ایران پرسمان

آخرين مطالب

نگاهی به بزرگترین شکست‌های ایلان ماسک به مناسبت تولد 50 سالگی‌اش اقتصاد روز

نگاهی به بزرگترین شکست‌های ایلان ماسک به مناسبت تولد 50 سالگی‌اش
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دیجیاتو / ایلان ماسک یکی از مطرح‌ترین، ثروتمندترین و البته تاثیرگذارترین افراد روی کره زمین است که البته احتمالا روزی در مریخ هم آوازه‌اش به گوش برسد. ماسک که چندین شرکت را مدیریت می‌کند، حالا وارد سن 50 سالگی شده و ما می‌خواهیم به مناسبت تولدش، نگاهی به شکست‌های بزرگش در گذشته داشته باشیم.
ماسک در دنیای تجارت، دوران پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و اگرچه هم اکنون مدیریت باارزش‌ترین شرکت خودروسازی دنیا، تسلا را برعهده دارد و البته دیگر شرکتش یعنی اسپیس ایکس ماموریت‌های فضایی را متحول کرده و اینترنت ماهواره‌ای استارلینک هم می‌خواهد دنیای ارتباطات بی‌سیم را تغییر دهد، اما همیشه همه چیز به همین خوبی نبوده است.

ایران پرسمان

اکثر افراد موفق پیش از اینکه به موفقیت برسند، طعم شکست را چشیده‌اند، اما برخلاف افراد معمولی ناامید نشده‌اند و به مسیرشان ادامه داده‌اند. مسلما تا به امروز چندین چند بار شنیده‌اید که می‌گویند افراد موفق از شکست‌هایشان درس می‌گیرند و با پشتکار و تجربه‌ای بیشتر، در ادامه مسیر گام برمی‌دارند تا نهایت به موفقیت برسند.
ایلان ماسک هم جزو چنین افرادی به حساب می‌آید که پیش از رسیدن به موفقیت‌هایی که امروز تمام جهان او را با آن‌ها می‌شناسد، شکست‌هایی را تجربه کرده، شکست‌هایی که می‌توانستند به پایان کار ماسک در بسیاری از حوزه‌ها از خودروهای الکتریکی گرفته تا صنعت فضایی ختم شوند. اما حالا ماسک در جایگاهی قرار دارد که او را به یکی از تاثیرگذارترین افراد روی کره زمین تبدیل می‌کند.

ایران پرسمان

تصمیم داریم در این مطلب به مناسبت 50 سالگی این کارآفرین میلیاردر، نگاهی به شکست‌های بزرگ ایلان ماسک داشته باشیم. تا پایان همراه دیجیاتو باشید.
1. عدم استخدام در نت‌اسکیپ و برکناری از مدیرعاملی zip2
ایلان ماسک که یک مرد آهنی یا شخصیت «تونی استارک» در دنیای واقعی به حساب می‌آید، از همان ابتدا به دنبال حضور در دنیای فناوری و نقش‌آفرینی در این حوزه بود. این میلیاردر کارآفرین در ابتدا می‌خواست در یک کمپانی اینترنتی کار کند و حتی درخواستش را برای شرکت مطرح آن‌ سال‌ها یعنی «نت‌اسکیپ» هم ارسال کرد، اما جوابی نگرفت.
عدم استخدام در نت‌اسکیپ باعث نشد ماسک از خواسته‌اش دست بکشد و تصمیم گرفت در سال 1995، شرکت خودش را به همراه برادرش و یکی از دوستانش تاسیس کند. این شرکت، zip2 نام گرفت.

ایران پرسمان


کار در این کمپانی به خوبی پیش می‌رفت، اما ماسک از مدیرعاملی zip2 برکنار شد و به عنوان معاونت ریاست و مدیر ارشد فناوری به کارش ادامه داد. بجای ماسک، یک تاجر باتجربه‌تر به نام «ریچارد سورکین» به عنوان مدیرعامل انتخاب شد، البته این سمت چندان به سورکین وفادار نبود چرا که zip2 در سال 1999 به «کامپک» فروخته شد. ماسک از فروش 7 درصد سهامش، 22 میلیون دلار دریافت کرد.
2. پی‌پل یکی از بدترین ایده‌های تجاری 1999 انتخاب شد
با توجه به دنیایی که امروز در آن زندگی می‌کنیم، حتی تصور اینکه پی‌‌پل یکی از بدترین ایده‌های تجاری باشد، سخت است. اما چنین موضوعی در سال 1999 رخ داد. محصول اولیه پی‌پل یک شکست بود، اما تیم از ایده خودش ناامید نشد.

