ایران پرسمان

آخرين مطالب

سیاست ورزی با محوریت وحدت اصولگرایان تحلیل روز

سیاست ورزی با محوریت وحدت اصولگرایان
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
در آستانه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم و بنابر شنیده‌ها و تحلیل‌ها، گویا قالیباف اعلام کرده که با آیت‌الله رئیسی رقابت نخواهد کردچیزی شبیه سال96؛ معادله‌ای که چنانچه از خودگذشتگی، بردباری و دورنگری راهبردی قالیباف نبود و نباشد، نه شکل می‌گرفت و نه قرار بود در آینده نزدیک شکل بگیرد. نقش محمدباقر قالیباف در جریان انقلابی چیست و او چگونه به عرصه سیاسی و میدان سیاست‌ورزی می‌نگرد.
محسن پیرهادی، عضو هیات رییسه مجلس و از چهره‌های سیاسی نزدیک به محمدباقر قالیباف اسفندماه سال گذشته در توییتی تصریح کرد: «برداشت من این است که با افزایش احتمال حضور ابراهیم رئیسی، قالیباف آمادگی کمک به او را دارد». همان موقع برخی رسانه‌ها اینگونه تحلیل کردند که پیرهادی برای کم کردن فشارها از روی قالیباف، این مطلب را منتشر کرده و کنارکشیدن قالیباف به نفع رئیسی محال است و اصلا یک حربه انتخاباتی بیش نیست. با این حال، برخی شنیده‌های متقن در روزهای اخیر نشان از این دارد که قالیباف در همکاری با مجموعه جبهه انقلاب و مسأله وحدت به شدت مشتاق است.
خبرگزاری فارس دو روز پیش بر‌اساس شنیده‌های خبرنگارش، چنین اعلام کرد: «اخیرا در جلسه‌ای که رئیسی و قالیباف حضور داشته‌اند، قالیباف تاکید کرده با آمدن آیت‌الله رئیسی، رقابت با ایشان را خلاف مصالح انقلاب می‌داند و علی‌رغم فشارها وظیفه‌ای برای کاندیداتوری احساس نمی‌کند. دیگر نامزدها هم حتی اگر خود را اصلح می‌دانند، باید از رقابت کناره‌گیری کنند و همه به رئیسی کمک کنیم تا جریان انقلاب با یک نامزد واحد وارد رقابت شود». این البته اولین‌بار نیست که قالیباف در جهت وحدت حرکت می‌کند.
انتخابات‌96، کناره‌گیری به نفع مردم
قالیباف چهار سال پیش و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم نیز یک بار دیگر به نفع رئیسی کناره‌گیری کرده و نشان داد که برای او، منافع گروهی و جمعی جبهه انقلاب بر منافع شخصی‌اش برتری و اولویت دارد. او روز 25‌اردیبهشت سال‌96 در بیانیه‌ای، اینطور کناره‌گیری از رقابت‌های انتخاباتی به نفع سیدابراهیم رئیسی را اعلام کرد: «آنچه که در این مقطع اهمیت دارد و حیاتی است، حفظ منافع مردم، کشور و انقلاب است و اکنون که این آرمان بزرگ، جز با تغییر وضع موجود محقق نمی‌شود، باید به‌منظور وحدت در جبهه انقلاب، تصمیمی اساسی و خطیر گرفت؛ لذا برای حفظ این آرمان بزرگ، از همه حامیان مردمی خویش در سراسر کشور می‌خواهم که تمام ظرفیت و حمایت خود را برای موفقیت برادر ارجمندمان حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی و به بار نشستن دولت کار و کرامت برای خدمت به مردم قرار دهند».
 درباره این کناره‌گیری، همچنین یکی از اعضای برجسته ستاد انتخاباتی قالیباف به تسنیم گفته بود: «آقای رئیسی بزرگوارانه اعلام آمادگی کرده بود که به‌نفع قالیباف کناره‌گیری کند اما در مجموع مصلحت به این صورت بود که آقای قالیباف کناره‌گیری کنند. با این حال نه آقای قالیباف از صحنه بیرون خواهد رفت و نه ستادهای ایشان تعطیل خواهد شد بلکه از همین لحظه تمام توان و انرژی خود را برای پیروزی سیدابراهیم رئیسی بر رئیس دولت ناتوان و ناکارآمد و اشرافی مصروف خواهند کرد».
«نه» به قدرت‌طلبی
اظهارات اخیر محمدباقر قالیباف و اعلام آمادگی برای وحدت و پیشتر اقدام عملی در کناره‌گیری در جریان انتخابات سال‌96 را باید تاکید و تصریحی بر اولویت دادن مصالح انقلاب بر مصالح فردی دانست و باور داشت که در صورت مبنا قرار دادن مصالح جریان انقلاب می‌توان امید به موفقیت و پیشرانی این جبهه در همه عرصه‌ها داشت. اما از سوی دیگر تاکید قالیباف مبنی بر عدم حضور در انتخابات در صورت حضور آیت‌الله رئیسی را باید در چارچوب یک منطق دیگر نیز دریافت که قالیباف همانقدر که عافیت طلب نبوده و مدیریت جهادی را در بسیاری از عرصه‌ها دنبال کرده از سوی دیگر نیز «قدرت طلب» نبوده و در مسیر مصالح انقلاب کمک و یاری را وظیفه محتوم خود می‌داند.
