ایران پرسمان

آخرين مطالب

اذعان «باراک» به درماندگی رژیم صهیونیستی مقابل ایران سیاست روز

اذعان «باراک» به درماندگی رژیم صهیونیستی مقابل ایران
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم / نخست وزیر اسبق رژیم اسرائیل در مطلبی مفصل به پیامدها و دلایل درماندگی این رژیم و حتی آمریکا در برابر برنامه هسته‌ای ایران پرداخت.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «ایهود باراک»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی امروز دوشنبه در مقاله‌ای که برای روزنامه «یدیعوت آحارونوت» نوشته، می‌گوید این رژیم برنامه‌ای برای مقابله با ایران ندارد.
باراک در این مقاله به ادعای اخیر روزنامه نیویورک تایمز به نقل از اندیشکده بین المللی علوم و امنیت اشاره کرد که مدعی شده بود ایران یک ماه تا تولید مقدار لازم برای ساخت سلاح هسته‌ای فاصله دارد.
بر اساس این یادداشت، توافق هسته‌ای با ایران «با ایده‌آل بودن فاصله داشته» و مجبور کرده که ایران بیشتر اوانیوم غنی شده را از اراضی خود خارج کند و زمان گریز هسته‌ای که تقریبا یک سال بود، الان به 30 روز کاهش یافته است.
به باور باراک، در مقام سنجش و آزمایش نتایج این توافق، این مسئله یک ورشکستی هسته‌ای سیاستی است که بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ در برابر ایران اتخاذ کردند.
این مقام سابق صهیونیست اذعان می‌کند که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران باعث نشد که این کشور در زیر تحریم‌ها عقب نشینی کند. ولی به تهران این توان را داد که بتواند توالی و کیفیت نظارت بر تأسیسات هسته‌ای را درهم بشکند و زمان گریز هسته‌ای را به صورت گسترده و خطرناکی کاهش دهد.
ایهود باراک در بخشی از مقاله خود هم صدا با سایر مقامات صهیونیست و آمریکا مدعی است که این ایرانی‌ها بودند که در نیم سال اخیر در مسیر گفت‌وگوهای هسته‌ای سنگ اندازی کرده‌اند و نظارت بر تأسیسات و برنامه هسته‌ای خودشان را به صورت عملی متوقف کرده‌اند و شروع کرده و اورانیوم را در سطح نظامی غنی‌سازی می‌کنند.
باراک به سیاست های آمریکای بایدن اشاره می کند و می نویسد این کشور در اوج فرایند گسست ارتباطی با «خاورمیانه» به منظور تمرکز بر چین است؛ چینی که چالش مرکزی برای جایگاه ایالات متحده آمریکا است و ایران در مسیر این گام، به مثابه یک «خار مزاحم» است.
او با بیان اینکه تعهد بایدن به اسرائیل «واقعی و شخصی» و نه فقط سیاسی است و همین تعهد یکی از دلایلی است که ایران به رغم همه این مسائل برای دولت آمریکا مهم باشد.
نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در ادامه ولی اذعان می کند که بین اسرائیل و آمریکا «شکاف بنیادین» در مسئله «تهدید از سوی ایران» وجود دارد. باراک مدعی است احتمال دارد آمریکا ایران را به عنوان «کشور حاشیه‌ای هسته‌ای» (در آستانه هسته‌ای شدن) بپذیرد و این مسئله به گفته وی، برای اسرائیل نزدیک ترین چالش و بیشترین تهدید در آینده دور است.
باراک مطلب روزنامه نیویورک تایمز را اینگونه تحلیل می‌کند که «به نظرم من انتشار این مطلب در این روزنامه که مهمترین روزنامه در ایالات متحده آمریکاست، شگرد و روش دولت بایدن برای شروع آماده سازی افکار عمومی در آمریکا و اسرائیل برای فرود آمدن سخت در زمین واقعیت است.»
باراک می‌نویسد: «به همان مقدار که غیرمعقول به نظر می رسد، من با مسئولیت می گویم: مشخص نیست که آیا ایالات متحده آمریکا در مقطع کنونی طرح های عملی نظامی که بتوان با آن، تکمیل قدرت هسته‌ای ایران را برای سال‌های بسیار دور به تأخیر انداخت، برنامه ای دارد یا نه».
نخست وزیر رژیم صهیونیستی افزود: « همچنین مشخص نیست که اسرائیل طرح‌های فوق العاده قابل اجرایی که قدرت هسته‌ای ایران را برای چند سال آتی به تعویق بیاندازد، دارد یا نه».
نخست وزیر سابق اسرائیل می‌نویسد: «این شکست بزرگی برای ترامپ و نتانیاهو است. آن‌ها با توهم، مسیر مقابله با دشمنی کارکشته و ماهر را طی کردند بدون اینکه "طرح ب" را آماده کنند. به ویژه اینکه خود خروج از توافق هسته‌ای گزینه جایگزین را برای اجرا سال به سال پیچیده‌تر کرد.»
باراک در ادامه درباره احتمال اقدام مشترک تل ‌آویو و واشنگتن علیه ایران مدعی شده که حکومت اسرائیل اگر از ارتش بخواهد به ایران حمله‌ای انجام دهد، حتما این کار را انجام خواهد داد. ولی به گفته او، این کار پیامدهایی دارد و می تواند ضرر آن بیشتر از نفع آن باشد.
او اذعان می‌کند که چنین حمله‌ای در صورت عملی شدنَ، نمی‌تواند برنامه هسته ای ایران را کنار بگذارد و برای سال‌ها به تأخیر بیاندازد.
باراک می‌نویسد: «این عملیات اسرائیلی باشد یا آمریکایی، واکنش و پاسخ ایران به نظر می رسد، شتابان باشد و به شتاب بیشتر و تمام توان به سمت قدرت هسته‌ای شدن حرکت کند. آن‌ها (آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها) معتقدند که حمله‌ای مانند این، دست یابی به سلاح هسته‌ای را برای اهداف بازدارندگی و دفاع از خود تحمیل خواهد کرد.
این مقام صهیونیست در ادامه ضمن اذعان به حملات اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای عراق و سوریه درباره احتمال تکرار این حمله در ایران می نویسد: «سؤال اینکه چرا این را عراقی‌ها یا سوری‌ها هنگامی که ما نیروگاه هسته‌ای ‌آن‌ها را نابود کردیم، انجام ندادند؟ جواب این است که این نابودی و تخریب حقیقتا آن‌ها را برای سال‌های [زیادی] از قدرت هسته‌ای دور کرد و خطر حمله دیگر را بالای سر آن‌ها سایه افکند. هنگامی که برای تحقق تأخیر (برنامه هسته‌ای) مشابه این، برنامه‌ای نداشتی باید قبل از اینکه اقدام کنی دو بار فکر کنی».
باراک می‌نویسد: «اگر به اهداف غیر هسته‌ای ایران حمله شود ما با خطر واقعی گسترش درگیری با ایران مواجه خواهیم شد و به سمت درگیری با حزب الله نیز سوق پیدا خواهد شد. اسرائیل چند دلیل برای ترجیح تأخیر درگیری این چنینی دارد.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/326199/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

گردشگری/ آبشار دوقلوی زمرد حویق در دل کوه‌های تالش

فرار کردن اسب‌ها در مرکز لندن

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

هوای تازه/ نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل

4گوشه دنیا/ کشف کلاه‌خودی از 2500 سال قبل

نماهنگ سرود «حریفت مُنُم»

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون