ایران پرسمان

آخرين مطالب

انتقال تجربیات ازکارکردهای کمیسیون مقام زن/ لزوم حضور فعال ایران در مجامع وسازمانهای بین المللی معاونت امور زنان و خانواده

انتقال تجربیات ازکارکردهای کمیسیون مقام زن/ لزوم حضور فعال ایران در مجامع وسازمانهای بین المللی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - یکی از کارکردهای اصلی عضویت در کمیسیون مقام زن تبادل تجربیات، دستاوردها، شکست‌ها و حتی عدم موفقیت‌ کشورها با یکدیگر برای درس گرفتن، الگو ساختن و اجرا کردن الگوهای موفق است.

یکی از کارکردهای اصلی عضویت در کمیسیون مقام زن تبادل تجربیات، دستاوردها، شکست‌ها و حتی عدم موفقیت‌ کشورها با یکدیگر برای درس گرفتن، الگو ساختن و اجرا کردن الگوهای موفق است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با تاکید بر لزوم حضور فعال ایران در مجامع و سازمانهای بین المللی نظیر کمیسیون مقام زن، گفت: یکی از کارکردهای اصلی عضویت در کمیسیون مقام زن تبادل تجربیات، دستاوردها، شکست‌ها و حتی عدم موفقیت‌ کشورها با یکدیگر برای درس گرفتن، الگو ساختن و اجرا کردن الگوهای موفق است.
معصومه ابتکار در وبینار "عضویت ایران در کمیسیون مقام زن؛ فرصت‌ها و دستاوردها" که به همت مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی با همکاری جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان و انجمن ایرانی مطالعات زنان برگزار شد، اظهار کرد: برخی کشمکش‌های دائمی و تقابلی میان تفکر انفعالی و نگاه امنیتی و حضور فعالانه در مجامع بین المللی وجود داشته است که سرعت و توان اثربخشی حضور ما را در عرصه‌های بین المللی کاهش داده است. رویکرد ایران در کمیسیون مقام زن می‌تواند تبادل تجربیات موفق خود باشد و من تصور می‌کنم ما از چنین توانی برخورداریم.
وی گفت: کمیسیون مقام زن از جمله نهادهای مهم سازمان ملل است. ما وظیفه داریم در مجامع بین المللی و جهانی برای بیان و انتقال صحیح تجربیات خود حضور موثر و اثرگذار داشته باشیم. برخی مخالفت‌ها با ارائه آمار در سطح بین المللی، نگاه امنیتی و مخالفت با هرگونه مشارکت و غلبه نگاه امنیتی فرصت‌ها را از کشور ما گرفته و در اختیار کشورهایی می‌گذارد که دشمنی دیرینه‌ای با ما دارند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری گفت: بر خلاف تصور برخی، حضور در مجامع بین المللی نظیر کمیسیون مقام زن برداشتن گام‌هایی به نفع کشور خود، کشورهای گروه 77، کشورهای منطقه، کشورهای در حال توسعه و به نفع بشریت است اما به شرط آنکه نگاه انفعالی نداشته باشیم.
ابتکار با اشاره به نقش سومین اجلاس جهانی زن و چهارمین کنفرانس جهانی زن در ایجاد تحولات نهاد زنان و جهت گیری جهانی برای احقاق حقوق زنان، درباره دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران با عضویت در کمیسیون مقام زن تصریح کرد: دستاوردهای عضویت ما در این کمیسیون به نگاه کلی مان نسبت به مناسبات بین المللی بستگی دارد که در مقابل این سازمانهای جهانی و مناسبات رویکرد فعال یا منفعل داشته باشیم.
وی افزود: متاسفانه با برخی جریانات مواجه‌ایم که به جای حضور و تاثیر گذاری فعالانه خواهان انفعال بیشتر هستند. شاید علت آن نگرانی، نگاه خاصی باشد که حضور ایران در مجامع بین المللی را منجر به تاثیر پذیری بیشتر فرهنگی از سایر ملل‌ها و ارائه آمار ایران به مجامع بین المللی می‌داند. این واقعیت تلخی است و این رویکرد انفعال وجود دارد و در موضوع زنان بسیار قوی است. نگاه امنیتی نیز مزید بر علت شده و برخی از چالشهای داخلی در این باره ایجاد کرده است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به اهمیت نگاه فعال حضور در مجامع بین المللی برای انتقال تجربیات، ادامه داد: باید در این سازمانهای بین المللی خودمان گفتمان سازی کنیم و گفتمان زن مسلمان و انقلاب اسلامی را به عنوان کشور مسلمان و در حال توسعه منتقل کنیم. ایران چنین توان و ظرفیتی را دارد. اما مساله مهم بعدی این است که آیا قدرت نهادسازی در سطح بین المللی را داریم یا خیر؟ من معتقدم می‌توانیم و ما این نهادسازی را در سطح بین الملل انجام دادیم.
