ایران پرسمان

آخرين مطالب

جزئیاتی از یک نشست پرسر و صدا؛ تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای آشوبی دیگر سیاست روز

جزئیاتی از یک نشست پرسر و صدا؛ تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای آشوبی دیگر
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / برگزاری نشست اربیل با موضوع عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، پس تلاش های این رژیم برای گسترش سیاست عادی سازی روابط پس ناکامی طرح جدایی اقلیم کردستان از عراق اتفاق می افتد.
روز جمعه برگزاری یک نشست جنجالی در اقلیم کردستان عراق سر و صداهای زیادی را بر پا کرد. این گردهمایی که شامل رهبران قبایل مسلمان سنی و شیعه ، فعالان اجتماعی و فرماندهان نظامی سابق بود ، در اربیل پایتخت کردستان عراق برگزار شد. این مرکز توسط مرکز ارتباطات صلح ، یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در نیویورک ، که به دنبال پیشبرد روابط نزدیکتر بین اسرائیلی ها و جهان عرب است، سازماندهی شد. سایر شرکت کنندگان از سراسر منطقه با دیگر شرکت کنندگان به صورت مجازی صحبت کردند ، از جمله علی النعیمی ، مقام سابق امارات متحده عربی و شمی پرز ، پسر شیمون پرز ، رئیس جمهور سابق اسرائیل. به گزارش میدل ایست نیوز «جوزف براود»، (Joseph Braude) به عنوان مغز متفکر برگزاری این نشست از طریق مرکز ارتباطات صلح واقع در نیویورک امریکا ( ‏Center for Peace Communications) عمل کرد. جوزف براود دارای اصالت یهودی و عراقی است که پدربزرگش خاخام اعظم یهودیان در عراق بوده، اما موضوعی که برخی در تلاش برای کتمان آن هستند، این است که براود در سال 2003 میلادی در فرودگاه نیویورک از سوی مقامات امریکایی بازداشت شد و به همراه وی چندین قطعه اثر باستانی مسروقه و متعلق به موزه عراق کشف و ضبط شد و وی در سال 2004 میلادی به دنبال این اقدام زندانی شد.
گفته می شود مسئولان این نشست بر مخفی ماندن آن اصرار داشتند و در برگزاری آن، دنیس راس نقشی پررنگ ایفا کرد اما مغز متفکر نشست مذکور جوزف براود بوده است.این طرح مورد حمایت شخصیت‌های مهمی نظیر «مارتین ایندیک» و «دنیس روس»، مسئول پرونده خاورمیانه در زمان باراک اوباما و شخصیت نزدیک به هیلاری کلینتون قرار داشت.
برگزاری این نشست با واکنش های زیادی همراه بود. برهم صالح رئیس جمهور عراق در واکنش به این نشست تاکید کرد که مفاهیمی مانند عادی سازی روابط به لحاظ ملی و حقوقی غیر قابل پذیرش است.
در همین راستا دفتر رسانه ای «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق نیز با انتشار بیانیه ای این حرکت را در راستای به تشویش کشیدن عراق در آستانه انتخابات پارلمانی و احیای جنجال فرقه ای نامطلوب ارزیابی کرد. موضوعی که دولت اقلیم کردستان می گوید برگزاری این نشست به هیچ وضع بیان کننده دیدگاه اربیل نیست. همچنین نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق نیز از برگزاری آن ابراز بی اطلاعی کرده و اظهار داشت که سیاست خارجی جزو اختیارات بغداد است و دولتش به قانون اساسی کشور پایبند خواهد بود. علاوه بر این بسیاری از گروه ها و شخصیت های سیاسی عراق نیز این نشست را محکوم کردند.
در نشست اربیل چه گذشت؟
روزنامه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل در گزارشی مفصل به تشریح جزئیات نشست اربیل پرداخته است. در این گزارش آمده است: در کنفرانس روز جمعه در اقلیم کردستان ، شرکت کنندگان عراقی از رهبران کشورشان خواستند به وضعیت جنگ پایان دهند و به "توافقنامه ابراهیم" ملحق شوند. این توافقنامه ها که توسط دولت دونالد ترامپ ، رئیس جمهور سابق آمریکا تدوین شده بود ، در سپتامبر 2020 در کاخ سفید بین اسرائیل ، بحرین و امارات متحده عربی امضا شد. مراکش و سودان طی ماه های بعد توافقنامه عادی سازی را با اسرائیل امضا کردند.
این روزنامه با تاکید بر اینکه عادی سازی طبق قانون عراق جرم محسوب می شود نوشت: شرکت کنندگان در این جلسه خواستار بازسازی روابط با یهود دیاسپورا شدند. وسام الحردان رئیس گروه «صحوه العراق»‌ گفت: "ما خواستار روابط دیپلماتیک کامل با اسرائیل هستیم و یک سیاست جدید عادی سازی بر اساس روابط بین مردم با شهروندان آن کشور را می خواهیم. الحردان به حاضران گفت: "ما باید بین استبداد و هرج و مرج از یک سو و یا قانون پذیری، نجابت ، صلح و پیشرفت را از سوی دیگر انتخاب کنیم."