ایران پرسمان

در ادامه تیم روی ایده‌ای کار کرد که دید بهتری درباره شرکتی ایجاد کند که روی انتقال اینترنتی پول تمرکز دارد. در سال 2002 پی‌پل به e-Bay فروخته شد. ایلان ماسک با سهم 11.7 درصدی به عنوان بزرگترین سهامدار، چیزی پیش از 100 میلیارد دلار بدست آورد. البته بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که ماسک از مدیرعاملی پی‌پل هم کنار گذاشته شده بود.
3. عدم دریافت راکت از روسیه
ماسک با پولی که از فروش پی‌پل بدست آورده بود، به دنبال ارسال محموله‌ای به مریخ بود و امیدوار بود بتواند یک موش را به سیاره سرخ بفرست تا توجه عمومی را به اکتشاف‌های فضایی جلب کند. برای اینکار، ماسک به دنبال خرید سه موشک بالستیک قاره‌پیما بود که روس‌ها با وجود افزایش قیمت هرکدام از آن‌ها به 21 میلیون دلار، راکت‌ها را به ماسک نفروختند.

ایران پرسمان


ماسک همچنان به سرمایه‌گذاری در فناوری راکت علاقه‌مند بود و یکبار دیگر به روس‌ها نزدیک شد، اما اینبار هم روس‌ها دست رد به سینه ماسک زدند. در ادامه این کارآفرین تصمیم گرفت خودش مشغول به ساخت راکت شود.
4. انفجارهای پیاپی راکت‌های اسپیس ایکس
ماسک با شرکت اسپیس ایکس می‌خواست صنعت و ماموریت‌های فضایی را با راکت‌های چندبار مصرف متحول کند که اگرچه حالا به چنین هدفی دست یافته، اما در ابتدا چندان خوش‌شانس نبود. اولین پرتاب اسپیس ایکس در سال 2006 شکست خورد. این روند در سال 2007 و 2008 هم ادامه پیدا کرد و راکت سال 2008 حامل ماهواره ناسا هم بود.
این شکست‌ها و انفجار راکت‌ها منحصر به پیش از سال 2010 نبود، چرا که راکت اسپیس ایکس در سال 2013 هنگام فرود منفجر شد. در سال 2015 هم دوباره چندین اتفاقاتی رخ داد و راکت‌های این کمپانی در کنار انفجار هنگام فرود، در زمان پرتاب هم منفجر شدند.

ایران پرسمان

این انفجارها و شکست‌های پیاپی باعث شد بسیاری به موفقیت ایده ماسک اطمینان نداشته باشند و آن را محکوم به شکست بدانند، البته ماسک خودش از حساسیت چنین صنعتی اطلاع داشت و اجاره نداد شکست‌ها مانع از پیشرفتش در این حوزه شود.
حتی امروزه هم شاهد چنین انفجارهایی هستیم، هرچند نمی‌توان آن‌ها را چندان شکست به حساب آورد. نمونه‌های اولیه راکت استارشیپ که می‌خواهد سفر به ماه را راحت‌تر و سفر به مریخ را ممکن کند هم تا به امروز بارها و بارها در آزمایش‌ها شکست خورده و منفجر شده. با این وجود، ماه آینده میلادی احتمالا این راکت غول‌پیکر اولین پرواز آزمایشی مداری‌اش را انجام می‌دهد که البته شاید آن هم به لیست شکست‌های ماسک اضافه شود.
5. بحران مالی تسلا و اسپیس ایکس در سال 2008
ماسک پیش از اینکه به یکی از ثروتمندترین افراد جهان تبدیل شود و تسلا ارزشمند‌ترین خودروسازی دنیا لقب بگیرد، مشکلات مالی زیادی را پشت سر گذاشت. طبق گزارش بلومبرگ، تسلا و اسپیس ایکس در سال 2008 در مرز ورشکستگی قرار داشتند.
تسلا در تامین بودجه برای ساخت مدل S با مشکل مواجه شد و همچنین درآمدی برای ماسک به همراه نداشت. با این وجود، ماسک تصمیم گرفت تمام سرمایه‌اش را به این کمپانی‌ها اختصاص دهد و به گونه‌ای روی آن‌ها قمار کرد.

ایران پرسمان


ماسک برای اینکه بتواند تسلا را سرپا نگه دارد، در کنار سرمایه شخصی‌اش، روزی بیش از 20 ساعت کار می‌کرد و در کارخانه می‌خوابید. در نهایت این تلاش‌ها جواب داد و هردو شرکت از ورشکستگی نجات پیدا کردند. اسپیس ایکس اواخر سال 2008 و پس از پرتاب موفق راکت فالکون 1، برنده قرارداد 1.6 میلیارد دلاری ناسا برای ارسال محموله‌ها شد و اسپیس ایکس توانست به راهش ادامه دهد.
6. تاخیر در عرضه تسلا مدل X
مدل X کراس‌اوور برقی و محبوب تسلا است که دیرتر از انتظار ماسک وارد بازار شد. تسلا در نامه‌ای به سرمایه‌گذاران در سال 2016 اعلام کرد که به علت تقاضای بالا برای مدل 3، تولید مدل X با تاخیر مواجه می‌شود.

