ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله رسالت/ کی آن دنیا را دیده! تحلیل روز

سرمقاله رسالت/ کی آن دنیا را دیده!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - رسالت / « کی آن دنیا را دیده! » عنوان سرمقاله روزنامه رسالت به قلم محمدکاظم انبارلویی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
مسئله بهشت و جهنم، قیامت و زندگی پس از مرگ از دغدغه‌های بزرگ بشر از ابتدای پدیداری او در زمین بوده است. پیامبران و اولیای خدا آمدند تا بگویند این «دغدغه» جدی است.
اما بشر در رفتار ، گفتار و کردار خود نشان می‌دهد، اگرچه معاد ‌را قبول کرده یا محتمل می‌داند اما جدی نگرفته است.
این جمله «کی اون دنیا را دیده» را همواره از کسانی شنیده‌ایم که وقتی آن‌ها را به حساب و کتاب روز جزا و زندگی پس از مرگ و قیامت هشدار می‌دهیم، بی‌مهابا آ‌ن‌را تکرار می‌کنند.امروز بشر و دنیای علم نشان داده به دغدغه دنیای پس از مرگ ورود کرده و پاسخ‌های درست، واقعی و علمی برای آن پیدا کرده است. علما و دانشمندان بزرگی رفته اند سراغ کسانی که «اون دنیا» را دیده‌اند به گفت‌وگو نشسته‌اند و روایت‌های آن‌ها را از تجربه دیدن آن دنیا را مورد بررسی و راستی‌آزمایی علمی قرار داده‌اند. شبکه 4 سیما پارسال و امسال ایام ماه مبارک رمضان این دستاورد بزرگ علمی را در برنامه «زندگی پس از زندگی» برای بینندگان خود به اشتراک گذاشت.
گزاره‌های گوناگون کسانی که تجربه مرگ موقت یا نزدیک به مرگ را داشته اند حاکی است؛ ما وارد جهانی می‌شویم وسیع‌تر و واقعی‌تر از این دنیای مادی که ؛ سازه‌های اصلی آن جهان محصول «قول» ، «فعل» و «تقریر» ما در این جهان است.این گزاره‌ها حاکی است؛ آن جهان امتداد واقعی این جهان است و تردیدی در آن نیست.
کسانی که همه علائم حیاتی خود را از دست داده‌اند.کسانی که جسد آن‌ها روی تخت بیمارستان یا جایی که در اثر حادثه‌ای این جهان را ترک کرده‌اند. چشم وگوش و زبان آن‌ها از کار افتاده است و روح از بدن آن‌ها به دیار باقی رفته و پزشکان، مرگ آن‌ها را گواهی داده‌اند، اما پس از اندک زمانی روح آن‌ها به جسد برگشته و گفته‌اند حقایقی را دیده‌اند و نیز شنیده‌اند که با گزاره‌های قرآنی و روایی و نیز گزاره‌های حقیقی در ادیان الهی مطابقت دارد.
کار علمی و تحقیقاتی برادر بزرگوار جناب آقای دکتر عباس موزون به عنوان یک پژوهشگر و ارتباط او با دیگر مراکز علمی جهان که در موضوع زندگی پس از مرگ کار پژوهشی و علمی می‌کنند، پاسخ مثبت به این پرسش کلیدی است که ؛ 
«کی آن دنیا را دیده» است! 
یقین به زندگی ابدی و دنیای پس از مرگ خیلی ساده نیست و حتی کسانی که به لحاظ عقلی و شناخت فلسفی به آن رسیده‌اند، نتوانسته‌اند به باور یقینی به‌گونه‌ای برسند که آن را در سبک زندگی نشان دهند.
از آتش ار علمت یقین شد به سخن
پختگی جو در یقین منزل مکن
تا نسوزی نیست آن علم الیقین
این یقین خواهی در آتش در نشین
نمونه‌هایی که آقای عباس موزون در برنامه «زندگی پس از زندگی» با آن‌ها گفت‌وگو کرده و نیز در خارج از کشور به ویژه در اروپا و آمریکا مورد مطالعه و بررسی علمی قرار گرفته، نشان می‌دهد آن‌ها برای درک این یقین یعنی مسئله قیامت ، بهشت ، جهنم و زندگی پس از مرگ وسط این آتش نشسته و به علم حضوری رسیده‌اند.
آن‌ها با یک یقینی از آن سخن می‌گویند که جای هیچ تردیدی حداقل برای خودشان نیست. تجربه‌گرایانی که از آن وادی آمده‌اند هیچ اصراری برای این‌که برای ما ثابت کنند «اون دنیا را دیده‌اند» ندارند. حتی شمار زیادی از آن‌ها از بازگوکردن آن ابا دارند. آن‌را تجربه منحصر به فرد خود می‌دانند و نشان داده اند اگر تا دیروز مسیری را طی کردند پس از آن تجربه، مسیر درستی که حاکی از اعتقاد عمیق به زندگی پس از مرگ و حساب و کتاب آن دنیاست را آغاز کرده‌اند!‌
گزاره‌های آن‌ها حاکی است انسان وارد جهانی می‌شود که نه «وهم» است و نه «خیال» به لحاظ واقعی بودن، فراتر از واقعی بودن همین جهان است!
آن‌ها بی‌آنکه بگویند با مفهومی به نام «ابدیت» و زندگی «ابدی» آشنا شده‌اند، از فقد «زمان» و «مکان» در آن جهان سخن گفتند.تکیه آن‌ها روی درک مفهومی چون «عشق» ، «زیبایی» و «مهربانی خداوند» است. آن‌ها از هوشیاری و ادراکاتی سخن می‌گویند که جنس ابزار آن چشم و گوش و حس پنجگانه زمینی نیست.آن‌ها بدون استثنا می‌گویند؛ ما در کسری از ثانیه همه اعمال و کردار و گفتار و زندگی خود را با جزئیات آن دیده‌ایم. از نتایج اعمال خوب خود آن‌قدر خوشحال و شادمان شده اند که هرگز نمی‌خواسته‌اند به این دنیا برگردند و از نتایج اعمال بد خود به قدری آزار دیده‌اند که تقاضا کرده‌اند برگردند و جبران کنند.
آنان‌که موفق شدند برگردند دو دسته اند و دو پیام آوردند؛ دسته اول کسانی که تجربه خوب و زیبایی داشته‌اند به ما می‌گویند ؛ «ما آن دنیا را دیده‌ایم و یک حقیقت انکارناپذیر است.»دسته دوم کسانی هستند که اجازه یافته‌اند بیایند و بدی‌ها را جبران کنند و با یک کارنامه مثبت به آن دنیا بروند. هر دو این جماعت یک پیام واحد نیز دارند؛ ما وظیفه ای جز صدق ، کمک به خلق ، دوست داشتن و عشق‌ورزی نداریم. 
و از همه مهم‌تر کمک به خلق خدا! آن‌ها یکصدا می‌گویند؛ مرگ فقط یک پله برای رسیدن به جهان واقعی است.
من همواره به این دغدغه آیت‌الله حسن‌زاده آملی در الهی‌نامه فکر می‌کنم که فرمود: 
«خدایا عاقبت چه خواهد شد، با ابد چه باید کرد.»
از صدا و سیما در ایام ماه مبارک رمضان باید تشکر کرد که اقیانوسی از معارف الهی را در قالب‌های گونا‌گون از علما، دانشمندان اسلامی و گزارش‌های هوشمندانه از شب‌های قدر و ... در دسترس مردم قرار داد تا جان و تن و روح خود را در این اقیانوس شست‌وشو دهند. از این میان برنامه «زندگی پس از زندگی» شبکه 4 که ساعتی قبل از افطار پخش می شد واقعا آموزنده و رهگشا بود و هوشمندانه مسئله مرگ ، قبر ، قیامت ، بهشت و جهنم و بهتر بگویم «معادشناسی» را با زبانی علمی و تجربی برای بینندگان خود به اشتراک گذاشت.
***
رفتار و گفتار برخی در این ایام به گونه ای است که گویا فریاد می‌زنند؛ «کی آن دنیا را دیده» است. در ایام انتخابات یک فایلی برای هر رجال سیاسی و مذهبی و هوادارانشان باز می شود که بعدها می‌توانند آن را تحت عنوان «معصیت‌های سیاسی» در قعر جهنمی که خود مهیا کرده‌اند ببینند. البته برخی ممکن است همین فایل را تحت عنوان «ثواب‌های سیاسی» ببینند. این فایل‌ها در همین دنیا هم برای اهل نظر قابل رؤیت است.
برخی به گونه‌ای حرف می‌زنند و وارد کارزار انتخاباتی شده‌اند که گویی از مرز «سکولاریسم» عبور کرده اند و به «لائیسم» رسیده‌اند. خوب است در این ایام برای خودمان و آن‌ها از خداوند بزرگ دعای عاقبت به خیری کنیم.
شهید رجایی تنها دولتمردی بود که در زمان حیات خود صادقانه از سؤال‌های کلیدی و احتمالی خود پس از مرگ آن‌هم در پایین‌ترین نقطه جهنم خبر داده بود