ایران پرسمان

وسام الحردان رئیس گروه «صحوه العراق»‌
وی همچنین به رویکرد اعتراضی نسبت به روابط با اسرائیل انتقاد کرد و گفت که این حقوق اساسی بنیادی بشر عراق را نقض می کند. الحردان گفت: "قوانین موسوم به" ضد عادی سازی "در عراق از نظر اخلاقی منفور است و بارها توسط جامعه بین المللی به عنوان حمله به حقوق بشر و آزادی بیان و تجمع تلقی شده است.
وی اخراج یهودیان عراق را بدترین اقدام در روند افول این کشور خواند و گفت که عراق باید با کل دیاسپورا، از جمله این یهودیان، ارتباط مجدد برقرار کند.
الحردان در این باره اظهار داشت: «ما ریاکاری را در برخی از مناطق عراق رد می‌کنیم که با مهربانی از یهودیان عراقی صحبت می‌کند در حالی که تابعیت اسرائیلی آنها و دولت یهودی را که به آنها پناهندگی داده است تحقیر می‌کند. قوانین عراق برای جرم‌انگاری تماس با اسرائیلی‌ها از نظر اخلاقی منفور است. در حالی که کشورهایی مانند سوریه، لیبی، لبنان و یمن در جنگ غرق شده‌اند، توافقنامه ابراهیم نشان دهنده یک روند امیدوارکننده صلح، توسعه اقتصادی و برادری نیز وجود دارد.»
سحر الطایی مدیر بخش تحقیقات وزارت فرهنگ عراق که در همایش اربیل بوده،در این سخنرانی گفت: «ما هم خواهان پیوستن به توافق ابراهیم و دنبال عادی‌سازی روابط با اسرائیل هستیم. هیچ نیرویی، محلی یا خارجی، حق ندارد که مانع این درخواست شود.»

ایران پرسمان

سحر الطایی مدیر بخش تحقیقات وزارت فرهنگ عراق
وی افزود: اسرائیل امروز ، همانطور که می دانید، یک کشور قوی و بخشی جدایی ناپذیر از جهان و سازمان ملل متحد است. عراق نمی تواند از این واقعیت غافل شود و در انزوا از جهان زندگی کند.
ژنرال امیر الجبوری، فرمانده ارشد سابق ارتش عراق که در کودتای ناموفق علیه صدام حسین در سال 1989 شرکت کرد در این نشست گفت: ابراهیم علیه السلام ملتی را به دنیا آورد که راه را برای صلح هموار کرد. امروز ما و همه فرزندان او از سه مذهب اصلی مسئولیت داریم که این مسیر را با هم به پایان برسانیم.

ایران پرسمان

تصویری دیگر از شرکت کنندگان در نشست اربیل
تلاش های رژیم صهیونیستی برای مقابله هر چه تمام با ایران
پس از شکست پروژه جدایی اقلیم کردستان از عراق در سال 2017 و شکست همه پرسی، رژیم صهیونیستی این بار از در عادی سازی روابط وارد شده و سعی بر آن دارند تا علاوه بر کشورهای همسو با خود با کشورهایی که با ایران روابط نزدیکی دارند وارد عمل شود تا به نوعی حلقه محاصره را علیه ایران تنگ تر کنند. تایمز آو اسرائیل در خصوص تلاش های اسرائیل برای گسترده کردن روابط عادی سازی نوشت: عراق از زمان تأسیس دولت یهود در سال 1948 رسماً با اسرائیل در حال جنگ است. سربازان عراقی در سه جنگ متوالی اعراب علیه اسرائیل شرکت کرده اند. برنامه مخفی سلاح های هسته ای صدام حسین، اسرائیل را نگران کرد، که در نهایت در 1981 رآکتور اوسیراک در عراق را نابود کرد و در سال 1991، دیکتاتور عراق ده ها موشک اسکاد را به سمت تل آویو و حیفا شلیک کرد تا اسرائیل را به جنگ خلیج فارس بکشاند. 
این روزنامه همچنین ادامه داد: مقامات عراقی گفته اند که کشورشان بدون حل عادلانه مسئله فلسطین روابط خود را با اسرائیل عادی نخواهد کرد. اما در سال 2019 ، فرید یاسین سفیر عراق در ایالات متحده خاطرنشان کرد که "دلایل عینی" برای ایجاد روابط بین دو کشور وجود دارد.
تایمز آو اسرائیل در خصوص تلاش های رژیم صهیونیستی در خصوص متقاعد کردن مقامات دولت کردستان عراق برای عادی سازی نوشت: کردهای عراق که بیشتر با زبان کردی صحبت می کنند تا عربی، خود را از نظر ملی و فرهنگ متمایز از دیگر مردم عراق می دانند. منطقه آنها تا حدودی از بغداد مستقل است. اسرائیلی ها به صورت محرمانه نیز هر چند وقت یکبار از این منطقه دیدن می کنند.
رهبران کرد عراق طی چندین دهه بارها از اسرائیل دیدن کرده اند و سیاستمداران محلی آشکارا از عراق خواسته اند که روابط خود را با دولت یهود که خود از همه پرسی استقلال 2017 در منطقه خودمختار حمایت کرده بود عادی سازی کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/328043/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقف تراکنش‌های بانکی تغییر کرد

برنامه عملیاتی برای تسریع در امر خدمت رسانی بهتر به جامعه ایثارگری طراحی شده است

نشست ستاد استانی کنگره ملی شهدای غریب در گلستان برگزارشد

تفال/ در وفای عشق تو مشهور خوبانم چو شمع

ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند

چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟

واکنش سخنگوی دولت به حمایت مالی مجدد آمریکا از صهیونیست‌ها

پنجره متفاوت از دیدار فرماندهان عالی نیروهای مسلح با فرمانده کل قوا

حماس: 30 افسر اسرائیلی را در اختیار داریم

نیویورک‌تایمز: جنگ اوکراین برای ارتش آمریکا حکم رگه طلا را دارد

هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا

انتقاد سندرز از مخالفت سنا با قطع کمک به «ماشین جنگی نتانیاهو»

گفتگوی تلفنی معاون بایدن با رئیس رژیم صهیونیستی

بایدن توصیه ترامپ برای درمان کرونا را مسخره کرد

کشف پیکر 51 شهید دیگر در خان یونس

نگرانی تل آویو از احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو

سرمقاله کیهان/ ابعادی از ظهور قدرت ایران در عملیات «وعده صادق»

سرمقاله شرق/ چگونه عرف قانون را می‌بلعد

سرمقاله اعتماد/ در جست‌وجوی تقویت اعتماد و امید

دیدار معاون مددکاری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با نماینده ولی فقیه و استاندار البرز

قوانین مصوب با اعتبارات بنیاد شهید همخوانی ندارد

استان البرز شهدای بزرگی را تقدیم نظام کرده است

دستگاه های جوجه کشی شرکت مکانیزاسیون در مسیر صادرات

رسیدگی به درخواست 41 متقاضی توسط سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی

رئیس جمهور: تردید نداریم که نظمی عادلانه جایگزین نظم فعلی خواهد شد

رئیسی پاکستان را به مقصد سریلانکا ترک کرد

سرمقاله خراسان/ خطر دوقطبی شدن در موضوع تعطیلات

معاون سلامت و توانمندسازی اجتماعی  بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از جانباران قطع نخاعی دیدار کرد

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

تلاقی هیجان و ترس روی پلی در آسمان

چرا جن‌ها دیده نمی‌شوند؟

برای چند کار عجله کنید...

نومید نشو! بهاری خواهد آمد

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

چه کسی می داند...

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی

سانسور گسترده رسانه‌های جهان بخاطر حفظ منافع رژیم صهیونیستی

جت شخصی چند؟

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

یک آپارتمان مخفی در برج ایفل!

4گوشه دنیا/ خاص‌ترین خانه در ژاپن

تلاقی هیجان و ترس در پلی در آسمان

وضعیت عجیب زیرگذرها در پورتلند آمریکا

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

ای بیخبران چه جای خواب است مرا