ایران پرسمان

آخرين مطالب

اصرار مدعیان اصلاحات برای گره‌زدن «نان» مردم به «وین» تحلیل روز

اصرار مدعیان اصلاحات برای گره‌زدن «نان» مردم به «وین»
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت:«هدف مذاکرات وین حذف تحریم‌های اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران و برطرف کردن آثار این تحریم‌ها در اقتصاد کشور است، اگر تحریم‌ها را در اقتصادمان نداشته باشیم، طبیعتاً می‌توانیم از یک اقتصاد متعادل رو به جلو با پیشرانه خیلی منطقی مواجه باشیم. یعنی اینکه بتوانیم کالاهای تولیدی را صادر و پول آن را دریافت کنیم و مواد اولیه و کالاهای مورد نیاز را از هر منبع و تولیدکننده‌ای که مصلحت می‌دانیم، تامین کنیم».
این روزنامه زنجیره‌ای در ادامه نوشت:«تصور می‌کنم به جای اینکه خودمان را به هیجان بازار بسپاریم باید منطقی‌تر نگاه کنیم و دنبال این باشیم که تیم مذاکره‌کننده بتواند تمام تحریم‌ها را بردارد، به‌ویژه اینکه مسئله اف‌ای‌تی‌اف را حل کنند به نحوی که ما از لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف خارج شویم و همه اینها در این جلسات امکان‌پذیر است».
مقامات آمریکایی و اروپایی صراحتا اعلام کرده‌اند که هدف از مذاکرات هسته‌ای در وین، دائمی کردن محدودیت‌های برجامی ایران و تعمیم خسارت محض برجام به حوزه موشکی و منطقه‌ای است. در این میان مسئله لغو تحریم‌ها به هیچ عنوان در برنامه طرف غربی نیست.
از سوی دیگر کارشناسان تاکید دارند که تحریم‌ها نهایتا 20 الی 30 درصد در مشکلات سهیم است و 70 الی 80 درصد مشکلات ناشی از سوءمدیریت دولت است.کارشناسان همچنین معتقدند که راهکار اصلی در مسئله تحریم، خنثی ‌سازی تحریم‌هاست. با این‌حال مدعیان اصلاحات همچنان اصرار دارند که معیشت مردم را به مذاکرات برجامی گره زده و صورت مسئله را پاک کنند.
عصبانیت اصلاح‌طلبان به خاطر تشکر مجلس از شورای نگهبان!
مجلس شورای اسلامی از چندی پیش اصلاح قانون انتخابات را کلید زده و بعد از رفت ‌و برگشت به شورای نگهبان، آن را اصلاح کرده بود. حالا هرچند قانون مزبور در هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح و تکلیف نهایی آن مشخص نیست اما شورای نگهبان بر اساس سیاست‌های کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب و همچنین قانون مزبور، مصوبه‌ای را ابلاغ کرده است. بر همین اساس مجلس شورای اسلامی از شورای نگهبان به خاطر تأیید ضمنی قانون مصوب مجلس بیانیه‌ای تشکرآمیز صادر کرده؛ بیانیه‌ای که موجب ناراحتی مدعیان اصلاحات شده است. آنها سعی می‌کنند با القای این‌که مصوبه مزبور «قانون‌گذاری» از سوی شورای نگهبان است، سناریوی هجمه به شورای نگهبان را پیش ببرند.
روزنامه همدلی در مطلبی نوشت: روز گذشته 203 نفر از اعضای مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به شورای نگهبان از اقدامات این نهاد نظارتی برای وضع و ابلاغ شروط 12 گانه درخصوص ثبت‌نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تشکر کردند. این درحالی ا‌ست که طی روزهای گذشته بسیاری از حقوقدانان و فعالان سیاسی با انتقاد به این شروط، جدا از این‌که آنها را مانعی جدی برای یک انتخابات آزاد معرفی کردند، اذعان داشتند که تنها نهاد قانون‌گذاری مجلس است. در چنین شرایطی صرف نظر از این‌که کدام طیف درست می‌گوید، در وهله اول یک دعوای حقوقی ایجاد شد، دعوایی که در جست‌وجوی پیدا کردن منبع اصلی وضع قانون است، حالا باید پرسید چرا نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این دعوای حقوقی به‌جای این‌که خود را حامی موقعیتی باشد که تنها مجلس را منبع اصلی قانون‌گذاری می‌داند در مخالفت با آنها (و در حقیقت در مخالفت با خود) نامه تشکر به شورای نگهبان می‌نویسند؟ در پاسخ به پرسش فوق، این‌که چرا مجلس تلاش نکرد حق قانون‌گذاری را برای خود حفظ کند یا این‌که خودش را وارد دعوای حقوقی برای بررسی بیشتر اختلاف نظر پیش آمده نکرد، شاید بشود از اصول تفکیک قوا استفاده کرد. البته ویژگی شکلی اصل تفکیک قوا در اینجا مدنظر نیست، چراکه بحث میان یک قوه یعنی مجلس و یک نهاد فراقوه یعنی شورای نگهبان است، بلکه بیشتر اشاره ما به ویژگی ماهیتی و محتوایی آن است.
دلیل بی‌­توجهی دولت به معیشت مردم از زبان وزیر
روزنامه شرق در شماره دیروز خود یادداشتی از آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت روحانی منتشر کرده و نوشت : «برنامه کاندیدای ریاست‌جمهوری، برنامه‌ای چهار تا هشت‌ساله است که تیمی برای آینده یک کشور ارائه می‌دهد؛ برنامه‌ای که تیم مجری‌اش مهم‌تر از خود برنامه است، برنامه‌ای که صرفا شعارهای کادوپیچ‌شده[!!] در کشکول آرزوها نباشد‌...»
«شعارهای کادو‌پیچ شده» را وزیر دولتی می‌گوید که در وعده دادن و عمل نکردن رکورددار است. این وزیر دولت سپس گفته که در ارائه برنامه دو رویکرد وجود دارد: زنده ماندن یا زندگی کردن.
سپس او می‌افزاید: «رویکرد «زنده‌ماندن»: آنان‌ که بر «زنده‌ماندن» تأکید دارند، «معیشت» نقطه اصلی اتکایشان است. معیشت اصل اول این رویکرد است. همین که واژه معیشت جایگزین رونق اقتصادی یا توسعه اقتصادی می‌شود، به‌خودی خود نشان می‌دهد که منظور رفع حداقل نیازمندی‌ها است و نه نگاه به توانمندی‌های مالی و اقتصادی. در پسِ انگاره «زنده‌ماندن» است که دولت حق دارد در بازار و در هر امری مداخله کند به نفع معیشت!»
سپس در ادامه در توضیح رویکرد دوم که شعار طیف اصلاح‌طلب هم بوده است به توسعه سیاسی پرداخته و آورده: «رویکرد «زندگی‌کردن»: گروه دیگر بر «زندگی‌کردن» تأکید دارند؛ زندگی که در آن توسعه سیاسی و اجتماعی شرط اصلی است. «زندگی‌کردن» یعنی برخورداری جامعه از آزادی حق انتخاب و پذیرش تنوع و فراگیری.»
خنده دار است که برای جامعه از چیزی‌هایی بگوییم که در هشت سال مسئولیت به آنها عمل نکرده‌ایم. ضمن آنکه از قدیم گفته‌اند برای کسی غذا ندارد بخورد پیاز می‌آوری که اشتهایش باز شود. حالا حکایت اصلاح‌طلب‌های دولت روحانی است که برای مردم درگیر با مشکلات اقتصادی از توسعه سیاسی حرف می‌زنند... البته از این نکته بگذریم که یکی از مصادیق توسعه سیاسی منظور نظر این جماعت همان چیزهایی است که در هشت سال نصیب منتقدان کردند: بروید به جهنم، بی‌شناسنامه، عصرحجری، بی‌سواد و....
ضمن آنکه وزیر ارتباطات در ادامه و برای خالی نبودن عریضه گفته است که در دل توسعه سیاسی، توسعه اقتصادی هم هست. به عبارتی همین توسعه اقتصادی که آذری جهرمی و همکارانش در هیئت دولت در این هشت سال پدید آوردند و این حجم از تولیدی‌ها و کارخانه‌ها را به تعطیلی کشاندند.
دولت سوم خاتمی را تشکیل می‌دهید یا دولت سوم روحانی؟!
روزنامه اعتماد روز گذشته در گزارشی به نشست روز شنبه جبهه اصلاحات با حضور محمد شریعتمداری وزیر رفاه دولت روحانی پرداخت ونوشت: « «نشست روز شنبه «جبهه اصلاحات ایران» میزبان محمد شریعتمداری بود که این روزها علاوه‌بر حضور در کسوت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با 19 رای به عنوان یکی از کاندیداهای اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم مطرح است. شریعتمداری در این جلسه آدرس‌هایی از دولتی که در نظر دارد ارایه کرد؛ دولتی که او نام آن را «دولت سوم خاتمی» گذاشته».»
گفتنی است شریعتمداری در مقطعی که در دولت روحانی وزیر صمت بود به دلیل کارنامه بسیار ضعیف تا آستانه استیضاح در مجلس رفت. عدم کنترل و مدیریت بازار و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها و احتکار کالا، عدم مدیریت صحیح بر تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی، عدم پیشگیری از گران‌فروشی محصول واحدهای صنعتی بزرگ که به نوعی وابسته به دولت هستند، عدم انجام کامل وظایف قانونی در مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وجود فساد و رانت در واردات خودرو و ثبت سفارش برای دریافت ارز و عدم نظارت بر صنایع خودرو‌سازی کشور که سبب گران‌فروشی، احتکار خودرو و به هم ریختگی بازار شد و...از جمله نقاط ضعف مدیریت شریعتمداری در وزارت صمت بود.حالا وی با چنین کارنامه‌ای به عنوان کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری وارد میدان شده است.
نکته قابل تأمل اینجاست که در سال 97، محمد شریعتمداری با استعفا توانست از استیضاح مجلس در سمت وزیر صمت بگریزد؛ اما این وزیر استیضاحی و مستعفی در اقدامی تأمل‌برانگیز و عجیب از سوی رئیس‌جمهور به‌عنوان وزیر پیشنهادی کار معرفی شد! سؤالی که در آن مقطع در افکارعمومی ایجاد شد این بود که اگر محمد شریعتمداری وزیر کارآمدی بود، چرا از وزارت صمت استعفا داد؟!

