ایران پرسمان

آخرين مطالب

هشدار اقتصاددانان: مسیر دولت قبل را نروید تحلیل روز

هشدار اقتصاددانان: مسیر دولت قبل را نروید
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تایید آن نیست
افزایش هزینه‌های دولت از مهم‌ترین چالش‌های اخیر در اقتصاد کشور است که چاره‌اندیشی برای آن به مساله مهم و ضروری تبدیل شده است؛ مساله‌ای که علی‌رغم غیرکارشناسی بودن بسیاری از اقدامات، می‌تواند در آینده بحران‌های بیشتری را به‌وجود بیاورد. افزایش بی‌رویه حقوق و دستمزد کارمندان دولت و طرح هماهنگ‌سازی حقوق بازنشستگان دولت را در پرداخت حقوق‌ها با مشکل مواجه کرده و این موضوع تا جایی پیش رفته که استقراض از بانک مرکزی، به‌عنوان راهی برای حل موضوع در پیش گرفته شده است.
چاپ پول و استقراض برای پرداخت حقوق نه‌تنها وضعیت اقتصادی مردم را بهتر نمی‌کند، بلکه قدرت خرید آن‌ها را کاهش داده و آن‌ها را با مشکلات بیشتری مواجه می‌کند. دولت و مجلس در این سال‌ها در راستای کسب رضایت مردم، به این اقدامات تن داده‌اند که در نهایت اثرات مخربی را در پی داشته است. رقابت درون دستگاه‌ها برای افزایش حقوق و تبدیل وضعیت کارمندان دولت، آن هم بدون تامین منابع پایدار، چالش‌های جدی را مقابل اقتصاد کشور گذاشته است و وضعیت اقتصادی مردم را بغرنج‌تر خواهد کرد.
ضرورت افزایش حقوق در نظامی یکپارچه
 در همین راستا، 51کارشناس اقتصادی در نامه‌ای به مسوولان کشور خواستار آن شدند تا اقتصاد و معیشت مردم در شرایط فعلی قربانی اقشار خاص نشود. در بخشی از این نامه تاکید شده است که هرگونه افزایش دستمزد کارکنان باید در نظامی یکپارچه و برای کلیه کارکنان دولت و البته در محدوده توان پرداخت واقعی دولت بدون ایجاد تورم اجرا شود و ایجاد رقابت درون دستگاه‌ها برای افزایش حقوق یا تبدیل وضعیت باید سریعا متوقف شود.در ادامه این نامه آمده است: هرگونه افزایش هزینه‌ جدید باید مابه‌ازایی در کاهش هزینه‌های دیگر داشته یا درآمد واقعی پایداری برایش مشخص شده باشد. بدیهی است بدون این تغییر رویکرد، مسیر دولت سیزدهم نیز تکراری بر مسیر دولت‌های پیشین خواهد بود و گام دوم انقلاب اسلامی به اهداف طراحی‌شده ازسوی 
مقام معظم رهبری نخواهد رسید و تورم افسارگسیخته‌ فعلی کنترل نخواهد شد و میراث ناکارآمدی ایجادشده ازسوی تصمیمات عاجل لااقل تا 30سال بر گرده‌ دولت‌های پیش رو باقی خواهد ماند.دولت دوازدهم در ماه‌های پایانی با اقداماتی تلاش کرد تا رضایت مردم را جلب کند و با این اقدامات نه‌تنها نتوانست به مقصود خود برسد، بلکه با افزایش تورم و نقدینگی آسیب‌های جدی‌تری بر معیشت مردم وارد کرد.افزایش حقوق بازنشستگان نه‌تنها قدرت خرید آن‌ها را کاهش نداد، بلکه باعث احساس تبعیض در جامعه شده و در نهایت با تورم افسارگسیخته، مردم در تامین معیشت خود باز بیش‌ازپیش با مشکل مواجه شدند.
کمک دولت به کاهش قدرت خرید مردم
کاهش قدرت خرید مردم در این شرایط با ادامه این روند و پول‌پاشی ادامه پیدا خواهد کرد و این مسیر به ادامه کاهش ارزش پول ملی کمک خواهد کرد و در نهایت تلاطم در بازار ارز و طلا را در پی خواهد داشت. مردم برای حفظ ارزش دارایی‌های خود چاره‌ای جز تبدیل آن به ارز ندارند و این موضوع به مشکلات دیگر کشور اضافه خواهد شد. تورم خود نتیجه افزایش بدون برنامه‌ریزی و غیرکارشناسی افزایش حقوق کارمندان است که درنهایت به کاهش قدرت خرید منجر خواهد شد.دولت با اقدامات خود در ماه‌های پایانی به کاهش قدرت خرید مردم کمک کرد و با ایجاد نارضایتی و تبعیض در جامعه، کار خود را به پایان برد؛ موضوعی که باید در دولت آینده به آن توجه جدی شود و درراستای اصلاح نظام پرداخت‌ها، قدم‌های جدی برداشته شود.
پیله‌فروش: استقراض از بانک مرکزی برای پرداخت حقوق، تورم‌زاست