نخ تسبیح وحدت اصول‌گرایان، ادای دین دینی و ملی
قالیباف در جریان انتخابات مجلس یازدهم نیز به نخ تسبیح وحدت اصول‌گرایان بدل شد. قالیباف در آن برهه و با وجود قاعده‌شکنی برخی گروه‌های تمامیت خواه همچون بخش محدودی از جبهه پایداری، بارها برای کشاندن پای این گروه به جمع وحدت‌نشینان اعلام آمادگی کرد و در چارچوب گفت‌وگوهای دو طرفه، در دقیقه نود، باعث و بانی وحدت حداکثری جریان انقلاب و ارائه لیست واحد از سوی این جریان در تهران شد. 
بنابراین می‌شود قاعده ثابت سیاست‌ورزی قالیباف را بر گرایش به وحدت برای پیشبرد اهداف عالیه جریان انقلاب و نظام استوار دید؛ مساله‌ای که باعث شده او از سوی رقبا و بدخواهان، مورد حملات شدیدتر و بیشتری قرار بگیرد؛ به بیان دیگر قالیباف به جهت احراز جایگاه مهم وحدت بخشی در جریان انقلاب طی سال‌های گذشته، در نسبت با بقیه نیروهای این جریان، حملات بیشتری از جانب اصلاح‌طلبان را به جان خریده و از این منظر قالیباف تبدیل به سیبل اصلی تخریب‌ها و تخطئه‌ها شده است. با این حال قالیباف در برهه کنونی، از عهد خود نسبت به جریان انقلاب و ادای وظیفه و مسوولیت دینی و ملی‌اش یعنی تلاش برای حفظ وحدت این جریان به هیچ‌وجه پا پس نکشیده و اظهارات اخیرش نشان می‌دهد که او پر صلابت تر از هر دوره‌ای، به کنشگری سیاسی می‌پردازد و خواهد پرداخت.
بیژن مقدم: نیروهای انقلابی باید با فرمان قالیباف به کاندیدای اصلی جبهه کمک کنند
بیژن مقدم، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار «صبح‌نو»، با اشاره به وحدت قالیباف-رئیسی روی معادلات انتخابات و حرکت جریان انقلابی، تاکید کرد: الان مجموعه‌ای از نیروهای انقلابی و جوان به شخص قالیباف علاقه‌مند هستند؛ این نیروها نباید دچار سرخوردگی شوند بلکه باید با فرمان و جهتی که آقای قالیباف می‌دهد، ظرفیت‌های خود را در خدمت کاندیدای اصلی جبهه انقلاب قرار بدهند. وی افزود: آقای قالیباف، رییس یک قوه هستند که از نظر همگرایی می‌توانند بیشترین کمک را به رییس‌جمهوری آینده داشته باشند.
مقدم با اشاره به ترکیب نامزدهای جبهه انقلابی در رقابت انتخابات ریاست جمهوری‌1400 گفت: نامزد واحد جبهه انقلاب مشخص است اما بقیه نامزدهای همفکر و هم‌جهت خارج از جبهه تعریف نمی‌شوند و باید به گفتمان انقلابی کمک کنند. وی در این باره تصریح کرد: افراد مختلف در یک جبهه سیاسی، هر‌کدام آورده، امکانات و طرفدارانی دارند و این امکانات باید در خدمت نفر اصلی آن جبهه قرار بگیرد. البته بعضی افراد ممکن است در جریان رقابت، در کنار نفر اصلی جبهه قرار بگیرند که از نظر منطق سیاست، چنین افرادی باید حضور داشته باشند. مقدم اضافه کرد: شما فرض کنید یک نفر از جبهه اصول‌گرایی بماند و بقیه به نفع آن یک نفر کنار بروند اما از جبهه رقیب دو نفر یا سه نفر بیایند؛ سهم این‌ها در مناظره‌های انتخاباتی چه نسبتی پیدا می‌کند؟ می‌شود یک نفر در برابر سه نفر؛ یعنی فرصت نقد و تهاجم رقیب، دو برابر یا سه برابر می‌شود. تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: ما در مناظره‌ها به افراد مختلفی نیاز داریم تا بتوانند گفتمان انقلابی‌گری در حوزه‌های مختلف اقتصادی و سیاست خارجی را نمایندگی کنند. بنابراین درست است که برخی نامزدها به ظاهر مستقل هستند اما هر‌کدام می‌توانند به گفتمان انقلابی کمک کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/287364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد؛ آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران

میزان واردات هواپیما و هلی‌کوپتر به کشور در دولت سیزدهم اعلام شد

رودخانه مخفی در مکزیک

مولودی خوانی در مسجد گوهرشاد

استوری/ تو که آخر گره رو وا می کنی امام رضا

استوری/ هیچکس در من جنونم را به تو باور نکرد

کردم روانه هرچه پسر داشتم به شهر باشد کز آن میانه یکی کارگر شود

قله حماقت چیست؟

خبرنگار عراقی مدعی شد: بارزانی در سفر به ایران، تعهداتی داد

اتفاقی که برای احمدی‌نژاد در مجارستان افتاد

در کدام حوزه‌ها، مرحله دوم انتخابات مجلس برگزار می‌شود؟

باقری: همکاری ایران و تاجیکستان برای مقابله با تروریسم ضروری است

المرت: به محمود عباس پیشنهاد تشکیل دولت فلسطینی را دادم

انتقاد شدید یک دانشجو به رئیس دانشگاه کلمبیا: چرا مانند جنایتکاران رفتار می‌کنی؟

آخرین وضعیت مذاکرات آتش‌بس در غزه

صداهایی از غزه؛ به کوری چشم دشمن، دوباره خانه‌های خود را آجر به آجر می‌سازیم

هدف نتانیاهو از تسلط بر گذرگاه رفح چه بود؟

تلاش انتخاباتی اصولگرایان زیر سایه اختلافات تندروها

دیروز «زیرساخت»‌، امروز «کرامت زن» ‌

افشاگری‌های هاشمی

بودجه در کجا مصرف می‌شود؟

معامله گران محتاط شدند؛ بازار طلا به کف حمایت برگشت

رنگین کمان زیبا در آسمان تهران

طرحی جالب در پیاده‌روهای کرمان

حرکت جالب یک گربه برای آسیب نزدن به دختر بازیگوش!

توضیحات یک ایرانی در مورد اوضاع آب لوله کشی در آمریکا

نهنگ تک‌شاخ، تازه‌ترین عروسک ریزگرانشی ناسا

انتشار «لی‌لا» نوشته مریلین رابینسون

اُمناء اطلاعیه داد؛ تاکید بر لزوم تغییر در ساختار و مدیریت مجلس آینده

سلیمی: اگر دهان باز کنم برخی نمایندگان نمی‌توانند به صورتم نگاه کنند

لفاظی وزیر دفاع آمریکا علیه ایران

صحبت‌های رهبر انقلاب و وحید شمسایی در دیدار امروز تیم ملی فوتسال با ایشان

چگونه حزب‌الله با یک عملیات پهپادی ضربه‌ای دردناک به ارتش اسرائیل وارد کرد؟

گالانت در رجزخوانی برای حزب الله: تابستان داغی خواهیم داشت!

موج انزجار دانشجویان از صهیونیست‌ها به دانشگاه لوزان سوییس رسید

دستگیری ده‌ها نفر در اردوگاه حامیان فلسطین دانشگاه جورج واشنگتن

بسته شدن یکی از بزرگترین خیابان‌های نیویورک توسط دانشجویان حامی فلسطین

اعلام آمادگی روسیه برای کمک به عادی‌سازی روابط باکو و ایروان

هشدار جدی روسیه به مکرون

هم‌میهن: چه کسانی از خشم و اعتراض مردم سودجویی می‌کنند؟

ثبت نام کن 30 هزار تومان بگیر

کارنامه تجارت خارجی دولت رئیسی در ماه اول سال

لحظه تماشایی به آب انداختن کشتی های غول پیکر

دره اژدهای کرمانشاه

نجات جان اردک بلعیده شده توسط یک پلیکان

برگی از تاریخ/ سرنوشت تلخ زنان فرانسوی پس از خوش آمدگویی به سربازان آمریکایی

«بزرگداشت مریم میرزاخانی» در اصفهان برگزار می‌شود

بنای ما بر حمایت جدی است

دستیار رئیسی: حقوق مصرح ملت در قانون اساسی را مجدانه پیگیری می‌کنم

خجسته: «والله»، «والله» بنده از رأی‌ام در قیامت دفاع می‌کنم