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/287383/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رازهای جالبی از تایتانیک که شاید هرگز درباره‌اش نشنیده باشید

فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی

زیبایی پارک هینویاما در ژاپن

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

نماینده ویژه پاکستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

دستور کار جلسات مجلس در هفته آینده اعلام شد

نماینده مجلس: مماشاتی که با بی‌حجابی صورت گرفت، کار را برای مقابله با بی‌حیایی سخت‌تر کرد

شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟

فرمانده کل ارتش: ایران هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد و بخواهد موشک می‌زند

واعظی: آنچه رئیسی می‌گوید با آمار‌های دو هفته قبل یا دو هفته بعد اعضای دولت فرق دارد

نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

پاسخ موشکی حزب‌الله به حملات صهیونیست‌ها به جنوب لبنان

مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند

دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

تکنیک حیرت‌انگیز یک عنکبوت برای شکار یک مورچه بزرگ در حال حرکت!

گوناگون/ ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین

کل کل اتوبوس مسافربری و یک پژو که منجر به تصادفی شدید شد!

پناهگاه فیل ها در کنیا

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

فرمانده کل ارتش: جمهوری اسلامی ایران پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل خواهد داد

جهانگیری: عزا می‌گیرم وقتی می‌بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می‌کنند نه اروپا

سخنگوی وزارت خارجه: افکار عمومی جهان بیدار شده است

عروس امام خمینی(ره) درگذشت

لاپید خواستار خروج دو عضو شورای جنگ از کابینه شد

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

نحوه مصاحبه ایلان ماسک با افراد جدید هنگام استخدام

ویدیویی با بازدید میلیونی؛ تمساح‌ها از چه چیزی وحشت دارند؟

آیت‌الله دوزدوزانی: آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود

انتقاد پزشکیان به سکوت مجامع بین‌المللی درخصوص جنایات اسرائیل: چرا ککتان نمی‌گزد؟

واکنش آمریکا به ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌‌ای ایران

دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند

تعرض بیش از 430 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالاقصی

گسترش خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

گوناگون/ در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود!

کشتن کفتار توسط شیرهای عصبانی

تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان»

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

مهاجری خطاب به ذوالنور: از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب‌کشی کنید

یورش ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های مختلف کرانه باختری