ابتکار همچنین این را هم گفت که عضویت کشورها در چنین مجامع بین المللی با هدف اثرگذاری ساختاری و فکری در عرصه جهانی انجام می‌شود و نکته حائز اهمیت این است که آیا می‌توانیم اثرگذاری ساختاری و فکری داشته باشیم یا خیر؟
ابتکار در ادامه به اقدامات این معاونت در راستای تحقق عدالت جنسیتی پرداخت و با اشاره به مبانی قرآن، مبانی فکری استاد شهید مرتضی مطهری و ماده 101 قانون برنامه ششم توسعه، تصریح کرد: بر اساس همین مبانی شاخص‌های عدالت جنسیتی در سال 96 در ستاد ملی زن و خانواده با 176 زیرعنوان، هشت محور اصلی تصویب و بر همان اساس شناسنامه شاخص‌های عدالت جنسیتی جمهوری اسلامی ایران توسط مرکز آمار و این معاونت تدوین شد.
وی گفت: این شاخص‌ها در دو برش ملی و استانی به تمامی استانها ابلاغ شدند و از استانها خواستیم تا این شاخص‌ها را تبدیل به برنامه عملیاتی نتیجه محور کنند. در سال 98 این شاخص‌ها تبدیل به 31 برنامه عملیاتی تحقق عدالت جنسیتی در استانها شد. در شورای برنامه ریزی استانها با حضور بنده و استاندار تصویب و دارای بودجه شد و استانها برای کاهش شکاف و تحقق عدالت جنسیت برنامه دارند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری یادآور شد: سامانه رصد و پایش این شاخص‌ها سال گذشته توسط رئیس جمهوری افتتاح و تمامی داده‌ها در 176 شاخص در سامانه وارد و قابل دسترس برای مدیران شد.
وی با اشاره به دو الگوی خوب دولت برای زنان سرپرست خانوار، گفت: این دو الگوی معاونت برای زنان سرپرست خانوار با همکاری وزارت کشور و وزارت کار جهت توان افزایی زنان برای "مشاغل نوین خانگی" و دیگری توان افزایی زنان حاشیه شهرها انجام شد. الگوی سوم ما نیز که در حال انجام است؛ توان افزایی زنان برای دسترسی به فضای بازارهای مجازی فروش است.
ابتکار تنظیم شاخص‌های خانواده و سیاست گذاری برای دولت دوستدار خانواره، تقویت مهارتهای ارتباطی خانواده که مورد توجه مجامع بین الملی قرار گرفته است را از جمله اقدامات این معاونت دانست و گفت: ایجاد نهاد بین المللی "گفتگوی خانواده" از جمله اقدامات دولت با همکاری آیسسکو بوده است که با هدف انتقال تجربه توان افزایی مهارت‌های ارتباطی خانواده ایرانی به سایر کشورها انجام شد.
وی همچنین این را هم گفت که این معاونت در حوزه زنان و خانواده حدود 15 لایحه حقوقی را به هیأت دولت ارائه کرده که برخی تصویب و برخی در حال بررسی هستند. همچنین این معاونت در دولت دوازدهم همانند دولت‌های پیشین دوره‌ای در راستای توان افزایی زنان برای حضور در عرصه‌های دیپلماتیک برگزار کرده است.
ابتکار در پایان گفت: ما باید موضع فعال در سازمان‌های بین المللی نظیر کمیسیون مقام زن داشته و دستاوردها، موفقیت ها و حتی نقاط ضعف را به عنوان تجربه بشری به سازمانهای بین المللی ارائه دهیم. در سال 92 تنها پنج درصد مدیران کشور، زنان بودند و اکنون حدود 26 درصد مدیران زن هستند. حتی در حال حاضر ما پنج سفیر زن و 16 معاون استاندار زن و 96 معاون و همتراز معاون وزیر زن داریم که اینها همگی به برنامه ریزی‌های دولت برای تحقق مدیریت زنان معطوف می‌شود.
منبع: ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/290995/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله جوان انگلیسی به یک اتوبوس!