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/287376/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دستگاه های صدرنشین و قعر نشین تبدیل مجوزهای کاغذی را بشناسید

مقام مسئول: 6 دهک جامعه توان خرید خانه را ندارند

آیت‌الله جوادی آملی: بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

صحنه ای جالب از تخم گذاشتن شاهین پشت پنجره

ایده های جالب یک آدم خوش ذوق!

سعدی‌خوانی مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی

مارک زاکربرگ: دستگاه جدیدمان مغز را می‌خواند

بزرگداشت شاعری که پیشانی زبان پارسی است/ گوته تا شجریان از «سعدی» اعتبار گرفتند

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر و نویسنده بزرگ قرن هفتم، سعدی شیرازی

تمجید امیرعبداللهیان از ابتکار تاریخی آفریقای جنوبی

بحرین میزبان نشست آینده سران اتحادیه عرب

پلیس آمریکا یکصد دانشجوی حامی فلسطین را بازداشت کرد

رسوایی‌های گسترده در پارلمان انگلیس

جزئیات آخرین تحولات منطقه از زبان خبرنگار صداوسیما در مرز لبنان

پیامدهای اِل‌نینو؛ اعلام وضعیت اضطراری و جیره‌بندی برق در اکوادور

حماس: درحال حاضر زمینه‌ای برای مذاکره وجود ندارد

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

روز خوش بورس؛ جهش 78 هزار واحدی شاخص

اسنپ تخفیف ویژه مؤسسات نیکوکاری را تمدید کرد

صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم/ 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید

قاضی زاده هاشمی: بنگاه های اقتصادی بنیاد شهید واگذار می شود

یکی از زیباترین مناظر گله اسب‌های وحشی

صحنه ای نفس گیر از کمک به یک کوسه برای بازگشت به آب

پنگوئن رباتیک با سرعت و چالاکی در زیر آب حرکت می‌کند

نمایی از داخل کپسول فضانوردی Orion

طلبِ عشق زهر بی سروپایی نکُنیم….!

جعفرزاده: نه رئیسی، رئیس جمهور دو دوره ای می شود نه بایدن

سپاه درخصوص «عملیات وعده صادق» پیام داد؛ تشکر از مردم و خط‌و‌نشان برای دشمنان

رسانه‌های صهیونیستی: 250 هزار فلسطینی رفح را ترک کرده‌اند

آلمان 4 پاتریوت دیگر می‌خرد

اهدای 100 هزار گل لاله به شهر جنگ‌زده اوکراین

افت محسوس قیمت سکه امامی؛ عقبگرد دلار به کانال 65 هزار تومانی

فعال سیاسی: بدون تغییر در تیم اقتصادی دولت نباید منتظر بهبود اوضاع بود

خط فقر 150 هزار تومانی در سال 84

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

نسبت به ادامه زندگی تا ابدیت چه آمادگی باید داشته باشیم؟

شگفت‌زدگی جالب یک بلاگر خارجی بعد از دیدن شیراز

گوناگون/ روش پاسخ به حمله دشمن در کلام امیرالمؤمنین (ع)

دره های زیبای الموت قزوین

کاخ رسانه تصاویر جالبی از فرود مجدد فالکون 9

یک اردیبهشت سالروز درگذشت شاعر و نویسنده ممتازِ معاصر، ملک‌الشعرا بهار

حسین شریعتمداری: حمله اسرائیل مانند توپ میرزا آقاسی، صدراعظم محمدشاه قاجار بود

رضا نصری: زبان ایران باید در مقابل اسرائیلِ یاغی و قانون‌شکن زبان قانون و منطق و متانت باشد!

صفر تا صد برنده و بازنده عملیات ایران علیه اسرائیل در 3 دقیقه

شمار شهدای غزه به 34 هزار و 49 نفر رسید

آوارها در غزه وسیله‌ای برای سرگرمی کودکان شد

اعتراض مردم انگلیس به وتوی آمریکا علیه فلسطین