ایران پرسمان

آخرين مطالب

افغانستان در آستانه یک فاجعه انسانی تحلیل روز

افغانستان در آستانه یک فاجعه انسانی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
محمود فاضلی/ اخیرا کمکی به ارزش بیش از یک میلیارد یورو در ژنو برای حمایت از افغانستان و جلوگیری از وخیم‌تر شدن اوضاع انسانی در این کشور تصویب شد. امریکا و کشورهای غربی تردید دارند در افغانستان سرمایه‌گذاری مالی انجام دهند و به رژیم طالبان اعتبار بدهند. آنها به صراحت اعلام کردند که حمایت کوتاه‌مدت بشردوستانه خود را مشروط نخواهند کرد. با این حال، همکاری با رژیم طالبان بستگی به ‌نحوه برخورد آنها با امدادگران خارجی، زنان، کودکان و اقلیت‌ها دارد. گوترش، دبیرکل سازمان ملل که ریاست این کنفرانس را با حضور 150 نفر از 90 کشور برعهده داشت از جامعه جهانی خواست این کمک را به مردم افغانستان اختصاص دهند. این کنفرانس آزمون جدیدی برای دولت‌های غربی و دیگر کمک‌دهندگان سنتی سازمان ملل است که درصدد کمک به افغانستان هستند. 
خشکسالی، کمبود پول نقد و توقف کمک‌های خارجی مشکلات اصلی افغانستان در این روزهاست. یک ماه بعد از گرفتن قدرت از سوی طالبان، افغانستان در دهانه یک گرداب اقتصادی و اجتماعی قرار گرفته است. دیگر پولی وجود ندارد و در سه ماه دیگر، مردم چیزی نخواهند داشت بخورند. در تنها شهری که می‌تواند مقدار اندکی نقدینگی یافت، کابل است. برخی موسسات در اواخر ماه آگوست فعالیت‌های‌شان را از سر گرفتند ولی هر نفر می‌تواند فقط به اندازه 20 هزار افغانی (200 دلار) در هر هفته پول دریافت کند. در مقابل خودپرداز بانک‌ها نیز باید ساعت‌ها منتظر ماند تا صندوق‌های آن پر شوند. بیرون از کابل پولی یافت نمی‌شود. همه بانک‌ها بسته و همه واریزی‌ها متوقف شده‌اند. تشکیلات اداری جدید طالبان هیچ امکانی برای مقابله با بحران ندارد. طالبان از دسترسی به داشته‌های مالی افغانستان در بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول و بانک مرکزی امریکا محروم است. اقتصاد این کشور در وضعیت مرگ قرار دارد، زیرا 60 درصد بودجه غیر نظامی این کشور از خارج و از طرف نهادهای بین‌المللی تامین می‌شده است. در عرصه پزشکی این وضعیت فاجعه‌بار به بالاترین حد خود رسیده است. موسسات پزشکی و بیمارستانی که می‌توانستند خدمات رایگان بدهند، امروزه مجبورند از بیماران خود هزینه بگیرند، زیرا دیگر هیچ منبع مالی برای بیمارستان‌ها تامین نمی‌شود. شکاف‌های بسیاری بین نیازهای مردم که دایما در افزایش است و امکانات بهداشتی که روز به‌روز کمتر می‌شود، وجود دارد. به گفته سازمان بهداشت جهانی، به دلیل نبود منابع مالی 2 هزار مرکز پزشکی که در سراسر افغانستان وجود داشت چندی است مجبور به توقف فعالیت‌های خود شده‌اند. طالبان هیچ مرکز پزشکی را پیش‌بینی نکرده و همان اکیپ‌های کاری قبل هستند که باید امور جاری را مدیریت کنند. در این شرایط، طالبان از سازمان‌های بین‌المللی التماس می‌کنند که خاک افغانستان را ترک نکنند، زیرا همان‌ها هستند که می‌توانند ادامه فعالیت مراکز پزشکی را تضمین کنند. 
سازمان ملل پیش‌بینی می‌کند 97 درصد از مردم افغانستان در صورت ادامه وضع جاری به فقر دچار شوند. این سازمان با توجه به نیازهای روزافزون برای کمک غذایی در افغانستان ذخایر کالاهای نیازهای اولیه را در انبارهای پاکستان، تاجیکستان و ازبکستان افزایش می‌دهد. نمایندگان سازمان ملل از کشورهای حامی درخواست می‌کند که برای خریداری مواد غذایی، داروها و دیگر نیازهای اولیه برای افغان‌ها کمک‌های خود را سریع‌تر تخصیص دهند. « نفیلیپو گراندی»، کمیسر عالی در امور پناهندگان سازمان ملل پس از سفر سه روزه به افغانستان تاکید دارد جامعه جهانی برای جلوگیری از بحران انسانی باید به این کشور کمک کند. به اعتقاد او اگر خدمات عمومی و اقتصاد سقوط کند، ما شاهد رنج، بی‌ثباتی و آوارگی بیشتر در داخل و خارج از افغانستان خواهیم بود. جامعه بین‌المللی باید هرچه زودتر به افغانستان کمک کند تا از بحران انسانی بزرگ‌تری جلوگیری شود، بحرانی که پیامد منطقه‌ای و جهانی خواهد شد. جامعه جهانی و بسیاری از کمک‌کنندگان مالی هرگونه کمک به این کشور را متوقف کرده‌اند. بدون از سرگیری بودجه، افغانستان در یک بحران اقتصادی قرار می‌گیرد که منجر به گرسنگی میلیون‌ها نفر و همچنین خروج گسترده پناهندگان از این کشور می‌شود.
در روزهای اخیر کشورهای مختلف بر ادامه کمک کشورهای‌شان به افغانستان تاکید کرده‌اند. آلمان که پیش از این 100 میلیون یورو را به کمک‌هایش برای افغانستان و کشورهای همسایه آن اضافه کرده بود، 500 میلیون یوروی دیگر نیز در نظر خواهد گرفت. ژاپن 200 میلیون دلار و فرانسه 100 میلیون یورو کمک خواهند کرد. امریکا که قبلا بزرگ‌ترین کمک‌‌کننده به افغانستان بود از افزایش 64 میلیون دلاری کمک‌هایش به سازمان ملل و نهادهای دیگر خبر داد که بر اساس آن این کمک‌ها در سال 2021 به 330 میلیون دلار می‌رسد. دانمارک 38 میلیون دلار دیگر به کمک‌هایش اضافه می‌کند و اسپانیا خبر از کمک 20 میلیون یورویی این کشور به پناهجویان می‌دهد. چین نیز که مهره‌های بازی خود را در زمین بازی افغانستان چیده، متعهد شده مواد غذایی و پزشکی به ارزش 31 میلیون دلار به افعانستان بفرستد. سازمان ملل بودجه 20 میلیون دلار را برای حمایت از کارهای بشردوستانه در افغانستان اختصاص داد. پاکستان از ارسال غذا و دارو به افغانستان و ایران هم از ارسال محموله‌هایی هوایی کمکی بشردوستانه به این کشور خبر داده‌اند. 
به گفته دبیرکل سازمان ملل، افغانستان در خطرناک‌ترین لحظات خود قرار دارد و اکنون زمان آن رسیده است تا جامعه بین‌الملل به کمک این کشور بشتابند. حتی پیش از تغییر حکومت، به ‌دلیل همه‌گیری ویروس کرونا و خشکسالی شدید در افغانستان، این کشور بدترین بحران بشردوستانه را تجربه می‌کرد و اکنون از هر سه شهروند افغان یکی از آنها نمی‌دانند وعده‌ غذایی بعدی آنها از کجا خواهد آمد. فقر در حال افزایش است. فروپاشی نظام در این کشور نه تنها عواقب ناگوار را برای شهروندان افغانستان، بلکه برای کشورهای همسایه نیز به همراه خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/326832/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز