ایران پرسمان

آخرين مطالب

روش جدید پژوهشگران برای شکار فرازمینی‌ها خردنامه

روش جدید پژوهشگران برای شکار فرازمینی‌ها
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - زومیت / مصنوعات و آثار به‌جامانده از فرازمینی‌ها بیشتر از سیگنال‌ها دوام می‌آورند و امکان ارسالشان برای تمدن‌های فرازمینی آسان‌تر است؛ در‌نتیجه، جست‌وجوی فرازمینی‌ها کم‌هزینه‌تر خواهد شد.
معادله‌ی معروفی که برای جست‌وجوی تمدن‌های فرازمینی به‌کار می‌رفت، امروزه الهام‌بخش فرمول جدیدی برای شکار مصنوعات فرازمینی در محدوده‌ی منظومه‌ی شمسی شده است. جست‌وجوی این مصنوعات فرازمینی با ماه و دیگر اجرام نزدیک به زمین آغاز می‌شود. معادله‌ی دریک برای تخمین تعداد تمدن‌های فرازمینی کشف‌شدنی از‌طریق سیگنال‌های رادیویی در کهکشان راه ‌شیری یا احتمالِ یافتن حیات هوشمند در کهکشان به‌کار می‌رود. سال 1961، فرانک دریک، ستاره‌شناس رادیویی، این معادله را برای نخستین‌بار پیشنهاد کرد. معادله‌ی مذکور با تحلیل متغیرهای مختلفی مثل سرعت شکل‌گیری ستاره‌های مناسب برای رشد حیات هوشمند و تعداد سیاره‌های سکونت‌پذیر به‌ازای هر منظومه‌ی ستاره‌‌ای، تعداد تمدن‌های ارتباطی را محاسبه می‌کند.
در‌حال‌حاضر، آزمایش‌های SETI (جست‌وجو برای هوش فرازمینی) در جست‌وجوی سیگنال‌های نوری و رادیویی به بررسی آسمان‌ها اختصاص دارند؛ بااین‌حال در سال‌های گذشته، برخی پژوهشگران روش بهتری برای یافتن حیات فرازمینی پیشنهاد داده‌اند. آنان به‌جای جست‌وجوی سیگنال‌های رادیویی، به شکار آثار به‌جای‌مانده و پیام‌های موجود در بطری یا SETA اشاره می‌کنند که مخفف جست‌وجوی مصنوعات فرازمینی است. برای مثال، پژوهشگران در سال 2004 ثابت کردند توزیع سیگنال در کل کیهان کاری پرهزینه و غیربهینه است. طبق محاسبات آنان، به‌جا‌گذاشتن پیام در توده‌ی بزرگی از ماده و قرار‌دادنش در نقاط احتمالی برای دوستان فرازمینی درمقایسه‌با روش قبلی به یک‌تریلینیوم انرژی نیاز دارد.
نگرانی دیگر مربوط به SETI این است که تمدن‌های فرازمینی ممکن است مدت‌ها پیش از دریافت سیگنال از بین رفته باشند. به‌گفته‌ی جیمز بنفورد، فیزیک‌دان علوم مایکروویو در لافایت کالیفرنیا، مصنوعات فرازمینی می‌توانند راهی برای یادگیری مستقیم درباره‌ی تمدن‌های فرازمینی فراهم کنند؛ به‌ویژه اگر این مصنوعات به هوش مصنوعی مجهز باشند. وی در پژوهشی جدید، نسخه‌ای از معادله‌ی دریک را برای مصنوعات توسعه داد. فرمول جدید بر «ناظران مخفی» متمرکز است. از دیدگاه بنفورد، ناظران مخفی کاوشگرهای فرازمینی رباتیک و مخفی هستند. گرچه تمدن‌های توسعه‌دهنده‌ی این ناظران ممکن است از بین رفته باشند، خودِ ناظران برای ارتباط با ما فعال هستند.
تفاوت اصلی بین استراتژی SETA و روش‌های متداول SETI این است که SETA فعالانه شواهد را جست‌وجو می‌‌کند تا رصدهای مجهول. به‌گفته‌ی بنفورد، جامعه‌ی SETI به تجدیدنظر در روش خود نیاز دارد. او با مقایسه‌ی فرمول جدید با معادله‌ی دریک، درصد موفقیت احتمالی SETA را درمقایسه‌با SETI متداول نشان می‌دهد. برای مثال، اگر تمدنی فرازمینی تولید مصنوعات را بهینه‌تر از تولید سیگنال رادیویی تلقی کند، روش SETA موفق‌تر از SETI معمولی عمل خواهد کرد. درمقابل، اگر تمدنی فرازمینی مشابه تمدن ما وجود داشته باشد که تنها می‌تواند فضاپیما را با سرعت‌های میان‌سیاره‌ای ارسال کند، ممکن است به‌جای کاوشگرهای میان‌ستاره‌ای به تولید نشانه‌هایی دست بزند. در این صورت، SETI موفق‌تر از SETA عمل خواهد کرد.
تمدن‌های فرازمینی که از نزدیکی خورشید عبور کرده‌اند، احتمالا به پرتاب کاوشگر در منظومه‌ی شمسی علاقه‌مندند. بنفورد معتقد است تقریبا هر میلیون سال، دو ستاره در فاصله‌ی یک سال نوری و هر پنج‌هزار سال، یک ستاره در فاصله‌ی دَه سال نوری از منظومه‌ی شمسی قرار می‌گیرند. نزدیک‌ترین برخورد منظومه‌ی شمسی با ستاره‌ی اسکولز بوده است که تقریبا هفتادهزار سال پیش در فاصله‌ی 0/82 سال نوری از خورشید قرار داشت. بنفورد می‌گوید:
در بازه‌ی زمانی ده‌هزار ساله از تمدن‌های کشاورزی روی زمین، تقریبا دو ستاره در فاصله‌ی دَه سال نوری قرار گرفتند... مدارپیمای اکتشافی قمری ناسا از سال 2009 دومیلیون تصویر از ماه را با قدرت تفکیک 0/3 متر ثبت کرده است. ردپاهای نیل آرمسترانگ را در برخی تصاویر می‌توانید ببینید؛ اما تنها یک مجموعه از این تصاویر با چشم انسان دیدنی هستند. برای بررسی ساختارها از‌جمله علائم مصنوعی به نرم‌افزارهای هوش مصنوعی نیاز داریم.
افزون‌براین، بنفورد جست‌وجوی مصنوعات فرازمینی مستقر در دیگر اجرام نزدیک به زمین را پیشنهاد می‌دهد. این اجرام شامل اجرام تروجان (واقع در نقطه‌‌ی تعادل گرانشی زمین و خورشید) و اجرام هم‌مدار با زمین هستند. بنفورد بیان می‌کند:
چین در حال برنامه‌ریزی برای مأموریت ژنگهی است. هدف این مأموریت بررسی اجرام هم‌مدار زمین، ازجمله 2016 HO3 است و در سال 2024 پرتاب خواهد شد. 2016 HO 3 در فاصله‌ی دَه‌برابری زمین تا ماه قرار دارد... اگر مدت زیادی از وجود مصنوعات روی زمین بگذرد، قطعا درمعرض آب‌و‌هوا، آسیب، سرقت یا فرسایش قرار خواهد گرفت که در طول صدها یا هزاران یا میلیون‌ها سال کشف‌شدنی نخواهد بود؛ اما در جایی مثل ماه، حتی پس از هزاران سال دست‌نخورده باقی می‌ماند. به‌طورکلی می‌توان با جست‌وجوی نزدیک به زمین به بخشی از پرسش SETI پاسخ «بله» یا «خیر» و برای رسیدن به پاسخ آزمایش‌هایی انجام بدهیم و تنها منتظر سیگنال نمانیم. SETI می‌پرسد: آن‌ها کجا هستند؟ خب ممکن است همین حوالی باشند.
بنفورد جزئیات یافته‌هایش را 18 مارس به‌صورت آنلاین در مجله‌ی Astrobiology منتشر کرد. او ایده‌ی خود را با Breakthrough Listen به بحث گذاشت که جست‌وجویی دَه‌ساله و صد‌میلیون‌دلاری برای حیات هوشمند در جهان است و در سال 2015، استیون هاوکینگ، دانشمند مشهور، دیگر پژوهشگران آن را معرفی کردند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/278991/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