ایران پرسمان

تسلا در کنار تقاضای بالا برای خودروی مدل 3، در تامین قطعات تسلا مدل X هم با مشکل مواجه شد و نتوانست آنطور که می‌خواهد، این خودروی کراس‌اوور را تولید و در اختیار مشتریان قرار دهد. با این وجود با مرور زمان، تولید و تحویل تسلا مدل X افزایش یافت.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/302079/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت نفت اندکی بالا رفت

قیمت خودرو 4 اردیبهشت 1403

مصوبات دور اول سفر رییس جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام به صورت 100 درصد اجرایی شد

یکی از باورنکردنی ترین مکان های فیلیپین

خیلی خوب برای نجات جون زنش تلاش کرد!

دره زیبای باشو در پاکستان

وقتی همزمان هم خوشانسی و هم بدشانس

برخورد وحشتناک کودک با شیشه مغازه حین دوچرخه‌سواری

پیاده شدن مسافر از اتوبوس در حال حرکت

یک جاده کوهستانی در کارپات رومانیایی

عاقبت رانندگی با سرعت بالا در هوای مه آلود

نحوه صحیح حمل کیسه‌های سنگین

«وویجر 1» پس از 5 ماه با زمین تماس گرفت

جایزه کتاب سال فراخوان داد

گیتی آذرپی درگذشت

فلاحت پیشه: دیپلمات‌های خانه نشین و دیپلماسی حاشیه نشین شده دوباره به متن بازگردد

حمله به سایت اس 300 اصفهان؛ از ادعا تا واقعیت

تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد

جزئیات دادگاه منافقین/ قاضی: مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

گذشت 200 روز از جنگ غزه؛ تعداد شهدا به 34183 نفر رسید

کشتار رژیم صهیونیستی در بیمارستان "ناصر" غزه؛ اجساد کشف شده گور‌های دسته‌جمعی به 310 نفر رسید

1500کیلو زعفران فردا در بورس کالا عرضه می‌شود

قیمت طلای جهانی اندکی صعود کرد

رئیس بانک مرکزی اروپا: اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد

تونل وحشت وسط خیابان؛ تلاش مردم برای جبران اقدام عجیب دو برادر!

تصاویر جادویی از رعد و برق در ارتفاع بالا از نمای کابین خلبان هواپیمای ایرباس!

لحظه دلهره‌آور متلاشی شدن کامیون در برخورد با قطار مسافربری در ترکیه

حادثه مرگبار در جریان مسابقه اتومبیل‌رانی در سریلانکا

سیلی هولناکِ در چین

غذا دادن به یک خرس غول پیکر توسط مرد روس با قاشق

جزیره ای رویایی در مالدیو

چهار نکته که لازم است قبل از هر چیزی بدانید

گوناگون/ این کوه آتشفشانی هر روز 80 گرم طلا فوران می‌کند

تمام ماموریت بالگرد مریخی «نبوغ» را در یک دقیقه تماشا کنید

ربات انسان‌نمای Menteebot با قابلیت درک زبان طبیعی معرفی شد

لغو جایزه «انجمن قلم آمریکا» در پی تحریم نویسندگان

استقبال استاندار ایالت پنجاب از رئیسی

توضیح وزیر کشور درباره علت تغییر استاندار مازندران

تصویب لایحه جنجالی اخراج پناهجویان از بریتانیا

تداوم بازدید مقامات ژاپنی از معبد جنگ سوال برانگیز شد

دعوت پوتین از همه کشورها برای گسترش کریدور شمال-جنوب

انتصاب مدیرکل توسعه منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران

نجار طبیعت اینجوری درخت رو قطع می‌کند

مسابقه بین چهارپایان!

بازی‌ توله خرس قهوه‌ای با دوربین تله‌ای در ارتفاعات رامسر

رخ نمایی پلنگ ایرانی با غرش‌های بلند در صخره‌های دماوند

وقتی برای اولین بار پشت ماشین سنگین میشنی

در قدیم مامان ها اینقدر صبور نبودن!

تا به حال ساعت مچی آفتابی دیده اید؟

طنز/ چگونه در پارک‌ها محل آرامش بقیه بشیم؟