شهروندان ایرانی فاقد اعتبار است