خرس خانگی یک روس

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

رویترز: کشورهای غربی با هدف تنش‌زدایی از طریق ترکیه به ایران پیام داده‌اند

وزیر خارجه انگلیس خطاب به نتانیاهو: سپاه را به عنوان نهاد تروریستی شناسایی نمی‌کنیم

یکی از همراهان امیرعبداللهیان در جواب یک خبرنگار درباره حمله شب گذشته: «چه حمله‌ای؟!»

امیرعبداللهیان: به هرگونه خطای محاسباتی پاسخ می‌دهیم

وضع تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین

سی‌ان‌ان: شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد

ادعای یک نشریه انگلیسی: بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است

درگیری لفظی میان نتانیاهو و وزیر خارجه آلمان

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

دیدار نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل با امیرعبداللهیان

امیرعبداللهیان در نیویورک: ریزپرنده‌های ساقط‌ شده، هیچ خسارت مالی و جانی در بر نداشته‌اند

کوثری: شلیک به ریزپرنده‌ها بخاطر آماده‌باش پدافند هوایی است

آمریکا به کمک آرژانتین می‌رود

هشدار وزیر فرهنگ لبنان نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورش

اسرائیل به دنبال جاسوسی در ایران بود؟

رویترز: تشدید تحریم‌های ایران در بسته کمک‌های خارجی آمریکا گنجانده شده است

غیبت احمدی‌نژاد در مراسم تشییع پیکر معاونش

مهاجری: گمان کرده‌اید اگر اسم «گشت ارشاد» را به «طرح‌ نور» تبدیل کنید قضیه تغییر ماهیت می‌دهد؟

اذعان صهیونیست ها به تداوم قدرت مقاومت فلسطین در غزه

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

جنگل حرا خلیج نایبند عسلویه

بزرگترین مار جهان در هند پیدا شد/ 15 متر طول و 1000 کیلو وزن !

«تاریخ سازی» با «تاریخ شفاهی»

اتحادیه اروپا: گزارش‌ها درباره حادثه اصفهان رادنبال می‌کنیم، نشانه‌ها حاکی از کاهش تنش‌هاست