 در این زمینه با میثــــــــم پیله‌فروش، پژوهشگر اقتصاد ایران به گفت‌وگو نشستیم. وی در گفت‌وگو با «صبح‌نو» با اشاره به نامه 51کارشناس اقتصادی به مسوولان اقتصادی کشور، اظهار داشت: مهم‌ترین محوری که امضاکنندگان نامه بر آن تاکید دارند این است که دولت باید در جهت افزایش قدرت خرید مردم و به‌ویژه کارکنان دولت تلاش کند.وی افزود: آیا افزایش حقوق تورمی منجر به افزایش قدرت خرید مردم می‌شود؟ خیر. واضح است که اگر یک ریال حقوق مردم و کارمندان دولت را افزایش دهیم و نتیجه آن این می‌شود که مثلا پنج‌ریال قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند، این افزایش حقوق نه‌تنها قدرت خرید مردم و کارکنان دولت را بیشتر نخواهد کرد، بلکه به ضرر عامه مردم تبدیل خواهد شد.پیله‌فروش با تاکید بر اینکه این مهم‌ترین نکته‌ای است که نویسندگان نامه بر آن تاکید کرده‌اند، گفت: اگر افزایش حقوق تورمی داشته باشیم، کمکی به معیشت و قدرت خرید مردم نکرده‌ایم.این پژوهشگر مسائل اقتصادی با اشاره به افزایش تبعیض در جامعه، گفت: تبعیض، مردم را بیشتر ناراحت می‌کند و کارمندان را آزرده‌خاطر خواهد کرد. شرایطی که دولت با افزایش حقوق تبعیض‌آمیز به وجود می‌آورد، باعث افزایش نارضایتی می‌شود. در شرایطی که با این تنوع قراردادهای استخدامی، افزایش حقوق‌هایی که برای برخی داده می‌شود، بسیار بیشتر از سایرین است، این باعث افزایش ناراحتی و نارضایتی و تبعیض‌آمیز شدن شرایط حقوق و دستمزد می‌شود.
عواملی که نظام حقوق و دستمزد را سامان می‌دهند
 وی تاکید کرد: اگر قرار بود سیاست‌های صحیحی اتخاذ شود به‌جای این کار دولت باید برخی از کارها را انجام می‌داد. اولین موضوع توجه به رشد اقتصادی و احیای رشد اقتصادی بود که باعث می‌شد وضعیت عامه مردم بهبود پیدا کند. کسب درآمد پایدار و افزایش پایه‌های مالیاتی یا تعریف پایه‌های مالیاتی یا حذف معافیت‌های مالیاتی بی‌وجه باعث می‌شود دولت بتواند واقعا به مردم حقوق بدهد.
 پیله‌فروش در ادامه توجه به انعطاف‌پذیری پرداخت‌ها در مشاغل مختلف در چارچوب شورای حقوق و دستمزد را مساله دیگری دانست که باید به آن توجه شود و گفت: اجرای واقعی قانون مدیریت خدمات کشوری مورد مهم دیگر است و همه این‌ها باعث می‌شود که وضعیت نظام حقوق و دستمزد سامان پیدا کند.این پژوهشگر اقتصاد ایران تاکید کرد: در شرایط فعلی یک گلوله برفی یا به‌اصطلاح رقابت دومینووار راه افتاده و افزایش حقوق‌ها، بدون توجه به افزایش کارآمدی دستگاه‌ها باعث شده که نظام پرداخت حقوق و دستمزد ما بی‌سامان و کاریکاتوری بزرگ و کوچک شود.وی تاکید کرد: این شرایط باعث شده است که هیچ چارچوب مشخصی برای
 سامان دادن به عدالت استخدامی حاکم نباشد. به نظر می‌رسد راه‌حل‌های زیادی می‌توانستند در پیش بگیرند و اگر توجهی به ساختار کلی نظام اقتصادی دولت نشود، اوضاع خیلی سخت‌تر خواهد شد.
منبع تامین افزایش حقوق مهم‌تر از افزایش حقوق است
پیله‌فروش افزود: نامه 51کارشناس اقتصادی خطاب به رؤسای سه قوه است و به‌ویژه به دولت سیزدهم تاکید دارد که مسیری را که دولت قبلی در پیش گرفته است ادامه ندهد؛ تا یک نظام ارزیابی کارمندان دولت و ارزیابی حقوق و دستمزد متناسب با آن نداشته باشیم به بیراهه رفته‌ایم.‏ این پژوهشگر اقتصاد ایران با بیان اینکه منبع تامین افزایش حقوق مهم است، گفت: روشی که دولت برای تعیین منبع افزایش حقوق در پیش گرفته که آن‌هم استقراض از بانک مرکزی است حتما تورم‌زاست. منبع تامین افزایش حقوق مهم‌تر از خود افزایش حقوق است.وی با بیان اینکه در این شرایط تورم همه را تحت‌فشار قرار خواهد داد، ادامه داد: قدرت خرید مردم کاهش پیدا خواهد کرد و سرمایه‌گذاری نیز کاهش پیدا می‌کند.پیله‌فروش افزود: در این شرایط تلاش برای سوداگری افزایش پیدا می‌کند و باعث افزایش قیمت ارز می‌شود که به‌منظور حفظ دارایی‌های ریالی صورت می‌پذیرد؛ اگر این مسیر تورمی ادامه پیدا کند مردم برای در امان ماندن از آب رفتن دارایی‌های ریالی‌شان به دارایی‌های ارزی و طلا و غیره روی خواهند آورد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/311347/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش نرخ سکه و ارز در بازار؛ طلا 18 عیار پرچم دار کاهش ها

