ایران پرسمان

آخرين مطالب

ماموریت روسیه در سرزمین‌های اشغالی تحلیل روز

ماموریت روسیه در سرزمین‌های اشغالی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دنیای اقتصاد / محمود فاضلی- در شرایطی که تحرکات نظامی صهیونیست‌ها اطراف مسجد‌الاقصی و محدود کردن دسترسی روزه‌داران فلسطینی به برخی از بخش‌های آن باعث ایجاد تنش و درگیری نظامی میان صهیونیست‌ها و فلسطینی‌ها شده است، وزیر خارجه فلسطین در راس هیاتی به مسکو سفر کرد. به گفته سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در این دیدار تشکیل جلسه وزرای چهارجانبه خاورمیانه، راه‌های افزایش کمک روسیه به فلسطین در مبارزه با کرونا و نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی روسیه و فلسطین مورد گفت‌وگو قرار گرفته است.
به گفته ریاض المالکی، وزیر خارجه فلسطین، در سال‌های اخیر بین روسای جمهوری فلسطین و روسیه دیدارهای منظم برگزار می‌شد اما به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، برگزاری چنین دیدارهایی فعلا ناممکن است. مسکو تعهد عمیقی در حمایت از تلاش‌های دولت رام‌الله برای ساختن نهادهای داخلی از خود نشان داده است. طرف فلسطینی علاقه‌مندی خود برای دریافت محموله‌های بیشتر واکسن روسیه را مورد تاکید قرار داد و امیدوار است در آینده نزدیک مقادیر بیشتری از واکسن روسی در اختیار طرف فلسطینی قرار گیرد. مسکو قصد دارد به منظور کمک به فلسطین جهت مبارزه با بیماری‌های مسری تجهیزات پزشکی به این کشور ارسال کند. مسکو در حال رایزنی با سازمان جهانی بهداشت برای کمک به فلسطین جهت کنترل بیماری «کووید-19» و بهبود وضعیت بهداشتی در این کشور است. مسکو قصد دارد 10 دستگاه پزشکی و 10 دستگاه جراحی برای فلسطینی‌ها ارسال کند. این اقدام روسیه در حالی است که به گفته سازمان‌های حقوق‌بشری اسرائیل برخلاف قوانین بین‌المللی، از واکسینه شدن فلسطینی‌ها در برابر ویروس کرونا جلوگیری کرده و پنج میلیون ساکن کرانه باختری و نوار غزه بر خلاف قوانین بین‌المللی از دریافت واکسن کرونا محروم هستند. لاوروف تاکید کرد روسیه از آرمان‌های ملت فلسطین برای ایجاد حکومت مستقل در سرزمین‌های اشغالی حمایت می‌کند و با هدف فعال‌سازی آن در حال رایزنی با سایر اعضای چهار جانبه است تا امکان تشکیل جلسه چهار جانبه‌ای در سطح وزرای خارجه را بررسی کند. به گفته روسیه، فلسطینی‌ها همواره خواهان این بوده‌اند که «گروه چهارجانبه» نقش میانجی را ایفا کند و اعضای گروه چهارجانبه، از جمله اتحادیه اروپا و سازمان ملل نیز از این دیدگاه حمایت می‌کنند. گروه چهارجانبه کار خود را در سطح نمایندگان ویژه از سر گرفته است. وزیر خارجه روسیه می‌گوید ما تمام تلاش خود را به همراه شرکای خود در گروه چهارجانبه و طرف‌های دیگر برای تحکیم این رویکردها اختصاص می‌دهیم و از ابتکار رئیس‌جمهور فلسطین، برای برگزاری یک کنفرانس بین‌المللی حمایت می‌کنیم. این ابتکار پیش‌تر توسط روسیه مطرح شد و در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید. مسکو امیدوار است که هیچ کسی کارهای مربوط به سازماندهی کنفرانس بین‌المللی حل و فصل خاورمیانه را معطل نکند، وضعیت ایجاب می‌کند که تصمیمات سریع و مسوولانه‌ای اتخاذ شود. از طریق گروه چهار خاورمیانه و در چارچوب تعامل این گروه با اتحادیه کشورهای عربی می‌توان این کار را به پیش برد. به باور لاوروف اگرچه در امور فلسطین و اسرائیل اتفاقات زیادی افتاده است اما با آموختن از تجربیات گذشته، سعی خواهیم کرد که وقفه‌ای رخ ندهد.
البته لاوروف به طور دقیق مشخص نکرد که چه زمانی چنین جلسه‌ای می‌تواند برگزار شود. روسیه که ایده‌هایی برای از سرگیری روند مذاکرات حل و فصل خاورمیانه دارد از عدم توافقات امیدوار‌کننده در مورد چگونگی از سرگیری روند صلح و مذاکرات صلح نگران است. ما به طور کامل وضعیت حل و فصل فلسطین و اسرائیل را بررسی کردیم، نگرانی‌های جدی در مورد تشدید اوضاع در بیت‌المقدس شرقی و در اطراف نوار غزه داریم. معتقدیم که تنش‌زدایی فوری که به نفع فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها باشد، ضروری است. ما این کار را هم به‌صورت دو جانبه با استفاده از روابط خود با طرفین و دیگر کشورهای منطقه و هم به عنوان عضوی از گروه چهار خاورمیانه انجام خواهیم داد. به اعتقاد روسیه عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی نباید توجه بین‌المللی به مساله فلسطین را به حاشیه ببرد. موضع مسکو از 20 سال پیش تاکنون لزوم از سرگیری گفت‌وگوی مستقیم میان فلسطینیان و اسرائیلی‌هاست. روسیه از گذشته نسبت به مناقشه فلسطین حساس بوده و تلاش دارد در این زمینه ایفای نقش کند. روسیه نسبت به خطرات لغو توافق‌نامه اسلو نگران است، زیرا در این صورت اسرائیل بار مالی حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطین که برعهده اتحادیه اروپا، آمریکا و کشورهای عربی است را متحمل خواهد شد. مساله‌ای که از یکسو مغایر با برنامه‌های اسرائیل است و از سوی دیگر می‌تواند به فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطین منجر شود. روسیه همواره حامی اتحاد گروه‌های فلسطینی با یکدیگر بوده است. در این راستا روسیه بارها میزبان این گروه‌ها در مسکو بوده است. همچنین در توافق آشتی ملی میان فتح و حماس که در قاهره به امضای طرفین رسید، روسیه نقش قابل توجهی ایفا کرد. مسکو همواره بر موضع خود در غیرقانونی بودن شهرک‌سازی رژیم اسرائیل در اراضی فلسطین از جمله قدس شرقی تاکید کرده و بارها از شهرک‌سازی اسرائیل در سرزمین‌‌های فلسطین انتقاد و اعلام کرده که این اقدامات غیرقانونی امکان برقراری صلح عادلانه و توافق بین فلسطین و اسرائیل را کاهش می‌دهد. به باور مسکو، ادامه شهرک‌سازی اسرائیل، دورنمای تحقق راهکار ایجاد دو دولت برای حل مناقشه فلسطین و اسرائیل را از بین می‌برد و امکان دستیابی به صلح عادلانه و پایدار در منطقه خاورمیانه را کاهش می‌دهد. در حوزه سیاسی، روسیه به تاسیس حکومت مستقل فلسطین بر مبنای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و اصل ایجاد دو کشور مستقل پایبند است و از طرفین می‌خواهد به قطعنامه‌های مربوط به مجمع عمومی سازمان ملل در ایجاد دو دولت احترام گذاشته شود. به باور روسیه، تلاش‌های جامعه جهانی باید بر اجرای توافقات موجود به منظور ایجاد حکومت فلسطین بر اساس اصل دو دولتی متمرکز باشد. در مورد مساله قدس روسیه اعتقاد دارد که قدس باید به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شود که حاکمیت بخش غربی را اسرائیل و حاکمیت بخش شرقی را فلسطین بر عهده داشته باشد. زمانی که دولت ترامپ یکجانبه قدس را پایتخت اسرائیل نامید، روسیه ضمن ابراز نگرانی از این تصمیم، به صراحت اعلام کرد که قدس شرقی را پایتخت فلسطین می‌داند. روسیه نه تنها برخی از گروه‌های فلسطینی نظیر حماس را به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی نکرده، بلکه با آنها روابط نسبتا نزدیکی دارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/287982/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

ادعای آمریکا: ساخت اسکله کمک‌رسانی به غزه آغاز شد

ارتش یمن بار دیگر «ایلات» را هدف گرفت

بازداشت 100 دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

عربستان میزبان مذاکرات چندجانبه درباره آینده غزه

قرارداد 6میلیارد دلاری تسلیحات و تجهیزات آمریکا برای اوکراین

اعتراضات ضد اسرائیلی در سراسر آمریکا ادامه دارد

پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای انصراف از حمله به رفح در ازای توافق با حماس

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی را مسدود کرد

بمباران دوباره امدادگران غزه با شهادت 8نفر

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

آقای ذوالنوری ممنون