واقعیتی تلخ از دشمنی شیطان با انسان

امروز در فضا ؛ کشف اولین سیارات فراخورشیدی در اندازه زمین توسط تلسکوپ کپلر

ایرانی‌ترین غیرایرانی

دیدار جمعی از دیپلمات‌های وزارت خارجه با ولایتی

حقیقت‌پور: باید در داخل، مداراگر باشیم

رئیس‌جمهور: اگر اسرائیل خطا ‌کند‌ پاسخی خواهیم داد که ‌پشیمان ‌شوند‌

خبرهای مهم درباره تجهیزات نظامی نیروی زمینی ارتش

حملات صهیونیست‌ها به فلسطینی‌ها به بالاترین حد از سال 2006 رسید

رهبر انصارالله: کشتی‌های مرتبط با رژیم اشغالگر در معرض عملیات‌های ما هستند

متحدان اسرائیل در برزخ

رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین

فرش قرمز برای اسکناس درشت؟

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

انتقاد نسبت به طول دادن دعا خواندن

نمایی زیبا از گله اسب‌های آزاد

کشف یک گودال عجیب در وسط مزرعه!

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران فاقد ارزش نظامی بود

واکنش رئیسی به درگذشت پرویز داودی

تعقیب سرباز روسی توسط پهپاد انتحاری اوکراینی؛ نتیجه را ببینید

آشیانه سری

تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها

درآمد عجیب از زباله گردی

تصاویری از سیل مرگبار در عمان

گوناگون/ روایتی از قرینه ترین کوچه پایتخت

خیابان‌های دبی رودخانه شدند!

دل دوستان شکستی، بر دشمنان نشستی

سامانه‌های پدافندی ایران برای مقابله با حمله احتمالی اسرائیل

حمله فسفری؛ روایت جنون صهیونیست‌ها

رهبر انصارالله یمن: متجاوزان فهمیدند که هرگونه تجاوزی بی پاسخ نخواهد ماند

چه شد که ون‌ها برگشتند؟

رسوایی 99 درصدی

پیش‌بینی کاهش رشد اقتصادی ایران

ایرانی‌ها، رتبه 2 خرید خانه در ترکیه

پاسخ به سوالات پر تکرار درباره بنزین

10 ادکلن خوشبو و اصل مردانه

رونق صادرات در جزیره جهانی قشم / تراز تجاری منطقه آزاد قشم به بیش از 313 میلیون دلار رسید

تصادف با یک خودروی اسپرت

4گوشه دنیا/ مرد جوانی که 57 ساله‌ است!

معبدی که 1200 سال قبل در دل کوه با ابزار و تکنولوژی تراشیده شده است!

ساختمانی عجیب و خاص که برخلاف اصول مهندسی ساخته شد!

چقدر این روحیه در ما جاری است؟

صداهای وحشتناک ثبت شده از اجرام واقعی کیهان

کنعانی: شایسته بود سران اروپا و گروه 7 قدردان ایران باشند

رشیدی کوچی: جنگ کلاسیکی شکل نمی گیرد

روایت رئیس صدا و سیما از دو بار تفقد و تحسین رهبر انقلاب

توصیه مهم رئیس جمهور به مدیران برای افزایش رضایت اجتماعی

مخبر: اگر رژیم صهیونیستی مرتکب خطایی شود، به شدت پاسخ می‌دهیم

تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران

معاون رئیس جمهور: رشد اقتصادی در دولت سیزدهم به بیش از 6 درصد رسید