ایران پرسمان

آخرين مطالب

اندیشکده غربی: آمریکایی ها در عراق ماندنی‌اند تحلیل روز

اندیشکده غربی: آمریکایی ها در عراق ماندنی‌اند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دیپلماسی ایرانی /متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تایید آن نیست
متیو پتی- ریسپانسیپل استیت کرافت/ مقامات عراقی و آمریکایی مدت هاست که درباره پایان ماموریت جنگی آمریکا در عراق صحبت می کنند، اما به نظر می رسد موضوع بیشتر تغییر تعاریف است، نه تغییر شرایط واقعی موجود و تلاش برای عقب نشینی نیروها.
«پولیتیکو» و «وال استریت ژورنال» بعد از ظهر پنجشنبه با استناد به منابع عراقی و آمریکایی گزارش دادند که نیروهای جنگی ایالات متحده تا پایان سال جاری میلادی عراق را ترک می کنند. اما واقعیت این است که پایان ماموریت رزمی ایالات متحده در عراق در ماه آوریل اعلام شده بود. در واقع، همانطور که پولیتیکو گزارش داد، خروج نیروهای رزمی از عراق و اعزام آنها به مکانی جدید و «جایگزینی» نیروهای غیررزمی که «برای مدت نامحدود» در عراق می مانند تا «پشتیبانی لجستیکی و مشاوره» ارائه دهند، آغاز شده است. آنطور که یک مقام ناشناس آمریکایی به وال استریت ژورنال گفته، این تصمیم در واقع یک تعدیل عددی نیست، بلکه یک توضیح عملکردی درباره مسئولیت جدید نیروها است.
در حال حاضر، حدود 2500 سرباز آمریکایی در عراق حضور دارند که ائتلاف بین المللی علیه داعش را رهبری می کنند. اعلان روز پنجشنبه یک سری شایعات را درباره خروج ایالات متحده از عراق در پی داشت که به مقامات عراقی نسبت داده شد.
برت مک گورک، مقام کاخ سفید، چند روز پیش با مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق، در بغداد دیدار و درباره نشست استراتژیک آتی آمریکا و عراق گفت و گو کرد. طبق اعلام دفتر کاظمی، دو طرف همچنین درباره «سازوکارهای خروج نیروهای جنگی از عراق» بحث کرده بودند. منابع عراقی به نفیسه کهنورد، خبرنگار بی.بی.سی، گفتند که نیروهای آمریکایی به زودی کشورشان را ترک خواهند کرد. اما مقامات آمریکایی خیلی سریع این مساله را رد کردند. به نظر می رسد این تلاش ها با هدف کاهش فشارهای موجود روی کاظمی طراحی شده اند؛ نخست وزیر عراق از سال گذشته با درخواست های داخلی برای اخراج نیروهای آمریکایی از کشور مواجه بوده است.
نیروهای شبه نظامی در عراق که متحد ایران به شمار می روند، در دسامبر 2019 و ژانویه 2020 با نیروهای آمریکایی درگیر شدند. آمریکا در تاریخ 3 ژانویه سال 2020 در یک حمله هوایی سردار سرلشکر ایرانی قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، جانشین فرمانده نیروهای حشدالشعبی، و چند فرمانده دیگر نیروهای شبه نظامی عراق را در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد ترور کرد. ایران چند روز بعد با شلیک موشک به پایگاه هوایی مقر نیروهای آمریکایی در در غرب عراق پاسخ داد که به مجروح شدن ده ها نیروی آمریکایی منجر شد.
پس از این اتفاقات، پارلمان عراق خیلی سریع یک قطعنامه غیر الزام آور را تصویب کرد که از سربازان آمریکایی می خواست آنجا را ترک کنند. این در حالی بود که جناح های طرفدار ایران در عراق وعده دادند آمریکایی ها را با زور از کشور خود اخراج می کنند. در یک سال و نیمی که از آن زمان گذشته، نیروهای شبه نظامی بارها پایگاه های نیروهای آمریکایی در عراق را هدف گرفته اند و نیروهای ایالات متحده هم با حملات هوایی پراکنده پاسخ داده اند.
به رغم همه فشارهای موجود در عراق برای بیرون راندن نیروهای آمریکایی، کاظمی دلایلی برای نگه داشتن آنها در کشور دارد. سربازان آمریکایی در جنگ علیه داعش شریک هستند. آنها همچنین یک وزنه متقابل در برابر نیروهای شبه نظامی محسوب می شوند. نیروهای شبه نظامی نه تنها حضور ایالات متحده را به چالش کشیده اند، بلکه از دیدگاه بسیاری، اقتدار دولت عراق را زیر سوال برده اند.
در همین حال، ارتش ایالات متحده اصرار دارد که طبق چندین قانون در این کشور، قدرت جنگ با داعش را دارد. اما هیچ مبنای قانونی برای جنگ آمریکا علیه ایران یا متحدانش در عراق وجود ندارد و این مساله باعث شده است کنگره از اقدامات ارتش در عراق ناراضی باشد.
و همه این تنش ها در عراق، در پس زمینه دیپلماسی ایالات متحده و ایران در جریان است. دو کشور به دنبال توافقی برای لغو کارزار اعمال فشار حداکثری اقتصادی ایالات متحده تحت دولت دونالد ترامپ علیه ایران در ازای بازگرداندن محدودیت ها به برنامه هسته ای این کشور هستند. دبیر مطبوعاتی کاخ سفید ماه گذشته گفت: «ایران یک بازیگر بد در منطقه و مشکل آفرین بوده است. در عین حال، ما احساس می کنیم که در حال حرکت رو به جلو هستیم و به دنبال فرصتی برای پیشبرد مذاکرات برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای هستیم.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/311036/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت گوشت مرغ و گوشت گوساله امروز پنجشنبه 30 فروردین

بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403

حمله جوان انگلیسی به یک اتوبوس!

واقعیتی تلخ از دشمنی شیطان با انسان

امروز در فضا ؛ کشف اولین سیارات فراخورشیدی در اندازه زمین توسط تلسکوپ کپلر

ایرانی‌ترین غیرایرانی

دیدار جمعی از دیپلمات‌های وزارت خارجه با ولایتی

حقیقت‌پور: باید در داخل، مداراگر باشیم

رئیس‌جمهور: اگر اسرائیل خطا ‌کند‌ پاسخی خواهیم داد که ‌پشیمان ‌شوند‌

خبرهای مهم درباره تجهیزات نظامی نیروی زمینی ارتش

حملات صهیونیست‌ها به فلسطینی‌ها به بالاترین حد از سال 2006 رسید

رهبر انصارالله: کشتی‌های مرتبط با رژیم اشغالگر در معرض عملیات‌های ما هستند

متحدان اسرائیل در برزخ

رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین

فرش قرمز برای اسکناس درشت؟

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

انتقاد نسبت به طول دادن دعا خواندن

نمایی زیبا از گله اسب‌های آزاد

کشف یک گودال عجیب در وسط مزرعه!

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران فاقد ارزش نظامی بود

واکنش رئیسی به درگذشت پرویز داودی

تعقیب سرباز روسی توسط پهپاد انتحاری اوکراینی؛ نتیجه را ببینید

آشیانه سری

تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها

درآمد عجیب از زباله گردی

تصاویری از سیل مرگبار در عمان

گوناگون/ روایتی از قرینه ترین کوچه پایتخت

خیابان‌های دبی رودخانه شدند!

دل دوستان شکستی، بر دشمنان نشستی

سامانه‌های پدافندی ایران برای مقابله با حمله احتمالی اسرائیل

حمله فسفری؛ روایت جنون صهیونیست‌ها

رهبر انصارالله یمن: متجاوزان فهمیدند که هرگونه تجاوزی بی پاسخ نخواهد ماند

چه شد که ون‌ها برگشتند؟

رسوایی 99 درصدی

پیش‌بینی کاهش رشد اقتصادی ایران

ایرانی‌ها، رتبه 2 خرید خانه در ترکیه

پاسخ به سوالات پر تکرار درباره بنزین

10 ادکلن خوشبو و اصل مردانه

رونق صادرات در جزیره جهانی قشم / تراز تجاری منطقه آزاد قشم به بیش از 313 میلیون دلار رسید

تصادف با یک خودروی اسپرت

4گوشه دنیا/ مرد جوانی که 57 ساله‌ است!

معبدی که 1200 سال قبل در دل کوه با ابزار و تکنولوژی تراشیده شده است!

ساختمانی عجیب و خاص که برخلاف اصول مهندسی ساخته شد!

چقدر این روحیه در ما جاری است؟

صداهای وحشتناک ثبت شده از اجرام واقعی کیهان

کنعانی: شایسته بود سران اروپا و گروه 7 قدردان ایران باشند

رشیدی کوچی: جنگ کلاسیکی شکل نمی گیرد

روایت رئیس صدا و سیما از دو بار تفقد و تحسین رهبر انقلاب

توصیه مهم رئیس جمهور به مدیران برای افزایش رضایت اجتماعی

مخبر: اگر رژیم صهیونیستی مرتکب خطایی شود، به شدت پاسخ می‌دهیم