قالیباف: تنها کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند

گوناگون/ رمزگشایی از روستایی که یک شبه ناپدید شد!

بخشی از سوئیس که متعلق به ایتالیاست

با دَمنده ی هوا، پهپاد درست کرد!

یکی از پربازدیدترین جاذبه های مصر

جوانمردی امیرالمؤمنین(ع) در جنگ ها

نمایی زیبا از چالکندی دزفول

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

خودروِ ترکیبی یا دورگه؟

نزاع و درگیری لفظی تحلیلگران اینترنشنال در آنتن زنده

جزئیات دیدار رئیسی و مریم نواز شریف؛ توافق برای گسترش آموزش زبان فارسی در پاکستان

احکام جدید قاضی‌القضات؛ خلیلی و قطبی جایگزین مصدق و لاریجانی شدند

شهادت 30 کودک بر اثر گرسنگی در غزه

روزنامه آمریکایی: ترکیه احتمالا به زودی اس 400 را عملیاتی می‌کند

انهدام برج تلویزیونی 140 متری در اوکراین

قیمت نفت اندکی بالا رفت

قیمت خودرو 4 اردیبهشت 1403

مصوبات دور اول سفر رییس جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام به صورت 100 درصد اجرایی شد

یکی از باورنکردنی ترین مکان های فیلیپین

خیلی خوب برای نجات جون زنش تلاش کرد!

دره زیبای باشو در پاکستان

وقتی همزمان هم خوشانسی و هم بدشانس

برخورد وحشتناک کودک با شیشه مغازه حین دوچرخه‌سواری

پیاده شدن مسافر از اتوبوس در حال حرکت

یک جاده کوهستانی در کارپات رومانیایی

عاقبت رانندگی با سرعت بالا در هوای مه آلود

نحوه صحیح حمل کیسه‌های سنگین

«وویجر 1» پس از 5 ماه با زمین تماس گرفت

جایزه کتاب سال فراخوان داد

گیتی آذرپی درگذشت

فلاحت پیشه: دیپلمات‌های خانه نشین و دیپلماسی حاشیه نشین شده دوباره به متن بازگردد

حمله به سایت اس 300 اصفهان؛ از ادعا تا واقعیت

تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد

جزئیات دادگاه منافقین/ قاضی: مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

گذشت 200 روز از جنگ غزه؛ تعداد شهدا به 34183 نفر رسید

کشتار رژیم صهیونیستی در بیمارستان "ناصر" غزه؛ اجساد کشف شده گور‌های دسته‌جمعی به 310 نفر رسید

1500کیلو زعفران فردا در بورس کالا عرضه می‌شود

قیمت طلای جهانی اندکی صعود کرد

رئیس بانک مرکزی اروپا: اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد

تونل وحشت وسط خیابان؛ تلاش مردم برای جبران اقدام عجیب دو برادر!

تصاویر جادویی از رعد و برق در ارتفاع بالا از نمای کابین خلبان هواپیمای ایرباس!

لحظه دلهره‌آور متلاشی شدن کامیون در برخورد با قطار مسافربری در ترکیه

حادثه مرگبار در جریان مسابقه اتومبیل‌رانی در سریلانکا

سیلی هولناکِ در چین

غذا دادن به یک خرس غول پیکر توسط مرد روس با قاشق

جزیره ای رویایی در مالدیو

چهار نکته که لازم است قبل از هر چیزی بدانید

گوناگون/ این کوه آتشفشانی هر روز 80 گرم طلا فوران می‌کند

تمام ماموریت بالگرد مریخی «نبوغ» را در یک دقیقه تماشا کنید